• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

رژيم‌غذايي بيماران قلبي در ماه رمضان

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ديده شده است که مسلمانان در تمام دنيا در ماه رمضان به نسبت ساير ماهها ميوه بيشتري مصرف مي کنند .
ميوه هاي تازه يکي از اجزاء معمولي افطار مي باشد . بنابراين چون اکثريت ميوه ها منابع غني ويتامين c محسوب مي شوند . مصرف ويتامين c در طي ماه رمضان به ميزان قابل ملاحظه اي افزايش مي يابد . مطالعات جديد نشان داده است که ويتامين c يک ويتامين محافظت کننده قلبي مي باشد

مصرف غذاهاي سبك و تدريجي در همه افراد به ويژه بيماران قلبي لازم اس: با مصرف سبك و تدريجي غذا دستگاه گوارش با فرصت بيشتري غذا را هضم مي‌كند و عوارض پرخوري ناگهاني جلوگيري مي‌شود. همچنين سحري نيز بايد شامل غذاهاي كامل و داراي كالري باشد و افراد بايد از تركيباتي نظير خرما ميل كنند. بيماران قلبي كه با مصرف شير دچار نفخ ‌شده و آنزيم كافي براي هضم آن ندارند، بنابراين براي جلوگيري از حمله‌ي قلبي بايد از مصرف اين ماده‌ي غذايي خودداري كنند.

مصرف ناگهاني و حجيم غذا در اين بيماران موجب به زحمت افتادن دستگاه گواش و خون زيادي نيز صرف هضم غذا در دستگاه گوارش مي‌شود و در نتيجه نوسانات فشارخون در عروق قلب تاثير مي گذارد، به طوري كه كاهش ناگهاني فشارخون سبب كم خوني عضله‌ي قلب شده كه به بروز حمله‌ي قلبي منجر مي‌شود.

اين بيماران افطار را با غذاي كم و سبك شروع كرده و بهتر است در ابتدا با خرما و چاي كمرنگ مصرف كرده و سپس بتدريج از ساير غذاها ميل كننداين بيماران بايد از مصرف غذاهاي سنگين داراي تركيبات پيچيده همانند آش‌ و غذاهاي كه با چربي حيوانات تهيه مي‌شوند خودداري كنند.

نخوردن غذا در بيماران قلبي كه دچار ديابت نيز هستند منجر به كاهش قندخون شده كه اين بيماران با مصرف دارو نيز دچار عوارض ناشي از آن مي‌شوند و همچنين مبتلاياني كه از داروهاي ضد فشارخون استفاده مي‌كنند در صورت روزه‌داري و عدم مصرف به موقع داروها، به افزايش فشارخون و حمله‌ي قلبي دچار مي‌شوند
اين بيماران براي روزه‌داري حتما بايد با پزشك خود مشورت كنند و در صورتي كه امكان كاهش دارو براي آنها وجود نداشته باشد، بايد از روزه‌داري خودداري كنند.
 
بالا