• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طرز تهیه غذا محلی خراسانی

پانته آ

متخصص بخش
طرز تهیه توگی سر داغی خراسانی(دمي سيرداغ عدس)
خیلی غذای خوشمزه و راحتیه پیشنهاد میکنم حتما درست کنید پشیمون نمیشید
یه جورایی هم میشه گفت رژیمیه

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 200 گرم پیاز داغ: 2 قاشق سوپخوری کنجد:100 گرم
عدس پخته:150 گرم کشک:1 دوم پیمانه نعنا داغ:1 قاشق سوپخوری
زعفران آبکرده:1قاشق سوپخوری سیر داغ:1 حبه آب: 2 لیوان
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم



طرز تهیه:
گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه را با هم ورز میدیم



داخل تابه میریزیم تا آب گوشت کشیده بشه وقتی که آبش کشیده شد پیاز داغ و اضافه میکنیم و به هم میزنیم







بعد آب و اضافه میکنیم و وقتی آب جوشید کنجد و اضافه میکنیم و شعله رو کم میکنیم تا کنجد بپزه (حدود 15 دقیقه)




عدس را اضافه میکنیم وقتی آبش کشیده شد ازروی حرارت بر میداریم و با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن یکدستش میکنیم




کشک را داخلش ریخته و روی حرارت ملایم هم میزنیم تا جا بیفتد




سپس داخل ظرف میکشیم و با سر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ و کشک و زعفران تزیین میکنیم


P60BF3565.jpg
 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش
ساطری پلو یکی از غذاهای سنتی و محلی استان خراسان است.

● مواد لازم:

برنج: سه پیمانه

هویج..................... 500 گرم

گوشت چرخکرده........... 200 گرم

پیاز متوسط................ یک عدد
کشمش پلویی............... یک پیمانه

زعفران آبکرده............ یک دوم پیمانه
روغن..................... به میزان لازم

● طرز تهیه:

ابتدا برنج را که از قبل خیس کردهایم، آبکشی کرده و کنار میگذاریم. سپس هویجها را خلالی خرد کرده و تفت میدهیم.

گوشت را نیز با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط و به شکل کوفته ریزههای کوچک درست کرده و سرخشان میکنیم.
آنگاه کشمشهای شسته شده را تفت داده و تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط کرده و نیمی از زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم.
در مرحله بعد، در قابلمه مورد نظر کمی از برنج آبکشی ریخته و روی آن مقداری از مواد آماده شده را میریزیم، این کار را لایهلایه تکرار میکنیم تا برنج و مواد تمام شود، سپس روی آن مابقی زعفران را ریخته و میگذاریم برنج دم بکشد.
در مرحله آخر، هنگامی که برنج دم کشید، روی آن روغن گرم شده را ریخته و در ظرف مورد نظر میکشیم.00152881.jpg
 

پانته آ

متخصص بخش
آشنایی با روش تهیه آش جوشواره؛ غذای بومی بجنورد
[h=2]مواد اولیه گوشت چرخ شده 200 گرم
عدس پخته یک و نیم لیوان
اسفناج پخته‌شده یک فنجان
پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رازیانه دو قاشق مرباخوری
تخم گشنیز دو قاشق مرباخوری
جوز هندی (ساییده شده) دو قاشق مرباخوری
خمیر پیراشکی یا خمیر آماده‌ی فیلو

[h=2]طرز تهیه * گوشت چرخ‌کرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت ‌داده، کمی نمک و زردچوبه به آن می‌زنیم و با یک فنجان آب می‌گذاریم تا بپزد.
* سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخی را مخلوط کرده و نصفی از ادویه (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل می‌زنیم و با میکسر خوب له می‌کنیم. این موادِ میانی جوشواره است که آماده و کنار می‌گذاریم.
برای درست کردن جوشواره‌ها به دو طریق می‌شود عمل کنیم:
118179169217204125971331271425109175130178153.jpg

1- قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازکی باز می‌کنیم و قالب می‌زنیم و داخل لواش‌ها را با مقداری از مواد پر می‌کنیم و با لواش دیگری روی آن را می‌پوشانیم و با چنگال چین می‌کشیم.

2- یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن می‌گذاریم و با لواش دیگری روی آن را می‌پوشانیم و با فاصله آن‌ها را برش می‌زنیم و با چنگال چین می‌کشیم.

* قابلمه‌ای را پر از آب کرده روی حرارت می‌گذاریم تا بجوشد و سپس جوشواره‌ها را داخل آب در حال جوش می‌ریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له و وا برود. جوشواره‌ها را داخل آبکش ریخته کنار می‌گذاریم.
* باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم و باقی ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب می‌گذاریم اسفناج بپزد و جا بیفتد و سس جوشواره‌ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.
* این غذای بومی بجنوردی به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می‌توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی - بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه‌تر می‌شود.
 
بالا