• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ریشه‏ی نام شهرها --- ل

baroon

متخصص بخش ادبیات


ریشه‏ی نام شهرها --- ل


attachment.php





ریشه‏ی نام لالِـجین همدان



لالجین شهری در استان همدان است که بیشینه گویشوَران آن آذری زبان هستند.
برخی گویند : نام لالجین از دو بخش لاله و جین پیوند یافته‌است . جین پسوند مکان است که در ساخت نام شهرها و روستاهای دیگر استان همدان نیز به کار رفته است همانند وفرجین، گنده‌جین، دیوجین، توی‌جین و فارسجین. در این صورت می‌توان لاله‌جین را به معنای آبادی لاله دانست.
گروه دوم گویند : شاید هم لالجین ، دگرگون شده لاجین یا لاچین باشد كه در زبان تركی، نام پرنده‌ای شكاری است.
به باور برخی از مردم شهر لشکر چنگیزخان مغول به هنگام گذر از همدان وارد لالجین شده و گروهی از اهالی این شهر را به چین فرستاده تا از هنرمندان آن سرزمین سفالگری بیاموزند. اینان پس از آموختن سفالگری به لالجین برگشتند و از همین روی این جا لاله چین نامیده شد .
به باور برخی از پژوهشگران ، نام کنونی شهر لالجین دگرگون شده واژه«لاچین» است که نام پرنده‌ای شکاری و عنوان یکی از قبیله‌های ترک بوده‌است. از همین روی به احتمال زیاد در گذشته قبیلهٔ یاد شده این منطقه را برای سکونت برگزیده و ساکن آن شده‌است. به همین جهت شهر لالجین این گونه نامیده شده و به‌عنوان سرزمین ترکان لاچین شناخته شده‌است.
لالجین در تلفّظ مردم استان همدان بیشتر به ‌صورت «لَلین» و «لالون» گفته می‌شود.



 
آخرین ویرایش:

baroon

متخصص بخش ادبیات
پاسخ : ریشه شناسی نام ها و واژه ها


بندر لنگه


واژه لنگه، در فرهنگ ها به معنی تا، فرد، تك، یكتا، بی همتا، و نادر آمده است.
بنا به پاره ای روایت ها، نام پیشین این شهر به دلیل وجود مروارید مرغوب و زیاد در آب های آن، شهر یا «بندر مروارید» بوده، كه به مرور زمان به بندر لنگه تغییر یافته است.
بعضی بر این باورند، كه شهر لنگه به دلیل آبادانی، بزرگی و نفوس زیادی كه داشته است، به لنگه یا لنگه دنیا سرشناس بوده و خواسته اند بگویند بندر لنگه، لنگه و همانند دنیاست.
شماری نیز می گویند كه لنگه همتای بندر بمبئی هندوستان می باشد و به همین جهت نام لنگه بر این بندر نهاده شده است.
بعضی بر این باورند كه لنگه در عربی لنجه، به معنی«بادیه نشین» و «ییلاق» است و چون آب و هوای این بندر نسبت به دیگر نقاط خلیج فارس بهتر بوده و مردم سرزمین های جنوبی خلیج فارس، تابستان را در بندر لنگه می گذرانیدند، به این محل لنجه گفته اند، سپس لنجه تبدیل به لنگه شده و واژه لنگه، فارسی شده لنجه است.
بندر لنگه در روزگار هخامنشیان « گوگانا » نام داشته است. اگر «گوگانا»، بندر لنگه امروزی باشد، تاریخ بنای آن، از روزگار هخامنشیان تا كنون به بیش از 2500 سال می رسد. محمد ابراهیم كازرونی، وقایع نگار زمان محمد شاه قاجار، از این بندر، كه پنج هزار خانوار داشته و بسیار آباد بوده به عنوان عروس بنادر، یاد كرده است. در روزگار كریم خان زند(1163- 1193 هـ . ق) طایفه عرب قواسمی پس از كسب اجازه از خان زند، در این شهر ساكن شدند که وجود آن ها به دلیل مهارت در دریا نوردی سبب رونق بازرگانی و آبادانی این شهر گردید.






www.iran-travel.blogfa.com



 
آخرین ویرایش:

baroon

متخصص بخش ادبیات
پاسخ : ریشه شناسی نام ها و واژه ها


لنگرود


نام لنگرود برای اولین بار در سال 512 ه. ق ذکر گردیده(یعنی حدود 912 سال پیش) در سال مرگ سلطان محمد بن ملکشاه سلجوقی و آزادشدن «فرامرز بن مردانشاه لنگرودی » از زندان.

به دو دلیل این شهر را لنگرود نامیدند:
1-اینکه لنگرود در ابتدا لنگرگاه بوده است. .
2-لنگرود نام رودخانه ای است در جوار شهر که به دریای خزر می ریزد.
 
آخرین ویرایش:
بالا