• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عناب ، یک داروی ناب

baroon

متخصص بخش ادبیات
عناب ، یک داروی ناب



عناب درختچه ای است متوسط با برگ های کشیده و ریز که در زمستان برگریز می شود. منشا این گیاه به چین و آسیا بر می گردد، گرچه بعد ها به طور نامعلومی پراکنده شده و امروز در بخش های گسترده ای از نقاط مختلف زمین دیده می شود.

ویژگیهای میوه عناب
میوه گیاه که همان عناب نامیده می شود خوراکی است. عناب در شکل ظاهر بیش از 2 یا 3 سانتیمتر طول دارد. وقتی میوه عناب نارس است لغزان و سبز است و طعمی شبیه سیب دارد. هسته آن نیز سخت و مخروطی شکل است.
هنگامی که میوه می رسد به رنگ زنگ زدگی یعنی قرمز تیره برمی گردد و سپس چروکیده می شود. این میوه در ظاهر شبیه به خرماست بنابراین عناب خرمای قرمز نیز نامیده می شود. عناب خرمای چینی نیز نامیده می شود.


001.jpg


کشت گیاه عناب
گیاه عناب بیش از 4000 سال است که برای میوه و خواص دارویی آن کشت شده است. گیاه در دامنه تغییرات درجه حرارتی وسیع و سطح بارش متفاوت می تواند رشد کند. گرچه در ماههای تابستان تحت شرایط مناسب و آبیاری کافی بهترین رشد را دارد، بطور شگفت آوری در درجه حرارتهای بالای 10 تا15 درجه و متفاوت از انواع مختلف گیاهان می تواند زنده بماند. این امر اجازه می دهد که گیاه در شرایط بیابانی رشد کند جایی که درجه حرارت روز و شب نیز متغیر است. عناب می تواند در گرما و سرمای شدید زنده بماند. یک درخت عناب در منطقه بیش از 300 سال باقی می ماند.
مصارف خوراکی عناب
عناب به شکل گلچین شده، خشک شده و آب نباتهایی با اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف می شود. در رنگهای سیاه و قرمز موجود است. شکل دود داده عناب طعم آن را افزایش می دهد. شربت شیرین میوه عناب در کشورهای کره، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است. عناب کنسرو شده و همچنین چای با طعم عناب به طرز گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. در برخی قسمتهای جهان مردم شربت عناب را نیز می نوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده می شود. اما کاربرد عناب در ایران، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است.
خواص دارویی عناب
خواص دارویی عناب مدتها ی طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند چین و کره عناب را به عنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار می برند. این میوه با خواص تخفیف استرس مطرح شده است.
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده می شود. میوه عناب خون را تصفیه و سموم را از سیستم بدن دفع می کند. عناب پوست را روشن میکند، مانع مشکلات قلبی می شود و احساس آرامش می دهد. خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می کند.
جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین و عصاره آن برای درمان گلودرد به کار می رود.
استفاده از مغز میوه در بریدگی ها و زخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود.
مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری های صفراوی سودمند است. عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل می کند. دانه عناب خاصیت داروی مسکن را دارد. اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. مصرف آن در دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است.



منبع :نگاهک
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
L130202999563.jpg


عناب به كاهش فشار خون كمك می‌كند


یك كارشناس تغذیه گفت: عناب سرشار از پتاسیم است و برای كنترل فشار خون بسیار مفید است.

میترا زراتی در گفت‌وگو با فارس افزود: در عناب تركیباتی وجود دارد كه پس از ورود به خون آنزیم‌ها را فعال می‌كند كه موجب دفع مواد سمی از بدن می‌شود.

زراتی گفت: عناب ماده غذایی ارزشمندی است و می‌تواند نیاز بدن را به مواد معدنی و ویتامین‌ها تامین كند.
 

پسرخاله

کاربر ويژه
L130202999563.jpg


عناب به كاهش فشار خون كمك می‌كند


یك كارشناس تغذیه گفت: عناب سرشار از پتاسیم است و برای كنترل فشار خون بسیار مفید است.

میترا زراتی در گفت‌وگو با فارس افزود: در عناب تركیباتی وجود دارد كه پس از ورود به خون آنزیم‌ها را فعال می‌كند كه موجب دفع مواد سمی از بدن می‌شود.

زراتی گفت: عناب ماده غذایی ارزشمندی است و می‌تواند نیاز بدن را به مواد معدنی و ویتامین‌ها تامین كند.

عناب ، یک داروی ناب



عناب درختچه ای است متوسط با برگ های کشیده و ریز که در زمستان برگریز می شود. منشا این گیاه به چین و آسیا بر می گردد، گرچه بعد ها به طور نامعلومی پراکنده شده و امروز در بخش های گسترده ای از نقاط مختلف زمین دیده می شود.

ویژگیهای میوه عناب
میوه گیاه که همان عناب نامیده می شود خوراکی است. عناب در شکل ظاهر بیش از 2 یا 3 سانتیمتر طول دارد. وقتی میوه عناب نارس است لغزان و سبز است و طعمی شبیه سیب دارد. هسته آن نیز سخت و مخروطی شکل است.
هنگامی که میوه می رسد به رنگ زنگ زدگی یعنی قرمز تیره برمی گردد و سپس چروکیده می شود. این میوه در ظاهر شبیه به خرماست بنابراین عناب خرمای قرمز نیز نامیده می شود. عناب خرمای چینی نیز نامیده می شود.


001.jpg


کشت گیاه عناب
گیاه عناب بیش از 4000 سال است که برای میوه و خواص دارویی آن کشت شده است. گیاه در دامنه تغییرات درجه حرارتی وسیع و سطح بارش متفاوت می تواند رشد کند. گرچه در ماههای تابستان تحت شرایط مناسب و آبیاری کافی بهترین رشد را دارد، بطور شگفت آوری در درجه حرارتهای بالای 10 تا15 درجه و متفاوت از انواع مختلف گیاهان می تواند زنده بماند. این امر اجازه می دهد که گیاه در شرایط بیابانی رشد کند جایی که درجه حرارت روز و شب نیز متغیر است. عناب می تواند در گرما و سرمای شدید زنده بماند. یک درخت عناب در منطقه بیش از 300 سال باقی می ماند.
مصارف خوراکی عناب
عناب به شکل گلچین شده، خشک شده و آب نباتهایی با اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف می شود. در رنگهای سیاه و قرمز موجود است. شکل دود داده عناب طعم آن را افزایش می دهد. شربت شیرین میوه عناب در کشورهای کره، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است. عناب کنسرو شده و همچنین چای با طعم عناب به طرز گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. در برخی قسمتهای جهان مردم شربت عناب را نیز می نوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده می شود. اما کاربرد عناب در ایران، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است.
خواص دارویی عناب
خواص دارویی عناب مدتها ی طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند چین و کره عناب را به عنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار می برند. این میوه با خواص تخفیف استرس مطرح شده است.
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده می شود. میوه عناب خون را تصفیه و سموم را از سیستم بدن دفع می کند. عناب پوست را روشن میکند، مانع مشکلات قلبی می شود و احساس آرامش می دهد. خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می کند.
جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین و عصاره آن برای درمان گلودرد به کار می رود.
استفاده از مغز میوه در بریدگی ها و زخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود.
مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری های صفراوی سودمند است. عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل می کند. دانه عناب خاصیت داروی مسکن را دارد. اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. مصرف آن در دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است.



منبع :نگاهک
البته افراد با مزاج سردو تر باید مواظب باشن چون براشون مضره و افرادی که دچاره نفخ معده هستند باید مصرف نکنند.
از خوردنه 2 یا 3 عدد بیشتر در روز هم خودداری بشه
.
 

پسرخاله

کاربر ويژه
شربت عناب:
ابتدا 800 گرم عناب خشك را زخمی کرده و 12 ساعت در آب بخیسانید سپس آنها را در 4 ليتر آب بجوشانید تا بپزد سپس عناب ها را له کرده مايع به دست آمده را صاف كرده و 3 كيلو شكر در آن بريزید و دوباره كمي بجوشانید ، شربت عناب به دست مي آيد . هنگام نياز نيم استكان از اين شربت را در يك ليوان آب خنك حل کرده و بیآشامید تمام خواص دارويي عناب در اين شربت موجود مي باشد.
این شربت برای پاکسازی و تصفیه خون بسیار مفید است همچنین افرادی که به دلیل غلبه خلط دم حجامت می کنند بهتر است قبل از حجامت به مدت 15 روز از این شربت میل کنند.
البته مصرف عناب و در برخی موارد شربت آن در افرادی که معده های سرد و بیمار دارند باعث نفخ می شود در این صورت می توان از کمی عسل استفاده کرد
 
بالا