
[FONT=tahoma,Vazir,helvetica,sans-serif]خواص زعفران
[FONT=tahoma,Vazir,helvetica,sans-serif]زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده كمك میكند[FONT=tahoma,Vazir,helvetica,sans-serif]از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویهجات، خواص درمانی مختلفی در نظر می گرفتند.
بر اساس تحقیقات جدید زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده كمك میكند و به عنوان مسكن به ویژه در درمان دردهای لثه و قلنج نیز تاثیر گذار است. علاوه بر آن محرك و تقویت كننده تمایلات جنسی است، تحقیقات پزشكی ثابت كرده زعفران خواص ضد سرطانی داشته و به عنوان یك داروی ضد تومور و جمع كننده رادیكالهای آزاد عمل میكند.
زعفران همچنین مادهای شادی بخش، آرامبخش، تقویت كننده حافظه، افزایش دهنده تمركز، ضد تشنج، افسردگی، اسپاسم، آلزایمر و پاركینسون است كه در درمان دردهای عصبی و كم خوابی نیز مفید است.
بنابر یك تحقیق دارویی دیگر ، زعفران به علت وجود تیامین، ریبوفلاوین و مواد معدنی برای درمان فشار خون، كاهش كلسترول، درمان كم خونی ناشی از كمبود آهن در دختران، كاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی، تصلب شرائین و افزایش سلامت قلب نیز بسیار مفید است.
این گیاه دارویی در درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه، افزایش جریان خون در شبكیه، درمان اختلالات لكه زرد شبكیه در اثر پیری نیز كاربرد دارد. زعفران در صورت استعمال خارجی برای درمان كوفتگی و رماتیسم نیز مفید است. همچنین تحقیقات فراوان انجام شده نشان میدهد كه تركیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تاثیر داشته است.