• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

احادیثی درباره ی بی نیازی جستن از مردم.

TAHEREH

متخصص بخش
امام صادق (ع) فرمود که خداوند مى فرمايد:
به عزّت و جلالم سوگند، كه رشته ی آرزوى هر كسى را كه به غير من اميدوار گردد، قطع مى كنم، و لباس خوارى در نزد مردم برقامت او مى پوشانم، و او را از مقام تقرّب خود و از فضل و كرمم دور مى سازم.
آيا او در گرفتارى ها به غير من دل مى بندد؟ با اينكه گرفتارى ها و رفع آنها در دست من است؟
آيا او در فكر خود، دربِ خانه ی غير مرا مى كوبد؟ با اينكه كليدِ همه ی درهاىِ بسته نزد من است، و درِ خانه ام به روى همه باز مى باشد...

(اصول کافی، جلد 2، ص66، باب التويض الى الله، حدیث
7)

رسول خدا(ص):

بی نیازی به فراوانی ثروت نیست، بی نیازی تنها در روحیه بی نیازی است.

(روضة الواعظین، ج 2، ص 456)

امام علی (ع):

در دل خود نیاز به مردم و بی نیازی از آنان را جمع کن، که نیاز تو به آنان در نرمی سخن و خوش روئیت باشد، و بی نیازی تو از ایشان در پاک نگه داشتن آبرو و حفظ عزّتت باشد.

(الکافی، ج 2، ص 149)

امام صادق (ع):

شرافت مومن به شب زنده داری و عزتش به بی نیازی از مردم است.

(الکافی، ج 2، ص 149)

امام سجاد (ع):
تمام خیر و نیکی را دیدم که در بریدن طمع از دست مردم است و هرکه هیچ امیدی به مردم نداشته باشد و امرش را در هر کاری به خداوند واگذارد خدای عزوجل در هر چیزی او را اجابت کند.

(الکافی، ج 2، ص 149)

امام صادق (ع):

حاجت خواستن از مردم موجب سلب عزت و رفتن حیا می شود و نومیدی از آن چه در دست مردم است موجب عزت مؤمن در دینش است و طمع فقری است حاضر و آماده.

(الکافی، ج 2، ص 149)

امام باقر (ع):

نومیدی و چشم نداشتن به دست مردم عزت دینی مؤمن است مگر گفتار حاتم را نشنیدی که می گوید چون به نومیدی تصمیم گیری و دلت به آن آشنا گردد آن را بی نیازی یابی و طمع را فقر دانی.

(الکافی، ج 2، ص 149)

منبع:تبیان،آیه های انتظار


 
آخرین ویرایش:
بالا