• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آشنایی با ماشین های مجازی vm

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت

VM یا Virtual Machine چیست؟
نرم افزاریست که یک ماشین حقیقی (فیزیکی) را به صورت مجازی پیاده سازی می کند.
اولین بار توسط Popek & Goldberg ارائه شد.

VM ها به دو دسته تقسیم می شوند:


  1. [*]ماشین مجازی سازی سیستم (System Virtual Machine)
    [*]ماشین مجازی سازی پروسه (Process Virtual Machine)



آشنایی با System Virtual Machine – SVM
در این حالت یک پلتفرم ایجاد میشود که می تواند کلیه زیرساخت های لازم برای اجرا شدن Operating System – OS را فراهم کند.


آشنایی با Process Virtual Machine – PVM
به منظور اجرای یک برنامه طراحی شده است و تنها از یک پروسه پشتیبانی می کند. و منابح و دسترسی پروسه را محدود به خودش (VM) می کند و پروسه نمیتواند از دنیای مجازی ایجاد شده خارج شود.
برای مثال : برنامه های نوشته شده با Java از طریق Java Runtime Environment – JRE اجرا می شوند و JRE نقش یک VM را بازی میکند (JRE معادل تکنولوژی .NET مایکروسافت).



Hypervisor
چیست؟
Hypervisor یا Virtual Machine Monitor به لایه نرم افزاری گفته می شود که محیط مجازی را محیا میکند.

Hypervisor بر دو نوع است:


  1. [*]Native VM
    [*]Hosted VM



Native VM:
به VM ای گفته می شود که در تعامل مستقیم با سخت افزار است به این صورت که اول یک Native VM نصب می شود سپس OS ازطریق Native VM نصب میگردد و منابع OS از طریق Native VM اختصاص داده می شود.
از نرم افزارهای Native VM میتوان به موارد فوق اشاره کرد:


  • [*]Microsoft Hyper-VServer
    [*]VMware ESX andESXi


: Hosted VM
به VM ای گفته می شود که در تعامل مستقیم با سیستم عامل است به این صورت که اول یک OS نصب می شود سپس یک Hosted VM نصب میگردد و OS ها درون Hosted VM قرار می گیرند.
از نرم افزارهای Native VM میتوان به موارد فوق اشاره کرد:



  • [*]Microsoft VirtualPC
    [*]MicrosoftHyper-V
    [*]VMwareWorkstation
    [*]Sun MicrosystemsVirtual Box



مزیت های اصلی استفاده از VM ها :


  1. [*]چندین OS میتوانند در کنار هم و به صورت کاملا ایزوله روی یک سرور (فیزیکی) نصب شوند.
    [*]نگهداری راحت تر است.
    [*]دسترسی بالا (High Availability)
    [*]بازیابی راحت تر است.



مزیت اصلی استفاده از OS ها :


  1. [*]OS ها دسترسی مستقیم به سخت افزار را دارند در مقابل دسترسی غیر مستقیم VM ها به سخت افزار. که در مورد Hosted VM ها صادق است ولی در مقایسه با Native VM ها یک مزیت محسوب نمی شود.


مطالب فوق صرفا برای آشنایی بیشتر با تکنولوزی مجازی سازی عنوان شد. بحث ما در رابطه با System Virtual Machine خواهد بود که Hosted VM و Native VM ها را شامل میشود و نرم افزاری هایی که برسی خواهد شد محصولات مایکروسافت و VMWare خواهد بود
ابتدا به برسی Hyper-V در ویندوز ۲۰۰۸ خواهیم پرداخت و سپس Hyper-V Server 2008 را برسی خواهیم نمود .
 

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
مفهوم مجازی سازی سرور ها چندین سال است که مطرح شده است. اما مدت کوتاهی است که از آن استفاده می شود. ایده اولیه مجازی سازی سرورها این است که چندین سرور را می توان روی یک سیستم داشت. اغلب سرورها معمولا از ۱۰% توان سخت افزاری سیستم استفاده می کنند.مجازی سازی به ما اجازه می دهد چندین سیستم عامل را روی یک سیستم (سخت افزار) نصب کنیم و از توان سیستم بهره لازم را ببریم.


مجازی سازی در ویندوز سرور ۲۰۰۸ :
در ویندوز سرور ۲۰۰۸ قابلیتی وجود دارد به نام Hyper-V .بزرگترین مزیت Hyper-V نسبت به (Virtual Server 2005) پشتیبانی کامل از سیستم های ۶۴ بیتی (x64) است.در واقع ، فقط ویندوزهای سرور ۲۰۰۸ نسخه ۶۴ بیتی از Hyper-V پشتیبانی می کنند.اما Hyper-V از هر دو سیستم (۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی) پشتیبانی می کند.

اگرچه نصب و راه اندازی Hyper-V و نصب سیستم عامل روی آن بسیار ساده است اما قبل از آن باید مطمئن شویم که آیا سخت افزار موجود پاسخگوی نیازهای Hyper-V می باشد یا خیر؟

زمانی که چنین سیستم عامل روی Hyper-V نصب شود و شروع به سرویس دهی کند زمانی است که سخت افزار و مشکلات احتمالی سخت افزاری اهمیت بیشتری پیدا می کند.


زیر ساخت سخت افزاری Hyper-V

اولین نکته ای که باید گفته شود پروسسور ۶۴ بیتی است. اما Hyper-V نیازمند پشتیبانی سخت افزار از Virtualization نیز می باشد. تکنولوژی های مجازی سازی سیستم عامل های مهمان (Guest Operating System (سیستم عامل نصب شده در Hyper-V) ) را در لایه بالاتر از ماشین مجازی اجرا می کنند. اگرچه این

تکنیک به خوبی کار می کند ولی یک عیب بزرگ دارد. اشکال در لایه سیستم عامل میزبان منجر به اختلال در همه سیستم عامل های میزبان می گردد. برای مثال، یک عیب در درایور یکی از قطعات مثل کارت شبکه در سیستم عامل میزبان منجر به مختل شدن کارت شبکه کلیه سیستم عامل های مهمان می گردد.

Hyper-V از معماری جدیدتری استفاده می کند. با اینکه سیستم عامل های مهمان همچنان به سیستم عامل میزبان وابسته هستند ولی Hyper-V این امکان را فراهم می کند تا سیستم عامل های مهمان بتوانند دسترسی مستقیم به سخت افزار داشته باشند.این موضوع نه تنها (SPF: Single Point of Failure) های زیادی را حذف می کند بلکه پروسه های بین میزبان و مهمان را نیز کاهش می دهد.اما همان طور که گفته شد سخت افزار نیز باید از این ویژگی پشتیبانی کند. (در BIOS).

Hyper-V به نحوی طراحی شده است که این اجازه را به شما می دهد تا هسته (Core) پروسسورتان را سیستم عامل مهمان اختصاص دهید.محدودیت برای هر سیستم عامل ۴ هسته است.

میزان حافظه (Memory) اختصاص داده شده به Hyper-V کاملا وابسته به ماشین های مجازی درون آن است.به عنوان یک پیشنهاد ۲GB از حافظه را همیشه برای برای سیستم عامل میزبان در نظر بگیرید.مثلا، اگر می خواهید ۳ ویندوز ۲۰۰۸ با ۲GB حافظه در درون Hyper-V نصب کنید حافظه مورد نیاز شما درسیستم عامل میزبان ۸GB می باشد.



در مورد هارد دیسک و فضای اختصاص داده شده به سیستم عامل های مهمان پیشنیازی وجود ندارد. اما چند محدودیت وجود دارد که باید مد نظر داشته باشید.سیستم عامل های مهمان روی (VHD : Virtual Hard Disk) نصب می شود که تقریبا شبیه Page File ها در ویندوز می باشد.هر VHD باید حداقل ۴GB باشد و می تواند تا ۲TB تغییر کند.

برای کارایی بهتر توصیه میشود سیستم عامل مهمان را روی Raid ذخیره کنید.

به نقل از وب مهندس بهنود
 
بالا