جامجم آنلاين: سويا ماده غذايي با محتواي فيبر بالا ، سرشار از پروتئين و كم كربوهيدرات است. عليرغم اين كه يك محصول گياهي است ، به اندازه پروتئينهاي با منشا حيواني ، مغذي است.
در واقع سويا بهترين پروتئين براي مبتلايان به ديابت است. برخلاف پروتئينهاي حيواني ، اين ماده تاثير مطلوبي بر سه چربي مهم خون ميگذارد:
- كاهش ال.دي.ال يا كلسترول بد خون (5-3 درصد)
- كاهش تري گليسيريدها (7-5 درصد)
- افزايش اچ.دي.ال يا كلسترول خوب خون (3-1 درصد)
از آنجا كه بيماري قلبي شايعترين مشكل ديابتيهاست ، مصرف سويا را ميتوان به عنوان يك راه طبيعي براي كاهش خطر اين بيماري در نظر گرفت.
در مقايسه با پروتئينهاي حيواني پروتئين سويا كلسترول ندارد ، چربي اشباع آن بسيار كم است و حتي به نظر ميرسد اثر آن بر كليه كمتر از پروتئينهاي حيواني باشد.
فوايد سويا براي قلب فراتر از آن چيزي است كه در مورد چربيهاي خون ديده ميشود.
اين ماده غذايي سرشار از يك واحد سازنده پروتئينها ، اسيد آمينهاي به نام آرژينين است.
آرژينين با اتساع عروق باعث بهبود جريان خون ميشود. همچنين سويا به سلولها كمك ميكند بهتر انسولين بگيرند و نشان داده شده در كاهش التهاب مفيد است و اثرات آنتياكسيداني نيز دارد.
فوايد سويا به حدي است كه سازمان غذا و داروي آمريكا fda در سال 1999 اعلام كرد مصرف 25 گرم پروتئين سويا در روز به كاهش احتمال بيماري قلبي كمك ميكند اما مردم اغلب شناخت كافي نسبت به آن ندارند و مصرف آن چندان رايج نيست.
در واقع سويا بهترين پروتئين براي مبتلايان به ديابت است. برخلاف پروتئينهاي حيواني ، اين ماده تاثير مطلوبي بر سه چربي مهم خون ميگذارد:
- كاهش ال.دي.ال يا كلسترول بد خون (5-3 درصد)
- كاهش تري گليسيريدها (7-5 درصد)
- افزايش اچ.دي.ال يا كلسترول خوب خون (3-1 درصد)
از آنجا كه بيماري قلبي شايعترين مشكل ديابتيهاست ، مصرف سويا را ميتوان به عنوان يك راه طبيعي براي كاهش خطر اين بيماري در نظر گرفت.
در مقايسه با پروتئينهاي حيواني پروتئين سويا كلسترول ندارد ، چربي اشباع آن بسيار كم است و حتي به نظر ميرسد اثر آن بر كليه كمتر از پروتئينهاي حيواني باشد.
فوايد سويا براي قلب فراتر از آن چيزي است كه در مورد چربيهاي خون ديده ميشود.
اين ماده غذايي سرشار از يك واحد سازنده پروتئينها ، اسيد آمينهاي به نام آرژينين است.
آرژينين با اتساع عروق باعث بهبود جريان خون ميشود. همچنين سويا به سلولها كمك ميكند بهتر انسولين بگيرند و نشان داده شده در كاهش التهاب مفيد است و اثرات آنتياكسيداني نيز دارد.
فوايد سويا به حدي است كه سازمان غذا و داروي آمريكا fda در سال 1999 اعلام كرد مصرف 25 گرم پروتئين سويا در روز به كاهش احتمال بيماري قلبي كمك ميكند اما مردم اغلب شناخت كافي نسبت به آن ندارند و مصرف آن چندان رايج نيست.