• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

روزه گرفتن بیماران تنگی عروق کرونر قلبی

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بیماران عروق كرنری كه عمل قلب انجام داده و در داخل رگ قلب خود بالن گذاشته اند تا تنگی رگ را رفع كرده و موجب بازشدن عروق قلب شود و یا بیمارانی كه در رگ قلب «Stent» یا یك توری بسیار ظریف (داخل رگ قلب) كار گذاشته اند(پیوند عروق قلب داده اند) روزه گرفتن موجب تشدید وضع عروق قلب آنها می شود توصیه جدی می شود این گروه از بیماران نیز از گرفتن روزه خودداری كنند.
ـ در این گروه از بیماران به افرادی كه سكته قلبی كرده اند و یا عضلات قلب آنها قدرت انقباضی خود را از دست داده است (نرسیدن خون) توصیه می شود از گرفتن روزه خودداری كنند.
ـ باید متذكر شد گروهی از بیماران قلبی كه از تنگی نفس، رنج برده و احساس شدید ضعف می كنند دچار بیماری عضله قلب هستند كه تاكنون علم، علت شایع آن را پیدا نكرده است. اینگونه بیماران به استراحت احتیاج داشته و توصیه می شود از انجام كارهای سنگین بپرهیزند، داروهای خود را سر وقت و به طور مرتب مصرف كنند و روزه نگیرند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بیماریهای شایع رگهای قلب است كه به نام عروق «كرنر» croner عنوان می شود.
این بیماری می تواند به صورت تنگی یا انسداد عروق كرنر به وجود آید. تاكنون علم برای اینگونه بیماری قلبی ۳۰۰ عامل خطر ذكر كرده است. سازمان بهداشت جهانی نیز در لیست عوامل بیماریهای قلبی خود، اختلال در چربی خون، فشارخون شریانی، مصرف دخانیات و دیابت را از عوامل مهم اینگونه بیماریهای قلبی ذكر كرده است. اختلال در رگهای قلب موجب تنگی عروق قلب می شود كه بستگی به درصد پیشرفت بیماری دارد. معمولاً تا ۴۰ درصد تنگی عروق قلب علامت ندارد و در ۷۰ـ۶۰ درصد تنگی عروق علائم تنگی عروق خود را نشان می دهند.در این حالت فرد در سربالایی و یا در پیاده روی تند، احساس سوزش و تنگی در قفسه سینه می كند.
اینگونه بیماران كه از تنگی عروق كرنر رنج می برند باید به فواصل منظم دارو بخورند. معمولاً قرصهای اینگونه بیماران اسپری های زیرزبانی «نیتروگلیسیرین» است.
توصیه اكید به اینگونه بیماران می شود كه از گرفتن روزه خودداری كنند. مقاومت در این حالت و روزه گرفتن و هرگونه فشار به بدن موجب تشدید درد در قلب شده و در نهایت موجب سكته قلبی خواهد شد. همچنین به بیماران كرنری توصیه می شود از خوردن غذاهای پرحجم بپرهیزند زیرا بار اضافی به قلب احتمال سكته قلبی را در این گونه بیماران به شدت افزایش می دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بیمارانی که به دلیل ایسکمی قلبی(اختلال در خون رسانی عروق کرونر) تحت درمان سرپایی هستند، چطور؟

- بیمارانی که بروز بیماری در آنها شدید است نباید روزه بگیرند، اما در افرادی که شدت بیماری در آنها زیاد نیست، توصیه می شود با پزشک معالج خود در این خصوص مشورت کنند.

بیمارانی که دچار سکته قلبی حاد شده اند یا به دلیل آنژین صدری ناپایدار در بیمارستان بستری هستند، می توانند روزه بگیرند؟
- خیر، روزه داری برای این بیماران ممنوع است.

▪ فردی که تحت عمل جراحی قلب باز و یا پیوند عروق قلب(بای پس عروق کرونر) قرار گرفته است، می تواند روزه بگیرد؟
- روزه داری در این افراد، به شرایط بیمار بستگی دارد. برای مثال، فردی که قبل از عمل هیچ گونه آسیب قلبی و عروقی نداشته و بعد از عمل هم قلب او به طور طبیعی و بدون هیچ عارضه ای فعالیت می کند، منعی بر گرفتن روزه ندارد.
اما فردی که دچار آسیب قلبی ناشی از سکته قبل از عمل یا نارسایی قلبی شده است، همچنین عمل وی با عارضه همراه بوده، با توجه به شدت آن عارضه و تحت نظر پزشک معالج، باید در خصوص روزه داری تصمیم بگیرد

گروه ديگري هستند که به دليل تنگي رگ‌هاي قلبي تحت عمل آنژيوپلاستي قرار گرفتند و يا جراحي قلب شدند (باي‌پس انجام دادند) و در حال حاضر هيچ مشکلي ندارند و تحت کنترل پزشک هستند، به اين گروه توصيه مي‌کنم با اينکه منع روزه‌داري ندارند اما حتما درباره انجام اين فريضه با پزشک خود صحبت کنند و توصيه‌هاي مصرف دارو يا رژيم خاص خود را در طول ماه مبارک رمضان جدي و پيگير دنبال کنند.
 
بالا