پانته آ
متخصص بخش
مرغ و خیلی با دقت تمیز و آبکشی میکنیم سپس اجازه میدیم تا خوب خشک بشه حالا یه تابه خیلی بزرگ و روی اجاق قرار میدیم و روغن داخلش میریزیم وقتی روغن خوب داغ شد مرغهای خام را تا حد طلایی شدن سرخ میکنیم ... اگه مرغ آب داشته باشه تو این مرحله زیاد اذیت میشیم چون روغن مرتب به همه اطراف میپره
بعد از اینکه تمام مرغها سرخ شدن توی قابلمه اصلی کمی روغن ریخته و پیاز های خلالی شده را اضافه میکنیم . صبر میکنیم تا کمی سبک بشن بعد تکه های مرغ و تک تک و با احتیاط توی ظرف میچینیم کمی فلفل دلمه و هویج را خلال کرده و در لابلای مرغها میچینیم تا هم طعم و عطر خوبی به مرغ بدن و هم بوی زُخم مرغ و بگیرن (جهت اطلاع اونایی که فلفل دلمه دوست ندارن : این مرغ به هیچ عنوان بوی فلفل دلمه نمیگیره ) تو یه کاسه دیگه رب گوجه را با آب رقیق کرده و روی مرغها میریزیم بعد از آن کمی آب اضافه کرده و در نهایت مقداری زعفران آب کرده روی مرغها ریخته و اجازه میدهیم با شعله ملایم آماده شود
نکته مهم اینکه سعی کنید ظرف اصلی و بزرگ تر انتخاب کنید تا مرغها زیاد روی هم قرار نگیرند (حداکثر سه ردیف) این باعث میشه تکه های مرغ له نشوند برنج : برنج و از شب قبل با نمک و آب جوش خیس کنید به اندازه مناسب آب داخل ظرف اصلی ریخته و روی اجاق قرار بدین بعد از به جوش آمدن آب ، آب روی برنجها را کاملاً بریزید (حتی میشه از آبکش استفاده کرد) و سپس برنج را بدون آب داخل قابلمه اصلی در حال جوش میریزیم شعله را زیاد کرده تا دوباره بجوش آید بعد از جوش آمدن کمی شعله را کمتر میکنیم تا دانه برنج کمی نرم شود
در پخت برنجهای سنگین باید دانه را در اصطلاح زنده تر (سفت تر) از مواقعی که چند لیوان برنج درست میکنیم برداشت یک دانه برنج را بین انگشت اشاه و شصت کمی فشار دهید اگر با یک فشار متوسط اطراف برنج نرم بود و مغز برنج سفت وقت آبکشی است فکر میکنم تصویر گویا باشه
در این مرحله برای اینکه پخت و متوقف کنیم ظرف آب سردی و به یکباره داخل قابلمه در حال جوش میریزیم این کار باعث قد کشیدن بیشتر دانه برنج هم خواهد شد . برنج را آبکش های مناسب ریخته و به ترتیب کنار میزاریم بعد که تمام شد ته قابلمه را روغن و کمی آب ریخته و از آبکش اول شروع میکنیم به برگرداندن برنجها در دیگ . دم کنی مناسبی را روی دیگ گذاشته و 5 دقیقه اول شعله را زیاد میکنیم تا خوب بخار در ظرف بپیچد بعد از آن شعله را خیلی ملایم کرده و در تمام مدتی که برای دم کشیدن زمان میبرد مواظب هستیم که خدای نکرده ته دیگمون نسوزه و برنج بوی دود نگیره در این فاصله زرشک ها را خوب پاک کرده ، میشوییم و در آبکش میریزیم تا آب اضافیشون بیرون بره به میزان مناسب شکر (برای ملس شدن زرشک) و زعفران آب کرده و البته کمی روغن اضافه میکینم روی شعله ملایم قرار میدهیم تا زرشک نرم شده و شکر هم آب بشه و به خورد زرشک بره
خب الان دیگه همه چیز آماده س اون از زرشک و مرغ و این هم از برنجمون که دم کشیده
کمی از برنج و با زرشک مخلوط میکنیم و برای تزئین کنار میگذاریم یک طرف ظرف برنج ، طرف دیگر مرغ قرار بدین و با سلیقه خودتون تزئین کنید البته این مواقع آدم وقت سلیقه به خرج دادن نداره چون باید خیلی سریع تا قبل از یخ شدن به دست دیگران برسه و این دلیلی میشه که من نتونم از همه غذاها عکس بگیرم و در نهایت اینم یک دست غذا با ته دیگ خوشمزه
بعد از اینکه تمام مرغها سرخ شدن توی قابلمه اصلی کمی روغن ریخته و پیاز های خلالی شده را اضافه میکنیم . صبر میکنیم تا کمی سبک بشن بعد تکه های مرغ و تک تک و با احتیاط توی ظرف میچینیم کمی فلفل دلمه و هویج را خلال کرده و در لابلای مرغها میچینیم تا هم طعم و عطر خوبی به مرغ بدن و هم بوی زُخم مرغ و بگیرن (جهت اطلاع اونایی که فلفل دلمه دوست ندارن : این مرغ به هیچ عنوان بوی فلفل دلمه نمیگیره ) تو یه کاسه دیگه رب گوجه را با آب رقیق کرده و روی مرغها میریزیم بعد از آن کمی آب اضافه کرده و در نهایت مقداری زعفران آب کرده روی مرغها ریخته و اجازه میدهیم با شعله ملایم آماده شود





کمی از برنج و با زرشک مخلوط میکنیم و برای تزئین کنار میگذاریم یک طرف ظرف برنج ، طرف دیگر مرغ قرار بدین و با سلیقه خودتون تزئین کنید البته این مواقع آدم وقت سلیقه به خرج دادن نداره چون باید خیلی سریع تا قبل از یخ شدن به دست دیگران برسه و این دلیلی میشه که من نتونم از همه غذاها عکس بگیرم و در نهایت اینم یک دست غذا با ته دیگ خوشمزه

ایشالا که قبول بشه
آخرین ویرایش: