چیز کیک رو براتون آماده کردم و امیدوارم سال جدید پر از نشاط و شیرینی برای همه باشه.
شیرینی کشمشی هم تو کشور ما و هم تو تمام دنیا یه شیرینی معروف و محبوب و رایجه. تقریبا همه دوستش دارن و به خاطر بافت کیکی-بیسکوییتی که داره محبوبیتش هم دوچندانه. این دستور از شکر قهوه ای و کشمش تیره استفاده کرده. اگه شکر قهوه ای نداشتید میتونید با شکر سفید هم درستش کنید و همینطور کشمش هم میتونه با توجه به اون نوعی که تو خونه دارید یا هرنوع کشمشی که طعمش رو بیشتر می پسندید جایگزین بشه. میوه های شیرین و خشک دیگه هم میتونن با توجه به ذائقه داخل این شیرینی استفاده بشن ولی خب کشمش یه چیز دیگه است.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی
2 پیمانه (260 گرم) آرد همه منظوره
2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/4قاشق چای خوری نمک
3/4پیمانه (170 گرم) کره، به دمای محیط رسیده باشه
1 پیمانه (205 گرم) شکر قهوه ای روشن
1 عدد تخم مرغ بزرگ، به دمای محیط رسیده باشه
1 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
3-4 قاشق غذاخوری شیر
1 پیمانه (125 گرم) کشمش تیره
فرتون رو با دمای 375 درجه فارنهایت معادل 190 درجه سانتیگراد روشن کنید.
داخل 2 تا سینی فر کاغذ روغنی بندازید و یا با کمی کره یا اسپری روغن چربشون کنید.
داخل یه کاسه جداگانه آرد، بیکینگ پودر و نمک رو با هم ویسک کنید. دقت کنید که بیکینگ پودر کاملا با آرد مخلوط شده باشه مانند چیز کیک درست میکنید.
داخل کاسه استند میکسر با سر پدلش و یا با همزن دستی کره رو بزنید تا کاملا نرم و کرمی بشه. شکر رو به کره اضافه کنید و برای 2 دقیقه همشون بزنید تا مخلوط کاملا سبک و پفکی بشه. تو مراحل هم زدن هر وقت نیاز بود مواد رو از روی دیواره ها و کف ظرف تمیز کنید.
تخم مرغ و وانیل رو هم داخل مواد مخلوط کنید.
کشمش ها رو داخل مخلوط آرد بریزید و هم بزنید. این کار باعث میشه کشمش ها به هم نچسبن.
مخلوط آرد رو داخل بقیه مواد بریزید و کمی هم بزنید و بعد 3 قاشق غذاخوری شیر رو هم به مواد اضافه کنید و مخلوطش کنید. اگه خمیر به اندازه کافی نرم نبود یک قاشق دیگه شیر هم بهش اضافه کنید. خمیر باید به حد کافی نرم باشه که به راحتی از داخل اسکوپ بستنی بیرون بیاد.
با قاشق اندازه گیری غذاخوری یا قاشق معمولی و یا بهترین حالتش قاشق اسکوپ بستنی کوچیک مواد رو بردارید و با فاصله 5 سانتی متر از هم داخل سینی فر بچینید. بهتره اندازه شیرینی ها یکسان باشه تا زمان پختشون هم متفاوت نشه.اگه شیرینی هاتون خیلی حالت گنبدی داشتن خیلی آروم با کف دست کمی روشون فشار بدید تا یه مقدار پهن بشن.شیرینی ها رو برای 12 تا 14 دقیقه یا تا وقتی که حاشیه های شیرینی ها کاملا قهوه های طلایی شده باشه ولی وسطشون هنوز نرمه، بپزید.
شیرینی ها رو از فر بیرون بیارید و بذارید برای چند دقیقه داخل سینی بمونن. سینی رو روی یه توری سیمی بذارید. بعد شیرینی ها رو روی توری سیمی منتقل کنید تا کاملا خنک بشن.نکته: چون کیفیت آردها برای
چیز کیک رطوبت هوا، اندازه تخم مرغی که استفاده میشه و خیلی موارد دیگه که متغیره ممکنه روی کارتون تاثیر بذاره، برای پختن هرنوع شیرینی و یا بیسکوییتی روش زیر پیشنهاد میشه.اول 2 تا دونه شیرینی رو داخل سینی فر بذارید و اجازه بدید بپزه. اگه دیدید شیرینی ها زیاد پهن شدن به اندازه یک تا دو قاشق دیگه به مواد شیرینی آرد اضافه کنید و اگه دیدید اصلا پهن نشدن نصف قاشق شیر بهش اضافه کنید. البته زیاد بودن حرارت هم میتونه یکی از دلایل پهن شدن شیرینی ها باشه.
این شیرینی ها به دلیل وجود کشمش وقتی برای یک روز میمونن نرم تر و البته خوشمزه تر میشن و برای چند روز به خوبی مرطوب میمونن. فقط حتما داخل ظرف دربسته نگهداری بشن.
با این مقدار مواد حدود 26 تا شیرینی خواهید داشت.