آقای شاکا
مدیر صندوق
آقای مردوکا گواهی می دهد که آقای هردکاما ، درودگر مصری ، سرکارگر صد نفر کارگر که به ضمانت آقای وهوکا در ساختمان پارسه(تخت جمشید) انجام وطیفه می کند ، استحقاق دریافت سه کارشا و 2 شکل و نیم نقره به عنوان دستمزد را دارد.
مسوول صدور سند
مردوکا
اين کتيبه هاي هخامنشي در سال 1316طي حفاري مشترکي توسط دولت وقت ايران موسسه شرق شناسي دانشگاه شيکاگو در تخت جمشيد، تعداد قابل توجهي اموال فرهنگي، تاريخي ارزشمند به دست آمد که اين اموال بين دولت ايران و موسسه مذکور به طور مساوي تقسيم شد ايران به دليل نداشتن کارشناسان داخلي براي خواندن خطوط سهم خود را نيز به موسسه شرق شناسي دانشگاه شيکاگو به مدت سه سال امانت داده شده بودند تا آن موسسه پژوهش هاي گسترده اي در مورد اين الواح انجام دهد و پس از مستند سازي و انتشار نتيجه پژوهش هاي خود الواح را به ايران باز پس دهد که این امر تا کنون محقق نشد است!
اين لوحها برخلاف ديگر کتيبههاي هخامنشي تختجمشيد که بيانيهها و گفتارهايي رسمي براي همگان و براي آيندگان بوده براي خواندن عموم نوشته و عرضه نشده بوده و در واقع اسناد داخلي و حسابداري کارکنان تختجمشيد و يک بايگاني اداري بوده اند.
آنها بازگوکننده رويدادهاي رسمي و حکومتي و سياسي نيستند بلکه در کنار آگاهيهاي فراوان ديواني و اداري اطلاعات فراواني از زندگي روزمره و روزگار مردمان عصر هخامنشي در اختيار ما ميگذارند. البته به جز لوحهاي تختجمشيد چندين بايگاني اداري ديگر از عصر هخامنشي در مصر و بابل همچون بايگاني "موروشو" يافت شده است.
به موجب اين لوحها ما امروز ميدانيم که سازندگان تختجمشيد را بردگان تشکيل نميدادند بلکه مردان و زنان آزادهاي بودهاند که به اندازه تخصص خود و کاري که انجام ميدادند دستمزد ميگرفتند. به آنان نه تنها دستمزدي شايسته که گاه پاداش و هديه و کمک هزينه جنسي نيز پرداخت ميشده است. آنان ميتوانستند به هنگام پيمان زناشويي هنگام زايش نوزادي تازهرسيده در جشنها و بيماريها از اين پاداش برخوردار شوند.
زنان در تختجمشيد نه تنها کار ميکردند، بلکه پابهپاي مردان در کارهاي تخصصي و مديريت شرکت داده ميشدند. نوجوانان به کارآموزي ميپرداختند و کودکان در ساعتهاي کاري والدين در کودکستان تختجمشيد نگهداري و تربيت ميشدند. لوحها حاکي از آن است که پرداخت نهايي و ريزهکاريهاي سنگنگارههاي باشکوه تختجمشيد بيشتر دستاورد هنر و تواناييهاي زنان هخامنشي است.
اين کتيبه هاي يافت شده در زير زمين هاي تخت جمشيد که در سال 1355 براي ترميم در اختيار بخش باستان شناسي دانشگاه شيکاگو قرار گرفته بودند، توسط دولت آمريکا مصادر شده اند. و اخیرا دادگاهی رای به بازگرداندن آنها به ایران داد.