رشته خوشکار
مواد لازم
1) آب .................................4 پيمانه
2) مغز گردو چرخ شده ...........100 گرم
3) مغز هل ساييده شده............... به ميزان لازم
4) آرد برنج ..........................2 پيمانه پلو پز
5) روغن مايع .......................براي سرخ کردن
6) دارچين ............................1 قاشق مرباخوري
7) شکر................................ 5/1 پيمانه
مواد لازم براي شربت
1) آ ب ............................5/1 ليوان
2) دارچين........................ 1 قاشق مرباخوري
3) شکر............................ به ميزان لازم
طرز تهيه
ابتدا برنج را مي شوييم و چند ساعتي آنرا خيس مي کنيم و بعد آنرا روي دستمالي مي ريزيم تا آب آن گرفته شود 0 سپس برنج را آسياب مي کنيم تا آرد برنج نرم و مرغوبي به دست آيد ( بهترين برنج را براي رشته خوشکار که شيرين و چسبان باشد در شمال ايران به نامهاي برنج هاشمي ، کاظمي و غريب معروف است ) آب و آرد برنج را با يکديگر مخلوط مي کنيم و چند ساعتي آن را کنار مي گذاريم 0 سپس آب اضافي را که روي آرد جمع شده را به آرامي خالي مي کنيم و مايه را در ظر ف مخصوص شانه خوشکار مي ريزيم ( اين وسيله از شش سوراخ بلند استوانه اي تشکيل شده است ) يک سيني مسي را روي حرارت متوسط قرار مي دهيم و با پارچه تميزي آن را با کمي روغن چرب مي کنيم و انگشتان را روي تک تک سوراخهاي شانه مي گذاريم و آن را روي سيني قرار مي دهيم و يکباره انگشتان را بر مي داريم و مانند زولبيا دور تا دور و وسط سيني را طرحي از خطوط باريک ترسيم مي کنيم 0 بعد از چند ثانيه آن را برمي داريم و روي پارچه تميزي قرار مي دهيم و بلافاصله چهار گوشه آنرا به داخل تا مي کنيم و يک قسمت را روي قسمت بعدي مي آوريم و از مايه وسط روي يک سمت از آن مي ريزيم و قسمت آخر را که در نهايت آخرين تا است ، روي آن مي آوريم و با کنار دستها اطراف آن را مي چسبانيم 0 تمام مايه را به همين روش انجام مي دهيم 0 سپس جداگانه روغن مايع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلايي سرخ مي کنيم و در شربت مي غلتانيم و در ظرف مناسبي مي چينيم 0 طرز تهيه شربت : آب و شکر را مخلوط مي کنيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام بيايد 0 از روي حرارت بر مي داريم و پودر دارچين را به آن اضافه مي کنيم 0 طرز تهيه خوشکار : مغز گردو ، مغز هل ، شکر و اگر مايل باشيم کمي پودر زنجبيل را با هم مخلوط مي کنيم به حدي که چسبندگي ميان آنها ايجاد شود کمي ورز مي دهيم 0
مواد لازم
1) آب .................................4 پيمانه
2) مغز گردو چرخ شده ...........100 گرم
3) مغز هل ساييده شده............... به ميزان لازم
4) آرد برنج ..........................2 پيمانه پلو پز
5) روغن مايع .......................براي سرخ کردن
6) دارچين ............................1 قاشق مرباخوري
7) شکر................................ 5/1 پيمانه
مواد لازم براي شربت
1) آ ب ............................5/1 ليوان
2) دارچين........................ 1 قاشق مرباخوري
3) شکر............................ به ميزان لازم
طرز تهيه
ابتدا برنج را مي شوييم و چند ساعتي آنرا خيس مي کنيم و بعد آنرا روي دستمالي مي ريزيم تا آب آن گرفته شود 0 سپس برنج را آسياب مي کنيم تا آرد برنج نرم و مرغوبي به دست آيد ( بهترين برنج را براي رشته خوشکار که شيرين و چسبان باشد در شمال ايران به نامهاي برنج هاشمي ، کاظمي و غريب معروف است ) آب و آرد برنج را با يکديگر مخلوط مي کنيم و چند ساعتي آن را کنار مي گذاريم 0 سپس آب اضافي را که روي آرد جمع شده را به آرامي خالي مي کنيم و مايه را در ظر ف مخصوص شانه خوشکار مي ريزيم ( اين وسيله از شش سوراخ بلند استوانه اي تشکيل شده است ) يک سيني مسي را روي حرارت متوسط قرار مي دهيم و با پارچه تميزي آن را با کمي روغن چرب مي کنيم و انگشتان را روي تک تک سوراخهاي شانه مي گذاريم و آن را روي سيني قرار مي دهيم و يکباره انگشتان را بر مي داريم و مانند زولبيا دور تا دور و وسط سيني را طرحي از خطوط باريک ترسيم مي کنيم 0 بعد از چند ثانيه آن را برمي داريم و روي پارچه تميزي قرار مي دهيم و بلافاصله چهار گوشه آنرا به داخل تا مي کنيم و يک قسمت را روي قسمت بعدي مي آوريم و از مايه وسط روي يک سمت از آن مي ريزيم و قسمت آخر را که در نهايت آخرين تا است ، روي آن مي آوريم و با کنار دستها اطراف آن را مي چسبانيم 0 تمام مايه را به همين روش انجام مي دهيم 0 سپس جداگانه روغن مايع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلايي سرخ مي کنيم و در شربت مي غلتانيم و در ظرف مناسبي مي چينيم 0 طرز تهيه شربت : آب و شکر را مخلوط مي کنيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام بيايد 0 از روي حرارت بر مي داريم و پودر دارچين را به آن اضافه مي کنيم 0 طرز تهيه خوشکار : مغز گردو ، مغز هل ، شکر و اگر مايل باشيم کمي پودر زنجبيل را با هم مخلوط مي کنيم به حدي که چسبندگي ميان آنها ايجاد شود کمي ورز مي دهيم 0