• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خانه داری یا اشتغال، کدام یک؟

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
خانه ‏داری در عرف عام، در مقابل «اشتغال» به کار برده می‏ شود. در این اصطلاح، «اشتغال» به معنای حضور در خارج از منزل و پرداختن به کاری معیّن در وقتی مشخص و با حقوق و مزایای تعیین شده است و خانه‏ داری نوعی حضور بی‏ اجر و پاداش در محیط خانه دانسته شده که فایده چندانی بر آن متّرتب نیست و نوعی بیکاری تلقّی می‏ شود. این نوع تلقّی از مفاهیم یاد شده نتایجی در بردارد که قابل تأمّل و بررسی است . . .
با توجه به بررسی کمّی مسئله (پرداختن به جهات اقتصادی و اجتماعی و خدماتی)، چند سؤال مطرح می‏ شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱) آیا زنان خانه‏ دار جزو اقشار فعّال جامعه محسوب می‏ شوند؟ اگر نه، چرا؟
۲) شاغل یا فعّال محسوب شدن زنان خانه‏ دار، چه تبعات و آثاری در پی خواهد داشت؟
۳) چرا زنان ایرانی به کار بیرون از خانه گرایش دارند و اشتغال چه تأثیری بر عملکرد و روحیات زن و در نتیجه، بر خانواده دارد؟
۴) چرا بین نقش‏ های گوناگون یک زن ناهماهنگی به وجود می‏ آید و چگونه باید این ناهماهنگی را اصلاح کرد؟
۵) آیا اشتغال زن خللی در تربیت فرزندان او ایجاد می‏ کند؟
۶) موانع اشتغال زنان در جامعه چیست؟
۷) نگاه جامعه نسبت به اشتغال زنان چیست؟



تابش
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
با عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان مهربان.:احترام:

فاطمه ی گرامی! باید در این موضوع مشارکت داشته و نظراتمون رو به اشتراک بگذاریم؟
:دوست:
 

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
در دنیای امروز ما اشتغال یک امر ضروری هست برای خانم ها و البته یک مورد ضروری برای پیشرفت جامعه از لحاظ کثرت نیروی کار..
البته چیزی که در کشور ما کمتر بهش پرداخته شده این هست که هر شغلی برای خانم ها نمیتونه مناسب باشه و همچنین هر خانمی نمیتونه برای اشتغال مناسب باشه!
در رابطه با نوع اول درست هست که در کشور های غربی خانم ها هر شغلی رو انجام میدند منتها خب در ایران نظام و فرهنگ خانوادگی فرق میکنه.
در رابطه با بحث دوم، شخصاً در بین فامیل چند نفر خانم شاغل رو میشناسم که تا ساعت 1 الی 2 ظهر هر روز مشغول به کار هستند و بعد از برگشت به منزل تا ساعت 7 الی 9 مشغول استراحت و در کردن خستگی! :خنده2: بنابراین همه ی خانم ها با هر شرایطی نمیتونند از پس شغلشون بر بیاند و البته این موارد خاص مربوط به کشور ما میتونه باشه..
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
خانه داری!
چون قراره نسل بعد رو تربیت کنن
زنی که بیرون از خونه کار میکنه نمیتونه وظایف تربیت فرزندرو به خوبی انجام بده
 

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
خانه داری!
چون قراره نسل بعد رو تربیت کنن
زنی که بیرون از خونه کار میکنه نمیتونه وظایف تربیت فرزندرو به خوبی انجام بده

در کشور ما بله همینطور هست.
ولی میتونید دلیلش رو هم بگید که چرا در کشور ما برعکس کشورهای پیشرفته تر شاغل بودن خانم ها بار تربیتی منفی تری داره؟
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
در کشور ما بله همینطور هست.
ولی میتونید دلیلش رو هم بگید که چرا در کشور ما برعکس کشورهای پیشرفته تر شاغل بودن خانم ها بار منفی بیشتری داره؟


بله حتما
ببینید مادر مهمترین وظیفه جامعه رو بر عهده داره
تو هر فرهنگی
چه فرهنگ شرقی بسته و چه فرهنگ باز اروپا مادرا هستند که کیفیت جامعه رو تعیین میکنن
مادری که کار میکنه و انقدر خستس که نمیتونه به بچه کوچیکش محبت کنه نهایتا اون بچه اوتیسم میشه، یک فرد اوتیسمی حد اقل سه نفرو برای مراقبت میخواد
این یه نمونه از موارده و این به فرهنگ و کشور هم ربطی نداره
ما تو عصری زندگی میکنیم که بچه هامون بیشتر از نیاز مادی نیاز های روحی دارند.
استقلال مادرا معمولا به قیمت از دست رفتن خانواده و درنتیجه از دست رفتن جامعه تموم میشه
معامله خوبی نیست
دو سرش ضرره
البته اصرار مخالفت من برای مادرا هستش
خانم هایی که فرزند ندارند با حفظ اقتدار شخصی میتونن بیرون کار کنن...
خیلی هم خوب
 

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
مادری که کار میکنه و انقدر خستس که نمیتونه به بچه کوچیکش محبت کنه نهایتا اون بچه اوتیسم میشه

این مسئله واقعیت داره؟! پس چرا توی تبلیغاتی که برای کار نکردن خانم ها در رسانه ها میشه این موضوع رو نمیگن؟!:تعجب2:


نظر شخصی خود من این هست که بستگی به روحیه خانم و همسرش و شرایط داره.
البته به نظر من هم زنی که بچه زیر 7 سال داره اگر براش امکان پذیر هست نباید کار کنه چون بچه در این سن به محبت شدید و مراقبت شبانه روزی نیاز داره.
در شرایط دیگر مثلا زنی که بچه هاش همه بزرگن و مشغول درس و کار یا یک دختر مجرد که مسئولیتی نداره یا زنی که بچه نداره کار خیلی خوبه و کمترین فایده اش اینه که آدم تجربه اش بیشتر میشه و سختی های کار باعث میشه خانم ها منطقی تر و هوشیارتر بشند.
خصوصا بعضی از خانم ها که انرژی زیادی دارند ممکنه کارنکردن باعث افسردگیشون بشه البته آدم مجبور نیست برای مشغولیت حتما کار کنه میتونه دنبال امور خیریه هم باشه یا ورزش یا هنری رو دنبال کنه. البته من این خانم ها رو بیش فعال می دونم چون کار خونه و مسئولیت زندگی و بچه داری اونقدر زیاد و حتی مشکل هست که برای اکثر خانم ها همین مقدار کفایت می کنه و یکی از نکات جالبی که باعث شد من این مطلب رو بذارم اینه که چرا جامعه زنان غیر شاغل رو بیکار و راحت و بی دغدغه می دونه!
 

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی

۱) آیا زنان خانه‏ دار جزو اقشار فعّال جامعه محسوب می‏ شوند؟ اگر نه، چرا؟ بله

۲) شاغل یا فعّال محسوب شدن زنان خانه‏ دار، چه تبعات و آثاری در پی خواهد داشت؟ فعال محسوب شدن این زنان یعنی اینکه آنان هم مثل مردان وظایف و حقوقی دارند و اینطور نیست که زندگی بدون مسئولیت و راحت و بی دغدغه ای دارند پس باید قدر زحمات آنها را دانست و بسیار زیباست که برای رفاه و موفقیت در امورشان و شان و منزلت آنان امکاناتی را فراهم کرد.

۳) چرا زنان ایرانی به کار بیرون از خانه گرایش دارند و اشتغال چه تأثیری بر عملکرد و روحیات زن و در نتیجه، بر خانواده دارد؟ نیاز مالی، استقلال مالی و قدرت، علاقه به کار، انرژی زیاد____ برای دختران مجرد و زنانی که اوقات فراغت زیادی دارند تاثیر بسیار خوبی در روحیاتشان دارد و آنها را در جامعه هوشیارتر میکند. اما متاسفانه کار کردن برای زنانی که فرزندان کوچک زیر 7 سال و مسئولیت زیادی در امور خانه دارند بیشتر موجب خستگی و بی حوصلگیشان میشود و این زنان اگر واقعا نیاز مالی ندارند بهتر است حداقل چند سالی از کار کردن دست بکشند.

۴) چرا بین نقش‏ های گوناگون یک زن ناهماهنگی به وجود می‏ آید و چگونه باید این ناهماهنگی را اصلاح کرد؟ این معمولا ناهماهنگی فقط در زنانی به وجود می آید که فرزندان کوچک و مسئولیت زیادی دارند. البته در صورت پشتیبانی و کمک همسر و پدر و مادر اوضاع خانواده هماهنگ می شود. و البته اگر زن شخصیت صبور و مدیری داشته باشد هم می تواند از پس تمام مشکلات بر آید

۵) آیا اشتغال زن خللی در تربیت فرزندان او ایجاد می‏ کند؟ در تربیت فرزندان کوچک آری چون معمولا زنانی که فرزندان کوچک دارند آنها را به پدر و مادر خود یا همسرشان می سپارند و همه میدانند که مادربزرگها و پدربزرگها متخصص لوس کردن نوه ها هستند و کنترل آنها سخت میشود یا به مهد کودک ها که آن هم بستگی به مدیریت مهد کودک ها دارد و همه مهد کودک ها هم برای سپردن فرزندان مناسب نیستند. در کل هیچ چیز جای محبت و نوازش مادر برای کودک را نمی گیرد.

۶) موانع اشتغال زنان در جامعه چیست؟ داشتن فرزند کوچک- عدم رضایت همسر یا پدر

۷) نگاه جامعه نسبت به اشتغال زنان چیست؟ اکثریت منفی
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
سلام.:احترام:

دوستان نظرات ارزشمندشون رو فرمودند و فرمایشات شما دوستان، تقریبا" از تمام زوایای موجود موضوع رو پوشش داد.

من با نظر فاطمه ی عزیز موافقم که اگر خانمی فرزندی تا 7 سال دارن، نباید شغلی رو داشته باشند. چون تربیت فرزندش تمام وقت ایشون رو خواهد گرفت. در اصل هر چقدر هم واسه فرزندش وقت بذاره، بازم کمه.

و البته با نظر آقا علی محترم . اگر خانم یا حتی آقایی میبینن که خستگی ناشی از کار باعث میشه که ساعتها بعد از ساعت کاری به استراحت بپردازند و به کارهای شخصی و روزمره رسیدگی نمیکنند، بهتره تجدید نظری در مورد شغلشون یا انجام کارشون داشته باشند.

سپاس از شما دوستان.:گل:
 

یگانه جان

متخصص بخش ادبیات
اشتغال زنان در بیرون از خانه بستگی به کارهایی که میکند دارد
مثلا" خانومی که دبیره ، زمان زیادی داره که بتونه به همسر و فرزنداش رسیدگی کنه
ولی خانومی که از ساعت 7صبح تا 5 بعدازظهر به کار در بیرون از خانه مشغوله .هیچ وقت به تنهایی نمیتونه از پس کارهای خونه هم بربیاد و حتما" کسی غیراز همسرش مثل مادر ، خواهر یا مادر شوهر حتما" باید بهش کمک کنه .چون بعداز 9یا10ساعت کار در بیرون ازخانه ،دیگر برایش انرژی باقی نمیمونه که بتونه وظیفه دومش که خانه داری و همسر داری هستش رو انجام بده . چون همینطور که هممون میدونیم نیرو وتوان یک زن اینقدر نیست که بتونه 14 یا 15ساعت بکوب ، کار بیرون و کار خونه رو باهم انجام بده ، هرچقدر هم پرانرژی و پرتوان باشه ، بالاخره یک روز میبره و از پا میفته.
من نظرم اینه ، حالاهرکسی هرچی میگه صحبتش ارزش داره و محترمه.
 
بالا