• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دیابت - گوجه فرنگی

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
استفاده روزانه ده ميلي‌گرم مواد غذايي حاوي ليكوپن مانند گوجه فرنگي، عوارض درازمدت ديابت از جمله بيماري‌هاي قلبي عروقي، اختلالات كليه، اختلالات عصبي و بيماري‌هاي عفوني را كاهش مي‌دهد.
دكتر نيستاني، متخصص تغذيه و مجري طرح «اثر مكمل ياري ليكوپن بر روي استرس اكسيداتيو و ايمني در مبتلايان به ديابت نوع 2» در گفت‌وگو با ایسنا، ليكوپن را يكي از انواع كاروتينوئيدها (رنگدانه‌هاي گياهي) معرفي و تصريح كرد: برخي از انواع كاروتينوئيدها پس از مصرف مي‌توانند به ويتامين a تبديل شوند كه ليكوپن از اين خاصيت مستثني بوده و داراي خاصيت آنتي اكسيداني است.

وي گوجه‌فرنگي را يكي از مواد غذايي حاوي ليكوپن عنوان كرد و با اشاره به طرح مذكور گفت: در اين طرح به مدت هشت هفته، اثر مصرف روزانه ده ميلي‌گرم ليكوپن بر روي هر دو جنس مذكر و مونث بيماران ديابتي نوع دوم بررسي شد.

به گفته دكتر نيستاني، در اين طرح وضعيت متابوليك بدن، وضعيت استرس اكسيداتيو (وضعيت آنتي اكسيداني بدن در رابطه با عوامل ايجاد كننده اكسيداسيون) و سيستم ايمني بدن در نظر گرفته شد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
پژوهشگران دريافتند مصرف آب گوجه‌فرنگي براي سه هفته متوالي موجب رقت خون مي‌شود.

آب گوجه فرنگي خاصيت تجمع پلاكت‌ها را كاهش مي‌دهد و به اين ترتيب مانع انعقاد خون مي‌شود.

در بيماران مبتلا به ديابت پلاكت‌ها بسيار چسبنده هستند. خطر ابتلا به تصلب شرايين و بيماري‌هاي قلبي عروقي مانند حملات قلبي و سكته مغزي در بيماران مبتلا به ديابت نوع ‌٢٠ بالاست، بنابراين در اين بيماران درمان‌هاي ضدانعقاد تجويز مي‌شود.

در بيماران مبتلا به ديابت مقادير زيادي از فاكتورهاي پيش انعقادي وجود دارد كه موجب تجمع پلاكت‌ها مي‌شود.

در مطالعه‌اي كه به منظور بررسي اثر آب گوجه فرنگي بر خواص انعقادي خون انجام شد، ‌١٤مرد و ‌٦زن، ‌٤٣ تا ‌٨٢ ساله مبتلا به ديابت نوع ‌٢ كه سابقه اختلال انعقادي نداشتند و آسپيرين و ساير داروهاي ضدانعقاد مصرف نمي‌كردند مورد مطالعه قرار گرفتند.

شركت‌كنندگان به طور تصادفي به دو گروه تقسيم شدند. گروه اول روزانه براي سه هفته ‌٢٥٠ سي سي آب گوجه فرنگي مي‌نوشيدند و گروه ديگر از دارونما با رنگ، آب گوجه فرنگي استفاده مي‌كردند.

ماده ‌٣p در ماده زرد رنگ و ژله‌اي اطراف تخم‌هاي درون گوجه فرنگي خاصيت ضدانعقادي دارد، اگرچه آب گوجه فرنگي براي بيماران مبتلا به ديابت مفيد است ولي در مصرف آن نبايد زياده روي كرد. زيرا گوجه فرنگي نه تنها حاوي مقادير ناچيزي قند است، بلكه خاصيت اسيدي آب گوجه فرنگي مصرف آن در مقادير زياد را براي معده، ناخوشايند مي‌كند.
 
بالا