• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

راه حلی تازه برای درمان بیماری stammering یا لکنت زبان

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
هيدي كينگ، دختري بيست و پنج ساله و از اهالي انگلستان اولين انگليسي اي هست كه براي آزمايش اين روش جديد درمان لكنت زبان به نيويورك آمريكا رفت. هيدي دختري زيبا، بسيار شاد و سرزنده و با دوستان فراووني ست كه بسيار اجتماعي و مخصوصا عاشق رقص تانگو و پارتيه...ولي اون بمحض باز كردن دهانش و آغاز صحبت توجه همه رو به خودش جلب ميكنه. بسيار طول ميكشه كه حتي چند جمله خيلي ساده رو ادا كنه كه هم سخت و عذاب آور براي خودشه و هم خسته كننده براي شنونده. لبخند اون وقتي قطع ميشه كه سعي كني جمله اونو تو تموم كني...لكنت زبون اون از سن سه سالگي شروع شد و تمام معالجات تا به الان همه شون بيفايده بودن. لكنت زبان براي هيدي نه تنها مانعي برايش در زندگي نبوده كه او بعنوان دانشجوي ممتاز در رشته روانشناسي از دانشگاه كنت فارغ التحصيل شده و الان هم يك شغل خيلي خوب داره. او چند وقت پيش بعنوان يك داوطلب به نيويورك رفت تا بعنوان اولين انگليسي اين روش درمان جديد رو به روي خودش آزمايش كنه...اين روش درمان حدودا 5000 پوند هزينه داره و بيمه هاي دولتي هم پرداخت اونو تو انگليس قبول نميكنن و اين درحاليه كه هيچ تضميني هم براي خوب شدن 100% بيماري وجود نداره. اين وسيله كوچك كه در گوش نصب ميشه شبيه يك سمعك بسيار كوچك ولي پيشرفته تر و الكترونيكيه و اسمش هست SpeechEasy . و اما نحوه كار اين وسيله از اين قراره: بيشتر افراد مبتلا به لكنت زبان، حتي موارد حاد اون مثل هيدي، قادر هستند كه تقريبا بدون اشكال به همراه يك آهنگ و خواننده اون آواز بخونن و بقول معروف همنوايي يا همخواني كنن. مثل مثلا خواننده معروف انگليسي، گرت گيت، كه حرف زدن عادي اش با لكنت فراوون همراه بود ولي موقع خوندن اين لكنت متوقف ميشد. اين اثر كه "تاثير پژواكي" ناميده ميشه دقيقا كاري هست كه اين دستگاه انجام ميده؛ به اين صورت كه دستگاه صداي شخص بيمار رو هنگام حرف زدن تقليد ميكنه، بازسازي ميكنه و به گوش فرد ميرسونه و به مغز شخص اينگونه القا ميكنه كه اون داره با يكنفر ديگه همزمان صحبت و همخواني ميكنه و دقيقا داره همون چيزهايي رو ميگه كه اون شخص داره ميگه؛ كه نهايتا اين "اثر پژواكي" باعث توقف لكنت و عملكرد صحيح مغز ميشه. هيدي ميگه: "من احساس ميكنم كه ديگه هيدي نيستم چون من ديگه موقع حرف زدن لكنت ندارم..احساس ميكنم رها شده ام و اين شخص ديگري است كه داره حرف ميزنه و اين من نيستم. احساسم شبيه كسي است كه مواد مخدر مصرف كره باشه..آرامش كامل دارم..من دائماٌ به اون به اون شخصي گوش ميدم كه تو گوشمه و حرف ميزنه. احساس عجيبي دارم...ديگه تقلا براي حرف زدن نميكنم..و حرف زدن بدون لكنت برام خيلي عجيبه.." دكتر جان هاسكل پزشك معالج هيدي در نيويورك ميگه:"اين يك معالجه 100% نيست، هيدي تازه شروع كرده به شنيدن صداي خودش به يه روش ديگه. او صداي خودش رو با يك تاخير بسيار كوتاه و كمي تٌن بالاتر دوباره ميشنوه كه داره با او صحبت ميكنه؛ او در بعضي لحظات با لكنت و توقفهاي كوچيك مواجه خواهد شد ولي بتدريج ياد ميگيره كه چطور اون مشكل روحل كنه و بهش عادت كنه. دوستان و اطرافيانش نبايد انتظار داشته باشن كه هيدي 100% مثل اونا صحبت كنه.." مسائل احساساتي اين تغير هم مهم هستند.. هيدي از استفاده كردن از اين وسيله ميترسيد...اون ميگه:"اين وسيله نحوه ارتباط منو با اطرافيانم تغيير ميده..اين تقريبا شبيه اين ميمونه كه من كنترلم رو از دست داده ام.نگاهم به خودم عوض شده واعتماد به نفسم بيشتر. امروز احساس ميكنم كه شخص متفاوتي شده ام در حاليكه من هنوز همون هيدي هستم.من سعي ميكنم تمركز كنم و به اين شخصي كه در گوشم صحبت ميكنه گوش كنم.من زندگي خودم رو مثل سابق ادامه خواهم داد ولي اينبار ديگه هيچوقت مجبور نيستم كه به نحوه حرفزدنم هنگام صحبت فكر كنم." او ادامه ميده:" اين يك ماجراي طولاني بوده تا حالا كه هنوز هم ادامه داره. من ميترسم وقتي كه به اين ماجرا فكر ميكنم، اما توانايي من بيشتر از اينهاست، چه با لكنت چه بدون آن

بالا