• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طراحی نوین و تجربه‌های هنری

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
طراحی نوین و تجربه‌های هنری (١)


پس از جنگ جهانی اول، تولید صنعتی مختل شد و از کاربردهای تجاری طراحی کاسته شد. برای بسیاری از طراحان ، این درگیریها، لوح سپیدی آفریده بود که می بایست جهان دوباره بر آن تصویر می شد.

22862387823457602282251651322404970171234.jpg
نتیجه این که سال های جنگ، زمان یکپارچگی اندیشه های تجربی هنری در زمینه طراحی شد و مکتب های هنر و طراحی، به آزمایشگاهی برای آزمودن مهارت های اصولی زبان طراحی تبدیل شد.

پیش از سال 1914م. فوتوریسم ایتالیایی همه گیر شده بود. پیامدهای جنگ، با مکاشفه بصری از راه ماشین آلات و کارخانه ها، در نقاشی و شعر نفوذ کرد. این تشنج در آثار دادائیست ها در زوریخ، برلین، پاریس، بارسلون و نیویورک نیز نمود یافت.

بیانیه های آنان، ترکیب قراردادی چینش صفحات را درهم شکست و در آنها بیشترین تایپوگرافی های تجربی انجام گرفت.

فوتوریست ها و دادائیست ها، اصول تقارن تصویری را کشف کردند. حروف ، با این پیش زمینه که چشم می تواند بلا فاصله پیام های گوناگون را در سرتاسر صفحه تعبیر کند، آشکارا به دلخواه در صفحه چیده می شدند.

یکی از الهامات فوتوریستی، از مشاهده تبلیغات ذخیره سازی بر روی قطاری در حال گذر گرفته شد که معادل تایپوگرافی متحرک بود. هنرمندان ، طراحان و شاعران با هجوم بردن به سینی های حروفچینی ، شیوه قرارگیری و چیدمان گوناگون حروف را با واپیچانی یا تاکید به معانی آزمودند.

پایان جنگ جهانی اول ، تحولی را در درک هنر نشان داد که پس از انقلاب سیاسی موفق روسیه در سال 2917م. و چندین انقلاب فعال در دیگر نقاط جهان به پیش رفت.

بسیاری از هنرمندان و طراحان جوان، پیرو این سبک ها شدند.

رنج بازگشت سربازان از جنگ که با ویرانی گسترده سال های جنگ دوچندان شده بود، نیازی فوری را برای تهیه مسکن مطرح کرد. برای پاسخگویی به این بحران، معماران به انجام پروزه های جمعی روی آوردند تا خانه هایی انبوه و مبلمان هایی کاربردی برای مردم بسازند.

ارتباط بصری کاربردی نیز به عنوان یکی از اولویت ها شناخته شد. طراحان تشخیص دادند که این کار می تواند به درک همگانی و بین المللی کمک کند و امیدوار بودند که هندسه انتزاعی ،" تایپفِیس های سن سریف "ساده شده و عکاسی یا فوتو مونتاژ بتواند به عنوان زبان بصری فراگیری که بر تفاوت های فرهنگی و طبقاتی غلبه می کند با هم در آمیزند.

بیشتر روش های متمرکز طراحی " باهاوس" در آلمان و کارگاه های تکنیکی و هنری موفق در مسکو بود. هرچند فصاحت طراحی گرافیک نوین ، ماشینی شدن را می طلبید، این طراحی ها هیچگاه تولیدهایی ماشینی نبودند. برای مثال "مک نایت کوفر" و " کاساندر" در آثارشان از "ایربزاش"، برای آفرینش دقتی همانند ماشین استفاده می کردند


آنها در گروه هایی بدون در نظر گرفتن مرزهای ملی گرد هم آمدند. برای مثال در همایش کانستراکتیویسم، در سال 1922م. در دوسلدورف، طراحانی از رومانی ، اسکاندیناویا، سوئیس، هلند، آلمان و اتحاد جماهیر شوروی شرکت کردند.

این نشست ها، به صورت ادواری برگزار می شد و منادی اندیشه های طراحی تجربی بود.

بیشتر روش های متمرکز طراحی " باهاوس" در آلمان و کارگاه های تکنیکی و هنری موفق در مسکو بود. هرچند فصاحت طراحی گرافیک نوین ، ماشینی شدن را می طلبید، این طراحی ها هیچگاه تولیدهایی ماشینی نبودند. برای مثال "مک نایت کوفر" و " کاساندر" در آثارشان از "ایربزاش"، برای آفرینش دقتی همانند ماشین استفاده می کردند.


ادامه دارد...
سمیه رمضان ماهی
بخش هنری تبیان

منابع:

یک قرن طراحی گرافیک جرمی آینسلی
تاریخ مختصر طراحی گرافیک ریچارد هولیس
اطلس طراحان گرافیک النا استانیک
 

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
طراحی نوین و تجربه‌های هنری (٢)


در مقاله گذشته توضیحاتی را در زمینه سبک های هنر گرافیک و تبلیغات پس از جنگ جهانی آغاز کردیم. در این نوشتار این مطلب را پی خواهیم گرفت.

1721116845956494031313719166122414.jpg
آرت دکو، مشهورترین نوع طراحی گرافیک مدرن بود. شیوه ای که پس از برگزاری نمایشگاه بین المللی هنرهای تزئینی و صنعتی مدرن در سال 1925م. در پاریس نامگذاری شد و پس از تایپوگرافی نوین، بیشترین اهمیت را دارا بود.

آرت دکو با فیلم، مد و کالاهای لوکس شناخته شد، مجاورت عناصر نامانوس در آغاز برای نمایش شهوت و پریشانی های روان شناسی پنهان ، راهبردی نادرست اما تاثیرگذار بود.

به هر حال ، این سبک می توانست به همان شیوه از سوی طراحان گرافیک برای فریفتن خریداران که به تبلیغات می نگریستند ، استفاده شود و به عنوان بخشی از گسترش روانشناسی فروش، شگفتیِ نامحدودی بیافریند.

ایده کنار هم گذاشتن پیش بینی نشده ، به ویژه در مورد عکاسی مد، اجرا شدنی بود و در این زمینه " الکسی برادوویچ" عکس های سورئالیستی را در دوره ای که مدیریت هنری مجله ای را در ایالات متحده بر عهده داشت، ارائه نمود.

روند مدرنیسم به واسطه پیدایش "توتالیتاریالیسم" (به معنای استبداد حکومتی) در اروپا گسسته شد.

در سال 1933م. با روی کار آمدن سوسیالیست های ملی در آلمان، طراحی گرافیک به سوئیس و ایتالیا که در آنجا "موسیلینی" هم چنان از فوتوریسم حمایت می نمود، هجرت کرد.

پس از آن مدرنیسم، به ویژه از پاریس و لندن ، به ایالات متحده برده شد. بسیاری از طراحانی که در اینجا معرفی شده اند این مسیر را پیمودند، همچون " موهولی ناگی" ، " کاساندر" ، " ساتنار"، " تیکه" ، " متر" ، " برادوویچ" ، " بایر " و " زَف".

با انتقال ایده های مدرنیسم به رئالیسم ، حال و هوای تجاری امریکا این اصول را نپذیرفت، چرا که تعهدات آرمانی که برای ایجاد جامعه ای نوین در اروپا در طول دهه 1920 م. بیان شدند، بسیاری از ارزش های زیبایی شناسانه آغاز مدرنیسم را شکل می دادند

در نیویرک از سوی موزه هنرهای مدرن که سیاست نمایشگاهی آن ، مدرنیسم اروپایی را رواج می داد، به این هنرمندان خوش آمد گفته شد.

این طراحان به وسیله مدیران هنری دلسوز به کار گرفته شدند و به سرعت طراحی جلد مجله های معتبری چون " وُگ" ، " هارپِرس بِزار" و " فُرچن" را به عهده گرفتند. اگرچه مدرسه باهاوس نوین " موهولی ناگی " در شیکاگو ، عمر کوتاهی داشت و بعد از یک سال بسته شد.
23067389619310310816794118418018321039117.jpg
با انتقال ایده های مدرنیسم به رئالیسم ، حال و هوای تجاری امریکا این اصول را نپذیرفت، چرا که تعهدات آرمانی که برای ایجاد جامعه ای نوین در اروپا در طول دهه 1920 م. بیان شدند، بسیاری از ارزش های زیبایی شناسانه آغاز مدرنیسم را شکل می دادند.

در این زمان با تغییر مفهوم اصلی ، این شیوه به صورت دسته ای از وام گیری های قالبی درآمد.

ویژگی های اصلی آن عبارت بودند از:

میل به ساده سازی
بهره گیری از علامت و نمادها به صورت مختصرنویسی بصری
بهره گیری از چهار چوب زبان بصری الهام بخشو آشکار که موازنه هایی در هنر مدرن داشت.

در نهایت این شیوه در امریکا، به اندازه تجربیات طراحی منفرد دیگر، به زبانی بصری برای موسسه ها تغییر شکل پیدا کرد.

سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان

منابع:

یک قرن طراحی گرافیک جرمی آینسلی
تاریخ مختصر طراحی گرافیک ریچارد هولیس
اطلس طراحان گرافیک النا استانیک
 
بالا