• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تازه های درمان دیابت (اخبار)

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ویتامینی موثر در درمان دیابت

طبق تحقیقی که مشروح آن در مجله سانیس به چاپ رسیده است، این ویتامین می‌تواند راهی برای تشخیص و درمان دیابت باشد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، بررسی روی 81 زن مبتلا به دیابت نشان داده است مصرف روزانه 100 میلی‌گرم ویتامین d به مدت 6 ماه سبب حساس شدن بدن به انسولین می‌شود!انسولین هورمونی است که میزان قند در خون را کنترل می‌کند. وقتی بدن فردی به انسولین مقاوم می‌شود، سلول‌های دیگر به ترشح این هورمون عکس‌العمل نشان نمی‌دهند.
وقتی بدن به انسولین مقاوم می‌شود، گلوکز وارد خون شده و افزایش آن در خون سبب بروز دیابت می‌شود.
پیش از این نیز تحقیقات دیگری نشان داده بود، ویتامین d می‌تواند از بروز سرطان و بیماری‌های تنفسی پیشگیری کند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
درمانی جدید برای سندرم متابولیک
سندرم متابولیک از دسته فاکتورهای خطرناک در بروز بیماری هایی نظیر دیابت و بیماری های قلبی می باشد.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نيوز،افراد مبتلا به سندرم متابولیک معمولا دارای یکی از علائم زیر می باشند:
*اندازه دور کمر،در مردان بیشتر از یک متر و در زنان بیشتر از 88 سانتی متر
*سطح کلسترول hdl پایین
*سطح تری گلیسیرید بالا
*فشار خون بالا
*قندخون بالا

کودزو گیاهی زودگستر و پایا و تاک مانند است که بومی کشور ژاپن می باشد. به نظر می رسد که این گیاه در تنظیم سیستم سوخت و ساز بدن موثر باشد. این خاصیت گیاه در عصاره ریشه آن وجود دارد.

مطالعات جدید نشان می دهد که عصاره ریشه گیاه کودزو در موش های ماده آزمایشگاهی که مبتلا به فشار خون بالا می باشند باعث کنترل بهتر این فاکتور خونی آنها می شود. بعلاوه سطح قند خون، انسولین و کلسترول آها نیز بهبود می یابد.

هیچ عوارض جانبی خاصی در نتیجه مصرف این گیاه ملاحظه نشده است.بنابراین محققان نتیجه می گیرند که پلی فنول های موجود در این گیاه به کاهش علائم و اختلالات سندرم متابولیک کمک می کند.

البته باید گفت که تاثیر این گیاه هنوز بر روی انسان آزمایش نشده است. و زمان بیشتری لازم است تا صحت این نظریه ثابت شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تاثير داروهاي آلرژيك براي مقابله با چاقي و ديابت


محققان دريافته‌اند داروهاي بيماري‌هاي آلرژيك در مقابله با ديابت و چاقي موثر است.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين محققان با انتشار مقاله جديدي در مجله نيچرمديسين، اعلام كردند: بين شرايط متابوليك و وضعيت ايمونولوژي بدن انسان ارتباط مستقيم وجود دارد.

در سه پژوهش مختلف ديگر نيز مشخص شد كه ارتباط قوي بين چاقي و ديابت نوع دوم با اختلال سيستم ايمني ‌وجود دارد و پژوهشگران اظهار داشتند اين يافته‌ها ممكن است به توليد داروهاي بهتر و يا حتي توليد واكسن براي درمان هر دو بيماري منجر شود.

اين پژوهش از سوي محققان بيمارستان زنان و دانشكده پزشكي هاروارد آمريكا صورت گرفته است.

آمارها نشان مي‌دهد كه نرخ ابتلا به چاقي و ديابت نوع دوم در سراسر جهان رو به افزايش است و علت آن خوردن غذاي زياد و تحرك بدني ناكافي است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
روشهای جدید در درمان دیابت


تحقیقات نشان داده است که استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماران دیابتی میتواند سبب ساخته شدن مجدد هورمون انسولین در این بیماران و بی نیازی ایشان از تزریق انسولین گردد.

در یک تحقیق بیماران دیابتی تیپ یک که سلولهای بتای پانکراس خود را از دست داده بودند قادر بودند که بدون نیاز به تزریق انسولین وبا یکبار تزریق سلولهای بنیادی به درون خونشان به مدت سه سال به زندگی عادی ادامه دهند .

سلولهای بنیادی سلولهای نابالغ وتمایز نیافته ای هستند که توانایی رشد وتبدیل شدن به سلولهای بافتهای مختلف را دارا می باشند و میتوانند از تمام افراد در سنین مختلف بدست بیایند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
اميدهاي تازه براي درمان ديابت


محققان دانشگاه شيکاگو در ايلي‌نويز اعلام کردند به کمک پيوند سلول‌هاي بنيادي به مغز استخوان، 23 فرد مبتلا به ديابت که به طور داوطلب در آزمايشات شرکت کرده بودند، توانستند تزريق روزانه انسولين خود را که به مدت 40 تا 50 سال انجام مي‌دادند، 2 ماه يک‌بار کنند حتي يکي از ديابتي‌ها نيز به مدت 4 سال، 4 بيمار به مدت 3 سال و 3 بيمار به مدت يک سال از تزريق انسولين بي‌نياز شدند.


به نقل از خبرگزاري فرانسه، پس از پيوند سلول‌هاي پانکراتيک‌سازنده انسولين در سال 2000، به نظر مي‌رسد پيوند سلول‌هاي بنيادين مغز استخوان مي‌تواند درماني جديد باشد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كشف ماده خوراكي استثنايي براي درمان ديابت

يك رسانه آمريكايي اعلام كرد كه دانشمندان موفق به كشف يك ماده خوراكي ضد ديابت شدند
به گزارش سلامت نیوز اين ماده خوراكي مي‌تواند بيماري ديابت و مشكلات و ناراحتي‌هاي ناشي از آن را بهبود بخشد.

اين ماده كه از مخمر گرفته مي‌شود، فاكتور مقاومت گلوكز يا gtf نام دارد.

اين پژوهش در حال حاضر در مرحله‌اي است كه ماده فوق با نتايجي موفقيت‌آميز روي موش‌هاي ديابتي آزمايش شده و مي‌تواند قند و ليپيدها را در خون اين حيوانات معالجه شده كاهش دهد.

مرحله بعدي آزمايش، بررسي تاثير gtf روي انسانهاست.

بيماران ديابتي با مشكل فقدان انسولين يا اختلال در توانايي بدن براي واكنش در برابر انسولين مواجه هستند.

ديابت يك بيماري مزمن است كه هيچ درمان قطعي در حال حاضر ندارد و مي‌تواند منجر به آسيب كليه‌ها، بروز مشكلات قلبي، سكته مغزي يا از دست دادن بينايي و هم چنين ساير مشكلات شود.

امروزه تقريبا 50 درصد از بيماران ديابتي با انسولين درمان مي‌شوند كه اين اقدام با تزريق صورت مي‌گيرد، در حالي كه عده‌اي از بيماران با داروهاي خوراكي معالجه مي‌شوند كه البته اكثر اين داروها به سختي انسولين را تنظيم مي‌كنند و اغلب هم اثرات جانبي نامطلوبي دارند.

اين پژوهشگران نشان داده‌اند كه ماده gtf حاصل از مخمر در بدن موش‌هاي ديابتي شبيه به انسولين عمل مي‌كند. اين ماده در عين حال تاثير انسولين تزريق شده را نيز تقويت كرده و بهبود مي‌بخشد
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك پژوهشگر ايتاليايي موفق به‌كشف روشي جديد براي درمان ديابت نوع دوم شد

"نيكولا اسكوپينارو" جراح ايتاليايي موفق به كشف روشي جديد براي درمان قطعي ديابت از نوع دوم شد.
۸۰‬درصد بيماران مبتلا به ديابت ، چاق هستند و يااضافه وزن دارند ، در اين افراد ظاهرا عضلات بدن از چربي‌هاي اضافي براي توليد انرژي بجاي قند استفاده مي‌كنند.

بنابراين اگر از جذب چربي در روده‌ها جلوگيري شود، پانكراس بطور طبيعي بكار خود ادامه مي‌دهد و ترميم مي‌شود.

اين پزشك ايتاليايي كه متخصص جراحي چاقي است، اين روش را برروي تعدادي از بيماران انجام داد كه موفقيت آميز اعلام شد.

وي با انجام يك عمل جراحي بر روي بيمار مبتلا به ديابت دو راه از معده به سوي روده‌ها باز مي‌كند، يك راه براي غذا و راه ديگر براي ترشح پانكراس كه براي هضم لازم است.

بنابراين جذب چربي در بدن به ‪ ۴۰‬گرم و جذب كالري در مردان به ‪۱۷۰۰‬ كالري و در زنان به ‪ ۱۴۰۰‬كالري كاهش مي‌يابد.

با توجه به نتايج بدست آمده از اين روش در مبارزه با ديابت، اين روش از تابستان سال آينده در ‪ ۲۰‬بيمارستان ايتاليا بر روي ‪ ۶۰۰‬بيمار انجام خواهد شد.

درايتاليا ‪ ۴/۵‬ميليون نفر مبتلا به ديابت هستند و نيمي از آنها باوجود رژيم و دارو نمي‌توانند بطور لازم قند خون خود را كنترل كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
اميد براي درمان قطعي ديابت


شبکه خبر: دانشمندان اميدوارند که پيوند سلول‌هاي انسولين‌ساز، لوزالمعده راهكار نهايي درمان قطعي بيماري ديابت باشد.



پژوهشگران در بريتانيا به تازگي اعلام كردند با سرمايه گذاري گسترده در زمينه پيوند سلول‌هاي انسولين‌ساز براي درمان ديابت، اميد است كه اين بيماري در آينده نزديك درمان پذير باشد. در اين شيوه، پزشكان سلول‌هاي جزاير لانگرهانس لوزالمعده را از جسد گرفته و درون كبد مبتلايان به ديابت تزريق مي‌كنند. هم اكنون سودمندي اين شيوه در پيشگيري از عوارضي مانند كوماي ديابتي در مبتلايان به ديابت به ويژه ديابت نوع يك به اثبات رسيده است و دانشمندان اميدوارند که در آينده نزديك از اين روش براي درمان قطعي ديابتي استفاده كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
احتمال درمان ديابت نوع دو با جراحي

متخصصان آمريكايي احتمال مي دهند كه با يك جراحي بتوان ديابت نوع دو را درمان كرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاري آلمان، متخصصان دانشگاه كورنل نيويورك معتقدند با عمل باي پس و ايجاد مسير فرعي كه بخش بالايي روده باريك را از تامين مواد غذاي جدا مي كند مي توان عامل اصلي بروز اين بيماري متابوليسمي رابرطرف كرد.

بنابراين گزارش، بر اساس تخمين ها در سطح جهان بيش از 200 ميليون نفر مبتلا به ديابت نوع دو هستند.

همچنين به گفته متخصصان در اين بيماري سلول هاي بدن نسبت به انسولين مقاوم مي شوند و به همين دليل ميزان قند در ارگان ها از كنترل خارج مي شود كه علت اصلي بروز آن نيز تا كنون مشخص نشده، اما ارتباط و نقش بسياري از هورمون هاي روده در متابوليسم گلوكز ثابت شده است و اينكرتين توليد شده در روده باريك توليد انسولين را در بدن تحريك مي كند.

براساس اين گزارش، متخصصان معتقدند با ايجاد مسير فرعي كه مانع از عبور مواد غذايي از دوازدهه و ژژنوم دو بخش اوليه روده باريك شودمي توان ديابت را درمان كرد.

يادآور مي شود، متخصصان احتمال مي دهند مواد غذايي در اين دو بخش سيگنالي ايجاد مي كند كه يا عامل اصلي بروز ديابت نوع دو و يادست كم مساعد كننده زمينه بروز آن است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
استفاده از فن‌آوري ‌نانو در درمان ديابت نوع1


گروهي از محققان آمريکايي به روش جديدي براي اندازه گيري سريع مقادير اندک انسولين در بدن دست يافتند كه نتايج اين تحقيق در درمان بيماري ديابت نوع 1 کاربرد خواهد داشت.

به گزارش سرويس فن‌آوري ايسنا، در اين روش سلول‌هاي سازنده انسولين به کبد بيماران ديابتي پيوند زده مي‌شود تا به تدريج جايگزين سلول‌هاي بيمار و تخريب شده شوند.

اين محققان براي اين کار با استفاده از نانولوله‌هاي کربني تک جداره نوعي الکترود جديد به نام ميکروفيزومتر (microphysiometer) ساختند و به کمک آن تغييرات متابوليسم سلول‌هاي زنده‌اي که در اتاقک بسيار کوچکي محتوي محلولي از مواد غذايي قرار داده شده بودند را بررسي و مقدار اندک انسولين آزاد شده از هر سلول را اندازه‌گيري كردند.

در اين روش اندازه‌گيري که در فواصل معين و با توجه به جريان بوجود آمده در الکترود انجام مي‌شود به طور پيوسته اطلاعاتي از سطح انسولين بدن بدست مي‌آيد. آزمايشهاي انجام شده حاکي از آن است که اين روش به مراتب از روش‌هاي موجود براي اندازه گيري انسولين موثرتر و دقيق تر است.

در اين روش براي آنکه جريانات ميکروسيالي مانع از کار الکترود و جداشدن نانولوله‌ها نشوند، دانشمندان از يک ترکيب شيميايي به نام دي هيدروپيران (dihydropyran) در ساخت الکترود استفاده کردند.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، تنها ابهام اين روش نياز آن به دز بالايي از داروهاي بازدارنده دستگاه ايمني است که دانشمندان هنوزاز اثرات سوء احتمالي آن بر سلول‌هاي پانکراس اطلاعي ندارند. گفتني است.

نتايج اين بررسي علمي در شماره 18 فوريه نشريه Analytica chimica Acta منتشر شده است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
آدامس انسولین دار؛ شیوه ای جدید در کنترل دیابت

محققان دانشگاه سایراکوز با بررسی پروتئین های محافظ بدن در حال تولید آدامس انسولین دار به منظور انتقال مستقیم این ماده به جریان خون افراد دیابتی هستند.
یافتن شیوه هایی آسان تر انتقال انسولین به جریان خون یکی از مهمترین شیوه های مهار بیماری رایج دیابت که در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است، خواهد بود.

یکی از برترین شیوه هایی که بیماران دیابتی همیشه آن را به دیگر شیوه های رنج آور برتری می دهند، استفاده از قرصهای روزانه انسولین است اما به دلیل اینکه انسولین به سرعت و تحت تاثیر سیستم هاضمه از بین می رود، استفاده از چنین شیوه ای تا به حال ممکن نشده است.

شیوه ای دیگر که در سال 2006 و ایالات متحده ارائه شد استفاده از انسولین در یک سیستم تنفسی بود که به دلیل هزینه بالای استفاده از آن متوقف شد.

با توجه به تمامی شیوه های ذکر شده، یکی از شیمیدانان دانشگاه سایراکوز در نیویورک شیوه ای جدید و جالب توجه را برای حل این مشکل ارائه کرده است. به اعتقاد رابرت دویل بدن انسان مکانیزم های منحصر به فردی برای محافظت و جذب مولکولهای با ارزش که در سیستم هاضمه از بین خواهند رفت، دارد.

برای مثال ویتامین ب 12 توسط یک پروتئین بزاقی به نام هاپتوکورین محافظت می شود که در دهان با ویتامین ترکیب شده و در سیستم هاضمه از آن محافظت می کند. زمانی که این پروتئین به معده رسید عامل شیمیایی دیگری ویتامین را تحویل گرفته و وارد جریان خون می کند.

دویل با توجه به این سیستم حفاظتی اعتقاد دارد که ترکیب انسولین با ویتامین ب 12 می تواند راه حلی موثر برای انتقال انسولین به خون بیمار بر شمرده شود زیرا انسولین تحت حمایت پروتئین محافظ ویتامین ب 12 از مسیرهای خطرناک سیستم هاضمه گذشته و وارد جریان خون خواهد شد. آزمایش های اولیه این شیوه بر روی موشها امید محققان را در عملی بودن این شیوه افزایش داده است.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، موشهای تحت آزمایش انسولین را از طریق مایع دریافت کرده اند اما دویل بر این باور است که استفاده از آدامس می تواند در انسان موثر تر واقع شود زیرا جویدن آدامس میزان قابل توجهی بزاق را در دهان تولید کرده و این میزان بزاق پروتئین مورد نیاز برای محافظت از انسولین را تولید می کند. در این صورت انسولین به راحتی و در نهایت امنیت مسیر خود را به سمت جریان خون خواهد یافت.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك پژوهشگر دانشگاه هاروارد اعلام كرد:
داروي آرتريت،‌گزينه‌اي موثرتر و ارزان‌تر براي درمان ديابت


با كشف يك پژوهشگر دانشگاه هاروارد، متخصصان به زودي به شيوه‌اي جديد، فوق العاده موثر و درعين حال كم هزينه براي درمان بيماري ديابت دست خواهند يافت.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ‌اين محقق در بررسي‌هاي خود نشان داده است كه مي‌توان از داروي آرتريت يا التهاب مفاصل براي درمان ديابت استفاده كرد. استيون شولسان محقق هاروارد ضمن مطالعه روي مقاله‌اي كه در سال 1876 در يك مجله پزشكي آلماني قديمي منتشر شده بود، به اين نتيجه رسيده است.

شوسان و دستياران وي دريافته‌اند: داروي آرتريت موسوم به «سالسالات» مي‌تواند در كنترل قند خون و در نتيجه بهبود علائم ديابت تاثير سودمندي داشته باشد. جزئيات تحقيقات شولسان در مجله وال استيريت منتشر شده است. در اين بررسي‌ها كه در مركز ديابت جوسلين انجام شده، تاثير داروي ضد التهابي «سالسالات» در هفت پژوهش كوچك بر روي ديابت نوع دوم آزمايش شده و معلوم شد كه اين دارو مي‌تواند به ميزان قابل توجهي از مقدار قند خون بكاهد.

در اين گزارش آمده است: داروي فوق مي‌تواند براي بيماران ديابتي در آمريكا و كشورهاي در حال توسعه و همچنين در ساير كشورهايي كه نرخ داروهاي ديابت براي بسياري از مردم بالا است،‌ سودمند و قابل استفاده باشد.

ميرلين استاتن، دانشمند انستيتوهاي ملي بهداشت آمريكا نيز در اين باره اظهار داشت: اين دارو گزينه‌اي ارزان و قابل دسترس است و مي‌توان آن را به ساير راه كارها و ابزار موجود براي بهبود كنترل گلوكز در مبتلايان به ديابت اضافه كرد.

وي خاطرنشان ساخت: بهبود كنترل گلوكز به معني كاهش هزينه درمان بيماران ديابتي و نيز كاهش خطر مشكلات و ناراحتي‌هاي ديگر ناشي از ديابت و نياز به بستري شدن است. بيماري آرتريت نيز باعث تخريب غضروف و ايجاد ضايعات استخواني مي‌شود كه در زنان به مراتب شايعتر از مردان است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
آسپرین برای دیابتی ها خطرناک است

محققان اسکاتلندی به تازگی اعلام کردند که بیماران مبتلا به دیابت نباید به طور مداوم برای جلوگیری از حملات قلبی، آسپرین مصرف کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از بی بی سی، مجله پزشکی The British، اعلام کرد که به دنبال انجام بررسی ها در یک هزار و 300 فرد بزرگسال انگلیسی که هیچ گونه علائم بیماری قلبی در آنها مشاهده نمی شد، مصرف آسپرین منجر به خونریزی معده شد و هیچ گونه تأثیر مثبتی در آنها نداشت.
تحقیقات جدید در واقع خط قرمزی بر مطالعات پیشین که طی آنها اعلام شده بود بیماران دیابتی برای جلوگیری از ابتلا به حملات قلبی، آسپرین مصرف کنند، می کشد.
با وجود دستاوردهای جدید، محققان اعلام کرده اند که مصرف این دارو هنوز برای گروهی که در معرض خطر بالای برخی بیماری ها قرار دارند، لازم است که می بایست قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
به گفته محققان، در افرادی که پیشتر با حملات قلبی یا سکته مغزی مواجه بودند یا دچار بیماری شریان اکلیلی بوده اند، مصرف آسپرین خطر حمله مجدد را در این افراد تا 25 درصد کاهش می دهد.
بنا بر گزارش های رسیده، بیش از دو میلیون نفر از 40 میلیون مبتلا به دیابت در جهان، در انگلستان زندگی می کنند.
در حدود 80 درصد از افرادی که به دیابت مبتلا هستند بر اثر بیماریهای قلبی عروقی از جمله سکته مغزی و حملات قلبی جان خود را از دست می دهند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
درمان موش‌هاي آزمايشگاهي مبتلا به ديابت، محقق شد



دانشمندان به تازگي موفق شدند، موش‌هاي آزمايشگاهي مبتلا به ديابت را با استفاده از مجموعه‌اي از داروها درمان كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در اين پژوهش موشي که مبتلا به ديابت نوع اول بود پس از دريافت ترکيبي از چهار نوع دارو شروع به توليد انسولين در بدن کرد و به اين ترتيب از تمام عوارض اين بيماري رهايي يافت.

پيش از اين نيز همين گروه از پژوهشگران در دانشگاه هاروارد آمريکا موفق شده بودند نابودي سلول‌هاي سازنده انسولين را متوقف کنند اما نتوانسته بودند آنها را به مرحله باز توليد انسولين برسانند.

اما در مطالعه‌اي که نتايج آن در نشريه نيوساينتيست منتشر شده است، اين پژوهشگران اظهار داشتند كه افزودن يک دارو به ترکيب اوليه براي اين کار کافي بود. آنها اکنون اميدوارند بتوانند آزمايشهاي انساني را شروع کنند.

تنها راه مهار ديابت، تزريق منظم انسولين به بدن است و تا امروز تحقيقات درباره درمان بر روي روش پيوند زدن سلول‌هاي بتا لوزالمعده به بدن بيمار که باعث توليد اين هورمون مي‌شود، متمرکز بوده است.

با اين حال اين کار پيچيده است - هم به دليل مشکل در يافتن اهداکننده و هم مشکل طرد سلول‌هاي پيوندي از طرف بدن - بنابراين بازآفريني سلول‌هاي بدن بيمار گزينه بسيار بهتري به حساب مي‌آيد.


سال گذشته دکتر تري استروم و تيم او نشان دادند که مي‌توانند روند نابودي سلول‌هاي بتا که مسئول توليد انسولين است را در موش متوقف کنند. آنها از ترکيبي از سه دارو استفاده کردند. اما وقتي عنصري اضافي به اين ترکيب افزودند كه آنزيمي به نام آلفا 1 آنتي تريپسين بود و افزايش قابل توجه شمار سلول‌هاي بتا مشاهده شد.


گمان مي رود اين داروي اضافي باعث تخفيف التهاب لوزالمعده که از شاخص‌هاي بيماري است، بشود.

استروم دراين باره گفت: به نظر مي‌رسد که با تغيير وضعيت التهابي اين بيماري سيستم دفاعي بدن، مي‌توان محيطي ايجاد کرد که گسترش سلول‌هاي بتا را ممکن سازد.

وي افزود: هنوز زود است که بتوان گفت، همان سلول‌هاي بتايي که توليد انسولين را متوقف کرده‌اند سلامت خود را بازيافته‌اند يا اين که سلول‌هاي تازه‌اي توليد شده است.

از سوي ديگر، دکتر ايان فريم، مدير تحقيقات موسسه ديابت انگليس در همين زمينه اظهار داشت: اين پژوهش به طور بالقوه مي تواند در يافتن يک شيوه معالجه بهتر و موثرتر براي ديابت بسيار حائز اهميت باشد. به علاوه تحقيقات بيشتري لازم است زيرا مطالعه اوليه تنها به روي موش انجام شده، اما موسسه ديابت انگليس خوشحال است که اکنون براي انجام آزمايش‌هاي کلينيکي بر روي انسان برنامه‌ريزي‌هايي صورت گرفته است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تركیبی جدید برای درمان دیابت

دانشمندان از ساخت نوعی تركیب جدید برای درمان دیابت و عوارض آن خبر می دهند.
به گزارش سلامت نیوز ، پژوهشگران اخیرا موفق شدند با استفاده از نوعی ماده استخراج شده از مخمر موسوم به فاكتور تحمل گلوكز یا جی . تی . اف ( g.t.f) به درمان دیابت و عوارض ناشی از آن در حیوانات آزمایشگاهی كمك كنند.

به گفته پژوهشگران: استفاده از این تركیب خوراكی جدید باعث كاهش چشمگیر قند و چربی خون در موش های مبتلا به دیابت می شود و برای استفاده از آن در انسان به مطالعات تكمیلی نیاز است.

پژوهشگران معتقدند: این داروی جدید مشكلات ناشی از تزریق انسولین را ندارد و اثر آن از داروهای خوراكی كاهنده قند خون بیشتر است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كشف روش جديد جراحي براي از بين بردن ديابت نوع سوم

پزشكان موفق به كشف روش جديدي شدند كه از طريق جراحي ديابت نوع سوم را از بين مي برد.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از خبرگزاري شين هوا؛ پزشكان دانشگاه ملي برزيل با كمك پزشكان ايتاليايي و فرانسوي موفق شدند روش جديدي را كشف كنند كه از طريق جراحي ديابت نوع سوم را از بين ببرند.
بنابراين گزارش، بر طبق اين جراحي پزشكان نوعي ماده را به نام داودنوم كه موجب توليد انسولين در بدن مي شود را در بدن فرد مبتلا به ديابت نوع سوم قرار مي دهند و از طريق افزايش انسولين قند خون اين افراد كاهش پيدا مي كند.
يادآور مي شود، پزشكان با انجام اين آزمايش بر روي موشهاي آزمايشگاهي نتايج مطلوبي را به دست آورده اند و در صدد هستند اين كشف را بر روي انسانها نيز آزمايش كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بهبود درمان ديابت با رديابي فقدان سلول‌هاي انسولين ساز



محققان در تلاش براي طراحي يك وسيله علامت‌گذار جديد براي شناسايي زود هنگام آسيب هاي وارد شده به سلول و در نتيجه بهبود در روشهاي درمان بيماري ديابت هستند.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين ردگذار مولكولي فوق العاده مي تواند به پزشكان كمك كند كه فقدان سلولهاي توليد كننده انسولين را در افراد مبتلا به ديابت رديابي كنند.

چنين ابزاري هم به پزشكان و هم به توليد كنندگان دارو امكان مي دهد كه دسترسي بهتري به روشهاي درماني جديد و مؤثرتر پيدا كنند.

همچنين اين ابزار به دانشمندان اجازه مي‌دهد كه ارتباط بين فقدان سلول‌هاي توليد كننده انسولين با علائم ديابت را براي اولين بار پيدا كنند.

دان اسكورون اسكاي، موسس و رييس شركت توليد كننده اين نشانگذار در فيلادلفيا در اين زمينه خاطرنشان كرد: اگر ما بتوانيم فقدان اين سلولها را در مراحل اوليه دريابيم، در اين صورت شايد بتوانيم درمان بيمار را قبل از اين كه آسيبهاي جبران ناپذيري به وي وارد شود، آغاز كنيم.

در ديابت نوع اول و مرحله آخر از ديابت نوع دوم، حالت فقدان سلول‌هاي توليد كننده انسولين در پانكراس رخ مي دهد.

دانشمندان تخمين زده اند كه افرادي كه ديابت نوع اول در آنها تشخيص داده مي‌شود زماني علايم بيماري آنها شروع به بروز كردن مي‌كند كه تقريبا 50 تا 90 درصد از سلولهاي توليد كننده انسولين در آنها از بين رفته و به همين دليل تشخيص زودهنگام اين پديده براي درمان موثرتر بيماري حائز اهميت است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك مطالعه محدود اما اميد بخش در درمان ديابت نوع اول

در يك مطالعه محدود، استفاده از سلولهاي بنيادي در درمان بيماراني كه به تازگي به ديابت نوع اول مبتلا شده‌اند يا ديابتي‌هايي كه به انسولين وابسته هستند، موجب بي‌نيازي طولاني مدت آنها به انسولين شد.

به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، دكتر "خوليو سي. ولتارلي" از "مركز منطقه‌اي خون" در "ريبريو پرتو" در برزيل كه هدايت اين مطالعه را بر عهده داشت اين نتايج را بسيار اميد بخش توصيف كرد.

وي گفت، اين شيوه درماني قبلا در ساير اختلالات خود ايمني استفاده شده است اما اين نخستين باري است كه اين نوع درمان در مورد انسان‌هاي مبتلا به ديابت نوع اول بررسي شده است.

در ديابت نوع اول سيستم ايمني شخص به سلول‌هاي بتا توليدكننده انسولين در لوزالمعده حمله مي‌كند و آنها را از بين مي‌برد.

حفظ سلول‌هاي بتا يك اصل اساسي در مديريت ديابت نوع اول و پيشگيري از عوارض مربوط به آن است.

گروه ولتارلي قابليت سركوب شديد ايمني و پيوند سلول بنيادي را براي حفظ عملكرد سلول بتا در ‪ ۱۵‬بيمار كه شش هفته قبل ديابت نوع اول در آنها تشخيص داده شده بود، آزمايش كردند. تمام اين بيماران به انسولين نياز داشتند.

محققان براي پيوند سلول بنيادي، اين سلول را از خود بيمار گرفتند، روي آن اقداماتي انجام دادند و سپس از طريق تزريق وريدي به او انتقال دادند.

در جريان اين پيگيري، يك نفر براي مدت ‪ ۳۵‬ماه، چهار نفر براي دست كم ‪ ۱۲‬ماه و ‪ ۷‬بيمار براي دست كم شش ماه و دو نفر ديگر براي يك و پنج ماه نيازي به انسولين پيدا نكردند.

اين درمان در بيماران به خوبي تحمل شد و از تنها عوارض جانبي شديد آن ذات الريه در يك بيمار و اختلال غدد درون ريز در دو بيمار ديگر بود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كشف دو آنزيم جديد براي درمان ديابت و سرطان


دانشمندان در آمريكا موفق به كشف نسخه‌هاي تازه‌اي از آنزيمي شده‌اند كه مي‌توان از آن در درمان ديابت و ساير بيماريها استفاده كرد.


به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا در سان‌ديگو پيش از اين آنزيمي كشف كرده بودند كه يك سركوب كننده طبيعي براي تومورهاي سرطاني است و هم اكنون دو نسخه ديگر از اين آنزيم پيدا كرده‌اند كه مي‌توان از آنها براي درمان بيماري ديابت و يا ساير بيماري‌ها استفاده كرد.


پروفسور الكساندرا نيوتن و دستياران وي در دانشگاه كاليفرنيا اين آنزيم را در سال 2005 كشف كرده و آن را phlpp نام نهادند.


دو نسخه جديد به نام‌هاي phlpp1 و phlpp2 مي‌توانند سه مسير مختلف در ابتلاء به بيماري‌ها از جمله بيماري ديابت را در كنترل داشته باشند؛ در عين حال كه هر دو آنزيم در درمان سرطان تاثير حائز اهميتي دارند، آنزيم phlpp1 در درمان ديابت و phlpp2 در زمينه مقابله با بيماريهاي قلبي و اعصاب مفيد و قابل بهره گيري هستند.


نتايج اين پژوهش در مجله «مولكولارسل» منتشر شده است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
امیدی تازه در درمان دیابت


جام جم آنلاين: دانشمندان آمریکایی می گویند نوعی پروتئین نقش تنظیم کنده مرکزی را درایجاد دیابت ایفا می کند.
به گزارش بی بی سی ، محققان دانشگاه استنفورد دریافتند کلسی نورین در سلامت سلول های بتای پانکراس که تولید کننده انسولین هستند و در افراد دیابتی دچار نقص می شوند ، نقش دارد.
پیش ازاین مطالعه بر روی موش ها نشان داده است این پروتئین 10 ژن مرتبط با این وضعیت را تنظیم می کند.
در افراد دیابتی ، سلول های بتا انسولین بسیار کمی تولید می کنند یا آنکه هیچ انسولینی ایجاد نمی کنند که این مسئله مانع جذب قند توسط سلول های بدن پس از صرف غذا می شود.
قند در خون افزایش می یابد ، به عروق ، کلیه ها و چشم آسیب می رساند. این واقعیت کهداروهای مهار کننده سیستم ایمنی مانند آنچه دریافت کنندگان پیوند مصرف می کنند بهمیزان زیادی احتمال دیابت را افزایش می دهد ، توجه گروه تحقیقاتی استنفورد را به کلسی نورین جلب کرد. داروهایی شناخته شده اند که به این پروتئین صدمه می زند.
به گفته محققان داروهایی که فعالیت کلسی نورین را افزایش میدهند می توانند به عنوان داروی جدید دیابت نوع دوم که در آن سلول های بتا به میزان کافی انسولین تولید نمی کنند در نظر گرفته شوند.
داروهایی که از فعالیت کلسی نورین جلوگیری می کنند نیز ممکن است برای درمان بیماری هایی که درآن سلول های بتا انسولین زیادی تولید می کنند مانند برخی تومورهای پانکراس ، قابل استفاده باشند.
قرار دادن سلول های بتا در معرض داروهایی که کلسی نورین را افزایش می دهند باعث تقسیم شدن این سلول ها و تولید سلول های بیشتر برای پیوند می شوند.
محققان این مطالعه را قابل توجه و با اهمیت تلقی می کنند و معتقدند یافتن داروهای جدیدی که به درمان دیابت نوع دوم کمک کنند خبر مسرت بخشی است اما این تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارند و یافته ها مربوط به حیوانات آزمایشگاهی است لذا اخذ نتیجه در انسان نیز ضرورت دارد.
 
بالا