• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خرفه، سرشار از امگا۳

saannaa

New member


میزان امگا ۳ موجود در برگ های نرم و آبدار خرفه از برخی از ماهی های روغن دار بیشتر است. اگر گیاه خوار هستید و از هر نوع محصول حیوانی پرهیز می کنید، چیزی را که دنبال آن بوده اید، یافته اید. این گیاه سالم با برگ های سبز تیره را به عنوان جایگزینی برای ماهی امتحان کنید.
خرفه از خانواده خُرفه‌ ئیان است. این گیاه علفی، یک‌ ساله، گوشتی و گسترده بر روی زمین است که برگ ‌های قاشقی ‌شکل و ساقه‌ های قرمز و گل‌ هایی دارد که در نور خورشید می‌ شکفند. خرفه، بومی شبه قاره هند است اما اکنون در سراسر قاره های دیگر به عنوان علف هرز می روید. خرفه انواع بسیار متنوعی دارد و اندازه، ضخامت و آرایش برگ ها و میزان رنگ دانه های موجود در برگ در انواع مختلف آن متفاوت است. خرفه، گیاه مقاومی است و به آب و مواد مغذی کمتری نیاز دارد و در آب و هوای خشک نیز می روید.
خرفه در بسیاری از مناطق آسیا و اروپا می روید و به عنوان نوعی سبزی اصلی از آن استفاده می شود. برگ های آن ضخیم و لعابدار هستند و طعم نسبتاً شور و نمکی دارند. علاوه بر برگ ها و ساقه ی آبدار آن، شکوفه های زرد آن نیز خوراکی هستند. از دانه های سیاه خرفه (که از لحاظ ظاهری، شبیه چای سیاه هستند) اغلب برای درست کردن نوشیدنی های گیاهی استفاده می شود.

از امام صادق عليه السلام نقل شده است كه می ‌فرمودند: بر روی كره زمين گياهی شريف تر و مفيدتر از خرفه نیست و آن، گياه حضرت فاطمه سلام الله عليها است.

چرا خرفه؟!

• این گیاه سبز و برگ دار فوق العاده، کالری و چربی بسیار پایینی دارد؛ خرفه سرشار از فیبر غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی است.
• اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در برگ های تازه ی خرفه به طرز شگفت انگیزی از سبزیجات برگ دار دیگر بیشتر است. ۱۰۰ گرم خرفه دارای ۳۵۰ میلی گرم اسید لینولنیک (یک نوع از اسیدهای چرب امگا ۳) است. تحقیقات نشان می دهند که مصرف مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، احتمال بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی را کاهش می دهد و از بروز بیش فعالی، اوتیسم و مشکلات رشدی دیگر در کودکان جلوگیری می کند.
• خرفه منبعی عالی از ویتامین A است و یکی از سبزیجاتی است که بالاترین میزان ویتامین A را در بین سبزیجات برگ دار دارد. ویتامین A آنتی اکسیدانی طبیعی و قوی است که برای قوه ی بینایی ضروری است. این ویتامین برای سلامت غشای مخاطی و پوست نیز لازم است. مصرف سبزیجات و میوه های سرشار از ویتامین A از سرطان های ریه و حفره ی دهان جلوگیری می کند.
• خرفه سرشار از ویتامین C و برخی از ویتامین های B-کمپلکس همچون ریبوفلاوین، نیاسین و پیریدوکسین، کاروتینوئید (یک رنگدانه مهم) و همچنین مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و منگنز است.
• علاوه بر این، خرفه دو نوع رنگدانه دیگر دارد که هر دو آنتی اکسیدان مهم محسوب می شوند و تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که دارای خواص ضدسرطانی هستند.
نحوه ی استفاده از خرفه ساقه و گل های گیاه خرفه خوراکی هستند. با استفاده از چاقوی تیز، قسمت سفت انتهای ساقه را جدا کنید. برای حفظ مواد مغذی گیاه، آن را به مدت کم و روی حرارت ملایم بپزید. با اینکه سرخ کردن و جوشاندن باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی می شود اما با بخار پز کردن بیشتر مواد معدنی، کاروتن ها و فلاونوئیدهای گیاه حفظ می شوند.
برای دیدن این مطلب بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دارو های گیاهی
 
بالا