• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خالق اوبونتو که بود

khorde-shishe

متخصص بخش فوتبال
مارک ریچارد شاتلوورس، “Mark Richard Shuttleworth” موسس جوان شرکت Canonical است که به طور کلی رهبری سیستم عامل لینوکس Ubuntu را به عهده دارد. این شرکت، اوبونتو را به بازار عرضه می کند و به پشتیبانی تجاری و فنی از خانواده ی اوبونتو و پروژه های مرتبط با آن می پردازد. توزیع های مختلف اوبونتو شاملUbuntu, Kubuntu Xubuntu, Lubuntu, Edubuntu,Gobuntu و Ubuntu JeOS می باشد و علاوه بر این توزیع ها پروژه های جانبی بزرگی مانند Ubuntu One یا Ubuntu Software Center نیز به چشم می خورد که لیست کامل آن ها را می توانید در ویکیپدیا مشاهده نمایید. اصلیت او به آفریقای جنوبی باز می گردد و در حال حاضر تابعیت دو کشور آفریقای جنوبی و انگلستان را دارد.​
مارک در حال صحبت در دیدار سراسری اوبونتو در پاریس​

مارک ابتدا, در سال ۱۹۹۰ به تیم توسعه دهندگان سیستم عامل دبیان پیوست که به نوعی شروع کار حرفه ای او بود (دبیان سیستم عاملی است که تحت لیسانس GNU GPL ارایه می شود و یکی از محبوب ترین توزیع ها به حساب می آید). همچنین شرکت Thawte را در سال ۱۹۹۵ میلادی در افریقای جنوبی تاسیس کرد. این شرکت که به طور تخصصی در زمینه گواهینامه های دیجیتال و امنیت اینترنت مشغول به کار بود در سال ۱۹۹۹ به شرکت دیگری به نام VeriSign به مبلغ ۵۷۵ میلیون دلار در آن زمان فروخته شد. در همان سال او عضو یک شرکت سرمایه گذاری عظیم با نام Green and Partners Investment بود. در سال ۲۰۰۴ او به جامعه جهانی نرم افزارهای آزاد بازگشت و اساس و پایه ی سیستم عامل قدرتمند ubuntu را با تاسیس شرکت Canonical بنا نهاد. سیستم عاملی که بر پایه ی توزیع دبیان ساخته شده بود و این آغازی بود بر ارایه توزیع محبوب و پایدار لینوکس, اوبونتو! یک سال بعد, او بنیاد Ubuntu Foundation را با سرمایه ی ۱۰ میلیون دلار تاسیس کرد.
در هفدهم دسامبر ۲۰۰۹ مارک اعلام کرد که از مارچ ۲۰۱۰, از مدیر عاملی شرکت Canonical استعفا می دهد تا وقت و انرژی خود را صرف طراحی محصولات, مشارکت بیشتر و کاربران سیستم بگذارد. Jane Silber جایگزین او شد و هم اکنون مدیر اجرایی این شرکت می باشد. یک سال بعد مارک بخاطر این کار از دانشگاه Open University مدرک افتخاری دریافت کرد.
همان طور که گفته شد, canonical وظیفه پشتیبانی همه جانبه پروژه عظیم اوبونتو و حانواده اوبونتو را به دوش می کشد. این شرکت در سراسر جهان پشتیبانی دارد ولی دفتر اصلی آن در شهر لندن قرار دارد. کارمندان آن به بیش از ۴۰۰ نفر می رسد و شرکت های تابعه, به شرح زیر می باشند:
  • Canonical Group Ltd​
  • Canonical USA Inc​
  • Canonical China Ltd​
  • Canonical Brasil Ltda​
  • Canonical Canada Ltd​
  • Canonical Ltd Taiwan​
در مصاحبه ۲۰۰۸ گاردین, مارک اعلام کرد که مدل تجاری کنونیکال, سرویس دهی می باشد و توضیح داد که Canonical هنوز به سوددهی نرسیده است. همچنین در ادامه اشاره کرد که طی ۳ تا ۵ سال آینده با برنامه ریزی های صورت گرفته به سوددهی کامل خواهد رسید. همچنین شرکت موقعیت خود را بنا بر تقاضا برای سرویس های مرتبط با نرم افزارهای آزاد قرار خواهد داد. این استراتژی کنونیکال با استراتژی شرکت RedHat در سال ۱۹۹۰ مقایسه می شود.​
او معتقد است که نرم افزارهای آزاد دوران جدیدی از تکنولوژی را به روی انسان باز می کند

پروژه توزیع Ubuntu پر.ژه ای بسیار بزرگ بود و مارک هدفی بسیار بزرگ در سر داشت و هم اکنون شاهد نتایج مثبت آن هستیم. اوبونتو با هدف ایجاد یک سیستم عامل قدرمند برای رایانه های شخصی و سرورها به وجود آمد تا بدون هیچ هزینه ای و به طور آزاد در سراسر جهان ارایه شود. این پروژه مکانی جدید برای نرم افزارهای با کیفیت, آزاد, خلاق و کاربردی محیا کرد و زیر ساخت های سرور ها را به کلی تغییر داد. اوبونتو قصد دارد که بسیار زییا, ساده, آزاد و کامل باشد.
به نقل از وبگاه خود مارک “I’m founder of the Ubuntu Project, a popular Linux-based operating system that is freely available worldwide for desktops and servers. Ubuntu aims to be beautiful, easy to use and precision engineered for consumers and large-scale enterprise deployments alike. It’s used by an amazing number of people, from folks who just want a PC that works for the web, to heavy industry, massive cloud computing environments, national police forces, banks and schools in the Amazon.”​
از علایق او می توان به بهار, چلسی، لینوکس، پایتون، mp3، برف، سفر، موزیلا، هوش مصنوعی و ویکیپدیا نام برد.
 
بالا