• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دلایل دینی برای عدم دوستی با نامحرم!

TAHEREH

متخصص بخش
1. پشیمانی در قیامت: در برخی آیات تصریح شده که در قیامت برخی افراد از این که در انتخاب دوست، دقت لازم را نکرده و دوستان ناباب انتخاب کرده ‏اند، پشیمان می‏گردند:

«الْأَخِلاَّءُ یَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِینَ»

دقت کنید که خلیل یعنی دوست بسیار صمیمی باشید. معنای آیه این است که همه دوستی‏ ها و دوستان فردای قیامت دشمن یکدیگر می‏ شوند، مگر آن دوستی ‏هایی که بر اساس تقوا بنا شده باشد؛ یعنی مورد رضایت خداوند بوده باشد.

کسانی دست حسرت می‏گزند که ای کاش فلانی را به عنوان دوست انتخاب نمی‏کردیم. می‏توان گفت از مصادیق و نمونه‏ های روشن دوستی‏ هایی که باعث پشیمانی در قیامت می‏گردند، یکی همین نوع دوستی‏ های متعارف بین دختران و پسران است که بر اساس تقوا و پرهیزکاری نمی‏ باشد.

2. درد بی درمان: آزادی در روابط بین دو جنس مخالف، طبق برخی روایات باعث پیدایش دردهای فردی و اجتماعی می‏گردد که درمانی ندارد. پیامبر اکرم (ص):

بین مردان و زنان، حریم ایجاد کنید، زیرا شکستن این حریم‏ ها آسیب ‏های جبران‏ ناپذیری دارد.

3. نهی شدید از خلوت کردن زن و مرد نامحرم: از پیامبر (ص) نقل شده است که فرمودند:

از خلوت کردن با زنان بپرهیزید! قسم به خدایی که جانم در دست اوست، مردی با زنی خلوت نمی‏ کند، مگر این که شیطان وارد می‏ شود.

4. کرامت انسان از بین می‏رود: با مثالی شروع می‏کنیم؛ فرض کنید یکی از آشنایان شما هنرمند است و با خلاقیت هر چه تمام‏تر و زحمات طاقت فرسا تابلویی بی نظیر را نقاشی کرده است که به آن افتخار می‏کند، حال اگر چند نفر آدم دزد و خیانتکار آن را دزدیده و از بین ببرند، شما چه احساسی پیدا خواهید کرد؟ آیا ناراحت می‏شوید؟

پاسخ مثبت است، زیرا از او ربوده‏اند! حالا دقت کنیم به این آیه قرآن:
خداوند تاج کرامت و بزرگواری بر سر انسان نهاده است. حالا اگر کسی این تاج را برداشت و به سرقت برد، آیا جای سرزنش هست یا نه؟ آیا اگر انسان از چشم خدا بیفتد و دارایی آخرت خود را از دست بدهد، سخت‏تر است یا در دنیا مالی را از او بربایند؟ آیا دوستی پسران با دختران سلب این کرامت از انسان نیست؟

5. سلب غیرت: یکی از ویژگی ‏های فرد مسلمان، داشتن غیرت و تعصب نسبت به امور مهم و حساس است؛ مثل مسأله دین، ناموس و... . در روایات فراوانی به این مسأله اشاره شده است. از باب نمونه: پیامبر (ص):

«غیرت از ایمان نشأت می‏گیرد».

غیرت از صفات خدا نیز شمرده شده است و حتی بعضی روایات علت حرمت کارهای زشت و قبیح را غیرت خدا ذکر کرده ‏اند. پیامبر (ص):

آگاه باشید! خداوند بزرگ محرمات را حرام کرد و حدود را مشخص کرد. پس کسی غیرتمندتر از خدا نیست و به خاطر غیرتش فحشا را حرام کرد. بنابراین، ارتباط دوستی با نامحرم از طریق غیرمجاز، نشانه نوعی بی غیرتی نسبت به ناموس مسلمانان و حتی نسبت به ناموس خویش است.




منبع:تبیان
 
بالا