• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ریفلاکس معده به مری (gastro-oesophageal reflux) خطر بروز سرطان را افزایش می دهد

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ریفلاکس معده تهدیدی برای بروز سرطان

کسانی که دچار ترش کردن می‌شوند، گرفتار شل شدن متناوب اسفنکتر مری (دریچهٔ ورودی مری به معده) هستند. این درچه به‌طور طبیعی یک طرفه است. اما اگر باز شود، محتویات معده به درون مری و حتی دهان باز می‌گردد. این مواد ترش مزه گاهی با آروغ و گاهی در اثر پرخوری بر می‌گردد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، درمان نکردن بیماری ریفلاکس معده، احتمال ابتلا به بیماری سرطان معده را افزایش می دهد.
ترش کردن، سوزش سردل و درد قفسه سینه از علائم شایع بیماری ریفلاکس است. ۴ درصد افراد، یک بار در هفته و ۷ درصد روزانه این بیماری را تجربه می‌کنند.

حدود چهل درصد مردم جامعه، حداقل هر ماه یک مرتبه ترش می کنند و سوزش پشت جناغ سینه پیدا می کنند. در کشورهای غربی ۷ تا ۱۰ در صد مردم این بیماری را به طور متوسط یا شدید دارند. تعداد زیادی از افراد جامعه بیماری آنها خفیف است و ممکن است به پزشک هم مراجعه نکنند.

این بیماری چند برابر شایعتر از زخم معده است. بیماری برگشت معده به مری در سنین بالاتر از ۴۰ شایعتر است ولی زنان باردار بیشتر از بقیه افراد به این بیماری مبتلا می شوند

کنترل و کاهش وزن، تغییر در نوع تغذیه و رژیم غذایی، پرهیز از استراحت کردن بعد ازخوردن غذا در ۸۰ درصد موارد برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود.

محققان می گویند، غذاهای آماده دارای کالری زیاد و چربی فراوان هستند که همین امر موجب تشدید دفعات بروز ریفلاکس معده می ‌شود.

عوارض بیماری برگشت از معده به مری
۱- عوارض تنفسی شامل حملات تنگی نفس و خس خس سینه شبیه به آسم، عفونت های تنفسی و سرفه مزمن
۲- زخم شدن مری (۵ در صد موارد)
۳- تنگ شدن مری در ۴ تا ۲۰ درصد موارد که بصورت اشکال در بلع غذای جامد تظاهر می کند.
۴- مستعد شدن مری برای ایجاد سرطان چنانچه سالها بیماری ادامه یابد و معالجه صحیح صورت نگیرد مخاط مری تغییراتی پیدا می کند و مستعد تبدیل به سرطان از نوع آدنوکارسینوما می شود
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
رفلاكس اسيد خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزايش مي‌دهد

طبق يك مطالعه، افراد مبتلا به رفلاكس مزمن اسيد معده ممكن است با خطر شديد ابتلا به سرطان حنجره يا "جعبه صدا" روبرو باشند.

به گزارش سرويس بهداشتي رويترز، از آنجاكه "بيماري برگشت غذا از معده به مري" (‪ (GERD‬در ميان افراد مبتلا به سرطان حنجره شايع است، رفلاكس معده تا حد زيادي به عنوان يك عامل احتمالي خطرساز براي ابتلا به سرطان حنجره در نظر گرفته شده است.

به گفته نويسندگان اين مطالعه جديد، برخي مطالعات بيماري رفلاكس اسيد معده را با سرطان حنجره ارتباط داده‌اند اما اين مطالعات در روش‌شناسي خود كاستي‌هايي داشته‌اند.

در اين مطالعه محققان ‪ ۹۶‬مرد و زن مبتلا به سرطان حنجره را با گروهي از بزرگسالان كه به اين بيماري مبتلا نبودند، مقايسه كردند.

اين مقايسه بر اساس سن، جنسيت و نژاد كه سه عامل مهم در خطر ابتلا به سرطان حنجره است، صورت گرفت.

در مجموع اين مطالعه نشان داد كه احتمال ابتلا به سرطان حنجره در افراد مبتلا به رفلاكس معده دو برابر افرادي بود كه به اين بيماري مبتلا نبودند.

اين خطر مجزا از مساله سيگار كشيدن ارزيابي شد، خطر ابتلا به سرطان حنجره در سيگاري‌هاي اين مطالعه ‪ ۶‬برابر بيشتر از افراد غيرسيگاري بود.

رفلاكس معده زماني رخ مي‌دهد كه ماهيچه انتهايي مري نمي‌تواند به خوبي بسته شود و بدين ترتيب اسيد معده امكان پيدا مي‌كند كه به مري نفوذ كند.

با اين حال دكتر "مايكل وزي" متخصص بيماري‌هاي دستگاه گوارش در "مركز پزشكي دانشگاه واندربيلت" در "نشويل" و نويسنده ارشد اين مطالعه در اين مورد كه آيا برگشت غذا از معده به مري در واقع يك عامل خطر براي ابتلا به سرطان حنجره است يا خير معتقد است كه جواب قطعي به اين پرسش مستلزم مطالعاتي با نتايج قطعي است.

اين مطالعه در شماره سپتامبر ‪ ۲۰۰۶‬مجله آمريكايي "‪ "Medicine‬چاپ شده است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
طولاني‌شدن بيماري رفلاكس، خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي‌دهد

هشدار يك فوق تخصص بيماريهاي كبدي‌ و گوارش:
طولاني‌شدن بيماري رفلاكس، خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي‌دهد



« رفلاكس نتيجه صنعتي شدن غيرعلمي جوامع، زندگي پر استرس، غذا خوردن به سبك غربي و چاقي است.»

دكتر سيدجلال هاشمي، فوق تخصص بيماريهاي گوارشي كبد و آندوسكوپي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه خوزستان - اظهار كرد: « رفلاكس معدي - مري، برگشتن محتويات معده (اعم از اسيد معده وپپسين ) به سمت مري است و باعث بروز زخم ، ورم و درد مي‌شود و علت آن ضعيف شدن دريچه ( اسفنگتر) انتهاي مري

( gastrosophagehl) است.»

وي با اشاره به اين كه فتق از جمله علل بروز رفلاكس معدي - مري است، افزود:« كاهش انقباضات مري و اختلال در ترشح بزاق ( در اثر بيماري سندرم سيكا) نيز در بروزبيماري رفلاكس معدي - مري نقش دارند.»

هاشمي خاطرنشان كرد:« داروهاي ضد افسردگي و آنتي كولينرژيك نيز با ايجاد خشكي دهان (Xerostomia) و كاهش ميزان ترشح بزاق زمينه ايجاد رفلاكس معدي - مري را فراهم مي‌كنند.»

اين فوق تخصص بيماري‌هاي گوارشي كبد و آندوسكوپي تصريح كرد:« ضعيف شدن ماهيچه‌هاي مري

( مايوپاتي) يا برخي بيماريهاي روماتيسمي (نظير اسكلرودرميا)، فشار خون بالا، مصرف داروهاي كلسيم بلوكرو قلبي نظير نيترات‌ها كه منجر به شل شدن دريچه انتهايي مري مي‌شوند در نهايت بروز اين عارضه را در پي دارند.»

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز يادآور شد: « مصرف غذاهاي پرچرب، مواد كافئين‌دار، مصرف سيگار با مكانيسم‌هاي متعدد حركات مري را كاهش داده و بيماري رفلاكس معدي - مري را تشديد مي‌كنند.»

وي با بيان اين كه حجم غذاي مصرفي و چاقي منجر به افزايش فشار داخل شكمي و فشار بر روي مري مي‌شوند، متذكر شد: « از جمله نشانه‌هاي رفلاكس معدي - مري مي‌توان به سوزش دل (pyrosis) ، بلع مشكل (ديسفاژي)، دردهاي قفسه و جناغ سينه اشاره كرد.»

هاشمي تصريح كرد: « رفلاكس معدي - مري مي‌تواند منجر به بروز آسم، پنوموني، ضايعات ريه، دو رگه شدن صدا ( مخصوصا در صبح) و حتي سينوزيت شود.»

اين فوق تخصص بيماريهاي كبدي، گوارش و آندوسكوپي يادآور شد:« طولاني شدن بيماري رفلاكس معدي - مري باعث ابتلا به سرطان مري خواهد شد و حداقل حدود 25 تا 30 درصد افراد به اين عارضه مبتلا هستند كه به منظور درمان آنها ابتدا اقدامات دارويي شروع مي‌شود و در صورت عدم پاسخ به آنها، كانديد عمل جراحي مي‌شوند
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
3 تاپیک فوق، به دلیل موضوع مشترک (ریفلاکس معده به مری و بروز سرطان)، ادغام گردیدند.:احترام:

:گل:
 
بالا