پانته آ
متخصص بخش
[h=2]
در میان نذریهای متداول در تاسوعا و عاشورا، خورش قیمه از همه رایجتر است و همهساله در این ایام، حجم زیادی از این غذای خوشعطر تهیه و طبخ میشود. این خورش اصیل در گوشه و کنار کشورمان به شیوههای مختلفی تهیه میشود؛
مثلا گیلانیها معمولا به آن دارچین اضافه میکنند و تبریزیها گرد لیمو و ادویهای متشکل از دارچین، میخک، فلفل سیاه و فلفل بهار. جنوبیها به جای لپه از نخود استفاده میکنند و بیش از برنج، خورش میخورند. بعضیها روی قیمهشان خلال سرخ شده سیبزمینی میریزند و بعضی دیگر، آن را با بادمجان و کمی غوره میل میکنند.
● مواد لازم :
● طرز تهیه قیمه نذری :
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت بدهید. گوشت خردشده را به آن افزوده و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب بگذارید بپزد. پس از نیمپزشدن به آنها لیمو و لپه بزنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد. نیم ساعت مانده به برداشتن خورش به آن زعفران ساییده شده و نمک را افزوده و گوجهفرنگیهای دو نیم شده را روی خورش قرار دهید؛ به طوری که پوستشان روی آب باشد. در هنگام کشیدن نیز گوجهها را در کناری قرار دهید و خورش را بریزید و روی آن را با خلال سرخ شده سیبزمینی تزیین کنید.
این خورش تقریباً ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین ۴ نفر، به هر نفر ۳۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته میدانیم که معمولا بیش از خورش، برنج خورده میشود و به این ترتیب دریافت انرژی ناشی از مصرف این غذا قطعاً به ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید.

در میان نذریهای متداول در تاسوعا و عاشورا، خورش قیمه از همه رایجتر است و همهساله در این ایام، حجم زیادی از این غذای خوشعطر تهیه و طبخ میشود. این خورش اصیل در گوشه و کنار کشورمان به شیوههای مختلفی تهیه میشود؛
مثلا گیلانیها معمولا به آن دارچین اضافه میکنند و تبریزیها گرد لیمو و ادویهای متشکل از دارچین، میخک، فلفل سیاه و فلفل بهار. جنوبیها به جای لپه از نخود استفاده میکنند و بیش از برنج، خورش میخورند. بعضیها روی قیمهشان خلال سرخ شده سیبزمینی میریزند و بعضی دیگر، آن را با بادمجان و کمی غوره میل میکنند.
● مواد لازم :
راسته گوسفند | ۳۰۰ گرم | ۵۰۰ کیلوکالری |
پیاز متوسط | ۱ عدد | ۲۵ کیلوکالری |
لپه خیس شده | ۱ لیوان | ۲۴۰ کیلوکالری |
گوجهفرنگی متوسط | ۴ عدد | ۷۵ کیلوکالری |
لیمو عمانی | ۴ عدد | صفر |
سیبزمینی متوسط | ۲ عدد | ۱۶۰ کیلوکالری |
زردچوبه، زعفران نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه | صفر |
روغن مخصوص سرخ کردن | ۳ قاشق غذاخوری | ۱۳۵ کیلوکالری |
● طرز تهیه قیمه نذری :
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت بدهید. گوشت خردشده را به آن افزوده و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب بگذارید بپزد. پس از نیمپزشدن به آنها لیمو و لپه بزنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد. نیم ساعت مانده به برداشتن خورش به آن زعفران ساییده شده و نمک را افزوده و گوجهفرنگیهای دو نیم شده را روی خورش قرار دهید؛ به طوری که پوستشان روی آب باشد. در هنگام کشیدن نیز گوجهها را در کناری قرار دهید و خورش را بریزید و روی آن را با خلال سرخ شده سیبزمینی تزیین کنید.
این خورش تقریباً ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین ۴ نفر، به هر نفر ۳۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته میدانیم که معمولا بیش از خورش، برنج خورده میشود و به این ترتیب دریافت انرژی ناشی از مصرف این غذا قطعاً به ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید.