• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دلایل مشکلات گوارشی خوردن شیر

alik

متخصص بخش
سلامت نیوز: یک فوق تخصص متابولیسم انرژی و پروتئین با بیان اینکه 20درصد از ایرانی‌ها عدم تحمل لاکتوز دارند، گفت:«تجربیات نشان داده است افرادی که با خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می‌شوند به مرور با استفاده از شیرهای بدون لاکتوز و آنزیم مربوط به آن در بدن آنها سنتز می‌شود.»
دکترعزیزالله کمال‌زاده در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند و این موضوع می‌تواند به دو علت باشد یکی اینکه بدن فرد تحمل لاکتوز شیر را ندارد و علت آن هم این است که مصرف شیر این افراد بعد از دوران شیرخوارگی قطع شده و به مواد دیگری روی می‌آورند و آنزیم لاکتاز در بدن آنها سنتز نشده و عدم تحمل لاکتوز را در بزرگسالی پیدا می‌کنند.»
کارشناس صنایع غذایی افزود:«عدم تحمل لاکتوز در جوامع اروپایی بین 5 تا 6 درصد است ولی در کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی به 60 تا 70 درصد می رسد و در کشور ما، افراد حدود 20 درصد عدم تحمل لاکتوز را دارند.»
این عضو انجمن علمی علوم دامی کشور تصریح کرد:«علت دیگر اینکه برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند این است که در شیر پاستوریزه برخی باکتری‌های مقاوم به گرما از بین نمی روند و این باکتری‌ها و برخی باکتری‌های سرما دوست هستند که رشد پیدا می کنند و برخی باکتری‌ها هم بعد از بسته بندی شیر اگر در مجاورت درجه حرارت بالاتر از 4 درجه قرار گیرند شروع به رشد کرده (باکتری‌های گرما دوست) و بدین ترتیب در این نوع شیرها اگر مراحل پاستورازیسیون شیر به خوبی انجام نشده باشد برخی افراد با خوردن این شیرها حال بدی پیدا می‌کنند.»
وی یادآور شد:«علت اینکه برخی افراد به خوردن این شیرها حساسیت دارند این است که با خوردن این نوع شیرهای پاستوریزه این باکتری‌های سرما دوست و گرما دوست وقتی وارد روده می شوند از لاکتوز شیر استفاده می‌کنند و تولید گاز اسید لاکتیک کرده و التهابات گوارشی پیدا می‌کنند بنابراین، این افراد مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را ندارند بلکه به نوع شیر مصرفی حساسیت دارند.»
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش وزارت جهاد کشاورزی توصیه کرد:«بهتر است که این افراد از شیر استریلیزه استفاده کنند که عاری از هر نوع باکتری است و مطالعات نشان داده است که افرادی که از شیرهای مدت دار استفاده می‌کنند مشکل التهابات گوارشی پیدا نمی‌کنند.»
دکتر کمال‌زاده ادامه داد:« همچنین به افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند توصیه می شود که از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند که بسیار مناسب است و بعد از 1 تا 2 ماه بتدریج از شیرهای معمولی کم چرب استفاده کنند، تجربیات نشان داده است که عده زیادی از افراد می‌توانند مشکل عدم تحمل لاکتوز را برطرف کنند چرا که با مصرف شیر لاکتوز و آنزیم مربوط به آن می‌تواند در بدن فرد سنتز شود.»
این عضو انجمن علمی سایت بهسایت ایران گفت:«افرادی که بدن آنها به خوردن شیر بسیار حساسیت دارند می‌توانند از منابع دیگری مثل ماست استفاده کنند که فاقد لاکتوز شیر است و کلسیم بالایی دارد اما فاقد لاکتوز است و این عامل باعث کاهش جذب کلسیم در بدن این افراد می شود به علت اینکه لاکتوز جذب کلسیم را در بدن افزایش می‌دهد.»
وی خاطر نشان کرد:«از دیگر منابعی که این افراد می توانند به عنوان جایگزین شیر استفاده کنند پنیر است که منبع غنی از کلسیم است اما به مانند شیر نیست، همچنین استفاده از برخی شیرهای طعم دارهم توصیه می‌شود اما از لحاظ کلسیم بالا مثل شیرهای طبیعی نیست ولی بدون مزایا هم نیست و اگر قابلیت جذب کلسیم شیر معمولی 40 درصد است جذب کلسیم در شیرهای طعم دار به 25 درصد می‌رسد.»


:بای:
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
چرا شیر مرا اذیت می کند؟

سئوالاتی راجع به عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز به این معناست که انسان غذاهایی را که حاوی لاکتوز می باشد، نمی تواند هضم کند. لاکتوز قند موجود در شیر و فرآورده های شیری است.


آیا باید نگران عدم تحمل لاکتوز بود؟

عدم تحمل لاکتوز به عنوان یک مسئله جدی نیست. اگر شما جزو این گروه هستید، کمتر از شیر و دیگر فرآورده های شیری استفاده کنید و یا شیر را به همراه یک ماده غذایی دیگر که بتواند در هضم آن کمک کند، مصرف کنید.

چرا بدن برخی افراد عدم تحمل به لاکتوز دارد؟

شما لاکتوز را نمی توانید هضم کنید، زیرا که بدنتان آنزیم لاکتاز را به اندازه کافی ندارد. روده کوچک به این آنزیم احتیاج دارد تا لاکتوز (قند شیر) را بشکند. اگر لاکتوز هضم نشود، کرامپ (گرفتگی) و نفخ ایجاد می شود.

چگونه باید فهمید که بدن عدم تحمل به لاکتوز دارد؟

بعد از خوردن غذاهایی که لاکتوز دارند، معده، درد می گیرد. همچنین علائمی از قبیل: گاز (نفخ معده)، اسهال و تورم معده وجود دارد.

نکته قابل توجه این است که از آنجایی که برخی بیماری ها دارای این علائم و نشانه ها می باشند، لذا پزشک تشخیص می دهد که مشکلات ایجاد شده به خاطر عدم تحمل به لاکتوز است یا خیر؟

چگونه پزشک این بیماری را تشخیص می دهد؟

با استفاده از یکی از روش های زیر پزشک این بیماری را تشخیص می دهد:

آزمایش خون و تنفس

در این روش به شما یک نوشیدنی شیرین شده با لاکتوز را می دهند. سپس آزمایش خون یا تنفس می گیرند تا ببینند که آیا لاکتوز در بدنتان هضم شده است یا خیر؟

آزمایش حرکت روده

این آزمایش معمولاً برای عدم تحمل به لاکتوز در نوزادان انجام می شود.

چه غذاهایی را نباید مصرف کرد؟

هر غذایی که دارای لاکتوز است، باید خیلی کم مصرف شود. این غذاها شامل:

شیر، بستنی، خامه، کره، پنیر، ماست، غذاهای آماده زیرا لاکتوز به بعضی از غذاها اضافه می شود از قبیل غلات آماده (کورن فلکس ها) ،سس های سالاد ،کیک ها و بیسکویت ها.

چگونه می توان دریافت که چه غذاهایی دارای ترکیبی از لاکتوز می باشند؟

به محتویات غذاها نگاه کنید. اگر یکی از مواد زیر در غذای مصرفی شما باشد، نشان دهنده وجود لاکتوز در محصول است:

کره، پنیر، آب پنیر، خامه، شیر خشک، پودر شیر

شما ممکن است مقدار کمی از غذاهای لاکتوز دار را بتوانید بدون هیچگونه عارضه جانبی مصرف کنید؛ برای مثال ممکن است قادر به خوردن پنیر یا ماست باشید، اما به محض آنکه شیر می خورید، معده درد می گیرید.

برای فهمیدن اینکه چه غذاهایی را نمی توانید بخورید، مقدار کمی از یک محصول حاوی شیر را مصرف کنید و اگر دیدید بعد از خوردن، معده درد ندارید، آن محصول برای بدن شما ضرر ندارد.

اگر به تمام محصولات شیری حساسیت دارید، شیر بدون لاکتوز را مصرف کنید.

همانطور که می دانید شیر و سایر محصولات شیر، کلسیم لازم را برای بدن تأمین می کنند. اگر شما نمی توانید از لبنیات استفاده کنید، بهتر است از منابع دیگر کلسیم که در غذاها موجود است، استفاده کنید. این غذاها شامل:

کنسرو ماهی سالمون، کلم پیچ، کلم بروکلی، آب تره فرنگی، آلو بخارا، انجیر، جعفری، مارچوبه، جوی دو سر، دانه های خردل، دانه کنجد، دانه سویا

 

shakira

متخصص بخش پزشکی
2 تاپیک فوق، به دلیل موضوع یکسان، ادغام گردیدند.

:گل:
 
بالا