• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آموزش نحوه نگارش رزومه

amin khan

مدیر انجمن
آموزش نحوه نگارش رزومه

رزومه معرفینامه ای شامل خلاصه ای از تجربیات کاری، سوابق تحصیلی و مهارتهای فرد جویای کار است. این معرفینامه میتواند بصورت تایپ شده در حداکثر یک یا دو صفحه در قالب اوراق چاپ شده و یا نسخه الکترونیکی (غالباً فایلهای doc , pdf) از سوی کارجو به کارفرما ارائه گردد. در برخی کشور های اروپایی و آسیایی به رزومه عنوان سی وی (CV) که مخففی از عبارت Curriculum Vitae است نیز اطلاق می گردد.

با گسترش روزافزون بازار کار در زمینه های گوناگون و نیز افزایش شمار متقاضیان مشاغل مختلف، رزومه نویسی به غیر از یک ضرورت به یک فن و مهارت در کاریابی تبدیل گشته است و ارائه درست و هوشمندانه آن توسط کارجو میتواند وجه تمایزات بارزی را در عرصه رقابت کاریابی بین وی و سایر رقبایش ایجاد نماید. از طرفی کارفرمایان مایلند تا قبل از مصاحبه تلفنی و یا حضوری با متقاضیان، ضمن صرفه جویی در وقت خود کارجویان را از روی تجربیات و توانائیهایشان گروه بندی یا اصطلاحاً غربال کنند. این کار به آنها این امکان را می دهد که با رتبه بندی رزومه های وارده، افراد مورد نیاز خود را که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند به مصاحبه دعوت و نهایتاً بهترینها را استخدام نمایند. بررسی رزومه متقاضیان شغل ضمن ایجاد صرفه جویی در وقت کارفرمایان در مرحله گزینش باعث می شود تا معیارهای سنجشی آنها بشکل مؤثرتری انجام پذیرفته و از پرداختن به تماسها و مصاحبات غیر مرتبط با موضوع کار اجتناب گردد.

اگر بعنوان کارجو بدنبال کار هستید هوشیار باشید که ارائه رزومه فرصت مناسبی است برای عرضه و تبلیغ توانایی و مهارتهای شما به کارفرما. هدف نهایی رزومه اینست که ملاقات با کارفرما را برایتان تضمین نموده و در نهایت شما را به سوی میز مصاحبه هدایت نماید. به یاد داشته باشید که رزومه شما نماینده و معرف شما نزد کارفرمایی است که هنوز شما را ندیده و نمی شناسد. پس نحوه طراحی آن به گونه ای که معرف قابلیتها و شایستگی های شما باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به یاد داشته باشید که همیشه و در هر ارتباطی اولین برخورد نقش کلیدی و مؤثری در ادامه و بقاء رابطه ایفاء می نماید و رزومه شما اولین برخورد شما (هر چند غیر حضوری) با کارفرما بوده که نمایانگر شناخت یا تعبیر وی از قابلیتهای شما خواهد بود. لذا دقت داشته باشید که نوع انتخاب کلمات و ساختار جمله بندی شما در ذهن کارفرما می تواند بیانگر سطح دانش، تحصیلات و تجربیات اجتماعی شما باشد. رزومه تان باید شما را فردی مشتاق و همچنین تجربیات کاریتان را مرتبط و جذاب نشان دهد


تعريف رزومه يا سي وي

Resume يا Curriculum Vitae

رزومه متني است چند صفحه اي حاوي اطلاعات و مشخصات فردي كه قبل از مصاحبه در اختيار مراکز دانشگاهي که متقاضي قصد ادامه تحصيل در آن مرکز را دارد و يا كارفرمايان در صورتي که متقاضي جوياي کار باشد قرار گرفته و به آنان امكان ميدهد تا ارزيابي اوليه اي از توانايي هاي شغلي شما داشته باشند. در واقع رزومه بايد تصويري ذهني از شما و فعاليتهاي شغليتان، به خواننده ارائه كند. از اين حيث رزومه جنبه اي تبليغاتي دارد بدين ترتيب كه ويژگيهاي مؤثر و مفيد خود را در اختيار كارفرما قرار ميدهيد و به نوعي سعي ميكنيد تا وي را متقاعد سازيد كه از بين چندين داوطلب، شما را براي شركت در مصاحبه انتخاب نمايد. رزومه بايد به طور مثبتي مهارتها و توانايي هاي شما را نشان دهد. رزومه در عين حال كه بايد صادقانه باشد، وبايدعاري از دروغ و بزرگنمايي باشد.

توصيه هايي براي تهيه رزومه

نگارش مناسب رزومه، زمينه‌ي مناسب‌تري را براي بررسي توان‌مندي‌هاي شما و شناسايي بخشي كه مي‌توانيد در آن فعاليت‌ كنيد به شكل شايسته‌تري فراهم مي‌آورد. بر اين اساس، توصيه‌هاي كوتاهي را براي نگارش رزومه در ذيل آمده است.



مطمئن شويد كه رزومه‌ي شما روزآمد است و به خوبي، مشخصات، توان‌مندي‌ها، تخصص‌ها و سوابق گذشته‌ي شما را تشريح مي‌كند.


براي آن كه نشان دهيد توان‌مندي شما، پوشش‌دهنده‌ي نيازهاي مطرح شده در فرصت‌هاي شغلي ‌ست، سعي كنيد شواهد دقيق و حتي عددي از دستاوردهاي كاري و تحصيلي خود ارايه دهيد.


شرح دقيقي از توان‌مندي‌ها، مهارت‌ها و جايگاه شغلي مورد نظر خود ارايه كنيد. به اين ترتيب، به ما براي شناسايي جايگاه‌‌تان در سازمان كمك كرده‌ايد. ارايه‌ي توضيحاتي درباره‌ي علاقه‌مندي ‌هاي كاري خود، مي‌تواند بسيار كمك كننده باشد.


جزييات تجربيات كاري گذشته‌ي خود را به دقت شرح دهيد و سوابق كاري گذشته‌ي خود را به خوبي تشريح كنيد.


دقت كنيد كه اشتباهي در بيان دستاوردها، تاريخ‌ها و عنوان‌هاي شغلي گذشته‌ي شما رخ ندهد، چون اگر در آينده چيزي مغاير با آن مشاهده شود، مي‌تواند به جايگاه شما و اعتماد متقابل در محل کار لطمه وارد سازد.


اطمينان حاصل كنيد كه اطلاعات تماس دقيق‌تان در رزومه وارد شده باشد.


شيوه هاي متفاوتي براي نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را بر مي گزيند . اما به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي


رزومه ها به شرح زير است:



1- جزئيات شخصي(Personal Details)
اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز مي شوند . آن چه مي بايست در اين بخش ذكر شود شامل نام ،آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الكترونيك و تاريخ تولد است.


2- پروفايل شخصي (Personal Profile)
وارد كردن پروفايل در رزومه امري سليقه اي است و ضروري محسوب نمي شود . آن چه در پروفايل به نگارش در مي آيد ، تصويري كلي و گويا از شما است كه به طور جزئي تر در ساير بخش هاي رزومه ذكر مي شود.


3- تحصيلات و توانايي هاي علمي(Education and Qualifications)
اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلي و علمي شما ، از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان گرفته تا آخرين مدرك تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمان بندي هر دوره ي تحصيلي خواهد بود. به ياد داشته باشيد كه حتماً ذكر كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد . ساير دوره هاي علمي و يا عملي كه در كنار تحصيل آكادميك گذرانده ايد را هم حتماً بنويسيد.


4- سوابق شغلي (Skills and Work Experiences)
در اين بخش بايد كل سوابق شغلي شما ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار ، به اضافه تاريخ و دوره اشتغال فهرست شود.


5- انتشارات و مقالات (Publications)
فهرست كتب و مقالاتي كه منتشر كرده و يا در كنفرانس ها ارائه نموده ايد به اضافه زمان انتشار را در اين بخش بياوريد. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضميمه نماييد بهتر است.


6- ساير اطلاعات (Additional Information)- Personal Studies- در صورتي که رزومه براي مراکز تحصيلي است.
نگارش اين قسمت ضروري نيست ، اما چنان چه لازم دانستيد توضيحي جانبي روي سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، مي توانيد اين بخش را اضافه نماييد.


7 - علائق (Interests)
فهرستي از علائق خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش يا هنر را در اين بخش بنويسيد و احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمينه ها داريد حتما ذكر كنيد.


8 - معرف ها(References)
نام ، رتبه ، درجه تحصيلي ، آدرس يا تلفن و كلاً اطلاعات مربوط به معرفين خود ( كه معمولا اساتيد شما هستند ) را در اين بخش بياوريد . اين معرف ها مي بايست همان معرفيني باشند كه توصيه نامه هاي شما را تكميل نموده اند.

* ساير توصيه ها


پيش از نگارش رزومه ، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فكر كنيد تا چيزي را از قلم نياندازيد . سعي كنيد تا حد امكان ، مداركي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه كنيد تا

ضميمه رزومه نماييد. از دروغگويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز کنيد ، ممكن است برايتان دردسر ساز شود. بهترين حجم رزومه در همين حد است.
حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده كنيد. در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي رابه خوبي مي داند مشورت كنيد.

رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري كنيد.

 
آخرین ویرایش:

amin khan

مدیر انجمن
نکاتی درباره نگارش رزومه مؤثر

نکاتی درباره نگارش رزومه مؤثر



  • گردآوری کلمات کليدی
    لیستی از علائق و مهارتهای خود بصورت کلمات کلیدی یا تخصصی تهیه کرده و به این بیاندیشید که چطور و در کجای رزومه می توانید از این کلمات استفاده کنید. سپس هنگام نگارش رزومه از این لیست استفاده نمائید.

  • از عکس استفاده نکنيد!
    توصیه می شود جز به درخواست کارفرما، از عکس پرسنلی خود در رزومه استفاده ننمائید. اینکار به دلیل جلوگیری از قضاوتهای اشتباه توصیه می گردد چرا که گاهی بعضی از خوانندگان رزومه از روی عکس اقدام به قضاوت عجولانه در مورد ویژگیهای فردی متقاضی جویای کار نموده و به اصطلاح خود سعی بر روانشناسی چهره دارند که این نوع قضاوتها در بسیاری از موارد سطحی و نادرست می باشند. بطور مثال عکسی که از دید صاحب آن چهره عادی وی محسوب می شود از دید کارفرمای ناشناس چهره ای شاد، بیخیال و شوخ طبع شناسایی شده و لذا تصمیم می گیرد که از این شخص برای انجام اموری که به جدیت و قاطعیت نیازمند است، استفاده نشود. چرا که کارفرما به غلط اینطور می پندارد که شخص متقاضی بیش از حد چهره ای شاد و دوستانه داشته و احتمالاً نمی تواند به اندازه کافی قاطع بوده و یا سایر قضاوتهای سطحی از این دست! پس بی دلیل خود را در معرض قضاوت اشتباه قرار ندهید.

  • رزومه بايد مرتبط و هدفمند باشد
    یک رزومه مؤثر و کارا بطور هدفمند و برای شغلی خاص طراحی شده است. رزومه را مرتبط بنویسید و از نگارش به شکل کلی و ارسال دسته ای رزومه به کارفرمایانی که نیاز های متفاوتی دارند بپرهیزید. برای پیدا کردن شغل هایی که نیاز به تجربه یا تخصص ویژه دارند باید رزومه را مرتبط با نیاز آن شغل نوشت و معمولاً کلی گویی شما را از مرتبط گویی دور خواهد نمود. کارفرمایان مایلند ببینند که متقاضی جویای کار فقط بدنبال نوع خاصی از مشاغل بوده و تجربیات وی مرتبط با همان شغل هست. مسلماً یک مدیر مالی جویای حسابدار، رویکرد بهتری نسبت به یک حسابدار با سابقه دارد تا یک کارمند اداری – حتی با سابقه بیشتر - که حاضر به انجام هر نوع شغل اداری از جمله حسابداری بوده و هست. اگر آمادگی لازم برای انجام مشاغل مختلف و غیر مرتبط را دارید، بیش از یک رزومه تهیه کنید و در هر کدام از آنها بر روی سوابق کاری مرتبط با هر شغل تأکید کنید. سپس هرکدام از رزومه ها را برای کارفرمای مربوطه ارسال نمائید.

  • مسئوليتهای خود را درست شرح دهيد
    این مهم است که در قسمت سوابق کاری به جای بسنده کردن به لیستی از وظایف و مسئولیتهای پیشین، به ذکر نوع همکاری و سایرین و نحوه تعامل خود با سمت یا مسئولیت محوله بپردازید. یعنی بگوئید که چطور در انجام مسئولیت خود موفق بوده اید و اینکه از انجام امور محوله چه چیزی عاید کارفرمای شما گردید. بطور مثال به جای ذکر "... طراحی و پیاده سازی وب سایت برای شرکت" میتوانید اینطور توضیح دهید که " ... انجام خلاقانه پروژه احداث وب سایت برای شرکت که بدلیل طراحی مؤثر و کاربر پسندانه و امکان فروش آنلاین سبب بالا رفتن آمار فروش محصولات شرکت گردید". در جمله بندی از کلمات کلیدی مد نظر کارفرمایان و همچنین افعال پویا استفاده نمائید. قطعاً کارفرمایان در قسمت توضیحات مربوط به شغل مورد نیاز از کلماتی استفاده نموده اند که میتوان از آنها برای مرتبط ساختن سوابق پیشین خود با نیاز کارفرمای جدید، بعنوان کلمات کلیدی یا طلایی بهره جست.

  • رزومه تان را بازخوانی کنید
    رزومه تان را ده ها بار خوانده و چک کنید و از عدم وجود غلط املایی و نگارشی در آن مطمئن شوید. از دوستان و همکاران جهت بازخوانی رزومه تان کمک بگیرید و از آنها بخواهید تا منتقدانه برداشت خود را در زمینه نوع انتخاب کلمات، املاء و انشاء رزومه بیان کنند.

  • شفاف و موجز بنويسيد
    شفاف و صریح بنویسید و از جملات کوتاه برای بیان مطالب استفاده کنید. کارفرمایان معمولاً فرصت زیادی برای خواندن حجم انبوهی از کلمات را ندارند و ترجیح می دهند بشکلی سریع و موجز از توانایی و سوابق متقاضیان آگاه شوند. دقت داشته یاشید که مرحله رزومه خوانی توسط کارفرمایان در واقع اسکن نمودن رزومه یا مرور کلی از بالا تا پایین صفحه است. آنها فقط مطالبی را با دقت بیشتر می خوانند که نظرشان را بطور خاص جلب کرده باشد.

  • گرافيست رزومه خود باشيد
    رزومه باید از لحاظ بصری مرتب و خوانا جلوه کند. پس از نوشتن مطالب رزومه آنرا صفحه بندی و ویرایش نمایید. جملات را شلوغ و درهم ننویسید. استفاده از فضای سفید بین پاراگرافها، جداول نامرئی و همچنین بالت پوینت (توپ نشان) نویسی، به چشم خواننده این فرصت را می دهد که مطالب را بهتر و هر چیز را در جای خود ببیند. استفاده از نرم افزارهای ویراستاری کامپیوتری نظیر Microsoft Office Word امکانات بسیاری را در این زمینه در اختیارتان قرار می دهد.

  • رزومه را با نرم افزار تايپ کنيد
    برای نوشتن رزومه از نرم افزار و کامپیوتر استفاده نمایید و دقت داشته باشید که نوع فونتهای بکار گرفته شده یکسان و اندازه آن استاندارد و برای هر نوع چشمی خوانا باشد. اندازه فونت 11 الی 14 مناسب توصیه می شود.

  • انتخاب فونت يا قلم مناسب
    در هنگام ارسال یا انتقال فایل الکترونیکی رزومه، دقت داشته باشید که از فونت یا قلم های متداول استفاده نمائید چرا که در صورت عدم موجود بودن فونت بکار گرفته شده بر روی کامپیوتر مقصد، نوشته جور دیگر و با فونت یا قلم پیش فرض نمایان می شود. برای رهایی از این تغییر نا خواسته پیشنهاد می گردد پس از اتمام نگارش رزومه آنرا بصورت فایل غیر قابل تبدیل PDF در آورده و سپس انتقال دهید.

  • صادق باشيد
    در هنگام تنظیم و نگارش رزومه در بیان حقایق مربوط به تواناییها و سوابق تان اغراق ننمایید. دقت داشته باشید که موارد ذکر شده در رزومه اساس سوالاتی است که کارفرما ممکن است در مصاحبه از شما بپرسد و لذا بهتر و حرفه ای تر اینست که نسبت به هر یک از موارد مورد ادعا اشراف کافی داشته باشید.

  • عناوين درست و مرتبط انتخاب کنيد
    در نوع انتخاب تیتر برای هر مورد از آیتمهای سوابق کاریتان دقت کنید. عناوین باید تا جای ممکن به شغل جدیدی که به دنبالش هستید مرتبط باشند.
 

amin khan

مدیر انجمن
توصیه های لازم برای رزومه نویسی

ساير توصيه ها

- پيش از نگارش رزومه ، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فكر كنيد تا چيزي را از قلم نياندازيد . سعي كنيد تا حد امكان ، مداركي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه كنيد تا ضميمه رزومه نماييد.


- از دروغگويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز کنید ، ممكن است برايتان دردسر ساز شود!


- بهتر است رزومه را در 2 روي يك كاغذ A4 تنظيم نماييد. بهترين حجم رزومه در همين حد است.


- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده كنيد.


- در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت كنيد.


- رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري كنيد.
 

amin khan

مدیر انجمن
روش نگارش يك رزومه كامل

روش نگارش يك رزومه كامل

اشاره :
در رزومه معمولاً باید تعریف کامل و مشخصی از خودتــــان بدهید و این یکی از مهمترین مسائل در شناسنامه کـاری شماست.
رزومه یک خلاصه ی دو یا سه صفحه ای از شما و مهارتها،دستاوردها، تجارب کاری و تحصیلاتتان است که هـــدف آن جلب نظر صاحب کار آینده تان است. رزومـه هـم مثل خود زندگی است. دچار تغییرات و تحولات زیاد می شـود. باید مداوماً به روز شود و اطلاعات جدید به آن اضافه شود. اگر می خواهید برای چند شغل در صنعت های مختلف تـقـاضـای کـار دهـیـد، بـهتر است رزومه های مختلف درست کنید که در هر کدام به مـهارت هــای خاص شما در رابطه به آن صنعت اشاره شده باشد.
هدف این مقاله این است که شما را با نکات مهمی در زمینه ی تدوین یک رزومه ی خوب آشنا کنیم.

تاثیر اول

هروقت که می خواهیم یک رزومه درست کنیم، باید خودمان را جای استخدام کننده و کارفرمایی بگذاریم که رزومه ها را بررسی می کند. او باید از میان چندین رزومه، آن که از همه مناسب تر است را انتخاب کند.
شما باید کاری کنید که ابتدا آنها از رزومه ی شما خوششان بیاید و بعد هم همه ی مطالب درج شده در رزومه را به آنها ثابت کنید.

متن رزومه
باید سعی شود که متن رزومه هر چه خلاصه تر باشد. فقط کافی است در آن خلاصه ی کوتاهی از خودتان بدهید، که نباید بیشتر از یک صفحه باشد. اطلاعات نباید به هیچ وجه در رزومه تکرار شوند. این صفحه باید حداکثر از سه پاراگراف به شکل زیر تشکیل شده باشد:
پاراگراف اول: نباید بیش از دو یا سه جمله باشد. در آن مقدمه ی کوتاهی در مورد خودتان و اهداف کاریتان می دهید. همچنین می بایست در مورد طریقه ی اطلاع یافتن شما از آن شرکت توضیحی بدهید، چه روزنامه باشد یا آشنایی در همان شرکت.
پاراگراف دوم: در این پاراگراف باید اطلاعات مربوطه در مورد میزان تحصیلات، مهارتهای تخصصی و توانایی هایتان که برای شرکت مورد نظر مفید خواهد بود را ارائه دهید.
پاراگراف سوم: این پاراگراف آخر باید اطلاعات شخصی شما را به کارفرما ارائه دهد که در صورت نیاز بتوانند با شما تماس بگیرند. حتماً اسم، شماره ی تماس، ایمیل و شماره ی فکستان را ذکر کنید.
آدرس ایمیلتان باید کامل و واضح باشد. مثلاً اگر اسمتان علي اسمیت است، آدرس ایمیلتان باید چیزی مثل ali@email.com باشد.
باید در رزومه اطلاعاتی درج شود که حتماً به کار آن شرکت و پستی که می خواهند برای آن استخدام کنند بیاید. اطلاعات باید واضح و مرتبط باشد.
یک رزومه معمولاً از 5 جزء تشکیل شده است:
اهداف کاری
تجارب کاری
میزان تحصیلات
اطلاعات اضافی
منابع

اهداف کاری
اهداف کاری به عنوان پیش درآمدی برای یک رزومه ی خوب و اصولی است که همه ی اطلاعات با قاعده و ترتیب منظم شده است. در این بخش باید کارفرما را با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود در زمینه ی کاری آشنا کنید. و بیان کنید که پیشرفت کاریتان تاکنون در چه حدی بوده است. این قسمت ارجحیت های کاری شما را به طور خلاصه و مرتب با سایر قسمت های رزومه بیان می کند می تواند فرصت خوبی برای ابراز توانایی هایتان در همان اول رزومه باشد.
به یاد داشته باشید که از تکرار موارد جلوگیری کنید.

تجارب کاری
این قسمت تا حد زیادی می تواند بگوید که چه کارهایی می توانید انجام دهید و چطور و در کجا برای این کارها آموزش دیده اید. ممکن است از مهارت های مورد نیاز برای یک شغل باخبر باشید، اما بیان این مهارت ها می تواند به رئیس آینده تان نشان دهد که شما شایسته ی پستی حتی بالاتر هستید.
به یاد داشته باشید که حتماً تجربه های کاریتان را به ترتیبی معکوس از نظر تاریخی بنویسید. برای هر کار موارد زیر را نیز مشخص کنید:

عنوان پست
عنوان سازمان
محل کار
تاریخ استخدام
کارفرما وقتی در مورد تجربه های کاریتان بداند بسیار راغب خواهد بود تا با میزان تحصیلات و آموزش های شما هم آشنا شود.

میزان تحصیلات
اگر تجربه های کاریتان زیاد نبوده باشد، این قسمت اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. برای نوشتن از همان ترتیب معکوس تاریخی استفاده کنید.
در زیر جنبه های اصلی که باید در این قسمت به آن اشاره شود را یادآور می شویم:

درجه ی تحصیلات
موسسات و دانشگاه ها
تخصص/فوق تخصص
سمینارها، کارگاه ها و آموزش های ویژه
میانگین معدل


اطلاعات اضافی
این قسمت از رزومه می تواند شامل چند زیر مجموعه مثل علایق، دانش های رایانه ای، فعالیت ها، مهارت های زبانی و...باشد. در این قسمت باید به آن دسته از توانایی هایتان اشاره کنید که در دو بخش قبلی ذکر نشده بود.
علایق: در این قسمت میتوانید به علایقتان در زندگی اشاره ای داشته باشید. اگر به دوچرخه سواری یا هر نوع ورزش دیگر علاقه دارید، می توانید ذکر کنید، با این کار کارفرمای شما متوجه خواهد شد که فردی هستید که از زندگی نهایت استفاده و لذت را می برید.
اطلاعات کامپیوتری: بعضی از شغل ها نیازمند داشتن دانش ها و آگاهی هایی در زمینه ی بعضی برنامه های کامپوتر هستند. اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید می توانید در این قسمت ذکر کنید.
فعالیت ها: در این زمینه می توانید به فعالیت ها و دستاوردهای غیر کاری خود اشاره کنید. تخصص های زبانی: اگر قادرید که به زبان هایی غیر از زبان خود مکالمه کنید یا هر تخصصی در یکی از زبان های خارجی دارید باید در این قسمت به آنها اشاره کنید.

منابع
اگرچه بردن نام افراد در رزومه ضروری نیست اما با اینکار، کارفرمای شما می تواند به طور مثال با رئیس سابقتان در مورد شما گفتگو کند و اطلاعاتی کسب کند. اگر مایل نیستید که نام کسی را ذکر کنید می توانید در این قسمت اشاره ای داشته باشید که در صورت نیاز یا تقاضا قادر به ارائه ی منبع هستید.
اگر خواستید از افراد در رزومه خود نام ببرید، حتماً به یاد داشته باشید که قبلش با خود آنها هماهنگی های لازم را انجام داده باشید و کسب اجازه کنید.
حال که با نحوه ی تدوین یک رزومه ی خوب و کامل آشنا شدید، خود را برای مصاحبه آماده کنید...​
 

amin khan

مدیر انجمن
نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي

نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي
چگونه يك نامه استخدامي مناسب بنويسيم؟
در مورد نوشتن رزومه مؤثر نكاتي
سؤال كه كارفرمايان در رزومه شما دنبال پاسخ آنها مي گردند ده
اشتباهاتي كه نبايد در نامه درخواست استخدام مرتكب شد
اشتباهاتي كه نبايد در نوشتن رزومه مرتكب شد
بايدها و نبايدهاي رزومه
روشهاي بهبود رزومه
×××××××××××××××××××
نكاتي در مورد نوشتن رزومهمؤثر
در زير نكاتي ارائه مي شود كه به خلق رزومه اي مؤثر كمك مي كند.اگر تاكنون نتوانسته ايد رزومه مناسبي بنويسيد و اگر مي خواهيد بدانيد افراد موفق چگونه رزومه مي نويسند ، مطالب زير را بخوانيد.
1 – پاكيزه و تميز و خالي از اشتباه بنويسيد
متن خود را با دقت بخوانيد و آن را از لحاظ گرامر و تايپ بررسي كنيد، . در صورت امكان از شخص ديگري بخواهيد كه رزومه شما را از نظر املائي و مفهومي بررسي نمايد. كوچكترين اشتباه ممكن است موجب بي ارزش شدن رزومه شود.
2 – هدف و منظور خود را به طور مشخص شرح دهيد
به طور كلي، مشخص بودن هدف و منظور ، كمك شاياني به مهم جلوه دادن صحبتهاي شما در رزومه مي كند . هدف شما به طور خلاصه تواناييهايتان را بيان مي كند و به قدرت و نيرويتان در كار اهميت مي بخشد.
3 – نقاط قوت خود را براي كارفرمايان معين نماييد.
روي هنر و توانايي هاي خود بيشتر تاكييد نماييد زيرا به اين ترتيب كارفرما را در پاسخگويي به اين سؤال كه : “ اين كارجو چه كارهايي مي تواند براي پيشبرد اهداف مد نظر انجام دهد ؟ ” كمك مي نماييد.
4 – اطلاعات مهم تر را مشخص نماييد.
به طور متوسط هر كارفرما به مدت 30 ثانيه روي هر رزومه وقت مي گذارد. كارفرمايان غالبا بيشتر به تجربه هاي موفق كاري شما در گذشته اهميت مي دهند تا تحصيلات متنوع و اطلاعات گوناگون ، به همين دليل مهمترين تجربيات خود را در ابتداي رزومه قرار دهيد مانند ق ابليتها، توانائيها و تجربيات و حتي تحصيلات كه همگي به نوعي با هم در ارتباطند.
5 – به تواناييهاي خود اهميت بدهيد
رزومه خود را بر طبق قابليتها و تواناييها درجه بندي كنيد و استعدادهاي خود را به طور خلاصه و مفيد و با رعايت حق تقدم بيان كنيد. به تواناييها و استعدادهاي شخصي خود اهميت دهيد و خود را در بهترين وضعيت توصيف كنيد . اين گونه وانمود كنيد كه تواناييها ،واقعيتي در شما هستند.
6 – از كلمات كليدي بهره ببريد
سعي كنيد از كلمات كليدي مشخصي براي بيان تواناييها و تجربياتتان استفاده كنيد، مانند مديريت حسابداري، عرضه محصولات ، ويژوال بيسيك، اكسل، پردازش داده ها، طراحي گرافيك و روشهاي تبليغات حرفه اي.
7 – از كلمات اختصاري مربوط به حرفه استفاده نماييد.
از كلمات اختصاري و اصطلاحات خاص حرفه تان استفاده كنيد تا نشان دهيد آشنايي مناسب و كافي با حرفه تان داريد. اما دقت كنيد رزومه شما مملو از اين گونه كلمات نباشد كه خواندن آن سخت و غير قابل فهم گردد همچنين بهتر است جلوي ) اينگونه واژه ها كلمات اقتباس شده را نيز به طور كامل در پرانتز بيان كنيد مثل: InformationTechnology ) )I.T(
8 – از كلمات تاييد برانگيز بهره ببريد
خود را فعال و پر جنب و جوش، با كمال، با هوش و به عنوان كسي كه در هر كمك و همكاري سهمي دارد توصيف كنيد، اين گونه به نظر كارفرما ازهر جهت مفيد جلوه گر مي شويد.
9 – از آوردن ضمير مثل ”من” پرهيز كنيد
هر گز از صمائر شخصي و انعكاسي مثل “من“ در رزومه خود استفاده نكنيد و سعي كنيد جملات خودرا كوتاه كنيد.
10 – كلمات كليدي را در متن مشخص جلوه دهيد.
به جاي پررنگ كردن و يا كج نوشتن كلمات جهت اهميت دادن به آنها در بررسي اجمالي اندازه قلمها را افزايش دهيد و يا از گيومه و يا علامت * براي اهميت دادن به نكات كليدي در رزومه بهره ببريد.
11 – اطلاعات را خلاصه كنيد.
وقتي كه رزومه شما از يك يا دو صفحه بيشتر مي شود، محدوديتهايي براي تبديل آن به شكل الكترونيكي ايجاد مي شود. بنابراين همواره توصيه مي شود كه رزومه خود را در يك صفحه تهيه كنيد.
12 – ليستي از تجربيات اخير را مهيا كنيد
تجربيات 10 يا 15 سال كاري پيش را به طور خلاصه ذكر نماييد.
13 – به تجربيات خود كميت بدهيد
اعداد ابزارهاي قويي هستند، به جاي اينكه بگوييد: “ توانايي‏هاي من باعث افزايش ميزان فروش در محل كار قبلي بود “ بهتر است كه از اعداد نيز استفاده كنيد و مثلاً بگوييد: “ افزايش فروش 150% در 6 ماه “ از جمله تجربيات من در محل قبلي بوده است.
14 – زياده گويي نكنيد.
از گزاف گفتن و استفاده از لغات حساس و دقيق پرهيز كنيد .به زباني ديگر براي تحت تاثير قرار دادن كارفرما لازم نيست كلمات ژرف و عميق بكار گيريد .از كلماتي استفاده كنيد كه براي همه قابل فهم باشد.
15 – در مورد حقوق خود در رزومه مطلبي را بيان نكنيد.
هرگز نوع و ميزان حقوق خود را در رزومه تان مشخص نكنيد.
16 – از مطرح نمودن مسائل شخصي پرهيز كنيد.
هرگز در مورد اطلاعات شخصي و خصوصي مثل عقيده و مذهب ، وضعيت ازدواج، سن و مال ثروت خود موردي را ذكر نكنيد يا حتي نظرات شخصي خود را نيز مطرح نكنيد . همچنين از شوخي و مزاح و بكاربردن كلمات مبتذل پرهيز كنيد.
17 – صادق باشيد.
دروغ گفتن و گزاف گويي و مبالغه در مورد توانايي ها، هميشه خطري جد ي است كه به خود شما باز مي گردد.
19 – رزومه را خودتان بنويسيد
رزومه اي درست كنيد كه منعكس كننده فكر شما باشد.سعي كنيد رزومه را با فكر و دست خودتان بنويسيد.اگر اولين رزومه تان را شخصا بنويسيد بسيار مهم است و به زودي حرفه اي هم خواهيد شد.
20 – ويژگي هاي شخصي وابسته به شغل خود را اعلام كنيد.
اگر تصميم داريد كه خصيصه هاي شخصي خود را در رزومه قرار دهيد مانند “مسئوليت پذيري” يا “قابليت اطمينان” ،“برنامه ريزي دقيق در كار“ و … فقط سعي كنيد تمامي آنها وابسته به نوع شغل مورد نظر باشند.
21- سازگاري خود را با محيط كاري نشان دهيد.
به منظور كم اهميت جلوه دادن مدت زمان بيكاري و فواصل بين كار ، بهتر است قابليت ها و تواناييهاي كاري خود را عنوان كنيد و از ذكر تاريخ وار تجربيات خود بپرهيزيد.
22- رزومه اي متعادل بسازيد.
رزومه اي مؤثر است كه متعادل باشد، پاكيزه باشد، سازگار و جذاب و خوشايند باشد، تقسيم بندي شده باشد و عنوانهاي هر بخش هوشمندانه انتخاب شده باشند.
23- عنوانها را كلي انتخاب كنيد.
عنوانهاي هر قسمت از رزومه را كلي و مناسب برگزينيد مثلا: تجربيات ، سوابق كاري، تواناييها، خلاصه تحصيلات، هنر و فضيلت، تعليم و تربيت، پيوستگي هاي حرفه اي ،امتيازات تحصيلي و حرفه اي، كتابها و مقالات اختصاصي، گواهي هاي دانشگاهي و …
24- مثبت بنويسيد.
تمام نكات منفي و با بيان غير مثبت را از رزومه خود حذف كنيد و به ياد داشته باشيد كه هر چه بيشتر تواناييها و نكات مثبت در مورد خود را عرضه كنيد، موفق تر خواهيد بود.
ده سؤال كه كارفرمايان در رزومه شما دنبال پاسخ آنها مي گردند

رزومه يا نامه استخدامي بايد پاسخگوي سؤالات زير باشد .
1- اين شخص كيست و در كجا زندگي مي كند؟
2- اين شخص چند سال دارد؟
3- آيا اين شخص از تعليمات لازم برخوردار است؟ در محيط تحصيل چگونه بوده است؟
كارفرمايان مايلند اگر شما درجه و يا نشان احترامي داريد در اختيار آنها قرار دهيد و از آنها در جهت مثبت شغلي خود استفاده نماييد.
4- آيا فردمورد نظر مرتب ، با دقت و منضبط است؟(در مورد كاربا تجهيزات و وسائل كاري كه در اختيار شما قرار مي گيرد مي تواند مهم باشد.)
5- آيا اين شخص در مشكلات شركت مي تواند به ما كمك نمايد ؟ (كارفرمايان افرادي را نياز دارند كه به مشكلات كاري توجه نموده و راه حل هايي براي آنها بيابند. به عبارت ديگر فردي مطلوب است كه تفكرات بنيادي داشته و در خدمت اهداف كاري كارفرمايان باشد.)
6- آيا تجربيات كافي براي مفيد كار كردن دار د؟ چه كارهايي را مي تواند موفقيت آميز به انجام رساند ؟
بهترين روش پاسخ گويي مناسب به اين سؤال، داشتن يك رزومه عالي، با تاريخ مرتب شده و طرح بندي تازه و تميز مي باشد.
7- آيا اين فرد مشكلات خاصي از جمله فاصله كاري ،چند شغل داشتن ،..دارد ؟
8- كدام حرفه و يا هنر و كمال در فرد شاخص است؟(روي كلمات حرفه و كمال و هنر كاملاً دقت كنيد. هنگامي كه شما يك برنامه كاري مشخص ارائه كنيد، كارفرما مي تواند ارتباطي عالي بين توانايي ها و شايستگي و قابليت شما پيدا كنند و اين به منزله پلي به سوي موفقيت شما خواهد بود.)
9- اين فرد چگونه در حل مشكلات مفيد خواهد بود ؟(كارفرمايان آينده نگر از اينكه شما بتوانيد براي ايشان و نيز شركتشان موفق و سودمند باشيد و در جهت بهبود و روند رو به رشد آنها گام برداريد ، خشنود مي شوند. اين بهبودي مي تواند در راستاي فروش بيشتر، تثبيت قيمتها ،.. باشد.
10- آيا مي توان به اين شخص اعتماد نمود؟(آيا شما به كسي كه برايتان مفيد نيست اعتماد مي كنيد؟كارفرمايان نيز درصدد هستند كه بي پرده نظرات مثبت و منفي خود را در مورد شما بگويند .)
ادامه دارد...
 

amin khan

مدیر انجمن
نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي

اشتباهاتي كه نبايد در نامه در خواست استخدام مرتكب شد .
رعايت نكردن برخي اصول ،در نوشتن نامه درخواست شغل، از تاثير آن روي كارفرما مي كاهد. برخي اشتباهات كارجويان در نوشتن نامه درخواست شغل ممكن است در كارفرما تاثير منفي داشته باشد.
بعضي از اين اشتباهات عبارتند از:
1. مشخص نبودن هدف در مكاتبات.
2. عدم پاسخگويي به نيازهاي كارفرما.
3. استفاده ازجملات كسل كننده .
4. ساختار غير حرفه اي نامه.
5. وجود اشكالات املايي و دستوري.
6. استفاده از الفاظ غير متعارف و نا درست .
7. بيان ننمودن تواناييها ،علائق و نيز اشاره نكردن به موفقيتهاي آتي.
8. ننوشتن راه تماس با نويسنده.
9. خطا در آدرس فرستنده و يا گيرنده.
10. تايپ يا پرينت غير استاندارد.
11. حجيم بودن نامه.
12. استفاده از كاغذ نامناسب نامه .
13. پيگيري نكردن تلفني نتيجه كار در همان هفته.
14. ارسال نامه دستنويس .
15. استفاده از لوازم التحرير نامناسب .
16. سايز نادرست نامه .
17. ننوشتن نامه هايي با ساختار متفاوت براي موقعيتهاي شغلي متفاوت.
اشتباهاتي كه نبايد در نوشتن رزومه مرتكب شد.
برخي كارجويان هنگام نوشتن رزومه مرتكب اشتباهاتي جبران ناپذير مي شوند و ارزش رزومه خود را پايين مي آورند.اين اشتباهات موجب از بين رفتن رزومه يا اصطلاحاً ترتيب اثر ندادن به رزومه خواهد شد. پس بهتر است مطمئن شويد رزومه شما اطلاعات مناسبي را به شكل صحيح به كارفرما ارائه مي كند . برخي از اين اشتباهات عبارتند از:
1- اشاره به وضعيت تجرد و يا تاهل .
2- پر كردن رزومه براي شغل مديريت مياني در حاليكه شامل تجربيات كاري وابسته به آن نمي باشد.
3- نوشتن كلمه “رزومه“ با حروف بزرگ در مركز و بالاي صفحه.
4- نوشتن اطلاعات شخصي مثل: وزن ، قد ، سن و نژاد و نسل .
5- آشكار كردن وضعيت شغلي و تحصيلي اولياء.
6- تقاضا در مورد حقوق .
7- حجم زياد صفحات رزومه .
8- ارسال رزومه روي ديسكت همراه با نامه استخدامي و دستورالعمل استفاده از ديسكت و ديدن رزومه.
9- اشاره به سالهاي وقفه كاري با ذكر “در حبس بوده ام !“ و يا “در كشورهاي ديگر در جستجوي كار بوده ام!“
10- اشاره به برنامه هاي تفريحي بين كار در حين صحبت در مورد تجربيات كاري
11- ارسال رزومه دست نويس.
12- اعتراف به اخراج از 3 شغل آخر خود .
13- شروع كردن هر جمله با ضمير “من“.
14- اشتباه املايي در مورد كلمات كليدي مثل تعليمات، تحصيلات و تجربيات.
15- چاپ رنگي رزومه و يا استفاده از كاغذ رنگي .
16- ارسال رزومه به قسمي كه كارفرما مجبور به تقبل هزينه پست آن باشد.
17-چسباندن پاكت حاوي رزومه و يا خود رزومه با نوار چسب كاغذي .
18-فرستادن بيش از 20 صفحه رزومه در كاغذهاي كوچك اداري.
19- نفرستادن نامه استخدامي همراه رزومه با اين تفكر كه رزومه همه چيز را بيان مي كند .
20- اضافه كردن توضيحات بد خط و يا ناخوانا به رزومه به جاي نوشتن يك نامه استخدامي رسمي.
21- پيوست نمودن توصيه نامه دوستان و يا كارفرماي قبلي به رزومه خود.
22- ننوشتن آدرس و شماره تلفن در رزومه.
23- نوشتن آدرس و شماره تلفن جديد بر روي پاكت رزومه (آدرس و شماره تلفن داخل رزومه شما تغيير نموده است).
بايدها و نبايدهاي رزومه

رزومه مهمترين عامل تصاحب شغل مناسب مي باشد. در واقع اولين گام براي استخدام در شغل مورد نظر، نوشتن رزومهء هنرمندانه و حرفه اي مي باشد. اگر چه اندكي از مردم مي دانند چگونه با استفاده از خلاصه تجربيات كاري و تخصص هاي تحصيلي خود يك رزومه مناسب تهيه كنند، اما در عوض عده اي نيز نمي توانند بدرستي كارهايي را كه مي خواهند و يا مي توانند براي كارفرما انجام دهند تشريح كنند .و يا بعضا طلاعات خارج از موضوع عرضه مي كنند. اميد است مطالب زير مفيد واقع شوند.
بايدهاي رزومه
1- هدف و منظور و نيز خلاصه تجربيات و تحصيلات خود را به طور واضح و جز به جز براي كارفرما شرح دهيد.
2- تمامي بخشهاي رزومه را با توجه به هدف و منظور به هم ربط دهيد.
3- خصوصيات فردي و نيز كمال و هنر خود را مطابق خواسته هاي كارفرما در شغل مورد نظر ذكر كنيد.
4- رزومه خود را مشتاق و دعوت كننده نمايش دهيد .
5- مطمئن شويد رزومه عاري از اطلاعات غلط و يا اشتباهات دستوري، املائي است.
6- اطلاعات ضروري و قابل توجه مانند “تعليمات“ و يا “تجربيات حرفه اي و كاري“ را حتما ذكر نماييد.
نبايدهاي رزومه
1- از ذكر اطلاعات غير ضروري مانند سن، قد و يا سرگرميهاي خود بپرهيزيد.
2- مقدار حقوق درخواستي و يا منابع در اختيار را بازگو نكنيد .
3- هيچ گونه اطلاعات منفي را در رزومه خود بيان نكنيد.
4- رزومه بيش از 2 صفحه نباشد.
5- وظايف خود را با اهميت جلوه ندهيد. در قبال تواناييها و قدرت خود هنگام صحبت در مورد تجربه اظهار نظر نماييد.
6- هرگز در مورد گذشته خود دروغ نگوييد و نيز حقايق را بسط ندهيد.
روشهاي بهبود رزومه

نوشتن اولين رزومه در واقع اولين تجربه براي نوشتنهاي بعدي است. در زير توصيه هايي جهت بهبود رزومه آمده است كه توسط كارفرمايان و نيز مشاوران شغلي تهيه گرديده اند.
· در رزومه دقت زيادي روي غلطهاي املايي، نكات دستوري، نقطه گذاري، فرمت و نوع قلمها داشته باشيد.
· ابتدا پيش نويس رزومه را تهيه و آن را بدقت بخوانيد. از كتابهاي لغت و كتابهاي راهنما كمك بگيريد و در آخر نيز از شخص ديگري بخواهيد كه آن را قبل از فرستادن بخواند.
· اطلاعات مربوط به خود را كاملا مرتب كنيد.
· در مورد هر چيز به طور روشن و شفاف توضيح دهيد و فقط نكات اصلي را به دقت ذكر كنيد.
· از قلمهاي ساده كه به راحتي قابل خواندن باشند استفاده كنيد.
· رزومه خود را به يك صفحه محدود كنيد.
· تا حد امكان تجربيات كاري گذشته خود را به نحو شايسته اي ذكر كنيد.حتي اگر زياد هم به شغل مورد نظر مربوط نباشد.
· اطلاعات و تجربيات خود را با حرفه مورد نظر تطبيق دهيد.
چگونه يك نامه استخدامي مناسب بنويسيم؟
نامه استخدامي اولين گام براي تصاحب شغل مي باشد. به ياد داشته باشيد كه كارفرمايان روزانه هزاران نامه استخدامي و رزومه دريافت ميكنند. هدف شما بايد پيشي گرفتن از بقيه باشد. يك نامه استخدامي خوب مي تواند شما را بهترين فرد براي شغل مورد نظر جلوه دهد.
در زير توصيه هايي جهت نوشتن يك نامه استخدامي موفق آمده است:
1 - نامه خود را قبل از فرستادن غلط گيري و اصلاح نماييد .
اگر بخواهيد كه به طور حرفه اي نامه را بنگاريد، حتماً بايد نامه شما خالي از اشتباهاتي نظير اشتباهات چاپي، املائي و دستوري باشد. بيشتر نامه هاي از اين دست به دليل چنين اشتباهاتي تاثير داده نمي شوند.
2 - نامه خود را به نام فردي كه شما را استخدام مي كند مثلا به مديريت استخدام و يا قسمت استخدام ارسال كنيد .
با شركت فوق تماس بگيريد و نام فردي كه در قسمت استخدام مسئول اين گونه امور است را گرفته و نامه خود را به نام ايشان ارسال نماييد. اين كار ابتكاري است كه تاثير مثبتي را بر روي خواننده نامه استخدامي شما مي گذارد.
3 - نامه خود را به نام شخص بفرستيد، نه به نام شركت.
در صورت امكان از اسم و سمت شخص فوق استفاده كنيد . تذكير يا تانيث ايشان را در صورت عدم آگاهي حدس نزديد . هدف شما اين است كه نامه را براي فردي ارسال كنيد كه قصد دارد شما را استخدام كند و شما نيز قصد همكاري در آينده را با ايشان داريد
4 - با كلمات دلخواه خود بنويسيد
نامه استخدامي شما مانند رزومه بايد كاملاً نشان دهنده و بازتاب انديشه و تفكر شما نسبت به شغل جديد باشد. كارفرمايان دنبال اطلاعات علمي و همچنين شوق و ذوق كاري شما هستند
5 -كتابهاي مرجع را براي برطرف كردن و احياناً كمك در نكات دستوري و املائي بكارگيري. اگر اشتباهات املائي و يا دستوري داشته باشيد ، واقعاً نكوهش آور خواهد بود. هرگز در استفاده از كتابهاي مرجع و لغت ترديد نكنيد و حتي از كتابهاي گوناگون كه در دستور، لغت و ادا كردن كلمات كمك مي كنند بهره بگيريد.
6 - در نامه خود نشان دهيد كه اطلاعاتي از سازمان يا شركت مربوطه داريد.
به اين ترتيب مي توانيد نشان دهيد كه درباره ايشان تحقيق كرده ايد و همينطور بدون اطلاع شماره تلفن شركت فوق را نگرفته ايد. شما مي دانيد كه در شركت مزبور چه كساني هستند و چه ميكنند و به همين دلايل انتخابشان مي كنيد
7 - از عبارات و جملاتي استفاده كنيد كه براي كارفرما قابل شناخت و معني دار باشد
نامه خود را تا جايي كه ممكن است مرتب و معني دار جلوه دهيد.سعي كنيد آن را طبقه بندي شده عرضه كنيد. وارد كلمات و اطلاعات تخصصي و حرفه اي خود كه به شغل مورد نظر مربوط نيستند، نشويد
8 - مطئمن شويد كه آدرس و شماره تلفن تماس خود را در نامه قيد كرده ايد
حتماً بايد آدرسي كه جواب نامه شما مي بايست به آن بازگردد را ذكر كنيد .كه اين آدرس مي تواند شامل كد پستي، شهر، تلفن و آدرس محل سكونت باشد
9 - حالت رسمي و اداري به نامه بدهيد تا خود را حرفه اي جلوه دهيد
در اين صورت نامه شما براي طرح مصاحبه نزديك شده در واقع ارزش نامه هنگامي آشكار مي شود كه براي مصاحبه دعوت شويد
10 - “من“ را كم ارزش جلوه دهيد و به “شما“ اهيمت بدهيد
سعي كنيد عباراتي مانند “من انتظار دارم“ را به “شما مي خواهيد“ تبديل كنيد . در واقع عبارت “ شما مي خواهيد“ مربوط به خواسته هاي كارفرما مي باشد و بايد مشخص شود كه شما چه كاري مي توانيد براي شركت كارفرما انجام دهيد . در واقع هر چه بيشتر به خواسته هاي كارفرما بها دهيد، ميل انجام مصاحبه با شما افزايش مي يابد
11 - مطالب را با اطمينان بيان كنيد اما خود نمايي نكنيد
تمامي ملزومات انجام كار را شرح دهيد. سعي كنيد مسيري براي ارتباط مناسب بين توانايي ها و قابليتهاي خود و نيازهاي كارفرما پيدا كنيد. تاكيد كنيد كه مي توانيد خود را با شرايط كاري وفق دهيد ،چرا كه اين امر براي كارفرمايان بسيار مهم است
12 - مطئمن شويد كه كارفرما نامه شما را با بينش منحصر به فرد مربوط به شما مي خواند
موضوع اصلي تمامي موارد قابل ذكر در نامه را تجربه، توانايي، قدرت, هنر و نيروي كاري خود قرار دهيد و نيز شرح دهيد كه چگونه اين موارد در خدمت شركت قرار مي گيرد و در اين هنگام سعي كنيد از كلمات و جملاتي استفاده كنيد كه به گرمي حالات شما را بيان كند.
13 - نامه خود را به گونه اي طرح كنيد كه نشان دهد شما شايسته همكاري با ايشان هستيد.
توضيح دهيد كه شما كه هستيد و چه كاري را مي خواهيد براي كارفرما انجام دهيد. بيان كردن اين حالات در لغت زياد مشكل نيست و نيز نشان دهيد كه شما خود نيز درخواست همكاري داريد.
14 - ساختار نامه خود را به گونه اي تنظيم كنيد كه بيان كننده هدف ويژه شما باشد.
هدف اصلي نامه استخدامي خود را در پاراگراف ابتدايي شرح دهيد، تصميم بگيريد كه بر روي اين موضوع زياد بحث كنيد و مطمئن باشيد كه در عين حال اين كار شما انگيزه كارفرما را براي به جريان انداختن كار شما بيشتر تقويت مي كند.
15 - براي درجات علمي و مدارج تحصيلي خود در نامه اهميت قائل شويد .
مدارج علمي خود را به نحوي مشخص تر نماييد .مثلا نوع قلم آنها را عوض كنيد و يا زير آنها خطي بكشيد. حتي مي توانيد آنها را درليستي ارائه نماييد. فقط در تمامي اين حالات سعي كنيد خوانايي آنها از بين نرود.اين كار حتي وقتي كارفرما نامه شما را سطحي هم مي نگرد ، مي تواند بقدر كافي مؤثر باشد.
16 - نامه استخدامي را مختصر و مفيد و خلاصه ارائه كنيد.
نامه را ساده و تميز ارائه نماييد و نه در هم ريخته. در هر پاراگراف از هفت خط بيشتر ننويسيد حتي سعي كنيد در هر پاراگراف از پنج خط يا كمتر بهره ببرييد. طول جملات را تنوع ببخشيد، هيچ يك از جملات خود را طولاني عرضه نكنيد اما آنها را كوتاه هم قطع نكنيد. يك صفحه ،براي يك نامه استخدامي كاملا ً كافيست.
17 - توانايي هاي خود را با دليل اثبات كنيد.
براي هر شغل و سمتي دو نوع توانايي لازم است .1 - مهارت فني كه در واقع مهترين ارزش نيز مي باشد .2 –تجربه كاري كه براي كارفرمايان بسيار مهم است. داشتن اولين نوع مهارت به تنهايي كافي نيست ولي همراه شدن آن با مهارت نوع دوم كاملا موفقيت آميز است.
18 - فقط نامه اصلي را بفرستيد
هرگز كپي نامه اصلي را به تنهايي يا همراه آن نفرستيد .سعي كنيد از چاپگرهاي سوزني استفاده ننماييد. ارسال نامه دست نويس نيز كار درستي نمي باشد.
19 - كپي رزومه خود را نيز به نامه استخدامي پيوست نماييد.
به خاطر داشته باشيد كه هدف شما از نامه استخدامي اين است كه رزومه خود را به دست كارفرما برسانيد و شرايط مصاحبه را فراهم نماييد.
20 - عكس خود را به نامه خود الصاق نكنيد.
به جز مواردي كه نامه استخدامي براي شغلهايي مانند بازيگري و شغلهايي كه با چهره سر و كار دارند، نوشته مي شود ، اختصاص دادن فضايي به عكس در نامه استخدامي كاري بيهوده است. براي كارفرمايان صرفا دانستن قابليتها و توانهايي هاي شما در ارتباط با شغل مربوطه مهم است.
21 -نامه خود را با درخواست مصاحبه تمام كنيد .
اصلي ترين هدف از نگارش نامه استخدامي همانا رسيدن به مرحله مصاحبه است .بنابر اين در خواست مصاحبه در انتهاي نامه را فراموش نكنيد.
 
آخرین ویرایش:

amin khan

مدیر انجمن
هر رزومه از ساختار و قالبی مشخص برخوردار است. این بدین معنی است که محتویات مندرج در رزومه می بایست در قسمتهای مجزا و بترتیبی معین نوشته شود. توصیه می شود قبل از توضیح هر قسمت، عنوان آنرا با یک تیتر از سایر محتویات جدا و مشخص نمائید. این امر سبب می شود تا چشم خواننده بسهولت و سرعت مطالب دلخواه را بیابد. در زیر به بررسی ساختار رزومه می پردازیم.


1- اطلاعات شخصی

این قسمت شامل اطلاعات اولیه کارجو بوده و بعنوان اولین بخش رزومه قرار می گیرد. اطلاعات این قسمت شامل نام کامل، تلفن تماس، آدرس ایمیل یا پست الکترونیک، سال تولد و محدوده سکونت کارجو می باشد. نام باید بصورت کامل (نام و نام خانوادگی) بوده و با سایزی بزرگتر (Bold) درج شود. سال تولد صرفاً جهت اطلاع کارفرما از سن شماست و لذا درج دقیق ماه و روز آن غیر ضروری است. توصیه می شود بدلیل حفظ حریم اطلاعات شخصی از ذکر آدرس بطور کامل پرهیز نموده و صرفاً به مشخص نمودن محدوده سکونت اکتفا ورزید.



2- علائق حرفه ای

این قسمت از رزومه مبین توضیحی مختصر از علائق و خواستگاه حرفه ای کارجو می باشد. لطفاً توجه فرمائید که این بخش از رزومه جنبه اختیاری داشته و در صورت تمایل به درج، پس از اطلاعات شخصی قرار می گیرد. درج مطالب در این قسمت باید صریح و کوتاه باشد یعنی چیزی در حدود دو یا سه خط. با صراحت و صداقت زمینه هایی که در آنها علاقمند به کار و فعالیت هستید را توضیح دهید. توجه داشته باشید که علاقه شما امریست جدا از تواناییتان و در این بخش نیازی به اشاره به توانایی و مهارتهایتان نیست. دقت کنید که رابطه ای بین علائق شما و کاری که برایش درخواست می دهید برقرار باشد در غیراینصورت شاید کارفرما چنین بیاندیشد که شما درک درستی از نیاز وی و یا وظایف سمت مربوطه نداشته اید. این بخش مربوط است به نمایشی از شخصیت کاری خودتان در ذهن کارفرما. این نکته که کارفرما با خواندن این بخش از رزومه تان شما را راسخ در جایگاهی که خودتان را در آینده در آن می بینید حس نماید، تصویر بسیار مؤثری از شخصیت مصمم و با انگیزه شما در ذهن وی ایجاد خواهد نمود.



3- مدارک و سوابق تحصیلی

ذکر سابقه تحصیلی کارجو از نکات مهم در نگارش رزومه می باشد و وجود آن ضروری است. لیستی از تحصیلات علمی و دانشگاهی خود تهیه کنید و آنها را بترتیب از آخر به اول در این قسمت درج کنید. دلیل اینکار اینست که کارفرمایان تمایل دارند تا ابتدا بروزترین و آخرین سوابق شما را بررسی کنند. برای هر مورد در لیست، نام رشته تحصیلی، نام دانشگاه یا موءسسه و در نهایت تاریخ شروع و اتمام دوره تحصیلی را قید نمائید. در زیر هر کدام از این موارد میتوانید به گرایش رشته مربوطه، دروس اصلی یا مرتبط گذرانده شده، موضوع پروژه یا پایان نامه و در صورت تمایل معدل فارغ التحصیلی خود اشاره کنید. البته ذکر این موارد تنها در صورت مرتبط بودن با کار و سمت درخواستی پیشنهاد می شود و در صورت اشاره از نوع ارتباط آنها با کار مطمئن شوید. توصیه می شود در صورتیکه آخرین مدرک تحصیلی شما کمتر از کارشناسی یا لیسانس است، به معرفی رشته تحصیلی دبیرستانی خود نیز بپردازید.



4- سوابق حرفه ای

این قسمت یکی از مهمترین و ضروری ترین بخش های رزومه کارجو بوده و محل توجه ویژه ای برای بسیاری از کارفرمایان محسوب می شود. جهت تکمیل این بخش از رزومه خود لیستی از سوابق کاری و سمتهای خود در گذشته تهیه نموده و آنها را مانند سوابق تحصیلی بترتیب از آخر به اول در این قسمت درج کنید. هر کدام از موارد ذکر شده در لیست این قسمت باید شامل جزئیات زیر باشد.

  1. سمت و عنوان شغلی
    (مثال : کارشناس کنترل پروژه ، کمک حسابدار ، منشی و مسئول دفتر ، محقق و پژوهشگر ، ناظر چاپ و یا غیره)
  2. نام شرکت، موسسه یا محل کار
    (مثال : موءسسه کاربانک ، شرکت دیلمان ***** ، چاپ و انتشارات گلستانه و یا غیره)
  3. مدت زمان فعالیت
    (مثال : از آبان 1385 تا شهریور 1388)
  4. مسئولیتهای سمت و کارهای مهم انجام شده
    (مثال : "مدیریت تیمی از تحلیلگران و برنامه نویسان جهت پیاده سازی پروژه نرم افزاری قیمت تمام شده" یا "مسئول هماهنگی و اجرای سمینارهای آموزشی در شهرستانها" یا "عضو فعال تیم تولید محتوا و ویرایش کتاب تست کنکور ..." یا "عضو تیم حسابداری و مسئول ثبت سندهای خرید در سیستم مالی و تهیه گزارش از مغایرتهای بانکی در مقاطع از پیش تعیین شده"
ذکر تمام یا نیمه وقت بودن مشاغل قبلی بهتر است در قسمت 4 (مسئولیتهای سمت) انجام شود. در این قسمت از رزومه نیازی به ذکر مقدار حقوق دریافتی در کارهای قبلی نیست. پیشنهاد می شود چنانچه سوابق کاری گذشته شما در شهر دیگری انجام شده، نام آن شهر را نیز در قسمت 2 و بلافاصله بعد از نام محل کار ذکر نمائید.

چنانچه در صدد تغییر زمینه شغلی خود هستید و بر این گمانید که مسئولیتهای اخیرتان ربط چندانی به موضوع کار جدید ندارد، میتوانید عنوان این بخش از رزومه را به نام سوابق مرتبط تغییر داده و در آن تنها به ذکر سمتها و مسئولیتهای مرتبط (با همان ترتیب جدید به گذشته) بپردازید. در اینصورت بخش دیگری تحت عنوان سایر سوابق کاری اضافه نموده و مواردی که دارای ارتباط کمتری هستند را در این قسمت بگنجانید.

اگر دانشجو یا کارآموزی هستید که سابقه حرفه ای در کارنامه خود ندارید، نگران نباشید. انجام هر کار یا قبول هر مسئولیتی که در گذشته و بدون استخدام انجام داده اید و حتی انجام کارهای فوق برنامه در دانشگاه نیز میتواند سابقه ای از کار و فعالیت شما محسوب شود. لذا از اینکه تازه کار هستید و قبلاً استخدام کسی یا جایی نبوده اید ناامید نباشید. به خاطر داشته باشید که هر کارمند باسابقه و مجربی یک نقطه آغاز در کارنامه حرفه ای خود دارد. کارفرمایان در رزومه شما بدنبال پیدا کردن ارتباط بین توانائی های شما و نیازهای شغل کنونی هستند و مایلند بدانند که چگونه توانسته اید از توانائی های فردی خود در امور مختلف کاری بهره گرفته و یا اینکه چطور آنها را در موقعیتهای مختلف کاری توسعه و رشد داده اید.

هنگام توضیح مسئولیتهای پیشین خود در انتخاب نوع کلمات دقت کنید. کلمات نوشته شده باید بیانگر انگیزه، جدیت و خلاقیت شما در اداره امور محوله باشد. نوع نگارشتان باید تا آنجا که ممکن است مثبت و انرژی بخش باشد. سعی کنید از دامنه افعال و کلمات بیشتری استفاده نمائید تا رزومه تان جذاب تر گردد و از ذکر کلمات یا افعال دارای معانی منفی اجتناب نمائید. به تفاوت بین "عنوان سمت" و "توضیح مسئولیت" توجه کنید. سمت الزاماً بیانگر روش کار نیست! از پرداختن به افکار کلیشه ای نظیر "همه میدانند مهندس صنایع چه کار انجام میدهد!!" یا "خب، هر کارفرمایی که میداند بازاریاب یعنی چه!! " بپرهیزید و نگذارید این افکار باعث شوند تا در ارائه توضیح دچار کم گوئی شوید و وظایفی را که انجام می دادید به روشنی توضیح دهید. بهتر است توضیحات شما با اختصار ولی کامل انجام گیرد و بجای استفاده از جمله از عبارت استفاده کنید و آنها را به شکل لیستی زیر هم و با بالت پوینت آرایش نمائید (اشاره به نشان گذاری یاBullet Pointing در نرم افزارWord ). این امر سبب می شود تا کارفرمایان سریع تر و راحت تر محتویات رزومه شما را اسکن و مرور نمایند.



5- تجربیات و دوره های تخصصی

درج این قسمت در رزومه جنبه اختیاری دارد. چنانچه در حال ارسال درخواست برای یک کار تخصصی هستید، می توانید اطلاعاتی درباره گذراندن دوره های آموزشی مرتبط و یا تجربیات مهم در پروژه های مرتبط بصورت لیستی از عبارات خلاصه شده آماده نموده و آنها را بر حسب تاریخ (از امروز به گذشته) مرتب نمائید. برای هر مورد نام دوره، تاریخ و محل برگزاری آن، طول دوره و نوع گواهینامه اعطایی آن را مشخص نمائید.



6- مهارتها

توصیه می شود پس از ذکر تحصیلات و سوابق حرفه ای، بخشی از رزومه خودتان را به توضیح مهارتهایتان اختصاص دهید. این مهارتها می توانند هم شامل مهارتهای فنی و تکنولوژیکی مانند کار با نرم افزار یا سخت افزارهای مختلف باشد و هم شامل مهارتهای فردی مانند کارگروهی، مسئولیت پذیری، خلاقیت، نظم پذیری، میزان آشنایی با زبانهای خارجی و نظایر آن.
هنگام ذکر مهارتها، میزان آشنایی خود با هر مورد را صادقانه قید نمائید یعنی مشخص کنید تا چه اندازه با زبان انگلیسی آشنا هستید (مثال: آشنا به مکالمه در حد متوسط و تسلط بر مکاتبات اداری در حد پیشرفته) یا میزان تسلط خود با نرم افزاری مانند اکسل را توضیح دهید (مثال: تسلط کامل در طراحی صفحات گسترده و نمودارگیری از داده ها و آشنا با فرمول نویسی در سطح ساده).


7- حضور در کنفرانسها

اگر در حال ارسال درخواست کار جهت انجام کارهای علمی و تحقیقاتی هستید، ذکر تجربیات شرکت در کنفرانسهای علمی و تخصصی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لیستی از این فعالیتها تهیه کرده و آنها را بر حسب تاریخ (از امروز به گذشته) مرتب نمائید. برای هر مورد نام سمینار یا کنفرانس را به همراه تاریخ و محل برگزاری قید نمائید.
 

amin khan

مدیر انجمن
نحوه نگارش رزومه
شيوه هاي متفاوتي براي نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را بر مي گزيند . اما به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زير است:

1- جزئيات شخصي
(Personal Details)
اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز مي شوند . آن چه مي بايست در اين بخش ذكر شود شامل نام ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الكترونيك و تاريخ تولد است.

2- پروفايل شخصي
(Personal Profile)
وارد كردن پروفايل در رزومه امري سليقه اي است و ضروري محسوب نمي شود . آن چه در پروفايل به نگارش در مي آيد ، تصويري كلي و گويا از شما است كه به طور جزئي تر در ساير بخش هاي رزومه ذكر مي شود.

3- تحصيلات و توانايي هاي علمي
(Education and Qualifications)
اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلي و علمي شما ، از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان گرفته تا آخرين مدرك تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمان بندي هر دوره ي تحصيلي خواهد بود. به ياد داشته باشيد كه حتماً ذكر كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد . ساير دوره هاي علمي - كابردي كه در كنار تحصيل آكادميك گذرانده ايد را هم حتماً بنويسيد.

4- سوابق شغلي
(Skills and Work Experiences)
در اين بخش بايد كل سوابق شغلي شما ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار ، به اضافه تاريخ و دوره اشتغال فهرست شود.

5- انتشارات و مقالات
(Publications)
فهرست كتب و مقالاتي كه منتشر كرده و يا در كنفرانس ها ارائه نموده ايد به اضافه زمان انتشار را در اين بخش بياوريد. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضميمه نماييد بهتر است.

6- ساير اطلاعات
(Additional Information)
نگارش اين قسمت ضروري نيست ، اما چنان چه لازم دانستيد توضيحي جانبي روي سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، مي توانيد اين بخش را اضافه نماييد.

7 - علائق
(Interests)
فهرستي از علائق خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش يا هنر را در اين بخش بنويسيد و احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمينه ها داريد حتما ذكر كنيد.

8 - معرف ها
(References)
نام ، رتبه ، درجه تحصيلي ، آدرس يا تلفن و كلاً اطلاعات مربوط به معرفين خود ( كه معمولا اساتيد شما هستند ) را در اين بخش بياوريد . اين معرف ها مي بايست همان معرفيني باشند كه توصيه نامه هاي شما را تكميل نموده اند.


* ساير توصيه ها

- پيش از نگارش رزومه ، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فكر كنيد تا چيزي را از قلم نياندازيد . سعي كنيد تا حد امكان ، مداركي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه كنيد تا ضميمه رزومه نماييد.
- از دروغگويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز کنید ، ممكن است برايتان دردسر ساز شود!
- بهتر است رزومه را در 2 روي يك كاغذ A4 تنظيم نماييد. بهترين حجم رزومه در همين حد است.
- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده كنيد.
- در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت كنيد.
- رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري كنيد.


* نمونه رزومه :


Chronological C.V.
Personal Details :
Full Name: Kate Smith
Address: 123 Anytown Rd.
Riverton
Manchester
Personal Profile:
- An enthusiastic college student with excellent knowledge of Business Administration. I am able to meet deadlines and can work within a team or on my own initiative.
- I am keen to find a good University so as I can continue my education.
Education and Qualifications:
2000 - Present : Oldham Sixth Form College
GNVQ Intermediate Business and Finance
( Including units on office procedure, accounting and business management)
1995 - 2000 : Manchester High School
GCSEs :
English Language : Grade C
Mathematics : Grade D
French : Grade C
Art : Grade B
History : Grade C
Work Experience:
July 1999 - September 1999 : J&B Solicitor
Office Junior
main tasks:
- Syccessfully dealt with telephone enqueries.
- Organized and maintained an effective filing System.
- Typed Letters , memos and reports.
November 1997 : Marketing 4U Company (work experience)
main tasks:
- Used various office equipment including faxes , photocopiers and laminators.
- word processed letters and address labels.
Other Information:
- I recently participated in a reader scheme where I helped children with learning difficulties.
- I am currently taking driveing lessons.
Referrences:
Mrs J. Brown
Course Tutor (Automobile Engineering)
Trafford College
Green Lane
Trafford
Tel: 0161 001 2222
 
آخرین ویرایش:

amin khan

مدیر انجمن
با نوشتن رزومه فارسی شروع میکنیم.
اگر چه خیلی مهم هست که شما رزومه رو برای کجا و چه منظوری نگارش میکنید و طبیعتا تفاوتهایی در نحوه نگارش رزومه های مختلف برای ارسال به مکانهای متفاوت و درخواست کردن موقعیتهای گوناگون وجود داره. اما این مطالبی که بیان میشه تقریبا کلی هست و در تمامی انواع رزومه قابل استفاده.

1- اطلاعات شخصی

به نظر واضح میاد و نیازی به توضیح نداره.

  • نام
  • آدرس
  • تاريخ تولد
  • وضعیت تاهل (همیشه اجباری نیست)
  • امکانهای ارتباطی
    • شماره تلفن
    • آدرس
    • آدرس پست الكترونيك

2- تحصیلات

شامل دبیرستان و دانشگاهی که در آن درس خوانده اید یا در حال تحصیل هستید همراه با سال ورود و فراغت و جزئیات مربوط به رشته و گرایش و در صورت امکان معدل هر مقطع
نکته: در مورد رشته های دانشگاهی، غالبا عنوان پایان نامه در همین بخش ذکر میشود.


- تجربيات حرفه‌اي و اجرايي

شامل:

  • عنوان فعالیت
  • سمت
  • نوع فعالیت (قراردادی، پیمانی، رسمی ...)
  • محل کار (و یک توضیح بسیار خلاصه در صورت نیاز)
  • بازه زمانی کار

4- سوابق علمي پژوهشي

این بخش شامل فعالیتهای علمی انجام شده توسط شما در قالب پروژه های علمی است. در اینجا شما موارد زیر را باید ذکر کنید:

  • عنوان طرح یا فعالیت ِ علمی
  • زمان
  • كارفرمای شما (کسی که کار پژوهشی به سفارش یا زیر نظر اون انجام شده و میبایست حتی المقدور حقوقی باشه)
  • نقش شما در پروژه (مسئول پروژه، پژوهشگر، راهنما، مشاور ... یا مسئول تدارکات یا خدمات)
5- تالیفات

در این قسمت مقاله ها و دیگر تالیفات شما نوشته میشود. فرمت صحیح آوردن یک مقاله در رزومه به این صورت هست:
نویسنده یا نویسنده ها؛ "نام مقاله"، محل چاپ یا ارائه، و سال انتشار.

6- توانمندي‌ها و مهارت‌ها

شامل توانایی های خاص گروهی یا اجتماعی، توانایی های کاپیوتری و نرم افزاری مرتبط و زبان هایی که شما بلد هستید

7- عناوین و افتخارات (در صورت وجود)

8- موارد دیگر (مثل علایق یا آشنایی و تخصص در ورزش يا هنر و ... احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمينه ها داری هم بنویسید)

9- معرف

در رزومه های علمی معمولا رسم هست که افرادی را بعنوان معرف فرد در انتهای رزومه با مشخصات کامل و نحوه تماس می آورند. شما هم این کار را انجام بدید.

 

amin khan

مدیر انجمن
آموزش نحوه نگارش رزومه به زبان انگلیسی

INFO WE REQUIRE FOR RESUMES:
First Name
Last Name
Postal Address
Home Phone
Cell Phone
Email

Most Recent Company
Most Recent Position
Time Span of Job (from when to when)
List of Duties (*important*)
Reason for Leaving

Prior Company
Most Recent Position
Time Span of Job (from when to when)
List of Duties (*important*)
Reason for Leaving

Prior Company
Most Recent Position
Time Span of Job (from when to when)
List of Duties (*important*)
Reason for Leaving

Educational Background
(Institutions, Degrees, Years)

Special Skills

Important Things to Mention (optional)

چند رزومه نمونه

SAMPLE No. 1
Angeline Whitaker
123 Major Street, Major Drive
Chicago, Illinois
Telephone Number: 2378 495770
Mobile Number: 9857 0928
Email Address: angelwhite@whitaker.com
Career Objective:
Fully registered CPA with several years of experience seeking a position that will allow the application of computer, data analysis and presentation skills
Educational Qualification:
2003- 2005 Bachelor’s degree in Accounts and Business Administration from the Chicago Business College
2000 – 2003 Diploma in business administration from the Chicago Business College
Professional Qualification:
· CPA certificate
· Business administration certificate
Word Experience:
2003 – 2005 Certified Public Accountant
Responsibilities:
· Kept records of clients transactions
· Attended to clients needs
· Balanced Transactions and bills
· Monitored companies profits and losses
2005 – 2007 Clerk at the Outstanding Bank
Responsibilities:
- Balancing accounts
- Receiving money from clients
- Issuing clients with money
- Assisting clients with checking account balances
Achievements
· Awarded as best employee of the month – 2004
· Graduated with honors
· Outstand Accountant award -2005
Sample No.2

Name: Peter Atinda
Address: P.O BOX 4534 North Carolina
Tel: +18383746098246
Career Objective: Looking for work in a growing company or institution that offers services to clients of all ages while working closely with colleagues to attain the desired goal.
Educational Qualification:
o Bachelor of Science in Nursing (BSN) 2002- 2006
Loma Linda university, USA
o Certificate in business management 1998 – 2000
Walla university, USA
Gained experience in the following areas:
· Psychiatric/Mental Health Nursing
· Maternal -Child
· health Nursing
· Product marketing
· Quality control
· Business development
· Rehabilitation support functions
· Application support
· Project management
Personal Qualifications:
· Licensed Nurse with Vermont Board of Nursing-USA (026 – 0094856)
· IELTS certification dated March 2008
· USA Visa screen Certification dated September 2008.
· Business management certificate
Experience:
Registered Nurse: Loma Linda Medical center Jan 7, 2007 – Present
· Performed total patient care including medications, personal hygiene, range of motion, tube feedings, PT and OT for 9 hours a day.
· Took a compassionate and pro-active approach to patient’s care and informed family as to care changes necessary as patient’s condition improved or deteriorated over the period of hospitalization.
· Provided complete care to patients in Pediatric, surgical, maternity, medical, outpatient departments. Assisted physicians with surgeries as a scrub and circulating Nurse.
Sales Marketing Specialist: Bob Edwards and Company, MA 2000 – 2002
· Identified and developed new market for facial products
· Performed day to day product sales, service activities and marketing
· Promoted a new product line and grew its sales from $1 million to 6 million
· Managed technical and commercial aspects of the company
· Supervised the quality assurance team and assisted in getting certification for the company.
Hobbies:
· Reading,
· Attending medical missions,
· swimming
Sample No. 3: Professional and functional format
JONATHAN BLOGGS

2 Any Road, London, AN1 1CV

Telephone: 020 7111 2233 (Home); 07957 111 222 (Mobile)

Email: jon@email.com
Professional Profile

I am an enthusiastic and professional Web Designer, who enjoys being part of, as well as leading, a successful and productive team. I am quick to grasp new ideas and concepts, and to develop innovative and creative solutions to problems. I am able to work well on my own initiative and can demonstrate the high levels of motivation required to meet the tightest of deadlines. Even under significant pressure, I possess a strong ability to perform effectively.



Objective

I am now looking to build on my extensive range of technical skills within a suitably challenging role. I am keen to achieve further professional development.



Key Technical Skills

Adobe PhotoShop Macromedia Dream Weaver QuarkXPress

Adobe Illustrator Macromedia Flash Strata Studio Pro (3D)

Adobe Premiere Macromedia Director FTP Programs

Adobe After Effects Poser Bryce 3D

Adobe Acrobat QTVR Microsoft Excel

Microsoft PowerPoint Equilibrium Media Cleaner Pro



Career Summary

2003-date WebMaster, Graphics Master, Belfast, Northern Ireland

• Working within a major print design company, tasked with developing their fledgling Web Department

• Assessing initial set-up requirements and implementing hardware and software solutions accordingly

• Training my team in the use of QuarkXPress, Beyond Press Pro, PhotoShop, Dream Weaver, Media Cleaner Pro, QTVR & Adobe Premier

• Coordinating closely with Account Executives, actively soliciting new clients and nurturing existing client accounts, ensuring their needs and requirements were not only accommodated but surpassed

• Winning over many clients from larger companies, due to the extremely high standards of our creative design work

• Training clients in subsequent website maintenance, particularly the use of Dream Weaver and its inbuilt FTP facility

• Initiating a company-wide changeover to a much faster ISP with enhanced technical support

• Clients include major blue chip companies such as the British Land Company and Millennium Diamonds as well as many high profile government departments and agencies



Selected Portfolio

www.website.com www.anotherwebsite.com

www.onewithtext.com www.andanother.com

www.onewithgraphics.com www.flashwebsite.com

www.personalwebsite.com www.onemoreexample.com



Formal Qualifications

National Diploma in Graphic Design & Multimedia

Dublin Institute of Technology, Dublin, Ireland (2000-2003)



Key Modules:

Web Design Visual Communication

Multimedia Print Design

Typography Photography

Following attainment of my Leaving Certificate, I embarked on a National Diploma in Graphic Design & Multimedia to formalise both my design skills and my creative experience. Via mock client briefs, addressing realistic commercial projects, I studied web design, typography, CAD, the print process, illustration and multimedia applications. The final examination of the Diploma consisted of an exhibition of project work (multimedia, CD-ROM and accompanying web page and associated print materials). A dissertation on an individually selected design topic was also completed and submitted.

I obtained a First Class Honours in Multimedia and Web Design and also won the Multimedia Student of the Year Award and Best Use of a Mac Award.



Personal Details

Date of Birth: 12/09/80 Languages: Fluent French & German

Nationality: British Health: Excellent; non-smoker



Interests & Activities

currently include: Photography, Theatre & Amateur Dramatics, Football & Golf
Sample No.4: Experienced and combined format
ANN J. EXAMPLE

3 Any Road, Any Town, Manchester, AN1 1CV

Telephone: 0111 899 2255

Mobile: 07777 111 222

Fax: 0111 805 3599

Email: marydoe12@aol.com



PROFESSIONAL PROFILE

I am an enthusiastic and dedicated professional with extensive experience across all areas of retail management. An exceptional leader who is able to develop and motivate others to achieve targets, I can demonstrate a strong ability to manage projects from conception through to successful completion. A proactive individual with a logical approach to challenges, I perform effectively even within a highly pressurised working environment.



OBJECTIVE

I am now looking to progress into a senior management position within the retail sector. I am therefore keen to find a new and suitably challenging role within a market-leading organisation.



CAREER SUMMARY

1994-date A&B Stores plc

SENIOR AREA OPERATIONS MANAGER (2002-date)

• Responsible for meeting budgetary and sales targets through motivating and developing staff, consistently achieving and surpassing Key Performance Indicators

• Reporting to the Retail Operations Manager with responsibility for operational and people (320) management within 14 stores

• Controlling management accounts with attention to essential criteria for net profit, including sales, shrinkage, wages, write-off, cash control and store expenditure

• Monitoring and controlling store compliance in all areas, including customer care, effective planning, staff training and development, organisation and time management

• Supporting management and staff to help create their own successful and productive team and become effective team leaders

• Maximising every sales opportunity by promoting the highest standards of customer care and recognising potential development and training opportunities

• Communicating daily with Customer Support Centre functions - Buying, Retail, Finance & Distribution – to ensure effective control and operation of all areas

• Reviewing and evaluating weekly KPI achievement and producing an end of week spreadsheet

• Supporting and coaching Area Managers to reach their full potential

• Deputising for Retail Operations Manager, responsible for whole region, incorporating 9 Area Managers

CUSTOMER SERVICES MANAGER (2000-2002)

• Reporting to the Director of service quality, primarily responsible for 16,000 internal customers and all external customers

• Maintaining the Service Quality Customer Service Standards Library for the department

• Developing a CD ROM training programme to be used in all stores, in line with customer service strategy

• Managing and developing stores’ monthly incentive programme and cost justifying

• Supervising, motivating and developing team reward and recognition programmes

• Handling and swiftly resolving customer complaints in a professional and effective manner

• Creating and introducing in-store customer awareness and feedback forms with most useful results

SPECIAL PROJECTS MANAGER – RETAIL & SUPPLY CHAIN (1999-2000)

• Reporting to the Group Retail Director and charged with integrating One Stop systems to A&B

• Introducing ambient grocery to the distribution centre, setting up new delivery schedules, training programmes and rolling out into 400 stores

• Designing effective store communication procedures to ensure the smooth running of all operations

• Responsible for seasonal event management for the company

• Investigating and understanding weekly shrinkage issues, producing a user friendly guide, and subsequently testing and rolling-out



AREA OPERATIONS MANAGER (1997-1999)

STORE MANAGER (1995-1997)

• Managing 7 convenience stores and becoming Training Store Manager for the whole region, manager of the Store of Excellence and Area Manager Designate

• Encouraging the highest possible standards of customer service from the team and maintaining the smooth day-to-day operation of the stores

• Maintaining good staff relations through effective communication, leadership, discipline and motivation

• As Training Store Manager for all trainees, achieving the successful induction of 48 new employees



RELIEF MANAGER (1994-1995)

ASSISTANT STORE MANAGER (1994)



EDUCATION AND QUALIFICATIONS

B.I.I: National Licensee Certificate

NVQ: Retail Levels 1, 2 & 3

3 A Levels: Economics, Mathematics & Chemistry (1994)

9 GCSEs: Including English & Mathematics (1992)



KEY I.T. SKILLS

- Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet & Email



PERSONAL DETAILS

Date of Birth: 18th January 1977

Nationality: British

Health: Excellent; non-smoker

Other: Qualified in First Aid



INTERESTS AND ACTIVITIES

Currently include: Netball (playing & coaching), Badminton & DIY
Sample No.5: Executive and chronological format
Chris Jackson

24 Mansfield Drive, Chedlee,

Manchester M23 4DJ.

Tel: (0161) 234 1234

Email: Chris@hotmail.com



PROFILE:

A Senior Quality Assurance Technician with a wide range of experience in the food industry. Able to work on own initiative and as part of a team. Proven leadership skills involving managing, developing and motivating teams to achieve their objectives. First-class analytical, design and problem solving skills. Dedicated to maintaining high quality standards



MAJOR ACHIEVEMENTS:

Saved the company £50,000 a year by implementing a new quality assurance system.

Increased the acceptance level of finished goods from 96% to 99%.

Achieved BS5750 for the production line by rewriting the company's quality assurance procedures.

Solved major quality assurance problems which temporarily halted production.



CAREER HISTORY:

1989 - date GEPO FOODS LIMITED

1992 - date Senior Quality Assurance Technician

Gepo Foods manufacture biscuits under the brand name Manu at their Manchester factory. Responsibilities and achievements:

Managed all quality assurance in Gepo Foods' Manchester factory and reported directly to the Factory Manager.

Managed a team of 6 people; assigning them tasks, and motivating them to meet deadlines.

Demonstrated the quality assurance procedures to customers on factory visits.

Performed Quality Audits at the factory.

1989 - 1992 Quality Assurance Technician

Created computer applications with the help of a programmer to monitor the factory environment.

Analysed the quality assurance system and made recommendations for improvements. These were incorporated into the current quality assurance system.

Examined equipment in the factory to check that it met the company standards.

Investigated new equipment installed in the factory to make sure that it would comply with quality assurance procedures.

1985 - 1989 SURRET FOOD PRODUCTS LIMITED

1986 - 1989 Research Technician

Surret Food Products manufacture a wide range of grocery products. Responsibilities:

Formulated new product lines and conducted the relevant laboratory experiments.

Performed a study of the shelf life of various canned foods.

Tested new products to check that they met EEC guidelines for bacteriological content.

Conducted a survey on packaging.

1985 - 1986 Plant Operator

Worked on the production line at the canning factory. Responsibilities:

Operated the canning machinery producing tinned fruit and vegetables.

Solved and fixed any production line problems with the help of the service engineer.



TRAINING:

Various courses including: Quality Assurance, The BS5750 Quality Approach, Team Leadership I & II, Time Management, Report Writing.



QUALIFICATIONS:

BSc (Hons) 2:2 in Biochemistry at the University of Warwick.

3 A Levels: Maths [C], Biology , Chemistry [C]; 6 O Levels.



PERSONAL DETAILS:

Date of Birth: 24th February 1964.

Marital Status: Single.

Driving Licence: Full, clean.



INTERESTS:

Football, Grand Prix racing, physical fitness - gym.

 
بالا