• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آزمایش سلول‌های خورشیدی در خارج ایستگاه فضایی و مشاهده 16 طلوع

parisa

متخصص بخش
نمونه آزمایشی از سلول خورشیدی بافت سه بعدی در بخش خارجی ایستگاه فضایی بین‌المللی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ آزمایشگاه مداری برای انجام تحقیقات علمی دانشمندان،‌ محققان دانشگاهی و حتی گروه های دانش آموزی محسوب می شود، اما برای نخستین بار قرار است که آزمایشی خارج از محیط ایستگاه انجام شود.

پروفسور «جود ردی» از موسسه تکنولوژی جورجیا (GT)‌ و طراح سلول خورشیدی بافت سه بعدی از انجام تست‌های سنجش کارآیی سلول‌ها را در بخش خارجی ایستگاه فضایی خبر می دهد.

مرکز پیشرفت علوم در فضا (CASIS)‌ که وظیفه مدیریت تحقیقات در ایستگاه فضایی بین‌المللی را برعهده دارد، موافقت خود را با آزمایش این سلول‌های خورشیدی بر روی ایستگاه اعلام کرده است.

سلول های خورشیدی از نانولوله های کربنی ساخته شده اند که با مخلوط مس، روی، قلع و گوگرد بعنوان جذب کننده نور پوشش داده شده اند.

ایستگاه فضایی هر 90 دقیقه یکبار بدور زمین گردش می کند و پنل های خورشیدی از تمام جهات در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند؛ در این شرایط سلول‌های خورشیدی شاهد 16 طلوع خورشید خواهند بود که یکی از خشن ترین تست های عملکرد در نوع خود محسوب می شود.

ساختار سه بعدی سلول خورشیدی به نازکی فیلم در برخورد با نور خورشید باعث نفوذ بیشتر انرژی در عمق سلول ها و بازتابش کمتر آن می شوند؛ از سوی دیگر کارآیی این سلول های سه بعدی در هنگام غروب آفتاب نیز افزایش پیدا می کند.

آزمایش سلول خورشیدی بافت سه بعدی در بخش خارجی ایستگاه فضایی برای سال آینده میلادی برنامه ریزی شده است.
 
بالا