• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تظاهرات چشمی پرکاری تیروئید (مقالات و گزارشات)

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مبتلايان به پركاري تيروئيد بايد تحت معاينات منظم چشمي قرار گيرند


بيماران مبتلا به پركاري تيروئيد به نوعي درگيري چشمي هم خواهند داشت كه در حدود ‪ ۱۰۰‬درصد موارد در پاتولوژي ديده مي‌شود.

دكتر "محمد طاهر رجبي" متخصص چشم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمي خبرگزاري ايرنا گفت: تمام بيماراني كه پركاري تيروئيد و به دنبال آن درگيري چشمي ناشي از آن را دارند بايد در فواصل معين جهت معاينات چشمي و به ويژه كنترل فشار داخلي چشم به چشم پزشك مراجعه كنند.

در درگيري چشمي ناشي از پركاري تيروئيد تمام قسمت‌هاي چشم شامل پلك‌ها، ترشح اشك، سطح چشم، فشار داخلي چشم، عضلات چشم و عصب بينايي درگير مي‌شوند.

بالا ماندن فشار داخلي چشم براي مدت طولاني موجب تخريب فيبرهاي عصبي و در نتيجه افت ديد و در نهايت كوري مي‌شود.

دكتر رجبي و همكارانش براي بررسي مشخصه‌هاي باليني درگيري چشمي ناشي از پركاري تيروئيد و علائم باليني آن، سوابق پزشكي ‪ ۱۰۳‬بيمار مبتلا به اين بيماري را مطالعه كردند.

در اين مطالعه ديده شد كه فشار داخلي چشم در ‪ ۲۰‬درصد اين بيماران بالا است كه اين رقم شمار بسيار بالايي است.

دكتر رجبي گفت، با توجه يافته‌هاي حاصل از اين مطالعه و اثر مخرب بالا بودن فشار داخلي چشم بر بينايي به تمامي بيماران مبتلا به پركاري تيروئيد توصيه مي‌شود كه به فواصل معين جهت معاينات چشمي و به ويژه كنترل فشار داخلي چشم به پزشك متخصص مراجعه كنند.

اين مقاله كه رياست آنرا دكتر "علي صادقي" متخصص چشم و عضو گروه اجرايي دائمي كنگره‌هاي سراسري انجمن چشم پزشكي بر عهده داشت در شانزدهمين كنگره سراسري چشم پزشكي ايران كه در تهران برگزار شده است، ارائه شد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
اختلالات چشمي در کمين بيماران مبتلا به پركاري تيروئيد

سلامتيران: عضو مركز تحقيقات چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: 100 درصد بيماران مبتلا به پركاري تيروئيد مشكلات چشمي دارند اما معمولاً 3 تا 5 سال اول اين ناراحتي‌ها آرام است و به همين علت به چشم پزشك مراجعه نمي‌كنند.
دکتر محسن بهمني كشكولي در گفتگو با سلامتيران افزود: متأسفانه آگاهي نسبت به بيماري‌هاي تيروئيدي چشمي در جامعه كم است. اين بيماري ارتباط با بيماري‌هاي تيروئيد دارد و در آن چشم تحت تأثير قرار مي‌گيرد. وي ادامه داد: اين اختلالات از علائمي مانند خشكي، قرمزي و احساس مكرر ناراحتي و جسم خارجي در چشم شروع مي‌شود، تا جايي كه چشم حالت زل‌زدگي و بيرون‌زدگي پيدا مي‌كند و در مراحل پيشرفته انحراف چشمي و در نهايت كوري بر اثر فشار عصبي چشم صورت مي‌گيرد. وي اضافه کرد: تصور عوام حتي پزشكان اين است كه فقط پركاري تيروئيد چشم را درگير مي‌كند اما مطالعات نشان داده است بيماري كم‌كاري تيروئيد هم علائم چشمي ايجاد مي‌كند. لذا هرگونه بيماري تيروئيد اعم از كم‌كاري و پركاري آن كه علائم چشمي ايجاد كند بايد مورد بررسي قرار گيرد. اين فوق تخصص چشم‌پزشكي ادامه داد: مطالعات نشان داده است بيش از 90 درصد افرادي كه در ابتداي اين عارضه مراجعه مي‌كنند مي‌توانند در مراحل پايين بيماري كنترل شوند اما اگر بيماري پيشرفت كند درمان آن سخت مي‌شود. بهمني كشكولي خاطرنشان كرد: كميسيوني متشكل از انجمن غدد درون‌ريز و انجمن جراحان پلاستيك چشمي براي بررسي بيماري تيروئيد چشمي تشكيل شده است كه پروتكل درمان اين بيماران 13 خرداد به انتشار مي‌رسد. وي تاکيد كرد: در مطالعه انجام شده در شهر تهران مشخص شد كه بيماري تيروئيد در جمعيت جوان بيشتر است و تعداد بيشتري با شدت بالاي درگيري چشمي نسبت به دنيا در ايران وجود دارد كه متأسفانه علت آن ناآگاهي مردم و عدم ارجاع به موقع است. وي يادآور شد: بيماران تيروئيد چشمي علاوه بر مشكلات چشم و تيروئيد مشكل اعصاب هم دارند و برخي از آنها كه مبتلا به بيرون زدگي چشم شده‌اند اصرار به عمل جراحي سريع براي داخل رفتن چشم خود دارند اما بايد در نظر داشت كه درمان اين افراد 3 تا 5 سال طول مي‌كشد و زماني بايد به دنبال ترميم اين معضل رفت كه تيروئيد و چشمشان طي مدت 6 ماه حالت ثابت داشته باشد. اين عضو مركز تحقيقات چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح کرد: مطالعات همچنين نشان داد درمان با يد و جراحي مي‌تواند شدت بيماري چشمي را بيشتر كند اما اين بدان معنا نيست كه بيماران تيروئيدي درمان بيماري خود را پيگيري نكنند اما بايد از نظر چشمي هم كنترل شوند. وي هشدار داد: از عوامل بسيار مهم و خطرزاي با ريسك بالا براي ابتلا به اين عارضه استعمال سيگار است. كشيدن سيگار چه به صورت فعال و چه در معرض آن بودن به شدت اين بيماري را افزايش مي‌دهد. همچنين ثابت شده است شيوع بيماري در زنان بيشتر است اما شدت آن در مردان بيشتر است. وي عنوان کرد: سن ابتلا به اين عارضه معمولاً در دهه چهارم و پنجم زندگي است البته در دوران كودكي هم ديده مي‌شود. 50 درصد بيماران تيروئيدي داراي علائم چشمي هستند كه اين ميزان در دنيا بين 30 تا 50 درصد است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
عضو كميته علمي كنگره چشم پزشكي:
زل‌زدگي شايع‌ترين تظاهر اختلالات چشمي ناشي از تيروئيد است


عضو كميته علمي چهاردهمين كنگره سراسري چشم پزشكي ايران گفت: «زل زدگي» ‌يا خيرگي و بيرون زدن چشم، شايع‌ترين تظاهر اختلالات چشمي ناشي از تيروئيد است.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر محسن بهمني كشكولي كه در آستانه برپايي «چهاردهمين كنگره سراسري چشم پزشكي ايران» (24 تا 27 آذرماه ) سخن مي‌گفت، با بيان اين مطلب گفت: بر اساس يافته‌هاي يك پژوهش، درگيري عصب بينايي چشم در بيماران دچار اختلالات چشمي ناشي از تيروئيد به دليل مراجعه نكردن به موقع به چشم پزشك در ايران بيشتر از كشورهاي آمريكا و اروپاست.

وي افزود: در طرحي كه با عنوان «بررسي ميزان شيوع درگيري كلينيكي بيماري چشمي وابسته به تيروئيد در ميان بيماران داراي بيماري تيروئيد» انجام شد، ‌از بررسي وضعيت 248 بيمار مراجعه‌كننده به انستيتو غدد ايران مشخص شد، بيماري چشمي ناشي از تيروئيد در ارتباط با تمامي اختلالات تيروئيد از قبيل پركاري،‌ كم كاري و ... بروز مي‌كند.

وي افزود: يافته‌هاي اين پژوهش همچنين بيانگر اين امر بود كه بيماري چشمي ناشي از تيروئيد، مي‌تواند قبل، بعد يا همزمان با اختلال غدد تيروئيد تظاهر كند.

دكتر بهمني كشكولي يادآور شد: در راستاي مطالعات قبلي، پژوهش انجام شده نشان داد كه كشيدن سيگار يك ريسك فاكتور عمده در بيماران چشمي وابسته به تيروئيد در ايران است.

مجري طرح مذكور اضافه كرد: ‌بررسي‌هاي انجام شده همچنين بيانگر اين امر بود كه زنان 2 برابر مردان به اين بيماري مبتلا بودند.
 
بالا