• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طرز تهیه شیرینی مشهدی ( یا لینزر یا شیرینی آلمانی )

امیر ارسلان

کاربر ويژه
مواد لازمكره --------------------------- 100 گرمآرد ---------------------------- 150 گرمپودر شكر --------------------- 50 گرمزرده تخم مرغ ---------------- 2 عدد ( آب پز شده )زرده تخم مرغ ----------------- 1 عدد براي روي شيريني هامربا يا مارمالاد --------------- به مقدار لازم ( ترجيحا توت فرنگي )انواع مغز خشكبار ------------ به مقدار لازم براي تزئينوانيل -------------------------- نصف قاشق چايخوري
طرز تهیه
ابتدا 2 عدد تخم مرغ را آب پز كنيد تا زرده آن کاملا" سفت شود .بعد زرده را جدا كنيد و بعد از اینکه کمی خنک شد با رنده کاملا ریز رنده كنيد. کره را که به دماي محيط رسيده است و كاملا نرم شده است ، به زرده پخته شده اضافه كنيد و ورز دهيد تا كره و زرده رنده شده تخم مرغ با هم مخلوط شوند .پودر شکر را هم اضافه كنيد و مخلوط كنيد و در نهایت آرد الک شده و وانیل را اضافه كنيد تا خمیر نرم و یکدستی به دست آيد.این خمیر نيازي به آرد اضافه و یا ورز دادن بيش از اندازه ندارد و در حد مخلوط شدن مواد كافي است .
بعد خمیر را بوسیله وردنه باز كنيد.اگر زیر و روی خمیر را يك سفره پلاستیکي بگذاريد ( يا كسيه فريزر باز شده ) و وردنه كنيد ، راحت تر انجام ميشود .خمير را با قالبهاي مختلف به قطر حداكثر نيم سانتيمتر قالب بزنيد .دقت كنيد كه شیرینی ها را به صورت جفتي قالب بزنيد و روی یک عدد از این شیرینی ها را که در قسمت بالا قرار ميگيرد زرده تخم مرغ و به دلخواه پودر پسته . کنجد ، نارگیل ، مغز بادام و یا گردو بپاشيد و در فر 200 درجه سانتیگراد بپزيد. به محض اینکه دور شیرینی ها طلائی شد ، سيني را از فر خارج كنيد و بدون حركت دادن شيريني ها، سيني را در مجاورت هواي باز قرار دهيد تا شيريني ها خنك شوند و بعد از خنک شدن بین هر دو عدد شیرینی مقداري مارمالاد يا مربا بريزيد و قسمت دوم را روی آن قرار دهيد . ( جفتي قالب زدن شيريني ها به اين دليل بود ) اگر اين نوع شيريني را در ظرفي با درب بسته و دور از نور و رطوبت و در جاي خنك نگهداري كنيد تا حدود يك ماه قابل استفاده است بدون اينكه طعم و ظاهر آن تغيير كند . نكته : دقت كنيد كه پودر شكر و پودر قند در شيريني پزي به هيچ وجه جايگزين همديگر نيستند و هركدام كارآيي مخصوص به خودشان را دارند .براي به دست آوردن پودر شكر ، شكر معمولي ( يا اگر حرفه اي تر كار ميكنيد شكر شسته دانه ريز مخصوص قنادي ) را در مخلوط كن خرد كنيد تا پودر شكر به دست آيد . براي الك كردن آرد توجه داشته باشيد كه اگر از آرد معمولي استفاده ميكنيد حداقل 12 بار و اگر از آرد مخصوص شيريني پزي استفاده ميكنيد حداقل 2 بار آرد را الك كنيد .زمان پخت اين شيريني در فر با دماي ذكر شده ، بستگي به رنگ شيريني دارد . معمولا بين ۲۰ تا ۴۰ دقيقه ، شيريني كاملا به رنگ دلخواه خواهد رسيد .
 

rahnama

پدر ایران انجمن
k006.jpg

پودر شکر۱۰۰گرم
روغن جامد۳۰۰ گرم
شربت۶۰گرم
شیر تازه۶۰ گرم
وانیلمقداری
تخم مرغیک عدد
ارد گندم۶۰۰گرم
k012.jpg

 

rahnama

پدر ایران انجمن
80551790365509710378.jpg


[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]مواد لازم:
آرد ۵۰۰گرم​
کره ۲۰۰گرم​
پودر قند ۱۲۰گرم​
تخم مرغ ۲عدد​
شربت یک چهارم پیمانه​
بکینگ پودر ۱قاشق چایخوری​
پودر هل یک دوم قاشق چایخوری​
مارمالاد به اندازه دلخواه​
پودر پسته+خلال بادام به اندازه دلخواه​
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]مواد لازم برای شربت شیرینی:
شکر ۱پیمانه​
آب یک دوم پیمانه​
گلاب یک دوم پیمانه​
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif] طرز تهیه:
۱.قبل از هر کاری اول شربت رو درست میکنیم به این صورت که همه مواد رو با هم مخلوط بعد میذاریم روی حرارت ملایم تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشه بعد از روی حرارت برمیداریم تا شربت مقداری خنک بشه...​
46462231702422790353.jpg
۲.کره+پودر قند رو با همزن میزنیم تا خوب مخلوط بشن.​
45497519507162058517.jpg
۳.بعد پودر هل و دونه دونه تخم مرغها رو اضافه میکنیم و با همزن میزنیم.​
37588685283512636367.jpg
۴.شربت رو اضافه و دوباره با همزن میزنیم تا خوب با هم مخلوط بشن.​
46136968862003619730.jpg
۵.آرد+بکینگ پودر رو به مایه اضافه و با دست شروع میکنیم به مخلوط کردن و مقداری هم ورز میدیم.​
88533147144921333744.jpg
86685118364942215155.jpg
۶.خمیر رو داخل کیسه فریزر میذاریم و به مدت ۱۵دقیقه استراحت میدیم(در محیط آشپزخونه).​
23240025365311588222.jpg
۷.خمیر رو پهن و به قطر چند میلی متر بازش میکنیم و بعد هم قالب میزنیم خمیر زیر شیرینی رو قالب ساده و خمیر روی شیرینی رو با قالب میان تهی...​
50566886273354415287.jpg
۸.در سینی فر میچینیم بعد در طبقه وسط فر قرار میدیم با دمای ۱۷۵درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه.​
99412761928177248315.jpg
۹.بعد از پخت یک طرف شیرینی ها رو مارمالاد میمالیم و حالا جفت جفت روی هم قرار میدیم و در آخر هم برای تزیین از مغزهای دلخواهمون روی شیرینی ها میریزیم.(بهتره که مقداری عسل روی شیرینی بمالیم تا مغزها از شیرینی جدا نشن.)...​
25163243399850238955.jpg
53506817192107745929.jpg
[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]نکته:
۱.حتما آرد +پودر قند رو الک کنید.[FONT=courier new, courier, mono]*
۲.به جای کره از روغن جامد هم میشه استفاده کنید.[FONT=courier new, courier, mono]*
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]۳.یکربع قبل فر رو روشن کنید تا گرم بشه.*
۴.از پودر نارگیل و شکلات ذوب شده هم میتونید برای تزیین روی شیرینی ها استفاده کنید.[FONT=courier new, courier, mono]*
88221502913928364806.jpg


 
بالا