You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
راز و رمز یک شله زرد خوشمزه:
- توجه کنید شله زرد پس از سرد شدن سفت می شود و وقتی داغ است شیرین تر به نظر می رسد.
- برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود،برنج را یک روز پیش با اندکی زعفران خیس کنید.
- معمولاً شله زرد را با خلال بادام و مغز پسته آرایش می کنند.گاهی هم مقداری خلال بادام در خود شله زرد می ریزند.
- از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید .
- اگر برنج خرده داشته باشد مهم نیست فقط باید بوی خوبی داشته باشد . وکاملا ً تمیز شده باشد
( از نظر سنگ ریزه و شلتوک و.....)
- دقت کنید برنج را با آب و لرم کاملا بشویید در حدی که آب روی آن کاملا زلال باشد.
- برنج شله زرد را حتما چند ساعت قبل از طبخ ، بدون نمک خیس کنید .
- اضافه کردن یک پر نمک باعث می شود مزه شکر بهتر حس شود و شله زرد خوشمزه تر باشد.
- اضافه کردن 8تا 10 برابر آب بستگی به نوع برنج دارد.
- مقدار شکر را بستگی به ذائقه می توان کم یا زیاد کرد.
- قبل از مغز پخت شدن برنج و لعاب دادن آن نباید شکر را اضافه کنید . چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی شود .
- خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد چون در مزه شله زرد تاثیر می گذارد.
- مقدار زعفران را می توان کم یا زیاد کرد .
- می توانید از مقدرا کمی زعفران، کمی رنگ زعفران و گلاب بیشتر نیز استفاده کنید .
- اگر شکر شله زرد کمی بود( چون بعضی شکرها شیرینی کمتری دارند) وقتی شکر دوم را اضافه کردید، حتما باید شله زرد 15تا20 دقیقه اضافه بجوشد تا آب نیندازد .
- سفت بودن شله زرد را با مقدار مناسب آب جوش می توان درست کرد، ولی بعد از ریختن آ ب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
- می توان روی در قابلمه شله زرد دم کنی گذاشت ، در این حالت زیر آن را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد یا در فر بگذرید .
- زمانی می توانیم بگویی شله زرد جا افتاده که نرم وروان باشد سفت نباشد یا آب از برنج جدا نباشد.
- شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود، تا در ظرف خنک شود، در غیر این صورت ، شله زرد آب می اندازد .
اگر گلاب غلیظ بود، می توانید از مقدار کمتری استفاده کنید 