• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

جن ها = اجنه، جنان یا جان؟

Silver Star

مدير ارشد تالار
سلام دوستان:11:
با عرض پوزش از بارون عزیز که پام رو کردم تو کفشش:خجالت:
امروز من داشتم مجله میخوندم که دیدم یه نکته ای اونجا نوشته شده که نظرم جلب شد چون خودم این اشتباه رو همیشه میکردم:52:
این که برای جمع بستن کلمه ی جن، میگفتم اجنه. ولی این غلطه چون اجنه جمع کلمه ی جنین هست:بله:
اول فکر میکردم جنان درسته ولی بارون عزیز گفت جنان هم غلطه:52:
برای جمع بستن کلمه ی جن، باید از جان استفاده کنیم. البته شنیدم بعضی ها جنیان هم میگن:18:
امیدوارم تونسته باشم قدمی برای پیشرفت دستور زبانمون بردارم:ایرانجمن:

آخرین ویرایش:

baroon

متخصص بخش ادبیات

سلام سولماز گل. خیلی خوشحالم از دیدن این تاپیک. :دست: آفرین:شاد:
نه اینجا مخصوص من نیست. انحصاری نیست. هر کسی مطلبی رو می دونه بگه شاید خود منم بلد نباشمش. :گل:

در مورد این موضوعی که مطرح شده فقط یه نکته ای دارم...
درسته. جمع واژه ی جن، اجنه نمیشه و اجنه جمع جنین هست.
امّا جمع جن، جنان هم نیست. جنان جمع جنة (باغ یا بهشت) هستش دوستم.
[HIGHLIGHT]جمع جن میشه جان. [/HIGHLIGHT]
یه کمی پیچیده شد ولی راهی نبود برای آسون کردنش. :گل: پوزش.

[MENTION=14854]Silver Star[/MENTION]

Silver Star

مدير ارشد تالار
ااااااااااا سوتی دادم:نیش:
ممنون از بارون عزیز:5:
ولی تقصیر من نبود، تو اون مجله ای که خوندم اینجوری نوشته بود:نیش: تو نت هم سرچ کردم جنان نوشته بود:18:
مرسی بارون جون:127:

@%1;

آخرین ویرایش:

baroon

متخصص بخش ادبیات

توی نت؟ :فکر:
خواهش می کنم دوست جان. سولمازجان پس عنوان و متن رو ویرایش بفرما چون خیلی ها فقط پست اول رو می خونن. :گل::خجالت2::دوست:

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
جن ها درسته به نظر من
البته من اجنه رو هم درست می دونم چون دیگه خیلی وقته جا افتاده.
کلمه جان در مورد جمع جن ها اگر هم درست باشه کاربردش درست نیست چون باعث میشه مردم برداشت غلط کنند.

آخرین ویرایش:

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت

اعمال مدیریتی انجام گرفته بر روی این تاپیک اعلام نشده است

Mahdi Askari

مدير فنی

اعمال مدیریتی انجام گرفته بر روی این تاپیک اعلام نشده است

با عرض پوزش از همگی
به درخواست ایجاد کننده تاپیک عنوان تاپیک ویرایش شده بود:گل:

baroon

متخصص بخش ادبیات

خب... :99:
سولمازی من توی نت رو هم الآن گشتم. به جز یک مورد چیزی پیدا نکردم مبنی بر اینکه جنان جمع جن باشه. توی نت هم مطالبی پیدا شد که دال بر نوشته های اولم بود. متأسفانه منابع هیچ کدوم مشخص نیست توی نت. :نیش:
حالا میگذریم نمی خوام پیله کنم ولی چیزی که تا امروز خوندم واقعاً این بوده. :دوست: در هر صورت ممنونم از این بحث شیرین. :8::39:
:بای: :30: :فرار:

جن ها درسته به نظر من
البته من اجنه رو هم درست می دونم چون دیگه خیلی وقته جا افتاده.
کلمه جان در مورد جمع جن ها اگر هم درست باشه کاربردش درست نیست چون باعث میشه مردم برداشت غلط کنند.

فاطمه جان آخه سلیقه ای نمیشه گفت. من یا شما واقعاً نمی تونیم قرارداد زبانی تعیین کنیم. این کار استادان و زبان آوران مسلّطی هست که طبق اصول قراردادهای زبانی رو می سازن.
بعد اینکه نباید دید چی بین عوام جا افتاده. باید دید چی درسته.
اصلاً رسالت و هدف این بخش ما این هست که غلط های مصطلح رو از زبان و خطمون پاک کنه. :احترام:
این هم که میگی نباید باشه چون به دلیل شباهت اشتباه میشه دوست گلم اشتباهه. :چشمک: این شباهت ها ظرافت های زبان ما هستن که نمونه ها و البتـــــــــــه انواعشونم توی زبان ما کم نیست.

مثلاً جناس تام رو «نیست باد» ببینیم. این یکی از مشهورترین ابیات مولویه.

آتش است این بانگ نای و نیست باد ** هر که این آتش ندارد نیست باد

نیست باد 1 = نفس و هوا نیست.
نیست باد 2 = جمله ی دعایی به معنای نابود باد!

:گل:

آخرین ویرایش:

Mahdi Askari

مدير فنی
این جور موارد عربی رو باید از خود زبان عربی برای پیدا کردنش استفاده کرد
نظر بارون خانم درست هست
زیرا در آیات 14 و 15 سوره «رحمن» مى خوانیم: «خَلَقَ الإِنْسانَ مِنْ صَلْصال کَالْفَخّارِ * وَ خَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مارِج مِنْ نار»

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی

فاطمه جان آخه سلیقه ای نمیشه گفت. من یا شما واقعاً نمی تونیم قرارداد زبانی تعیین کنیم. این کار استادان و زبان آوران مسلّطی هست که طبق اصول قراردادهای زبانی رو می سازن.
بعد اینکه نباید دید چی بین عوام جا افتاده. باید دید چی درسته.
اصلاً رسالت و هدف این بخش ما این هست که غلط های مصطلح رو از زبان و خطمون پاک کنه. :احترام:
این هم که میگی نباید باشه چون به دلیل شباهت اشتباه میشه دوست گلم اشتباهه. :چشمک: این شباهت ها ظرافت های زبان ما هستن که نمونه ها و البتـــــــــــه انواعشونم توی زبان ما کم نیست.

مثلاً جناس تام رو «نیست باد» ببینیم. این یکی از مشهورترین ابیات مولویه.

آتش است این بانگ نای و نیست باد ** هر که این آتش ندارد نیست باد

نیست باد 1 = باد و نسیم نیست.
نیست باد 2 = جمله ی دعایی به معنای نابود باد!

:گل:

اصلا موافق نیستم که ساختن قراردادهای زبان کار اساتید هست!
چون زبان را تمام مردم از هر قشری در جامعه می سازند و همین آدم های مختلف جامعه به مرور زمان زبان رو تغییر می دهند.

یک سوال : من تا به حال در زبان فارسی جایی نخوندم و نشنیدم که کسی جن ها رو جان بخونه. اگر کسی در کتاب داستانی دیده جمع جن ها.. جان نوشته شده یا اینکه از کس خاصی شنیده که جمع جن ها رو جان میگه ممنون میشم اینجا بگه.

بالا