• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شیرینی خوشمـــزه و مقوی لگیماتــــــــ

mitra mehr

متخصص بخش خانه و خانواده
60720_500746680000869_610718905_n.jpg

لگیمات ( لقیمات ) نوعی شیرینی یا بامیه عربیه که اصلش مربوط میشه به کشور کویت که ماه رمضان بیشتر درست میکنن. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا هستن.

روش اول
----------
مواد لازم:
ارد سفید : 2 لیوان
ماست : 1 لیوان
نشاسته : 5 قاشق سوپ خوری
مایه خمیر : 1 قاشق سوپ خوری
وانیل : نصف قاشق چایخوری
روغن : یک و نیم لیوان معادل 7 قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده : به مقدار لازم
گلاب : کمی
هل : 1/2 قاشق چای خوری

طرز تهیه :
هل و گلاب (زعفران وپودر هل را در یک استکان گلاب حل میکنیم )

تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و خمیر بدست آمده را ورز میدیم ... خمیر شلی باید به دست بیاد .. شل نه آبکی باید در حدی باشه که تقریبا با دست که بکشیم کش بیاد و بریده بریده بشه ....اگه خمیر سفت بود میتونید کمی گلاب اضافه کنید و اگر خیلی شل بود خیلی کم آرد اضافه میکنیم
خمیر را 3 ساعت استراحت میدیم ...

طرز درست کردن شهد:
شکرو با آب قاطی می کنیم و بهش گلاب و هل اضافه می کنیم وروی شعله می گذاریم تا قوام بیاید
میزان شکر رو بسته به ذائقه اتون می تونید کمو زیاد کنید که چقدر شیرین دوست دارید.
شربت را میزاریم سرد بشه ..

بعد از 3 ساعت استراحت خمیر در تابه ای روغن فراوان ریخته و میزاریم داغ شه با شعله زیاد
یک ظرف آب کنار دستتون بزارین
با دست گلوله های کوچک از خمیر جدا میکنیم البته چون خمیر به دست میچسبه که باید دستتون خیس باشه مدام
گلوله ها را داخل روغن سرخ میکنیم
بعد از سرخ کردن تو شربت سرد میریزم و در میاریم
نکتـــــه :
اگه بمونه شربت رو بخودش میگیره و خیلی شیرین میشه


روش دوم
-----------
مواد لازم :
آرد سفید : 1 لیوان
تخم مرغ : 1 عدد
آرد برنج : 3 قاشق مرباخوری
پکینگ پودر : 1 قاشق مرباخوری
مایه خمیر مایه فوری : 1 قاشق غذاخوری
ماست : 1 قاشق غذاخوری
آب : به مقدار لازم

طرز تهیه :
ابتدا تخم مرغ را با ماست و خمیر مایه فوری و آرد برنج و پکینگ پودر خوب مخلوط می کنیم. سپس آرد را می ریزیم و با دست خمیر را ورز می دهیم.
در صورتی که خمیر سفت بود کمی آب هم به آن اضافه می کنیم تا خمیر رقیق شود
توجــــه :
خمیر باید حتما مانند ماست رقیق باشد

خمیر را به مدت 1 ساعت در جای گرمی می گذاریم تا خمیر عمل بیاد و حجمش زیاد شه
روغن را داخل تابه نچسب می ریزیم.
بعد مایه بدست آمده را با قاشق بر می داریم و در روغن داغ شده می ریزیم .
خمیر در داخل ماهیتابه پف می کنید و به اندازه گردویی بزرگ می شود. باید شیرینی کمی طلایی رنگ شود.
سپس بقیه مواد را به همین طریق درست می کنیم. بعد شیرینی ها را در شیره می زنیم تا شیرین شود.

طرز تهیه شیره:
1 لیوان شکر را با دو لیوان آب مخلوط می کنیم و کمی زعفران و گلاب را هم به آن اضافه می کنیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و مواد مثل عسل غلیظ شود.
پس از سرد شدن شیرینی ها را در آن می زنیم.

توجــــــه :
به جای شربت با شکر میتونین بعد از سرد شدن در شيره خرما بذاريم و در مي آوريم و نوش جان کنید
 
بالا