• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

توصیه پیشگیرانه در رانندگی

maksemos

متخصص بخش خودرو
) اندازه تایر، رینگ و تیوپ را طبق استاندارد وسیله نقلیه خود انتخاب نمایید.


۲) از حمل مسافر خارج از حد استاندارد خودداری نمایید.
۳) از خوردن و آشامیدن، صحبت با دیگران و مكالمه با تلفن همراه در هنگام رانندگی بپرهیزید.
۴) به هنگام بارش برف و باران و شب‏ها مراقبت بیشتری از عابران به عمل آورید.
۵) به هنگام رانندگی از قراردادن كودكان در بین دو صندلی جلو و در بغل و روی زانوی خود بپرهیزید.
۶) در حین رانندگی مراقب باشید تا كودكان سرودست خود را از اتومبیل بیرون نیاورند.
۷) چنانچه نور بالای اتومبیلی از مقابل یا آینه موجب آزار چشمان شما گردید درصدد مقابله برنیایید.
۸) هرگز اتومبیل خود را در اختیار افراد كم تجربه و فاقد گواهینامه رانندگی نگذارید.
۹) همواره در هنگام رانندگی گواهینامه، كارت خودرو و مدارك بیمه اتومبیل خود را همراه داشته باشید.
۱۰) اگر راننده‏ای راه شما را سد نمود، درصدد تلافی برنیایید.
۱۱) در حین رانندگی مراقب حال كودكان و افراد كهنسال باشید.
۱۲) هرگاه راننده ‏ای بدون توجه به مقررات از شما سبقت گرفت با او رقابت نكنید.
۱۳) به هنگام عصبانیت، خستگی و عدم تمركز حواس از رانندگی اجتناب نمایید.
۱۴) در مناطق روستایی حاشیه جاده‏ها بیشتر مراقب باشید. چرا كه در این مناطق روستاییان جهت تردد از موتوسیكلت یا دوچرخه‌هایی استفاده می‏كنند كه بعضاً فاقد سیستم روشنایی و علائم شب‏نما می‌باشد.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
ببينيد و ديده شويد

هنگامي كه در هواي آفتابي رانندگي مي‌كنيد، روبه‌رو و اطراف خود را به خوبي مي‌بينيد و قادر به تشخيص همه اجسام و اشيا در مسافت‌هاي دور هستيد. اما اگر در هواي ابري در حال رانندگي باشيد، حوزه ديد شما و قدرت تشخيص اجسام از روبه‌رو كاهش پيدا مي‌كند. علت اين امر تيرگي آسمان و كم‌شدن نور تابشي به اشيا و اجسام موجود در جاده و خيابان و اطراف آن است.

اگر در خياباني كه روشنايي كافي ندارد، رانندگي كنيد، متوجه مي‌شويد كه قدرت ديد شما به شدت پايين آمده است و چنانچه با نور بالاي اتومبيل خود، عابر پياده‌اي را كه لباسي تيره به تن دارد در فاصله نزديك ببينيد، اين فاصله براي ترمز كردن خيلي دير است، به‌خصوص اگر سرعت شما زياد باشد.

هنگامي كه روشنايي روز به پايان مي‌رود، رانندگان بايد چراغ‌هاي وسيله نقليه خود را روشن كنند و منتظر تاريكي كامل نمانند. صرفه‌جويي در اين زمينه يا بي‌توجهي ممكن است عواقب جبران‌ناپذيري به دنبال داشته باشد.

يكي از خطرناك‌ترين مواقع رانندگي، شامگاهان و سحرگاهان است، يعني زماني كه هوا به اصطلاح، گرگ و ميش است و همه چيز اشتباه مي‌شود و رنگ‌ها غالبا با هم مخلوط مي‌شوند. بنابراين بايد دقت را دو چندان كرد.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
خطرات حركت با دنده عقب در بزرگراه‌ها
آگاهي و شناخت كامل رانندگان از علائم ترافيكي و دانستن معنا و مفهوم هر كدام و پيروي از دستورات و توصيه‌‌هاي آنها يكي از مهم‌ترين عوامل ايمني تردد در همه راه‌ها و به خصوص در بزرگراه‌‌ها و آزادراه‌ها است.

به عنوان مثال هنگامي كه وارد يكي از بزرگراه‌هاي داخل شهر مي‌شويم، بايد خروجي‌هاي آن رابشناسيم و قبل از رسيدن به محل موردنظر، با استفاده از چراغ راهنما و رعايت حق تقدم عبور ساير وسايل نقليه، در منتهي‌اليه سمت راست قرار گرفته و خودمان را براي عبور از خروجي بزرگراه‌ آماده سازيم. اين كار آسان، با توجه به تابلوهاي اخباري راهنمايي (علائم پيش‌آگاهي جهت‌نما)، امكان‌پذير است. ولي متاسفانه عده‌اي از رانندگان وقتي از مقابل خروجي موردنظر بزرگراه گذشته يا به اشتباه وارد خروجي يك بزرگراه شدند، ناگهان در ميانه راه متوقف و تصميم به بازگشت مي‌گيرند و با حركت به صورت دنده عقب مي‌كوشند به جاي اولشان بازگردند تا وارد خروجي شده يا مسير بزرگراه را تا رسيدن به خروجي مورد نظرشان، ادامه دهند! ولي بايد اين نكته را در نظر داشت كه همواره آسان‌ترين راه‌حل بهترين راه براي رسيدن به هدف نيست.

انجام اين كار يعني حركت با دنده عقب، در موارد مذكور و به ويژه در خروجي‌ پل‌‌هاي هوايي بسيار خطرناك است. زيرا با توجه به كم بودن عرض خروجي بزرگراه‌ها و پل‌ها همين‌طور به دليل انحناي مسير و كامل نبودن ميدان ديد، احتمال تصادف با خودروهايي كه با شتاب و بدون آمادگي و پيش‌‌بيني قبلي وارد خروجي مي‌شوند، افزايش پيدا كرده و چه بسا به جرح و مرگ رانندگان و سرنشينان آنها و به خصوص راكبان موتورسيكلت‌ها مي‌انجامند.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
سبقت

نكاتي را كه به عنوان راننده بايد قبل از سبقت گرفتن به آنها توجه نماييد:

1 - خط محور وسط جاده بريده – بريده (منقطع) باشد.

2 - خط عبور وسايل نقليه مقابل، به اندازه كافي خلوت باشد.

3 - ماشين پشت سر، شروع به سبقت گرفتن نكرده باشد.

4 - فاصله مناسبي را با ماشين جلويي كه قصد سبقت گرفتن از او را داريد، داشته باشيد.

رانندگان عزيز توجه داشته باشيد، فقط هنگامي كه اطمينان داريد خطري شما را تهديد نمي‌كند، سبقت بگيريد.

شما مي‌بايست:

1 - زياد به وسيله نقليه‌اي كه قصد سبقت از او را داريد نزديك نشويد.

2 -از آئينه خودرو استفاده كنيد و وقتي خطري وجود نداشت راهنما بزنيد.

3 - يك نگاه كوتاه و سريع به منطقه كور جاده يعني جايي كه در محدوده كنار و پشت سر شما است بيندازيد و بعد از خط خود خارج شويد.

4 - تصور نكنيد كه تعقيب خودرويي كه در جلوي شما سبقت مي‌گيرد كار مناسبي است چون اين احتمال وجود دارد كه تنها به اندازه يك ماشين جا وجود داشته باشد.

5 - به سرعت از ماشيني كه سبقت گرفته‌ايد بگذريد و هر چه زودتر به سمت راست برگرديد بدون آن كه مانع راه خودرويي كه از او سبقت گرفته‌ايد شويد.

6 - هميشه از فضاي كافي براي سبقت گرفتن اطمينان حاصل كنيد.

7 - براي عبور كردن از يك خودروي سنگين، زمان بيشتري نياز است اگر مردد هستيد اقدام به سبقت نكنيد.

در موارد زير نبايد به سبقت گرفتن اقدام كنيد:

1 - هنگامي كه خط محور وسط جاده ممتد يا پيوسته باشد.

2 - خطوط سفيد و يا زرد دوبله مضاعفي كه خط ممتد آن سمت شما است.

3 - بعد از رويت تابلوي سبقت ممنوع.

4 - هنگامي كه ديد كافي در پيش روي خود نداريد.

5 - از پنجاه متر مانده به پيچ‌ها تا پنجاه متر بعد از آن يا در تقاطع راه‌ها يا در تقاطع راه‌آهن.

6 - از يك صد متر مانده به مدخل تونل‌ها و پل‌ها تا انتهاي آنها.

7 - سرپيچ‌ها و سربالايي‌ تند.

8 - نزديك شدن به پل‌هاي روگذر (هوايي) يا پيشاني تپه (قوس قائم).

9 - در شب و در شرايط ديد كم كه تخمين سرعت و فاصله مشكل است.

10 - هنگامي كه ماشين‌هاي پارك شده و موانعي در سر راهتان وجود دارد.

فقط هنگامي از راست سبقت بگيريد كه ماشين جلويي راهنماي سمت چپ را مي‌زند و قصد گردش به چپ را دارد و فضاي كافي براي عبور موجود است.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
رانندگي در شب

قدرت بينايي انسان در شب به شدت كاهش مي‌يابد و براي تشخيص اشيا از يكديگر به مقدار قابل توجهي تنزل پيدا مي‌كند.

در برابر چشم آدمي تمام اشيايي كه در مقابلش هستند، دو رنگ سياه و خاكستري بيشتر نيست. فاصله و سرعت نيز هنگام شب به خوبي تشخيص داده نمي‌شوند. رانندگي در شب به‌رغم تردد كم اتومبيل‌ها، دشواري‌ها و مشكلات خاص خود را دارد.

درصد عمده‌اي از تصادفات در شب اتفاق مي‌افتد. يكي از علت‌هاي اصلي افزايش سوانح رانندگي شبانه، تاريكي هوا و محدود بودن ديد راننده است. در اين حالت حوزه ديد راننده منحصر به محدوده‌اي مي‌شود كه به‌وسيله چراغ‌هاي وسيله نقليه روشن شده است. از طرف ديگر استفاده از نور بالا سبب مي‌شود كه قدرت ديد رانندگاني كه از روبه‌رو مي‌آيند به شدت كاهش يافته و در نتيجه قادر به تشخيص مطلوب وضعيت مقابل خود نباشند. پس راننده‌اي كه با نور بالا حركت مي‌كند نه تنها به هدف خود كه روشن كردن هرچه بيشتر سطح جاده است نمي‌رسد بلكه باعث تغيير مسير و انحراف رانندگان روبه‌رو شده و سبب ساز حادثه مي‌شود.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
رانندگي در آزادراه‌ها

1 - اطمينان از سلامت وسيله نقليه (لاستيك‌ها، چراغ‌هاي راهنما، ترمز و...)

2 - خود و ديگر سرنشين صندلي جلو را به استفاده از كمربند ايمني عادت داده و كودكان را به ضرورت استفاده از كمربند ايمني هنگام رانندگي آموزش دهيد.

3 - پس از قرار گرفتن در خط عبور آزادراه با توجه به سرعت‌هاي مجاز و مشخصات وسيله نقليه خود (كندرو و تندرو) در خط تعيين شده حركت كنيد.

4 - در هنگام تغيير مسير با حفظ فاصله و احتياط كامل از چراغ‌راهنما و آينه استفاده نماييد.

5 - از بيرون نبودن اعضاي بدن سرنشينان اتومبيل در هنگام حركت اطمينان حاصل كنيد و حواستان متمركز رانندگي باشد.

6 - سعي كنيد در هنگام رانندگي با سرنشينان اتومبيل و تلفن‌همراه صحبت نكنيد.

7 - در هنگام نزديك شدن به محل اخذ عوارض ضمن كاهش سرعت با توجه به آينه وسيله نقليه و بدون انحراف به چپ و راست ناگهاني در مسيري كه قبلا پيش‌بيني كرده‌ايد قرار گيريد.

8 - در پشت فرمان اتومبيل نگهبان جان خود و همسفران باشيد و با سرعت مناسب و اعصاب آرام رانندگي كنيد.

9 - جاده هميشه تسليم راننده با احتياط است. راه باز وسوسه‌انگيز است، با سرعت غيرمجاز رانندگي نكنيد.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
كمربند ايمني

بستن كمربند ايمني حتي براي مسيرهاي كوتاه ضروري است. آمار و ارقام نشان مي‌دهد كه با بستن كمر بند ايمني مطمئن‌تر مي‌توان به مقابله خطرات غيرقابل پيش‌بيني ترافيك و جاده برخاست. پس از اينكه مدت كوتاهي از كمربند ايمني استفاده نموديد به بستن آن عادت خواهيد كرد. كمربند ايمني از وسايلي است كه در حوادث رانندگي از شدت آسيب جسماني به سرنشينان اتومبيل مي‌كاهد. تحقيقات نشان داده است كه در حوادث رانندگي بيشترين صدمات به سر و بالاي تنه رانندگان وارد مي‌شود، كمربند ايمني با ثابت نگهداشتن راننده و سرنشين روي صندلي مانع از برخورد سر آنها به شيشه جلو يا فرمان اتومبيل مي‌شود. كمربند ايمني نه تنها در برخوردهاي رو در رو بلكه حتي هنگام برخورد دو اتومبيل از پهلو نيز از شدت ضربه وارده به راننده و ديگر سرنشينان مي‌كاهد. در بستن كمربند ايمني بايد مراقب بود كه زياد شل و زياد سفت نباشد تا در حين رانندگي آزادي عمل را از راننده نگيرد و در عین حال او را به اندازه كافي عقب نگهدارد. به قلاب كمربند هم بايد توجه كرد چرا كه ممكن است هنگام وقوع حادثه بر روي قسمتي از بدن قرار بگيرد كه موجب صدمه به استخوان‌ها شود، در ضمن طرز باز و بسته شدن قلاب بايد طوري باشد كه هنگام حادثه راننده بتواند به آساني آن را باز كند.

در مورد كودكان هم دقت كنيد كه هميشه در صندلي عقب اتومبيل نشسته باشند و يا از صندلي‌مخصوص كودك در اتومبيل استفاده کنید.
 

maksemos

متخصص بخش خودرو
ترمز

در مورد ترمز گيری همونطور که خودتون ميدونيد در پيست ها که آسفالت هستن راننده ها از ترمز ABS استفاده نميکنن و سعی ميکنن که خودشون کار مشابهش رو اونطور که ميخوان انجام بدن يعنی با بيشترين قدرت ترمز رو فشار بدن بعد به محض شنيدن صدای جيق لاستيک فشار رو يکم کم کنن و دوباره زياد کنن يعنی سعی کنن بيشترين مقدار نزديک به قفل کردن رو به دست بيارن ولی قفل نکنن.
اینطوری خط ترمز هم کم ميشه هم کنترل ميره بالا هم بعد مدّتی مسابقه لاستيک خراب نميشه به اون صورت. ترمز ABS هم قصد داره اینکارو انجام بده که هر چی بهتر تنظيم باشه بهتر اینکارو انجام ميده و اگر خط ترمز بيشتر بشه نشونه ضعف اون ABS هست که خوب طراحی نشده نه ضعف سيستم ABS.
راننده های پيست حتی موقعی که اتفاقی براشون ميفته و از مسير خارج ميشن که مثلا رو به يه مانع ميرن بری جلوگيری از صدمه ديدن و برخورد بازم به همين شکل ترمز ميگيرن ( غير از موقعی که دستی ميکشن ) يعنی به هيچوجه چرخ هارو قفل نميکنن، چه در مسابقه چه در غير مسابقه.
این دقيقا رابطه داره با استارت زدن، رانندها حتی با ماشين های RWD هم takeoff نميکنن و با گاز بازی ميکنن و اين به خاطر اینه که بتونن بهترين مقدار نزديک به takeoff رو به دست بيارن که صدای جيق لاستيک هم برايه مدت خيلی کوتاه ( مثل ترمز گيری ) شنيده ميشه.
به طور کلّی من کاری به ABS های ماشينهای اینجا ندارم، منظورم این هست که سيستم ABS اگر دقيق تنظيم باشه و خوب طراحی شده باشه بايد توی آسفالت اتومبيل رو زودتر از حرکت نگاه داره، ترمز گيری حرفه ای هم که ديگه جای خود داره، و اگر کسی ميگه که خودش ترمز گيری حرفه ای کرده ولی دير تر متوقف شده تا موقعی که قفل ميکنه يعنی اینکه هنوز مهارت لازم تو این حرکت رو نداره و بايد بيشتر تمرين کنه.
و تمرين این يکی از مهمترين تمرينهاست که امکان نداره يه راننده حرفه ای تو دوره آموزشش باش برخورد نکنه، و يه نوعش هم به این صورت هست که با يه سرعت بالا و ثابت حرکت ميکنن وقتی به محل مورد نظر رسيدن با این روش ترمز ميگيرن تا کوتاهترين فاصله و زمان ایست به دست بياد، و البته برای این تمرين در مرحله اول اصلا از معکوس استفاده نميشه، وقتی که بهترين زمان به دست اومد، سعی ميکنن با کمک دنده معکوس زمان و خط ترمز کوتاه تر شه.
 
بالا