• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عفونت ادراری در دیابتی ها بیشتر است

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
شیوع عفونت‌های ادراری در خانم‌های دیابتی بیشتر از زنان غیردیابتی است.

این میزان شیوع وقتی افزایش چشم‌گیری دارد که طول مدت دیابت نیز بیشتر باشد.

ضمنا اگر قند خون افراد دیابتی (چه خانم و چه آقا) کنترل نشده باشد، علاوه بر افزایش شیوع، شدت عفونت ادراری نیز بیشتر می‌شود.

نکته بعدی اینکه افراد دیابتی نسبت به غیردیابتی‌ها، بیشتر به عفونت‌های ادراری بدون علامت مبتلا می‌شوند، یعنی با اینکه آزمایش کشت ادرارشان مثبت شده(نشان می دهد عفونت دارند)، ولی خود شخص علامت‌هایی مثل سوزش ادرار، تکرر ادرار، تب و درد در ناحیه پایین شکم ندارد.



در زنان غیردیابتی فقط 6 درصد افراد به عفونت ادراری بدون علامت مبتلا می‌شوند، اما در دیابتی‌ها این عدد به 18 درصد می‌رسد.

علاوه بر عفونت‌های ادراری، دومین مشکلی که در دیابتی‌ها ایجاد می‌شود، مختل شدن کار سیستم عصبی خودکار مثانه است.
دستگاه ادراری

این سیستم، مثانه و مجاری ادراری را عصب می‌دهد و در حس پُر شدن مثانه و تخلیه ادرار نقش دارد.

وقتی این سیستم مهم مختل شود، فرد با اینکه مثانه‌اش پُر است، اما احساس ادرار کمتری می‌کند و دیرتر مثانه را تخلیه می کند.

به مرور زمان تخلیه مثانه هم دچار مشکل می‌شود، چون عضلات مثانه به خوبی نمی‌توانند منقبض شوند و حتی پس از تخلیه ادرار نیز، ادرار زیادی در مثانه باقی می‌ماند، ولی فرد دیابتی آن را حس نمی‌کند.



این حالت دو مشکل پدید می‌آورد، اول افزایش عفونت ادراری و دوم پدید آمدن حالت بی‌اختیاری ادرار است، چون مثانه پُر شده و ادرار به صورت سرریز نشت می‌کند.



مشکلاتی که مطرح شد، به مرور باعث اختلال در شدت دفع ادرار می‌شود، یعنی ادرار دیگر جریان عادی نخواهد داشت و قطره‌قطره می‌آید.

تنها راه شما برای پیشگیری، کنترل مرتب قند‌خون است. قندخون که بالا باشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و مستعد ابتلا به عفونت‌های ادراری می‌شود و به تدریج اعصاب کل بدن از جمله مثانه تخریب می‌شوند.

دکتر محسن خوش‌نیت- فوق‌تخصص متابولیسم و غدد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ابتلا به عفونت ادراري در زنان مبتلا به ديابت بيشتر است


محققان مركز اطلاعات و تحقيقات اپيدميولوژيك (eric) در آمريكا اعلام كردند: ابتلا به عفونت حاد دستگاه ادراري ( auti) در دوران يائسگي در زنان مبتلا به ديابت به مراتب بيشتر از ساير زنان است.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، محققان اين مركز با مطالعه دو ساله 900 زن يائسه بين 55 تا 75 سال كه 13 درصد آنها به ديابت مبتلا بودند، شيوع عفونت دستگاه اداري را در آنها مورد بررسي قرار دادند.

در اين تحقيق مشخص شد كه شيوع عفونت حاد دستگاه ادراري در زنان ديابتي كه از انسولين يا داروهاي خوراكي كاهنده قند خون استفاده مي‌كردند از افراد ديگر بيشتر بود، اما در آنهايي كه بيماري قندشان با رژيم غذايي كنترل مي‌شد با افراد عادي تفاوتي نداشت.

ارگانيسم‌هاي مسؤول ايجاد عفونت حاد دستگاه اداري در افراد ديابتيك با سايرين يكسان بود و بين مدت ابتلا به ديابت و ميزان شيوع auti ارتباط منطقي وجود نداشت.
 
بالا