ميزان جذب مواد قندي ميوههاي قرمز، صورتي و بنفش رنگي همچون هنداونه و سيب، از ديگر ميوهها كمتر بوده و به همين دليل استفاده از آنها براي بيماران ديابتي مفيدتر است.
دكتر ايرج ايرانزاد فوقتخصص غدد و متابوليسم در گفتوگو با خبرنگار ايسنا - واحد علوم پزشكي ايران - درخصوص رژيم غذايي بيماران ديابتي گفت: رژيم غذايي بيماران ديابتي با افراد سالم تفاوت چنداني ندارد و تنها افراد مبتلا بايد از مصرف قندهاي سادهاي چون شكر، قند و شيرينيهاي تهيه شده از آنها، پرهيز كنند.
وي با اشاره به چهار گروه اصلي غذايي شامل نان و غلات، سبزيها و ميوهها، شير و لبنيات، همچنين گوشت و پروتئين اضافه كرد: بهترين نان مصرفي براي تمام افراد از جمله بيماران مبتلا، نان سبوسدار يا نان گندم است. همچنين از آنجا كه مواد نشاستهاي به تدريج به قند ساده تبديل ميشود؛ توصيه ميگردد كه 60 تا 70 درصد كالري بدن از طريق مواد حاوي نشاسته تامين شود.
وي همچنين مصرف سبزيجاتي چون گوجه فرنگي، اسفناج و سير و كاهو همچنين انواع كلم به خصوص كلم قرمز را براي بيماران بسيار مناسب ارزيابي كرد و افزود: شير به علت تبديل قند موجود در آن به اسيد و حفظ كمترين ميزان قند ثابت، بهترين ماده غذايي مصرفي به شمار ميآيد.
دكتر ايرانزاد عضو انستيتو غدد داخلي ايران در خصوص مصرف مواد پروتئيني نيز افزود: ماهي با وجود اسيدهاي چرب امگا 3 بهترين تامين كننده پروتيئن بدن است كه علاوه بر تامين نياز چربي بدن در سيستم استخوان سازي به خصوص دركودكان نقش اساسي را ايفا ميكند.
وي مصرف چربيهاي گياهي مثل روغن زيتون، آفتابگردان، روغن ذرت و پنبه دانه را به چربيهاي حيواني ارجح دانست و اضافه كرد: روغن سويا كه علاوه بر اسيدهاي چرب امگا3 حاوي اسيدهاي امگا 6 نيز هست، مفيد ترين ماده تامين كننده چربي خون به خصوص در افراد مبتلا به ديابت به شمار ميآيد.
دكتر ايرانزاد در پايان، لزوم حفظ تعادل وزن را براي تمام افراد و مصرف مناسب ميزان كالري بدن براي جلوگيري از چاقي يا لاغري بيش از حد، اساسي ترين مسئله در حفظ از بيماري ديابت و پيشگيري از عوارض در مبتلايان عنوان كرد
دكتر ايرج ايرانزاد فوقتخصص غدد و متابوليسم در گفتوگو با خبرنگار ايسنا - واحد علوم پزشكي ايران - درخصوص رژيم غذايي بيماران ديابتي گفت: رژيم غذايي بيماران ديابتي با افراد سالم تفاوت چنداني ندارد و تنها افراد مبتلا بايد از مصرف قندهاي سادهاي چون شكر، قند و شيرينيهاي تهيه شده از آنها، پرهيز كنند.
وي با اشاره به چهار گروه اصلي غذايي شامل نان و غلات، سبزيها و ميوهها، شير و لبنيات، همچنين گوشت و پروتئين اضافه كرد: بهترين نان مصرفي براي تمام افراد از جمله بيماران مبتلا، نان سبوسدار يا نان گندم است. همچنين از آنجا كه مواد نشاستهاي به تدريج به قند ساده تبديل ميشود؛ توصيه ميگردد كه 60 تا 70 درصد كالري بدن از طريق مواد حاوي نشاسته تامين شود.
وي همچنين مصرف سبزيجاتي چون گوجه فرنگي، اسفناج و سير و كاهو همچنين انواع كلم به خصوص كلم قرمز را براي بيماران بسيار مناسب ارزيابي كرد و افزود: شير به علت تبديل قند موجود در آن به اسيد و حفظ كمترين ميزان قند ثابت، بهترين ماده غذايي مصرفي به شمار ميآيد.
دكتر ايرانزاد عضو انستيتو غدد داخلي ايران در خصوص مصرف مواد پروتئيني نيز افزود: ماهي با وجود اسيدهاي چرب امگا 3 بهترين تامين كننده پروتيئن بدن است كه علاوه بر تامين نياز چربي بدن در سيستم استخوان سازي به خصوص دركودكان نقش اساسي را ايفا ميكند.
وي مصرف چربيهاي گياهي مثل روغن زيتون، آفتابگردان، روغن ذرت و پنبه دانه را به چربيهاي حيواني ارجح دانست و اضافه كرد: روغن سويا كه علاوه بر اسيدهاي چرب امگا3 حاوي اسيدهاي امگا 6 نيز هست، مفيد ترين ماده تامين كننده چربي خون به خصوص در افراد مبتلا به ديابت به شمار ميآيد.
دكتر ايرانزاد در پايان، لزوم حفظ تعادل وزن را براي تمام افراد و مصرف مناسب ميزان كالري بدن براي جلوگيري از چاقي يا لاغري بيش از حد، اساسي ترين مسئله در حفظ از بيماري ديابت و پيشگيري از عوارض در مبتلايان عنوان كرد