• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟

vianclinic

New member
همه گاهی مضطرب می‌شوند، اما اگر نگرانی‌ها و ترس‌های شما آنقدر ثابت هستند که در توانایی شما برای عملکرد و آرامش اختلال ایجاد می‌کنند، ممکن است به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) مبتلا شده باشید. GAD یک اختلال اضطراب شایع است که شامل نگرانی مداوم و مزمن، عصبی بودن و تنش است. بر خلاف فوبیا، که در آن ترس شما به یک چیز یا موقعیت خاص مرتبط است، اضطراب GAD منتشر می شود - یک احساس کلی از ترس یا ناراحتی که کل زندگی شما را رنگ می کند. این اضطراب نسبت به حمله پانیک شدت کمتری دارد، اما بسیار طولانی‌تر است و زندگی عادی را دشوار و آرامش را غیرممکن می‌کند. اختلال اضطراب فراگیر از نظر روحی و جسمی خسته کننده است. انرژی شما را تخلیه می کند، با خواب تداخل می کند و بدن شما را فرسوده می کند..برای ارتباط با روانپزشک خوب در تهران اینجا کلیک کنید

اگر GAD دارید ممکن است نگران همان چیزهایی باشید که دیگران انجام می‌دهند، اما این نگرانی‌ها را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهید. اظهار نظر بی دقت یک همکار در مورد اقتصاد به چشم اندازی از یک لغزش صورتی قریب الوقوع تبدیل می شود. تماس تلفنی با یک دوست که فوراً برگردانده نمی شود، به اضطراب مبدل می شود که رابطه دچار مشکل شده است. گاهی اوقات فقط فکر گذراندن روز باعث ایجاد اضطراب می شود. شما فعالیت‌های خود را پر از نگرانی و تنش اغراق‌آمیز انجام می‌دهید، حتی زمانی که کمی یا چیزی برای تحریک آنها وجود ندارد.

چه متوجه شوید که اضطراب شما شدیدتر از آن چیزی است که موقعیت می خواهد، یا باور داشته باشید که نگرانی شما به نوعی از شما محافظت می کند، نتیجه نهایی یکسان است. شما نمی توانید افکار مضطرب خود را خاموش کنید. آنها همچنان در سر شما می چرخند، در تکرار بی پایان. اما مهم نیست که در حال حاضر چقدر چیزها طاقت فرسا به نظر می رسند، می توانید از نگرانی های مزمن رها شوید، یاد بگیرید ذهن مضطرب خود را آرام کنید و حس امید خود را دوباره به دست آورید.

آشنا بنظر رسیدن؟​

• "من نمی توانم ذهنم را متوقف کنم ... این مرا دیوانه می کند!"
  • او دیر کرده است - قرار بود 20 دقیقه پیش اینجا باشد! وای خدای من، حتما تصادف کرده!»
  • من نمی توانم بخوابم - من فقط احساس ترس می کنم ... و نمی دانم چرا!

تفاوت بین نگرانی "عادی" و GAD​

نگرانی ها، شک ها و ترس ها بخشی عادی از زندگی هستند. طبیعی است که در مورد یک آزمون آتی مضطرب باشید یا بعد از اینکه توسط صورتحساب های غیرمنتظره مواجه شدید، نگران وضعیت مالی خود باشید. تفاوت بین نگرانی "عادی" و اختلال اضطراب فراگیر در این است که نگرانی درگیر در GAD عبارت است از:

• بیش از اندازه.
  • سرزده.
  • مداوم.
  • مخرب.
نگرانی «عادی» در مقابل اختلال اضطراب فراگیر
نگرانی "عادی":اختلال اضطراب فراگیر:
نگرانی شما مانع فعالیت ها و مسئولیت های روزانه شما نمی شود.نگرانی شما به طور قابل توجهی شغل، فعالیت یا زندگی اجتماعی شما را مختل می کند.
شما می توانید نگرانی خود را کنترل کنید.نگرانی شما غیر قابل کنترل است
نگرانی های شما اگرچه ناخوشایند هستند، اما باعث ناراحتی قابل توجهی نمی شوند.نگرانی های شما بسیار ناراحت کننده و استرس زا هستند.
نگرانی های شما محدود به تعداد کمی از نگرانی های واقع بینانه است.شما نگران همه چیز هستید و تمایل دارید که بدترین چیزها را انتظار داشته باشید.
دوره های نگرانی شما فقط برای مدت کوتاهی دوام می آورد.حداقل شش ماه است که تقریبا هر روز نگران بوده اید.

علائم و نشانه های GAD​

همه مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر علائم یکسانی ندارند، اما بیشتر افراد ترکیبی از علائم عاطفی، رفتاری و فیزیکی را تجربه می‌کنند که اغلب نوسان دارند و در مواقع استرس بدتر می‌شوند.

علائم عاطفی GAD عبارتند از:​

• نگرانی های مداوم در سر شما جاری است
  • احساس می کنید که اضطراب شما غیر قابل کنترل است . هیچ کاری نمی توانید انجام دهید تا نگرانی را متوقف کنید
  • افکار مزاحم در مورد چیزهایی که شما را مضطرب می کند؛ شما سعی می کنید از فکر کردن به آنها اجتناب کنید، اما نمی توانید
  • ناتوانی در تحمل عدم قطعیت ؛ شما باید بدانید که در آینده چه اتفاقی قرار است بیفتد
  • یک احساس فراگیر از دلهره یا ترس

علائم رفتاری عبارتند از:​

• ناتوانی در آرامش ، لذت بردن از زمان آرام، یا تنها بودن
  • مشکل در تمرکز یا تمرکز روی چیزها
  • کارها را به تعویق بیندازید زیرا احساس می‌کنید خسته هستید
  • اجتناب از موقعیت هایی که شما را مضطرب می کند

علائم فیزیکی عبارتند از:​

• احساس تنش ؛ داشتن سفتی عضلانی یا بدن درد
  • در به خواب رفتن یا خواب ماندن مشکل دارید زیرا ذهن شما از کار نمی افتد
  • احساس عصبانیت ، بی قراری یا پرش
  • مشکلات معده ، حالت تهوع، اسهال

بالا