• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تفاوت پردازنده‌هاي سري CORE i7،CORE i5

tazeha

کاربر ويژه
[]
[/IMG]

پردازنده‌هاي جديد خانواده اينتل که از نسل Nehalem هستند در سه سري CORE i7، CORE i5 و CORE i3 به بازار معرفی شده‌‌اند كه پردازنده‌هاي سريCOREi7 پيشرفته‌ترين آنهاست و از سوکت‌های 1136 پینی LGA1366 استفاده می‌کنند و پردازنده‌های CORE i5 از سوکت‌های 1156 پینی LGA1156 استفاده مي‌کنند. پردازنده‌هاي جديد اينتل كه در سه نسل CORE i3،CORE i5 و CORE i7 روي لپ‌تاپ‌ها نصب شده‌‌اند از تكنولوژي‌هاي جديدي بهره‌مندند. پردازنده‌هاي سري CORE i7 چهار هسته‌اي و پردازنده‌هاي سري CORE i3 و CORE i5 دو هسته‌اي هستند؛ ولي سرعت بيشتري دارند.
شایان ذکر است که در حال حاضر دو نوع پردازنده i7 معرفی شده؛ یکی سری Core i7 9xx که برای سوکت 1366 و مادربورد X58 عرضه شده و دیگری Core I7 8xx که برای مادربوردهای P55,H57می باشد. مهمترین تفاوت
پردازندهایی که بر اساس معماری Nehalem است عبارتند از: Corei7 9xxدارای 4 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی می باشند در مجموع 8 رشته. تراشه Corei7 8xx دارای 4 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی می باشد در مجموع 8 رشته. تراشه ی Corei5 دارای تنها 4 هسته حقیقی است یا به عبارتی فاقد Hyper-threading می باشد. پردازنده Corei3 دو هسته دارد که از تکنولوژی Hyper-threading پشتیبانی می نماید. به عبارتی دو هسته حقیقی و دو هسته مجازی. در پردازنده Corei3همچنین شاهد تکنولوژیهای بسیار نوینی می باشیم مانند؛ تکنولوژی ساخت 32نانومتری بکارگیری گرافیک مجتمع (IGP) که در سری های قبل وجود نداشت.
يكي از تكنولوژي‌هاي خاصي كه در پردازنده‌هاي سري CORE i7 به كار رفته است SD GRAPHIC است كه باعث مي‌شود عكس‌ها و رنگ‌ها طبيعي‌تر و قوي‌تر نمايش داده شوند.
فناوری Hyper-Threadingنيز راه‌حلی برای استفاده دو پردازش همزمان در هر کدام از هسته‌ها است که باعث شده در یک زمان شاهد انجام هشت پردازش باشیم. این مورد باعث شده است که انجام بار سنگین پردازشی را با استفاده از این پردازنده به دست آوریم. با استفاده از این فن‌آوری، سیستم عامل می‌تواند به عملکردهای چند وظیفه‌ای خود به آسانی جامه عمل بپوشاند. با استفاده از پردازنده‌هایی که این قابلیت را دارند قادر خواهید بود تعداد بیشتری برنامه را در یک زمان هندل کنید و در زمان کمتری نیز به نتیجه مورد نظر خود دست یابید. تراشه های Core i5 فاقد این تکنولوژی هستند، اما در عوض تراشه های Core i3 از این فناوری پشتیبانی می کنند.
Turbo Boostتكنولوژي ديگري است كه در پردازنده‌هاي نسل جديد اينتل مورد استفاده قرار گرفته كه اين تكنولوژي سرعت بيشتري به پردازنده مي‌دهد. به صورت پویا فرکانس پردازنده را در صورت نیاز افزایش می‌دهد. همچنين عملکرد این قسمت خودکار است و هنگامی که شما نیاز بیشتری برای پردازش دارید دست به کار خواهد شد. به عبارتي استفاده از اين تكنولوژي باعث مي‌شود كه كاربر بتواند بيش از هفت فايل سنگين را بدون هيچ مشكلي باز كند. نحوه كار هم به اين صورت است كه پردازنده انرژي موردنظر براي باز كردن فايل‌هاي سنگين را از بخش‌هاي ديگر به طور اتوماتيك دريافت مي‌كند. تمامی پردازنده های Core i5 از این فناوری پشتیبانی می کند، اما برخلاف آن تراشه های Core i3 فاقد این تکنولوژی می باشند.
تفاوت پردازنده‌هاي سري CORE i7،CORE i5 و CORE i3 در ايـن اســت كهCORE i7 چهار هسته‌اي و دو پردازنده ديگر دو هسته‌اي هستند. همچنين پردازنده CORE i7 مي‌تواند تا 12 مگ را به راحتي پشتيباني كند، پردازنده‌هاي سري CORE i5 نيز تا 6 مگ را پشتيباني مي‌كنند و در نهايت پردازنده‌هاي سري CORE i3 تا 3 مگ را پشتيباني مي‌كنند. یکی دیگر از تفاوت های این نوع پردازنده ها در این است که سری Core i3 فاقد فناوری مجازی سازی vPro اینتل و تکنولوژی سرعت بخش رمزگذاری AES می باشد. همچنین سرعت ساعت تراشه های Core i5 بین 2.8 تا 3.3 گیگاهرتز می باشد. این درحالیست که فناوری IGP موجود در تراشه های Core i7 موجب شده سرعت این تراشه در بالاترین سطح به 1350 مگاهرتز برسد.
بطورکلی سرعت اين سری از پردازنده‌ها بسيار بالاست و يك پردازنده GHZ 66/2 از سري CORE i7 با يك پردازنده GHZ66/2 از سري CORE 2 DUO تفاوت بسيار زيادي از لحاظ سرعت دارد. پردازنده‌هاي نسل جديد نه تنها سرعت بالاتري دارند، بلكه ميزان انرژي مصرفي توسط آنها كمتر است. به گفته وي، پشتیبانی از 2 یا 4 هسته پردازشی، افزایش و بهبود توان پردازشی نسبت به سری‌های قبلی، استفاده از تکنولوژی 45 نانومتری در ساخت پردازنده برخي از ويژگي‌هاي اين پردازنده‌هاست.
 

Alireza

کاربر ويژه
ممنون از پست خوبتون ... ولی چندتا مشکل توش هست

مهمترینش اینه که یا منبع قدیمیه یا نویسنده مطلب به روز این مطلب رو ننوشته ... به هر صورت ...

وارد جزییات پراسسر های دیگه نمیشم ولی صرفا cpu Core i n که در اون n یه مولفه بین 3-5-7 هست

برای توضیح حالت عادی یه تعریف جالب داریم ... اونم اینه که مکسیمم هسته ی موجود به این صورت هست :
i7 : 7-1 core at max
تو فارسی خودمون یعنی پراسسری که دارای 6 هسته ی اصلی باشه در حد نهایی خودش به همین صورت i5 با 4 هسته و i3 با 2 هسته ماکسیمم ...

ولی این تعریف رو سال گذشته شرکت اینتل تا حدی شکست و با نامگذاری عجیب و جدیدش نسل جدید cpu های خودش در قالب i7 رو با 10 هسته و 30 مگ کش ریلیس کرد و با اینکه اون رو زیر شاخه ای از خانواده i7 ها تعریف کرد با نام xeon که همون دسته cpu های سروری هستن شناسوند ترتیب فرمولی و نامگذاری رو عوض کرد ...

و از مسائل دیگه هم اینکه سوکت پین های این نسل از LGA 2011 هستن ...

از نکته های جالب میتونید این رو هم اضافه کنید به اطلاعاتتون که داریم CPU I7 ای که فقط 2 هسته داره !
 

Mehdi

متخصص بخش سخت افزار
تاپیک مفیدی بود! بهر حال تو این بخش همچین تاپیکی نداشتیم

علی رضا جان ممنون از توضیحات خوبت اما چند تا نکته:

قبلش بگم تمام توضیحات مربوط به پردازنده های دسکتاپ.

"Core i X" ===> اینو به تعدادی نشون بدید 90 درصدشون اگه معنی کلمه Core رو بدونند با عدد بعد از اون فکر میکنند منظور 3, 4 , 5 , 6 و 8 هسته هست! کافیه یه سر به بازارهای کامپیوتر بزنید و فروشنده ها رو امتحان کنید!

اما واقعیت امر اینطور نیست و Core i7 در هیچ زمانی بیانگر تعداد هسته ها نبوده! با اینکه میگه استلال های تا حدودی درست داشت.
زمانی که برای اولین بار اینتل این پردازنده ها رو معرفی کرد از وجود قابلیت جدیدش به نام HT (Hyper Threading) خبر داد به این صورت که در پردازنده های نسل جدید در سری Core i7 این قابلیت وجود داره و تنها تفاوت Core i5 با Core i7 عمده ترینش همینه . که به قدرت پردازشی مجازی اینتل هم معروفه. ما هیچ پردازنده ی اینتل در سری Core i X نداریم که در ازای تعداد هسته ها بتونه 2 برابر اونها رشته پردازشی در اختیار ما قرار بده مگر Core i7.

نمونه های زیادی داریم مثل Core i7 2600K و Core i5 2500K که جفتشون 4 تا هسته دارند با فرکانس تقریبا مشابه و 2 مگ اختلاف حافظه کش اما اولی 8 رشته رو پردازش میکنه و دومی 4 تا رو !

اگر به قسمت پایین سمت راست در CPU-Z نگاه کنید میبینید که نوشته core / thread (هسته / رشته پردازشی ) که در پردازنده های عادی تعداد اینها با هم برابره و در برابر وجود هر هسته 1 رشته پردازشی وجود داره اما اگر به پردازنده های Core i7 دقت کنید میبینید تعداد رشته های پردازشی 2 برابر تعداد هسته ها هست!

اما این استدلال که بگیم چون مثلا Core i7 920 (اولین پردازنده این سری که معرفی شد) 8 تا رشته میتونه پردازش کنه پس 8 هسته هست در واقع غلطه! یا مثلا Core i7 980X که 6 هسته و 12 رشته پردازشی داره.

در مورد رشته های اضافی میشه گفت هر کدوم از اونا 30 درصد قدرت یک هسته رو دارند یعنی تقریبا هر 3 تا معادل 1 هسته واقعی هستند! بگذریم که فروشنده ها چه استدلال های عجیب و غریبی میکنن از این موضوع.

:گل:
 
بالا