• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

باقلــــــــــوا مغز بادام

mitra mehr

متخصص بخش خانه و خانواده
188882_446787015396836_1313628515_n.jpg

مواد لازم :
مغز بادام سفید شده ( خشک باشه ) : 1 کیلو

پودر قند : 1 کیلو

آرد سفید الک شده ( واسه خمیر باقلوا ) : یک کیلو

آرد سفید ( واسه پاشیدن روی دست و خمیر :موقع باز کردن خمیر که خمیر به دست نچسبد ) : نیم کیلو

روغن جامد مایع شده سرد یا نیمه گرم ( یا کره که در دمای محیط باشد ) : 200 گرم ( نصف لیوان )

شیر : نصف لیوان ( همون لیوان روغن و استفاده کنید )

زرده تخم مرغ : 2 عدد

هل ساییده شده ( یا اسانس هل ) : 1 قاشق مربا خوری

خمیر مایه : 1 قاشق غذاخوری

آب ولرم : 1 لیوان

نکته :
اگه خمیر فیلو دارین این باقلوا خیلی آسون و خوشمزست

طرز تهیه :

1_ سفید کردن مغز باذام :
بادام ها را داخل یک ظرف آب جوش ریخته به مدت 10 دقیقه سپس پوست بادام ها که خیس و نرم شده را از باذام ها جدا میکنیم با دست و میگذاریم خوب خشک شوند

2_بعد خشک شدن باذام ها انها را با پودر قند ( 1کیلو ) و هل آسیاب میکنیم در حدی که مغز ها به روغن نیاید اصلا
سپس با الک ( الک نرم و ریز ) آنها را الک کرده 2 بار

3_1 قاشق غذا خوری خمیر مایه را در 1 لیوان آب ولرم حل کرده و 15 دقیقه استراحت میدهیم تا عمل بیاید ( میزاریم کف کند و بالا بیاید )

4_ 2 عدد زرده تخم مرغ را خوب با همزن میزنیم به مدت 1 تا 2 دقیقه

5_ سپس روغن جامد باز شده سرد را با 1 لیوان شیر را به زرده ها اضافه نموده هم میزنیم تا مخلوط شوند

6_بعد ا لیوان مایه خمیر عمل آمده را اضافه کرده و هم میزنیم نا مخلوط شود

7_بعد آرد ( 1 کیلو ) را اضافه نموده به مواد بالا و با دست ورز میدهیم تا یک خمیر نرم و لطیف بدست آید

8_ سپس خمیر ها را گلوله کرده 10 دقیقه استراحت داده ( 10 دقیقه کافیه )

9_سپس روی سطحی که میخواهید خمیر را باز کنید ( تخته یا ... ) آرد پاشیده

10_ مقداری از خمیر را جدا کرده و روی آن آرد میپاشیم که به دست و وردنه نچسبد ( از وردنه باریک و بلند استفاده کنید )

11_ خمیر را پهن کرده اینقدر پهن و بازش میکنم که به قطر برگه کاغذ برسد ولی سوراخ نشود

12_سینی فر را چرب کرده

13_ خمیز پهن شده را داخل سینی قرار داده و اضافه ها را میبریم

14_ روی خمیر را با روغن جامد باز شده یا کره چرب میکنیم

15_ یک خمیر دیگر به روش بالا دوباره باز و پهن کرده روی داخل سینی قرار داده

16_مغز و پودر قند مخلوط شده را روی سطح خمیز میریزیم و فشار میدهیم تا سفت و فشرده شود مغز ها ( اندازه ای مغز بریزید که به همه خمیر برسد ) من نصف کردم مغز ها را چون 2 تا سینی درست شد ( 2 سینی متوسط )

17_2 لایه خمیر دیگر مانند همون 2 لایه که قبلا توضیح دادم باز و پهن کرده واسه روی مغز ها

18_خمیر اول و که روی مغز ها پهن کردیم روی آن را چرب کرده و خمیر بعدی را گذاشته و روی خمیر دوم را هم خیلی خیلی کم چرب میکنیم

19_خمیر ها را به هر شکلی که دوست دارین برش بزنین ( من مربه 2 سانتی برش میدهم )

20_روی هر مربع را با خلال پسته تزیین میکنیم ( نکته : با فرو کردن خلال پسته 2 تا خمیر بالا را بهم چسبانده میشود )

21_فر را 10 تا 15 دقیقه گرم میکنیم با حرارت 200 درجه سانتی گراذ

22_ سینی باقلوا را در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر گذاشته تا پخته شود ( روی باقلوا طلایی نشود و تغییر رنگ ندهد چون خشک میشه)

شربت باقلوا

مواد لازم :

شکر : 1 کیلو
آب : 3 لیوان
گلاب : 1 استکان کوچک یا یک سوم لیوان

طرز تهیه :

23_توی مدتی که باقلواها میپزن ما 1 کیلو شکر را با 3 لیوان آب مخلوط کرده روی حرارت متوسط گذاشته تا بجوشد حدودا 15 تا 20 دقیقه ( ولی بستگی به حرارت داره ) تا زمانی که شربت نه رقیق و نه غلیظ باشد
آخر سر گلاب را اضافه کرده و یک جوش بخورد کافیست

24_ وقتی سینی را از فر در می آوریم شربت داغ را روی باقلوا داغ خیلی آهسته و کم کم میریزیم ( من شربت را میریزم توی قوری که بتونیم کم کم اضافه کنم )

25_همه شربت و نریزین !!! یک سینی دیگه هم هست :)

26_روی سینی ها را پوشانده که به اصطلاح دم بکشد و شربت کامل به خورد باقلوا برود
(من نایلون میکشیم روی سینی فر بعد روی اونو با یک ظرف مثل یک سینی یا ... آبکش گذاشته و بعد پارچه میکشیم رویش تا دم بکشد )

27_تا 7 تا 8 ساعت استراحت میدهیم بعد اگر شربت کم داشت شربت را داغ دوباره روی باقلوا میریزیم و دوباره 1 ساعت استراحت میدهیم

این مواد 4 کیلو باقلوا میده شما میتونین کم کنید مواد
:))

نکته :
میتونین با همین دستور بجای بادام از مغز های دیگه مثل پسته پودر شده یا نارگیل پودر شده .و ... هم استفاده کرد

از خمیر آماده هم ( خمیر فیلو ) میتونین به جای خمیرش استفاده کنید که واقعا اسون میشه

بالا