• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

افعال to be

Ali_Sina

New member
با سلام خدمت همه دوستان. من تازه عضو شدم. از خدمت دوستان سوالی داشتم که شاید پیش پا افتاده باشه!!! ولی خوب سواله دیگه!! میخاستم بدونم فرق بین افعال کمکی و افعال توبی چی هست؟ یعنی چه رابطه ای با هم دارن ؟ ممنون از شما

BLaDe

متخصص بخش زبان
با سلام خدمت همه دوستان. من تازه عضو شدم. از خدمت دوستان سوالی داشتم که شاید پیش پا افتاده باشه!!! ولی خوب سواله دیگه!! میخاستم بدونم فرق بین افعال کمکی و افعال توبی چی هست؟ یعنی چه رابطه ای با هم دارن ؟ ممنون از شما

سلام دوست عزیز ... قبل از هر چیز به انجمن خوش اومدید ...
بعدش اینکه :
ببین دوست عزیز در حالت کلی افعال به دو دسته تقسیم می شن : افعال توبی و افعال کمکی . افعال توبی مانند : am , is , are , was , were . و افعال کمکی مثل do , does , can , should , could , must , would , may

افعال توبی و افعال کمکی به طور متفاوتی در جمله به کار میرن و خصوصیات متفاوتی دارن و به طور متفاوتی منفی و سوالی میشوند. اگر در جمله فعل توبی داشته باشیم با همون فعل توبی جمله سوالی و منفی میشه ولی اگه نداشته باشیم با افعال کمکی do و does و did سوالی و منفی میشه و در صورتی که در جمله can , could و ... داشته باشید با این افعال شوالی و منفی میشه . بعد از افعال کمکی همیشه فعلمون به شکل ساده یا Simple هست و منظور از ساده بودن فعل در اینجا یعنی فاقد هرگونه s , es,d,ed و ... است حتی اگر فاعل سوم شخص مفرد باشد. ولی در مورد افعال توبی این قاعده صدق نمی کنه و با توجه به هر فاعل از فعل مخصوص به خودش استفاده میشه . بعد از افعال توبی با توجه به زمان جمله فعل میتونه ing بگیره.

مثال :
she can play basketball
she is sick.
they are students.
I am doing my homework.

همچنین برخی از این افعال کمکی کاربردهای خاصی هم دارن : مثلا : فعل کمکی can رو میتونیم برای توانایی انچام کاری به کار ببریم یا فعل کمکی could رو می تونیم برای سوال امری محترمانه استفاده کنیم . پس در نتیجه :

افعال کمکی به دو دسته تقسیم میشن : 1.
افعال کمکی ای که معنای خاصی ندارن. مثل : am , is , are, was, were و 2. افعال کمکی مدال (Modal) که معنا خاصی دارند. این افعال قبل از فعل اصلی میان و معنای خاصی به فعل اصلی میدن : should , may, can.
should باید : اجبار به انجام کاری رو نشون میده
may ممکن بودن : امکان احتمال انجام کاری رو نشون میده
can توانستن : توانایی انجام کاری رو نشون میده

پس با توجه به مطلب بالا به افعال توبی ، افعال کمکی هم گفته میشه یعنی نوع شماره 1 افعال کمکی که در بالا گفته شد همون افعال توبی هستند.
بازم سوالی بود در خدمتم.

آخرین ویرایش:

Ali_Sina

New member
سپاس بسیار از توضیحات کامل شما جناب BLaDe
سوال دیگه ای داشتم: آیا افعال توبی در ساختار زمان حال ساده هم بکار میرن؟

BLaDe

متخصص بخش زبان
سپاس بسیار از توضیحات کامل شما جناب BLaDe
سوال دیگه ای داشتم: آیا افعال توبی در ساختار زمان حال ساده هم بکار میرن؟

خواهش میکنم ... وظیفه م بود ...:احترام:
خیر به کار نمیرن . چون همانطور که میدونید ساختار زمان حال ساده به این شکله :
فاعل + فعل اصلی + ادامه جمله ....
و در این زمان ما فعل اصلی داریم نه فعل توبی و تغییرات با توجه به فاعل مفرد جمله بر روی فعل اصلی انجام میشه یعنی s یا es میگیره ... در این زمان فقط از افعال کمکی do و does برای منفی کردن جمله زمان حال ساده و تأکید کردن بر روی فعل اصلی جمله استفاده میشه .
در زیر مثال هایی رو به ترتیب از زمان حال ساده ، زمان حال ساده منفی ، جمله تاکیدی حال ساده و سوال براتون میزنم :
I go to school by bus.
I don't go to school by bus.
I do go to school by bus.
Do you go to school by car ?

She goes to school by bus.
She doesn't go to school by bus.
She does go to school by bus
Does she go to school by bus ?

بالا