• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عكاسي از كودكان

Reza

متخصص بخش اسکریپت
از نظر آماري كودكان محبوب ترين سوژه عكاسي در تمام دنيا هستند. آنها جذاب هستند. به همين دليل عكاس هنگام عكاسي از كودكان احساس راحتي مي كند و خلاصه سوژه فوق العاده اي براي عكاسي هستند. فقط بايد هنگام عكاسي از كودكان صبور بود و البته بايد مهارت هايي را هم كسب كرد. تا بتوان عكس هاي خوبي گرفت.
baby1.jpg
نكات عكاسي از كودكان
ــ چشم هاي بزرگ كودكان بايد مورد توجه دقيق عكاس باشد و به اندازه كافي در عكس واضح باشد. با خاموش كردن فلاش دوربين خود از قرمزي چشم ها جلوگيري كنيد. سعي كنيد از نور طبيعي براي عكاسي از كودكان استفاده كنيد. البته اگر نور كافي در اختيار نداريد. ولي اگر نور كافي نيست مي توانيد بعداً مشكل قرمزي چشم ها را در كامپيوتر خود با كمك نرم افزارهاي گرافيكي حل كنيد.
ــ كودكان غير قابل پيش بيني اند و تمايل به حركت و جنب و جوش دارند كه اين حركت ها سبب تار شدن سوژه عكاسي كه همان كودك است مي شود از ISO با سرعت بالا و aperture بالا (حداكثر گشادي لنز) استفاده كنيد تا در كمترين زمان ممكن عكس خود را بگيريد. همين طور بايد تعداد زيادي عكس بگيريد تا بهترين را انتخاب كنيد. اين هم به لطف دوربين هاي ديجيتال امكان پذير است چون ديگر با هر عكس يك فيلم حرام نمي كنيد.
ــ پشت زمينه را ساده نگه داريد. چون معمولاً كودكان در محيطي پر از اسباب بازي و اسباب و وسايل هستند معمولاً پشت زمينه بيشتر از خود عكس جلب توجه مي كند. و در اغلب موارد در عكاسي از كودك محيط اطراف اصلاً مهم نيستند و فقط از زيبايي عكس مي كاهند. به كودك خود نزديك شويد و تا حد امكان زوم كنيد. اگر از لنز وايد استفاده مي كنيد فاصله خود را با كودك حفظ كنيد مگر اينكه بخواهيد يك عكس خنده دار يا ... بگيريد. لباسهاي رنگارنگ و پر نقش نگار توجه را از صورت كودك به جاهاي قسمتهاي ديگر عكس جلب مي كنند. براي گرفتن بهترين عكس از نور معمولي و لباسهايي با رنگ محدود استفاده كنيد.
ــ سعي كنيد طيف رنگ هاي موجود در عكس را كاهش دهيد.
ــ بهترين لحظات براي عكاسي در كسري از ثانيه از دست مي روند هميشه دوربين خود را آماده نگه داريد.
ــ شايد عكس هايي كه شما از كودك خود مي گيريد، برايتان جالب باشد ولي براي ديگران اين گونه نباشد. بنابراين سعي كنيد در شرايط غير عادي و غير معمول از كودك عكس بگيريد.
متفاوت باشيد.
در اينجا به چيزهايي كه منجر به يك عكس غير معمول و جالب از كودك مي شود به اختصار اشاره مي شود:
baby3.jpg
ــ كل اندام كودك را در عكس نمايش ندهيد مثلاً يك پا يا يك دست را مي توانيد خارج از كادر عكس بيندازيد. اين سبب مي شود كه بيننده در ناخودآگاه خود بدنبال آن عضو غايب بگردد؟!
ــ به جاي عكس گرفتن از كودك از اسباب بازي هاي رنگ وا رنگ كودك عكس بگيريد.
ــ عكس را از ديد يك بزرگسال نگيريد بلكه از ديد يك خردسال عكس بگيريد.
baby4.jpg
ــ از كودكان در شرايط نامتعارف عكس بگيريد.
baby2.jpg
ــ از كودكان در شرايطي كه به خود قيافه بزرگسالان را مي گيرند عكس بگيريد.
ــ از آينه ها استفاده كنيد، عكاسي از كودك در حاليكه روي يك آينه چهار دست و پا كردن يا خزيدن تجربه جالبي است. البته اگر آنقدر خوش شانس هستيد كه مي توانيد از دو قلوها و چند قلوها عكس بگيريد كمتر به آينه احتياج پيدا مي كنيد.
ــ تار كردن پشت زمينه در مورد كودكان نتيجه خوبي مي دهد. براي اين منظور از لنز بلند و aperture بالا استفاده كنيد تا پشت زمينه را تار كنيد بعد از گرفتن عكس مي توانيد از فيلترهاي Blur براي مات كردن پشت زمينه استفاده كنيد.
ــ كودكان از قرار گرفتن در جاهاي عجيب و غريب احساس خوبي دارند و رفتارهاي جالبي از خود نشان مي دهند.
ــ لوازم حتي لوازم شخصي معمولي مي توانند نتيجه جالبي در عكس كودك داشته باشند مثلاً كفش ها يا عينك بزرگسال يا لباس بزرگي كه تن كودك مي كنيد در عكس جالب خواهد بود.
ــ سعي كنيد از زواياي مختلف عكس بگيريد.
ــ متضاد عمل كنيد. يك كودك را كوچك نشان ندهيد بكله سعي كنيد آن را مانند يك بزرگسال يا حتي يك غول در عكس خود نشان دهيد.
ــ براي پشت زمينه عكس از فيلتر motion blur در نرم افزارهاي ويرايش تصوير (مانند فتوشاپ) استفاده كنيد. تا پشت زمينه منحرف كننده افكار بيننده را تار كنيد. ولي صورت و چشمهاي كودك بايد واضح و شفاف باشند. البته اين كار به سادگي و سرعت امكان پذير نيست.
تفاوت ها را نشان دهيد:
ــ نشان دادن ابعاد اجزاي بدن كودكان به نسبت ديگران مي تواند عكس ها جالبي خلق كند.
ــ غذا خوردن كودكان با كثيف كاري هاي آنها هميشه جالب است.
ــ پوست خيلي صاف و نازك كودك را در عكس ها نشان دهيد.
ــ احساسات شديد كودكان را ثبت كنيد. شادي، پريشاني، بداخلاقي، حماقت ها و شيطنت هاي آنها عكس زيبايي مي سازند.
ــ فقط نزديك نشويد تا جائيكه لنز دوربين شما اجازه مي دهد به كودكان نزديك شويد.

B a R a N

مدير ارشد تالار
از کودکان بدون سختی عکس بگیریم

برای آموزش عکاسی از کودکان و رفع مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد به سراغ یک عکاس حرفه ای رفتیم تا راه کار های ساده ای برای عکاسی پرتره از کودکان در محیط باز به ما آموزش دهد تا به وسیله آن هر کسی بتواند عکسهای حرفه ای و با کیفیتی از کودکان بگیرد.

لنزک: برای آموزش عکاسی از کودکان و رفع مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد به سراغ یک عکاس حرفه ای رفتیم تا راه کار های ساده ای برای عکاسی پرتره از کودکان در محیط باز به ما آموزش دهد تا به وسیله آن هر کسی بتواند عکسهای حرفه ای و با کیفیتی از کودکان بگیرد.

226038_689.jpg

با عکاس حرفه ای ما آشنا شوید

شریل لانگ عکاس کودکان و نوزادان به صورت تمام وقت است که Tintern ساکن است. او در مسابقه انجمن عکاسان مطبوعاتی بوستون (BPPA) تا مرحله نهایی پیش رفته و جایزه ممتازی در زمینه عکاسی مادر و فرزند کسب کرده است. او در محیط های باز عکاسی می کند تا با استفاده از نور طبیعی و محیط به کودکی که از او عکس میگیرد شخصیت بدهد و داستانی را با عکس بیان کند.

با کارآموز ما آشنا شوید

دبی کودک ۱۵ ماهه ای به اسم کایرن دارد و به عکاسی علاقه زیادی دارد. او در عکاسی از دبی به مشکلاتی بر خورده که می خواهد با کمک شریل عکسهای حرفه ای بگیرد و از تجربیات او استفاده کند.
تنظیمات مورد نیاز در این تکنیک

قبل از شروع عکاسی، شریل به دبی نکاتی کلیدی در مورد تنظیمات دوربین را گفت که برای بدست آمدن بهترین نتیجه بهتر است از این تنظیمات استفاده کند.

226039_486.jpg

عمق میدان را کنترل کنید

شریل پیشنهاد کرد: «دبی باید در حالت اولویت با دیافراگم (Aperture Priority – AV) عکس بگیرد و مقدار دیافراگم را f/2.8 یا f/4 بگذارد.» او اینگونه ادامه می دهد: «وقتی مقدار دیافراگم را انتخاب کردم، کمتر پیش می آید آن را تغییر دهم، چرا که وقتی با دیافراگم باز عکس می گیرید فوکوس فقط بر روی سوژه انجام می شود و پس زمینه محوی خواهید داشت و با این کار سوژه را از پس زمینه جدا می کنید. دوربین شما به طور خودکار سرعت شاتر را به مقدار مناسبی انتخاب می کند.»

226040_376.jpg

مقدار ایزو را نسبت به سرعت شاتر در اولویت قرار دهید

«وقتی مقدار دیافراگم خود را انتخاب کردید، سرعت شاتر با توجه به شرایط نوری محیط توسط دوربین انتخاب می شود. اگر سرعت شاتر بیش از حد پایین بود به طوری که لرزش دست در عکس ثبت شود مقدار ایزو را آنقدر بالا می آوریم تا لرزش دست در عکس ثبت نشود. به عقیده من اندکی نویز هم در عکس بد نیست، به عکس جلوه جالبی می دهد.»

226041_441.jpg

چگونه عکاسی از کودکان را بیاموزیم

«سبک عکاسی من خیلی اصولی است: همه چیز به ثبت احساس و ساخت یک داستان در عکس خلاصه می شود. عادت دارم به دنبال عکسهایی باشم که ناگهانی هستند، مثل زمانی که از یک کودک بدون آنکه بداند عکس بگیرم. من فقط با نور طبیعی عکس میگیرم، چراکه به عکس لطافت و احساس بیشتری می دهد.»

«وقتی از نوزادان یا کودکان عکاسی می کنید باید آماده باشید که سریع حرکت کنید، همیشه باید حواستان جمع باشد تا کوچکترین لحظه ای را از دست ندهید. برای عکاسی از نوزادان و کودکان تکنیک سفت و سختی وجود ندارد: همه چیز به ثبت لحظه درست و نشان دهنده حالت کودک است، و برخورداری از بیشترین مقدار نور طبیعی ممکن.»

چگونه توجه کودک را در هنگام عکاسی به چیزی جلب کنیم

اگر از فرزند شخص دیگری عکس می گیرید، شریل اعتقاد دارد که خیلی مهم است که شخصی سعی کند توجه کودک را جلب کند. «اگر افراد زیادی دور کودک جمع باشند چشم و حواس کودک مدام به همه جا پرت می شود و به راحتی نمی توان عکس خوبی از او گرفت.»

«دقت کنید که فقط یک شخص توجه کودک را به خود جلب کند ( این شخص می تواند عکاس، مادر و یا پدر کودک باشد) در این صورت چشمان او به یک نقطه متمرکز می شود، که کار شما را برای ثبت یک عکس خوب بسیار راحت تر می کند.»

226042_362.jpg

با نور و سایه بازی کنید

برای اینکه نحوه برخورد نور به صورت سوژه تان را بهتر درک کنید، یک تکه کاغذ سفید را تا کنید، و فرض کنید هر سمت آن یک قسمت از صورت سوژه شماست. وقتی کاغذ را جایی نگه می دارید که قرار است صورت سوژه آنجا باشد می توانید با دیدن قسمتهای روشن و قسمتهایی که سایه افتاده است بهترین حالت را برای صورت انتخاب کنید.

بچه ها صورت های گردی دارند، و من دوست دارم در عکسی که از آنها می گیرم سایه ای روی صورتشان نباشد تا برق چشمانشان به خوبی جلوه کند. با استفاده از این کاغذ می توانم بهترین مکان قرار گرفتن برای کودک و دوربین را پیدا کنم به طوری که بهترین نور را داشته باشم.

همچنین وقتی می خواهید از شخصی عکس بگیرید، یک چشم خود را ببندید و فقط با یک چشم به آن شخص نگاه کنید تا چیزی که دوربین می بیند را شما هم ببینید. به این صورت شما همه چیز را به صورت دو بعدی می بینید. رنگها، جنس سطوح و نور را واضح تر خواهید دید.

226043_157.jpg

همیشه روی چشم فوکوس کنید

کودکان حرکات خیلی سریعی دارند، پس تقریباً غیر ممکن است که بتوان به صورت دستی روی آنها فوکوس کرد. من همیشه فوکوس خودکار (AF) را بر روی حالت Al Servo می گذارم. در این حالت دوربین با حرکت کردن نقطه ای که روی آن فوکوس شده، فوکوس را تغییر می دهد. همیشه روی چشم سوژه فوکوس کنید، این یکی از نکات مهم و اساسی در عکاسی پرتره است.
از سه قانون ترکیب بندی پیروی کنید

شریل از دبی می خواهد که به دنبال پس زمینه هایی باشد که جلوه طبیعی داشته باشند، تا بافت و جزئیات زیادی را به تصویر بکشد. خیلی مهم است که دبی کجا بایستد و چه کادری را برای عکاسی از کایرن انتخاب کند، چرا که ترکیب بندی خوب در کادر می تواند عکس را بسیار خوب یا بسیار بد کند. در قسمت دوم این مطلب به شرح سه قانونی که استفاده از آنها حیاتی است خواهیم پرداخت.

B a R a N

مدير ارشد تالار
لنزک: در قسمت دوم این مطلب به سه قانون ارزشمند ترکیب بندی: خطوط همگرا، قانون یک سوم و شکل های قرینه خواهیم پرداخت. سپس سراغ فرمت عکس می رویم و اینکه آیا باید از فلاش استفاده کنیم یا خیر. در ادامه لوازم جانبی که به عکاسی از کودک کمک خواهند کرد را معرفی می کنیم.

[h=2]
253262_676.jpg

خطوط همگرا

کایرن در جایی از آلاچاق نشسته است که سه خط طول و عرض و ارتفاع آلاچیق به هم برخورد می کنند. این خطوط چشم بیننده را به سمت خودش و کایرن جلب می کند، که این تقاطع خطوط ذکر شده به شکل ماهرانه ای سوژه را به پس زمینه مرتبط می کنند.

245841_394.jpg

قانون یک سوم

دبی ممکن است خود متوجه نشده باشد اما طوری کادر بندی کرده است که کایرن در خط یک سوم سمت راست کادر قرار گرفته است، که باعث شده عکس جلوه بهتری داشته باشد و یک تعادل خوب در عکس ایجاد شود. برای فراگیری قانون یک سوم این مطلب لنزک را مطالعه نمایید.

شکل های قرینه

اگر به عکس دقت کنید متوجه یک قسمت مثلث شکل نوری در پس زمینه دیوار در سمت چپ تصویر می شوید که به نوعی قرینه سفید رنگی برای لباس کایرن است. و اینکه سوژه به بیرون کادر نگاه می کند و نه به درون کادر جذابیت بیشتری به عکس داده است.

بنشینید

همیشه قد کودکی که می خواهید از او عکس بگیرید را در نظر داشته باشید. برای رسیدن به بهترین نتیجه سعی کنید هم سطح با صورت کودک عکاسی کنید، و به پس زمینه ای که در این ارتفاع خواهید داشت دقت کنید. آماده باشید که برای گرفتن چنین عکسی ممکن است با زانو زدن یا خوابیدن روی زمین لباسهایتان کثیف شود.
برای کیفیت بهتر با فرمت RAW عکس بگیرید

245842_624.jpg

من همه عکسهایم را با فرمت RAW می گیرم، اما فقط برای کیفیت بالای عکسهایم. گاهی برای تبلیغات عکسهایی با قطع ۲۰*۳۰Inch باید چاپ کنم که با فرمت RAW می توان عکسها را با کیفیت بالاتری به این ابعاد تبدیل کرد.

با کودک بازی کنید

شریل به من گفت که وقتی بخواهید از کودک و یا نوزاد عکاسی کنید، مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید اولویت داشتن کودک است. باید بگذارید تا با محیط خو بگیرد. همچنین باید کاملاً منعطف باشید و با کودک هر کجا که رفت حرکت کنید و بگذارید هر کار که می خواهد بکند. در این قسمت ما می توانستیم خیلی کارها به او بگوییم انجام بدهد اما در نهایت بهترین نتیجه را وقتی گرفتیم که او را رها کردیم و اجازه دادیم آنطور که می خواهد رفتار کند.

از فلاش استفاده نکنید

شریل هیچوقت از فلاش استفاده نمی کند، چرا که می تواند عکس را مصنوعی کند، و سایه های خشن و ناخوشایندی تولید می کند. همچنین او می گوید: «از واکنشی که کودکان نسبت به فلاش زدن دوربین نشان می دهند خوشم نمی آید.»

245843_380.jpg

او ادامه می دهد: «نوری که فلاش به صورت آنها می زند آنها را بهت زده می کند و آمادگی آنها را برای عکس بعدی از بین می برد. همچنین وقتی از فلاش استفاده می کنید باید کمی صبر کنید تا فلاش دوباره شارژ شود و از آنجایی که کودکان حرکات سریعی دارند و به سرعت احساساتشان تغییر می کند، در این زمان ممکن است لحظه خوبی را برای عکاسی از دست بدهید. شما می توانید با استفاده از نور طبیعی و در کنار آن رفلکتور به بهترین نتیجه برسید.»

وسایل جانبی ای که عکاس حرفه ای ما پیشنهاد می کند

در ادامه به وسایلی که در عکاسی کودک به شما کمک خواهند کرد، اشاره می کنیم.

رفلکتور دو طرفه نقره ای/طلایی Lastolite

245844_845.jpg

من همیشه رفلکتور Lastolite را با خودم حمل می کنم. اگر احساس کردید در یک طرف از صورت سوژه سایه های تیره ای وجود دارد به راحتی با استفاده از یک رفلکتور می توانید این سایه ها را از بین ببرید. این رفلکتور دو کاربرد دارد، یک طرف آن نقره ای است و طرف دیگر آن طلایی. من طرف طلایی آن را ترجیح می دهم چرا که کمی عکس را گرم تر می کند و به کودک جلوه ای آسمانی و رویایی می دهد! برای استفاده از رفلکتور یا آن را به دیوار و یا سه پایه تکیه می دهم و یا خودم آن را نگه می دارم.

کیف دوربین Crumbler Daily

245845_727.jpg

کیفی که من دارم خیلی به روز و جالب است. تمام جیب های آن کاربرد دارد، و قسمتهای جدا سازی قابل تغییرش به من این اجازه را می دهد که با توجه به وسیله هایی که می خواهم با خود ببرم داخل کیفم را تغییر شکل دهم. همچنین رنگ قرمز آن باعث می شود تا در هر جایی به راحتی آن را پیدا کنم.

عروسک صدا دار

245846_589.jpg

یک عروسک کوچک که از خودش صدایی بدهد می تواند بسیار کارآمد باشد. این عروسکی که من از آن استفاده می کنم کوچک و قابل حمل است و صدای ظریف و آرامی تولید می کند که توجه کودک را به خودش جلب می کند. آنقدر کوچک است که می توانم در دست بگیرم و یا آن را روی دوربین قرار دهم تا اگر خواستم کودک را به سمت دوربین بکشانم.

بالا