• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

جاذبه های توریستی مهدیشهر

Nicol

متخصص بخش گردشگری
1_0_sangesar4.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
مهدیشهر دارای جاذبه های گردشگری فراوانی در عرصه های تاريخی، فرهنگی، مذهبی و طبيعی بوده و با توسعه کمی و کيفی امکانات، قابليت تبديل به يکی از قطبهای گردشگری در کشور را دارد. مهمترين بناهای تاريخی مهدیشهر درزير ارائه گرديده است:

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
[FONT=Vazir, times, serif]غاردربند سنگسر در دامنه‌های جنوبی بخش ميانی رشته کوه البرز واقع شده است. وقتی از سنگسر به طرف شهمیرزاد میرویم در حدود ۳ کیلومتری شمال شهر سنگسر(از میدان اصلی شهر)، جاده‌ای در دست چپ وجود دارد که بسمت غرب میرود. پس از طی تقریباً ۵/۱ کیلومتر بپای کوه بلندی میرسیم که غار دربند در آنجا قرار گرفته است. [FONT=Vazir, times, serif]مختصات جغرافيایی دهانه غار "۱۲ و ۲۱ و ۵۳ درجهٔ طول خاوری و "۵۵ و۴۴ و ۳۵ درجهٔ عرض شمالی با ارتفاع حدود ۲۱۵۰ متر از سطح دريای آزاد است.
[FONT=Vazir, times, serif]غار دارای طول نزديک به ۱۵۰ متر می باشد که پهن ترين قسمت آن قريب ۳۰ متر است. همچنین حداکثر ارتفاع سقف از کف حدود ۳۰ متر با حجم تقريبی متر ۵۰۰۰۰ مکعب است که دارای منشورها و ستونهای آهکی که در سقف و کف می باشد.
[FONT=Vazir, times, serif]این غار که در ارتفاعات کوه دربند سنگسر واقع شده ناشی از عملکرد شديد نيروهای زمين ساختی در منطقه و همچنين پديده انحلال توسط آبهای نفوذی است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری




1_0_1_0_emamzade-gasem78.jpg


حرم مطهر قاسم بن موسي كاظم (ع)در شمال غربي استان سمنان و در 19 كيلومتري سمنان در منطقه مهدي شهر و شهميرزاد ما بين دو شهر مهدي شهر و شهميرزاد در منطقه زيارت واقع است.اين حرم مطهر از آثار تاريخي و باستاني و از قطبهاي تاريخي و فرهنگي استان است. كه ساليانه مسافران زيادي را به شهر مهدي شهر جذب مي كند.
تاريخچه ساخت بناي امام زاده قاسم :



ساختمان حرم مطهر امام زاده قاسم را در سال 943 شمسي حدود 4 قرن و 38 سال پيش و در دوره ي صفويه به دست هنرمندان ماهر ايراني ساخته شد. اين مكان طي محاسباتي حدود 350 متر مساحت و 110 متر زير بنا دارد. و حدود 240 متر محوطه دارد. ضريح در اتاقي به مساحت 25 متر قرار دارد. امام زاده داراي دو گنبد است كه ضريح در زير يكي از اين گنبدها قرار دارد. در سر در ورودي امام زاده كاشي كاري هاي زيبايي توسط هنرمندان ايراني طراحي و نصب گرديده است. ديوارهاي امام زاده از جنس خشت و گل و آجر است. كه ديوارهاي جديد محوطه آن از جنس آجر و سيمان است.
ضمنآشماره ثبت ملی 3548به تاریخ 25/12/79با کد اثر 1514ثبت آثار تاریخی ازطرف سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته است.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ساختمان امروزي امام زاده قاسم:


در سر در ورودي امام زاده قاسم كاشي كاري هاي زيبايي توسط هنرمندان ايراني طراحي گرديده است، و در 10 سال اخير نصب گرديده است. حياط امام زاده حدود 240 متر است و در كنار اين حياط جوي آبي جاري است كه اين آب از سرچشمه زيارت جاري مي شود. و در وسط حياط امام زاده قاسم حوضي است كه مردم در فصل بهار ماهي هاي خود را به امام زاده مي آورند و در اين حوض رها مي كنند. در حياط امام زاده آرامگاه افراد بزرگ مهدي شهر است. و آرامگاه دو شهيد به نام هاي بلوري و همتيان است. و حدود 50 نفر در اين حياط مدفون هستند. در گوشه حياط امام زاده اتاقكي است كه در آن مردم شمع روشن مي كنند وبا روشن كردن شمع حاجات خود را از امام زاده مي طلبند. بعد از حياط و محوطه امام زاده در ورودي حرم مطهر امام زاده قرار دارد. كه اين در چوبي در 3 سال اخير ساخته شده و نصب گرديده است. و در بالاي اين در كاشي كاري هاي زيبايي طراحي شده است و در 3 سال گذشته نصب گرديده شده است. حرم مطهر امام زاده قاسم 110 متر زير بنا دارد وقتي كه وارد حرم مي شويم دالانهاي تو درتو نظر همگان رابه خود جلب مي كنند.وبر روي اين دالانها نقاشي هاي بسيار زيبايي در 3 سال گذشته كشيده شده است.ودردرون اين دالانهاي تو درتو احاديثي از پيشوايان بزرگ دين نوشته شده است. كه اين احاديث باعث جذب فكر آدمي به خود و عميق شدن درمعنا ومفاهيم آن مي شود و از اين دالان هاي تو درتوي زيبا را كه گذشتيم به اتاقي مي رسيم كه به اتاق منا جات ومنادا معروف است.
كنار اين اتاق پرده اي كشيده شده است و براي مناجات بانوان است. و مردم در اين اتاق نماز و دعا و مناجات خود را مي خوانند. در جلوي اين اتاق ضريح امام زاده قاسم قرار دارد. كه اين ضريح در اتاقي به مساحت 25 متر قرار دارد. بالاي اتاق ضريح سنگ نوشته قديمي وجود دارد كه قدمت آن به حدود 439 سال پيش وبه عبارتي حدود 4 قرن و 39 سال مي رسد . و در گوشه اين سنگ قديمي عدد 943 شمسي نوشته شده است كه نشان از سال ساخت بناي امام زاده قاسم دارد. در ورودي اين اتاق چوبي است و اين در ، در سال 943 هجري ساخته شده است. ضريح امام زاده نقره اي است كه در سال 1376 به دست فرد نيكو كاري نصب شده است. در درون اين اتاق آيينه كاري هاي بسيار زيبايي وجود دارد كه جلوه خاصي به امام زاده مي دهد. اين آينه كاري ها در 3 سال پيش نصب شده است. . امامزاده داراي دو گنبد است. دو گنبد مخروطي از خشت و گل ساخته شده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
نماي ساختمان امام زاده قاسم در قديم:

بناي بقعه شامل چند اتاق و دالان تو در تو و گنبد و ايوان و صحن است. بر نماي داخلي گنبد و اطراف آن گچ بري هاي و نقاشي هاي ارزنده اي جلب توجه مي كند. و داراي در چوبي كنده كاري شده بسيار زيبايي است كه بر روي آن عبارتي به خط ثلث برجسته نوشته شده است. اين در از نفايس قرن چهارم هجري به شمار مي رود.
گنبد اصلي بقعه داراي ساقه هاي ده ضلعي به ضلع 65/1 متر و به ارتفاع 4/2 متر است، كه از آجر ساخته شده است. و در وسط اضلاع ده گانه نماهايي بر پا گشته شده است. حد فاصل تا سر گنبد و ساقه را دو رديف قطار بلندي آجري نا منظم زينت مي دهد. گنبد مخروطي امام زاده قاسم داراي پوشش گچي مي باشد. كه در ميان آنها كلاف هاي چوبي قطوري براي استحكام بيشتر از آنها استفاده شده است. گنبد اتاق مجاور به حرم نيز داراي ساقه اي استوانه اي شكل به ارتفاع يك متر و كاسه تخم مرغي شكل نا منظم است، كه سطح خارجي آن را باگچ سفيد كرده اند.ارتفاع گنبد بزرگ از بام 5 متر و بلندي گنبد كوچك تقريباً 4 متر است، كه فاقد هر گونه تزئيني مي باشد.


هیئت امنای امامزاده

اعضای هیئت امنا که از طریق مدیریت اوقاف و امور خیریه انتصاب می شوند عبارتند از آقایان :

۱- حاج ابوالفضل سقاییان
۲- حاج حسین یوسفیان
۳- علی خداداد
۴- اکبر پاکدامن
۵- ولی الله پناهنده



 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

1_0_1-005.jpg


چگونگي وفات و شهادت امام زاده قاسم:


قاسم بن موسي كاظم در حدود 800 سال پيش از كربلا( يا نجف ) عازم مشهد مقدس ( طوس قديم ) براي زيارت بارگاه برادرش امام رضا (ع) بوده است در 800 سال پيش جاده ابريشم از مهدي شهر مي گذشت. و به همراه امام زاده قاسم ساربان هايي نيز بودند.
ايشان در منطقه امام زينعلي مهدي شهر مي ميرند و در شب ساربان ها خواب مي بينند كه بايد ايشان را روي شتر بگذارندو هر كجا كه شتر بر زمين نشست جنازه قاسم بن موسي كاظم را غسل كنند و در آنجا دفن كنند. صبح ساربان ها به راه مي افتندو جنازه قاسم بن موسي كاظم را بر روي شتر مي گذارند و به راه مي افتند. و در منطقه زيارت شتر مي ايستد و آن جا جز نيزاري كوچك نبوده است و ساربانها مي بينند كه در اينجا نمي توان جنازه را شست و غسل داد. و ساربانها در شب خواب مي بينند كه اگر آن نيزار كوچك را با دست كنار بزنند آب بيرون مي آيد و با آن آب مي توانند قاسم بن موسي كاظم را بشويند و با آن آب مي توانند قاسم بن موسي كاظم را بشويند و جنازه را سوار بر شتر كنند و هر كجا كه شتر ايستاد او را دفن كنند. و در صبح روز بعد ساربانها به مكان مورد نظر مي رسند. و مي بينند كه نيزاري كوچكي آنجا نيست و آنها همان چيزي را كه در خواب ديده بودند انجام مي دهند و آبي بيرون مي آيد و با آن امام زاده قاسم را غسل مي دهند و دفن مي كنند.

تاريخچه سر چشمه زيارت:

آن آبي را كه توسط آن امام زاده را غسل دادند ، اين مكان بعدها سرچشمه زيارت نام گرفت و در ماه محرم دسته جات مذهبي نخل امام حسين را آنجا به قول معروف حيدري مي كنند. و معتقد هستند كه اين آب معجزه اي است.
 
بالا