• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شیرینی های مناسب نوروز

پانته آ

متخصص بخش
شیرینی دو رنگ
ساده برای عید
bdvb364jsvlwca6tlyxt.jpg
مواد لازم
 کره نرم شده .................... 250 گرم
 پودر قند ........................... یک لیوان
 تخم مرغ .......................... دو عدد
 وانیل ............................... مقداری
 بکینگ پودر ........................ یک قاشق مرباخوری
 آرد ................................. سه پیمانه
 کاکائو ............................. 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
به جز کاکائو تمام مواد را مخلوط کرده و ورز دهید. خمیر را نصف کنید و به یک قسمت پودر کاکائو را اضافه کنید. به قسمت سفید رنگ مجدداً سه قاشق سوپخوری آرد اضافه کرده و ورز دهید.
از خمیر گلوله های کوچکی برداشته و مطابق شکل کنار هم داخل سینی که کاغذ روغنی انداخته شده است بچینید و در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 12 دقیقه بپزید.

* شیرینی نباید تغییر رنگ بدهد و بیشتر داخل فر بماند. چون موقع خارج کردن از فر نرم است ولی بعد از خنک شدن بافت عادی پیدا میکند.
** با همین خمیر اشکال متونع دیگری هم میتوان تهیه کرد که شاید در پستهای بعدی توضیح داده شود.


checkerboard500.JPG
 

پانته آ

متخصص بخش
شيريني دو رنگ

اين شيرينيو از مجله آشپزي شماره 66 درست كردم كه اسمش گل هاي مينا بود من چون قالب گل مينامو نتونستم استفاده كنم از قالب گل معمولي استفاده كردم .

كره 200 گرم
پوست ليمو رنده شده يك قاشق چايخوري
پودر قند 100 گرم
پودر كاستر 4 قاشق سوپخوري
آرد 250 گرم 300 گرم
وانيل يك چهارم قاشق چايخوري
آرد ذرت يك قاشق غذاخوري
زرده تخم مرغ يك عدد
بيكينگ پودر يك دوم قاشق چايخوري

كره و پودر قند را با پوست ليمو و وانيل بزنيد . زرده ه ي تخم مرغ را اضافه كرده ، پودر كاسترد ، آرد ذرت ، آرد و بيكينگ پودر را با مواد مخلوط كنيد . خمير را بصورت دلخواه ( مثلا" قالب نيلوفر ) قالب زده ، وسط آن پسته بگذاريد و به مدت 10 تا 15 دقيقه در طبقه وسط فر با دماي 175 درجه سانتي گراد بپزيد . اين خمير چون پودر كاستر دارد زود سفت مي شود ، براي همين نبايد آرد زيادي اضافه كنيد و در صورتي كه خمير چسبنده بود در يخچال بگذاريد تا خودش را بگيرد.

نكته : چون پودر كاسترد دارد زود سفت مي شود براي همين خيلي آرد اضافه نكنيد و در يخچال بگذاريد تا خودش را بگيرد.

من نيم ساعت توي يخچال گذاشتم و خميرمو بين كيسه باز كردم و قالب زدم خيلي خوشمزه شد من بجاي پوست ليمو پوست پرتقال و بجاي پسته مرواريد گذاشتم بعد از اينكه از فر درآوردم گذاشتم كه خوب سرد شد و بعد از توي سيني فر در آوردم من براي اطمينان كاغذ روغني هم انداخته بودم . شيريني خوشمزه اي بود و براي كسي بردم و همه دوست داشتند .




برگرفته از مامی سایت
 

پانته آ

متخصص بخش
نان برنجي

مواد لازم:
آرد برنج نيم كيلو
پودر قند صد و هفتاد و پنج گرم
روغن دويست گرم
گلاب نصف پيمانه
تخم مرغ يك عدد
تخم خرفه براي تزيين

طرز تهيه:
پودر قند و روغن رو مخلوط مي*كنيم تا نرم و يكدست بشه. بعد تخم*مرغ رو اضافه مي كنيم و هم مي*زنيم و بعد گلاب رو مخلوط مي*كنيم. بعد كه خوب قاطي شدند در دو مرحله آرد برنج رو اضافه مي*كنيم.
اين خمير نسبت به بقيه خميرها يه كم شل*ئه. با دست ورز مي*ديم و توي كيسه نايلون مي*ذاريم يه جاي خنك (مثلاً يخچال با درجه پايين) تا خودشو بگيره.
بعد گلوله*اش مي*كنيم (توي شيريني*پزي*هاي كرمانشاه اندازه*ي يه گردوي كوچيك برمي*دارن، اما خونگي*اش كوچيك*تر باشه شيك*تره) و روشو يه فشار مي*ديم تا يه كم پهن بشه (ديدين كه؟ بيشتر توضيح ندم چه شكليه). بعدش توي سيني فر كه تفلونه يا كاغذ روغني انداختيم يا چرب كرديم با فاصله مي*چينيم. روشو مي*تونين با يه انگشتانه دايره بندازين و يه كوچولو تخم خرفه بپاشين.
نكته اول: اگه كف سيني*تونو چرب مي*كنين بايد چربيش خيلي كم باشه وگرنه لايه زيري نون برنجي ها سرخ مي*شه!
نكته دوم: اگه دوست داشتين مي*تونين به نصف موادتون يه ذره زعفران بزنين. توي ديس كه دورنگ بچينين خوشگل مي*شه.
بعدش بذارين توي طبقه وسط فر كه قبلاً با حرارت صدوهفتادوپنج درجه سانتي*گراد گرم كردين به مدت بيست دقيقه.
نوش جون

(دارم سعي مي*كنم عكس هنرنمايي*هاي ديروزم رو بذارم اما هي آپلود نمي*شه. هر وقت شد مي*ذارم)

اینم شیرینی برنجی های ساده -زعفرونی و کاکائویی

 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش
کلوچه برنجی شیرازی

آرد برنج 950 گرم+آرد سفید 50 گرم
پودر قند 250 گرم
روغن جامد 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد
پودرهل

روغن و پودر قند را با همزن می زنیم تا روغن پوک شود(اگر روغن زبری داشت اول روغن را آب می کنیم و اجازه می دهیم تا دوباره ببندد و استفاده می کنیم)
تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه می کنیم و هم می زنیم و بعد آرد برنج (که از الک ریز رد کردیم)و هل را هم اضافه می کنیم
این خمیر حالت خشکی دارد .بعد از مخلوط کردن مواد، مواد را یکبار با چرخ گوشت چرخ کرده و در دمای آشپزخانه 24 ساعت استراحت می دهیم بعد از 24 ساعت دوبار دیگر چرخ می کنیم.اگر هنوز خشک بود و حالت نمی گرفت کمی روغن اضافه می کنیم و خمیر را در دست گرد کرده و روی آن مهر می زنیم(مهر را بعد از مهر زدن 3-4 تا شیرینی در آرد برنج می زنیم و مجددا ادامه می دهیم) تخم خرفه می پاشیم و در فر می گذاریم

 

پانته آ

متخصص بخش
شيريني نخود چي

مواد لازم:

آرد نخودچي: 1 پيمانه پلوپز سر خالي
آرد سفيد:يك سوم پيمانه
پودر قند: نصف پيمانه
روغن:نصف پيمانه
زعفران آب كرده1 قاشق چايخوري
پودر هل:1 قاشق چايخوري
وانيل:نصف قاشق چايخوري

طرز تهيه:

1)آرد نخود چي و آرد سفيد را با يكديگر مخلوط كرده و الك مي كنيم و كنار مي گذاريم.
2)در ظرفي پودر قند وانيل پودر هل زعفران آب كرده و روغن را با همزن آنقدر مي زنيم تا نرم و يكدست شود.
3)سپس مخلوط آرد سفيد و آرد نخودچي را به مواد افزوده و ابتدا با قاشق سپس با دست هم مي زنيم
4)مواد را خوب با يكديگر مخلوط مي كنيم تا خمير صاف و يكدستي بدست آيد.
5)خمير را داخل كيسه نايلوني قرار داده و بمدت 2 ساعت داخل يخچال قرار مي دهيم.
6)بعد از 2 ساعت خمير را از يخچال در آورده و روي سطح صافي به قطر 1 سانت باز مي كنيم و با قالبهاي مخصوص شيريني نخود چي خمير را قالب زده و داخل سيني فر روي كاغذ روغني مي چينيم.
7)سيني فر را داخل فر با درجه حرارت 170 درجه طبقه وسط بمدت 20-25 دقيقه قرار مي دهيم.

نوش جان


برگرفته از مامی سایت
 

پانته آ

متخصص بخش
CIMG5669.JPG





[h=2]شیرینی مربائی ( معروف به شیرینی مشهدی )
مواد لازم:

کره :۲۲۵گرم
آرد:۵۰۰-۵۵۰ گرم بسته به سایز تخم مرغ
پودر شکر :۲۵۰ گرم
وانیل :یک قاشق چای خوری
تخم مرغ :۲ عدد
مواد برای تزیین:
مربا از هرنوع که دوست دارید
پودر پسته
شکلات رنده شده
خلال بادام خلال پسته
شکلات تخته ای آب شده که با نسبت مساوی با خامه مخلوط شده باشد
طرز تهیه :
ابتدا کره ای که در دمای اتاق آب شده باشد وپودر شکرو وانیل را یک ربع می زنیم تا کاملأ سفید وکشدار شود وبعد تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم وبعد از هر تخم مرغ ۵ دقیقه می زنیم .



180320091229.jpg




سپس همزن راکنار می گذاریم وآرد را کم کم اضافه می کنیم تا تبدیل به یک خمیر نرم شود که به دست هم نچسبد.
نکته:بهتر است که ابتدا ۵۰۰ گرم آرد را اضافه کنیم وبعد اگر خمیر هنوز به دست می چسبد ۵۰ گرم را کم کم اضافه می کنیم ونباید از این بیشتر شود.
سپس خمیر حدود ۲-۳ ساعت در کیسه فریزر می گذاریم ودر یخچال استراحت می دهیم تا سفتر شود وانسجام پیدا کند.



180320091230.jpg




حالا خمیر را با وردنه به قطر حدود ۴-۵ میلیمتر باز می کنیم وبه هر شکلی که دوست داشتیم قالب می زنیم.



180320091231.jpg




180320091232.jpg




ودر حرارت ۱۳۰ درجه سانتی گراد به مدت حدود ۱۵ دقیقه در فر می گذاریم.فقط زیر شیرینی باید کمی تغییر رنگ دهد.شیرینی ها را می گذاریم خنک شود وسپس تزیین می کنیم.



CIMG5651.JPG




در مورد تزیین سلیقه ای است .شیرینی ها را جفتی با مربا به هم می چسبانیم ویا روی آن را مربا می زنیم ودر پودر پسته ویا پودر نارگیل می زنیم ویا به صورت نصفه در شکلات می زنیم ویا روی آن را نوارهای باریک شکلات می زنیم وبا خلال تزیین می کنیم .تزیین آن خیلی متنوع است.



190320091235.jpg

 

پانته آ

متخصص بخش
شیرینی مربایی با این دستور:

کره 100 گرم
ارد 150 گرم
زرده تخم مرغ پخته 2
پودر قند 60 گرم
وانیل یک چهارم ق چایخوری
مارمالاد

زرده سرد شده ، رنده شده + کره با قاشق مخلوط کرده + پودر قند + وانیل ....درنهایت آرد اضافه شده و با لیسک مواد مخلوط شده تا خمیر نرمی بدست بیاد
خمیر داخل پلاستیک داخل یخچال به مدت 1 ساعت
بعد خمیر رو پهن یکنیم و قالب میزنیم ...رو کاغذ روغنی میره داخل فر 200 درجه ...20 دقیقه

 

پانته آ

متخصص بخش
ملكه بادام
مواد لازم براي لايه اول شيريني: مواد لازم براي روي ملكه بادام:
روغن 3/1 پيمانه سر پر عسل : 3/1 پيمانه
پودر شكر 3/1 پيمانه شكر : 4/1 پيمانه
تخم مرغ 1 عدد كره : / پيمانه
آرد 2/1 .1 پيمانه خامه : 1قاشق سوپ خوري
خامه : 1 قاشق سوپخوري زعفران :8/1 قاشق چايخوري
شير : 8/1 پيمانه خلال بادام: 1 پيمانه
هل : 8/1 قاشق چاي خوري
وانيل : كمي
بيكينگ پودر : 8/1 قاشق چايخوري
نكته :اين مواد به اندازه يك ديس 20*18 است كه اگر مواد را دو برابر كنيم ديس 40*30 داريم.
1- ملكه بادام را وقتي كه پخت و از فر درآورديم تا هنوز ولرم است بايد برش دهيم تا نشكند. سوسول بازي هم درنياريد نميدونم قالب بزنيد و لوزي ببريد و از اين جور كارها. كلي شيريني رو حرومش كنيد. مرتب مربع مربع برشش بزنيد والا من هر جاي ايران زمين كه بگيد همين شكلي ديدم.
2- خمير وقتي پخته كه دورش طلايي شده باشه
3- خواهشاً از خودتون هنر در نكنيد مثلاً پسته بريزيد يا فندق يا نمي دونم چي!!! شيريني ملكه بادامه نه چيز ديگه
روغن و پودر قند را با هم مخلوط كرده ( فقط در حد مخلوط شدن و نه بيشتر) تخم مرغ را اضافه كرده و بعد خامه و شير را هم اضافه مي كنيم . آرد و بيكينگ پودر را با هم مخلوط كرده و الك ميكنيم و به مواد اضافه مي كنيم و هل يا وانيل را هم ميزنيم .حالا يك خمير نسبتاً چسبنده داريم .
كف سيني را چرب كرده و خمير را كاملاً يكدست پهن ميكنيم. اگه اينجاي كار رو درست در نياريد تا آخر كار يه چيز قلمبه قلمبه دارين. سيني را 10 تا 15 دقيقه در طبقه وسط فربا 175 درجه مي پزيم زماني كه خمير ديگه خوب خشك شد و به سيني نچسبيد پخته و آمادست.
مواد روي شيريني:
عسل و شكر و خامه و كره و زعفران. همه را با هم در ماهيتابه ريخته و روي گاز با حرارت ملايم گذاشته وقتي مواد باز شد خلال بادام را اضافه مي كنيم و مواد را را روي خمير آماده يكدست و صاف پهن ميكنيم . مجدداً طبقه بالاي فر به مدت 20 دقيقه با 175 درجه ميپزيم تا خلالها طلايي شوند ( نبايد مواد روي شيريني را تا لبه هاي شيريني بريزيم چون راه ميفته دور و بر شيريني و زير شيريني ميره
 

پانته آ

متخصص بخش
image-873C_5102D386.jpg

شيريني اسكار:
زرده ي تخم مرغ 2 تا
سفيده ي تخم مرغ 2 تا
كره 150 گرم
آرد 250 گرم
پودر قند 100 گرم
هل 1 قاشق چايخوري
گردوي نگيني شده 250 گرم
مخلوط كره و پودر قند رو كاملا مخلوط كن و انقدر هم بزن تا دو برابر حجم اوليه ش بشه. بعد زرده ها رو اضافه و مخلوط كن بعد از اون هل رو اضافه كن و آرد رو هم كم كم در حال هم زدن اضافه كن تا خمير يكنواختي به دست بياد. از خمير هر بار به اندازه ي يه گردو بردار و اول تو سفيده ي تخم مرغ يه مدتي غوطه ور كن و بعد تو گردوهاي خرد شده بغلطون. شيريني ها رو تو سيني فر بچين و تو طبقه ي وسط فر واسه 30-20 دقيقه تو دماي 175 درجه ي سانتي گراد بذار بپزه. بعد از خنك شدن اگه دوست داشتي توي پودر قند بغلطون

thumbprint-cookies-nuts-to-be-baked2.jpg


thumbprint-cookies-chopping-nuts.jpg


thumbprint-cookies-adding-sugar-to-butter.jpg


thumbprint-cookies-separated-egg.jpg


thumbprint-cookies-cutting-dough-log-ii.jpg


thumbprint-cookies-form-balls.jpg


thumbprint-cookies-whipped-egg-whites.jpg


thumbprint-cookies-dipping-ball-in-whipped-egg-white.jpg


thumbprint-cookies-rolling-in-nuts.jpg


thumbprint-cookies-on-baking-sheet-making-indentation.jpg


thumbprint-cookies-filling-with-jam.jpg


thumbprint-cookies-before-baking1.jpg


thumbprint-cookies-display-ii2.jpg
 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش
نان چاي قزوين
oiuyhy.gif








آرد : 3 كيلو
روغن : 1 كيلو روغن نباتي + 200 گرم كره

پودر قند : 1 كيلو

تخم مرغ : 18 تا زرده

ماست : 1 ليوان

جوش شيرين : 1 قاشق مربا خوري
.
بيكينگ پودر :1 قاشق مرباخوري
نكته : اگه دوست نداشتيد جوش شيرين استفاده كنيد بجاي آن 1 قاشق مرباخوري بيكينگ پودر بريزيد

وانيل : 2/1 قاشق چايخوري

پودر هل : 1 قاشق مرباخوري


مواد لازم براي رويه شيريني

2 تا زرده تخم مرغ + 3 قاشق ماست + زعفران دم كرده ( به دلخواه (

ماست را در ظرفي ريخته و بيكينگ پودر را به آن اضافه كنيد


روغن و پودر قند را با همزن برقي هم بزنيد تا لطيف شود -حداقل 5 دقيقه

زرده ها و وانيل و هل را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه كرده و هم ميزنيم پس از آن ماست و بيكينگ پودر را اضافه كرده در انتها آرد را بتدريج اضافه كنيد تا خمير يكدستي به دست آيد

روي سطح صافي مقداري آرد پاشيده خمير را با ضخامت 1 سانتي متر روي آن پهن كرده سپس به دلخواه قالب زده و داخل سيني فر بچينيد.

سپس از موادي كه براي رويه شيريني درست كرديم با قلم مو روي شيريني بماليد سپس روي آنها خلال پسته و كنجد پاشيده و به مدت 15 تا 20 دقيقه در طبقه وسط فر با درجه حرارت 175 درجه سانتيگراد ( كه قبلا گرم شده بوده ) قرار دهيد تا پخته شود و پس از اينكه كاملا خنك شد در ظرف مورد نظر چيده و سرو كنيد

نكته : اين دستور متعلق به يكي از بانوان با تجربه قزويني است كاملا امتحان شده است و با خيال راحت از اين دستور استفاده كنيد


نكته : بخاطر اينكه مقادير مواد اوليه زياد است من براي بار اول با 6/1 اين مواد نان چايي پختم كه در حدود 50 تا شيريني درست شد با اين مقدار آرد كه در دستور آمده تقريبا در حدود 300 تا نان چايي خواهيد داشت
 

پانته آ

متخصص بخش
قرابيه قزويني
bbbbb.gif









پودر بادام : 600 گرم
پودر قند : 450 گرم

آرد برنج : 400 گرم

تخم مرغ : 6عدد

وانيل : كمي

پودر هل : 1 قاشق غذاخوري

روغن جامد : 2 قاشق غذاخوري


روغن جامد و پودر قند را با همزن برقي هم بزنيد تا لطيف شود

تخم مرغ ها و وانيل و پودر هل را اضافه كرده و هم بزنيد

پودر بادام را به مخلوط اضافه كنيد در انتها آرد ببرنج را به تدريج اضافه كنيد مخلوط بدست آمده كمي چسبناك است خيلي كم نوك انگشتان را خيس كرده و از خمير برداشته و گرد ميكنيم و خلال پسته را براي تزيين روي آن قرار ميدهيم در فر با درجه حرارت 130 درجه سانتيگراد كه از قبل گرم كرديم در طبقه وسط فر به مدت 15 دقيقه ميگذاريم بپزد

البته استاندارد فر ها با هم متفاوته خيلي بايد مراقب باشيد چون پودر بادام زود ميسوزد



نكته : من براي بار اول با نصف مواد اين شيريني رو درست كردم كه در حدود 100 تا شيريني به من داد
 

پانته آ

متخصص بخش
شیرینی توت
خمیرمارزیپان
رنگهای خوراکی
اسانس
شکر

به خمیر رنگ صورتی زدم کمی هم اسانس توت فرنگی وبعداز فرم دادن به خمیر به شکل میوه دلخواه در شکرمی غلطانیم .توت سفید از خمیر بی رنگه وبرای دمش هم از خلال پسته استفاده کردم شما میتوانید با رنگهای دیگه میوه هایی مثل پرتقال وموز وسیب وزردآلو وگلابی یامیوه های دلخواهتونو درست کنید خیلی راحت وآسون آماده میشه
 

پانته آ

متخصص بخش
برساق شیرینی محلی
آرد 10 پیمانه پلوپز
تخم مرغ 5 عدد
شکر 2 پیمانه
روغن 1 پیمانه
نمک 1 ق م
زردچوبه 1 ق غ
دارچین 1 ق غ
هل 1 ق م
زیره 2 ق غ
رازیانه 5 ق غ
وانیل کمی
بکینگ پودر 1 ق غ
شیر 1 لیوان(200 سی سی)

تمام مواد رو با هم مخلوط کرده حسابی ورز میدیم این خمیر کمی سفته و ورز دادنش مشکل با اینحال باید حسابی ورزش بدید.بذارید 3-4 بمونه تا ور بیاد اگه محیط آشپزخونه تون گرم مدت زمان کمتری برای ور آمدن نیاز داره. بعد از اینمدت خمیر رو یا قالب بزنید .مرحله بعدی توی روغن داغ و فراوان سرخش کنید و نرمه قند روش بپاشید. به یه بار امتحانش میارزه.تا مدت زیادی هم خارج از یخچال قابل نگهداریه.این مقدار مواد خیلی زیاد میشه. میتویند مواد رو نصف کنید


 

پانته آ

متخصص بخش
شیرینی نون چرخی قزوین
مواد لازم
آرد سفید 500 گرم
آرد برنج 50 گرم
روغن جامد 450گرم
پودر قند 170گرم
زرده تخم مرغ 3عدد
هل 2/3 ق غ
گلاب 1/3استکان
ماست 150گرم
جوش شیرین 1/2 ق چ
پودر پسته برای تزیین




 
بالا