• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

غذا های سبزواری

پانته آ

متخصص بخش
اشکنه قرقروت
موادلازم برای5تا7
تخم مرغ:1
رشته ریز اش:70گرم
اب سرد:1لیتر
رب گوجه فرنگی:1ق غ
قرقروت:50گرم
سیب زمینی:یک عدد متوسط
پیاز:یک عددمتوسط
روغن ونمک وفلفل سیاه:به مقدار لازم{روغن مصرفی ترجیحا روغن حیوانی یاروغن زرد}
طرزتهیه:
ابتدا سیب زمینی رابه صورت نگینی خوردکرده وسرخ میکنیم بعدپیازرانگینی خوردکرده وسرخ میکنیم رب را خوب سرخ کرده وبعداز سرخ شدن رب رشته راکمی تفت میدهیم سپس نمک وفلفل وقرقروت رااضافه کرده وبعدتخم مرغ رادراب می اندازیم خوب بهم میزیم سپس اب وتخم مرغ رابه موادروی گازاضافه میکنیم وتازمانی که اب جوش بیادان راهم میزنیم تاتخم مرغ به اصطلاح نبرد بعدازجوش امدن زیرگازراکم میکنیم ومدت3تا4دقیقه میگذاریم غذاجابیافتدبعدازان غذاامده ی سرواستsup-tokhme-morgh-150x106.jpg
 

پانته آ

متخصص بخش
[h=2]بلغور شیر
یک لیوان گندم بلغور شده
سه لیوان آب
4-5 لیوان شیر
کمی نمک

گندم را تمیز کرده می شوییم بعد گندم را به دو لیوان آب و یک لیوان شیر میگذاریم بجوشد.

بعد در مراحل پخت کم کم شیر را اضافه می کنیم.
وقتی که پخته شد و جا افتاد مثل حلیم باشه غلظتش کمی شل تر . خاموش کرده نمک اضافه می کنیم
سر سفره اگر دوست داشتیم فلفل قرمز هم میزنیم. مزه حلیم رو داره.

البته اگه گندم رو از قبل خیس کنید خیلی زود تر میپزه.​
[FONT=Tahoma, Arial, Calibri, Geneva, sans-serif]

 

پانته آ

متخصص بخش
آش ماستی سبزوار
مواد لازم

رشته 500 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2-3 حبه
ماست 1/5 کیلو

سبزی پاک شده (تره و جعفری و کمی شوید

در اصل برگ چغندر یا برگ اسفناج هست)100- 150 گرم پاک شده .

(من از مخلوط برگ چغندر و سبزیهای محلی به نام آجار و شل) استفاده کردم.
ادویه شامل : گل محمدی ریحان و نعنا خشک . فلفل قرمز و سیاه . تخم شوید و رازیانه

در صورتی که در دسترس هست شوید تازه خرد شده . برگ پیاز کوبیده. برگ سیر کوبیده کمی
کمی هم نمک

آب 3 لیترا
ین مقدار برای 8 نفر می شود
ظرفی را آب کرده سبزی را داخل آب ریخته میگذاریم جوش بیایدبعد رشته هارا اضافه کرده و میگذاریم بجوشد. 15-20 تا وقتی که رشته ها ته نشین شودبعد که رشته ها پخته شد،گاز را خاموش کرده میگذاریم تا سرد شود.حالا پیاز و سیر را رنده کرده ادویه هارا که پودر کرده ایم به انها اضافه می کنیم.ماست را که قبلا هم زدیم به پیاز و سیر و ادویه اضافه می کنیم و باز هم می زنی
رشته ها را که دیگر سرد شده اند به ماست اضافه می کنیم. و به آرامی هم می زنیم که رشته ها له نشوند.
آش ماستی آمده است نوش جان
اگر احساس کردید آب آش زیاد هست قبل از ریختن داخل ماست ، کمی از آب را برداشته کنار بگذارید . اگر بعد از اضافه کردن ماست دیدید سفت است دوباره همان آب را اضافه کنید
اگر اب آش کم شده بود و سفت بود کمی آب جوشیده سرد شده اضافه کنید.غلظت این آش از آش رشته باید کمتر باشد
سبزیهای محلی


آجار

گیاهی صحرایی هست و به شکل پیاز چه ولی خیلی ریزتر و برگهای ضخیم تر.ولی طعم تره را دارد.

شل

( با فتحه) گیاهی مانند تره با برگهای بسیار درشتر از آن


 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش
غوره جوش

پیاز را در روغن سرخ می‌کنیم مقداری آب غوره را با آب مخلوط می‌کنیم و یا غوره خشک ساییده شده را با آب ترکیب می‌کنیم به میزان لازم ادویه و سبزی معطر اضافه می‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا بجوش بیاید.


سماغ جوش

پیاز را در روغن سرخ می‌کنند سماغ ساییده همراه با ادویه‌جات معطر را به همراه آب اضافه می‌کنیم قبل از این که مواد به جوش بیاید یک عدد تخم مرغ را به هم می‌زنند و به آن اضافه می‌کنند وقتی این مواد با هم جوشید غذا آماده است.


روغن شیره

روغن را داغ می‌کنند و به آن شیره انگور اضافه می‌کنند.


تخم مرغ شیره

روغن را داغ می‌کنند تخم‌مرغ را در ظرفی جدا می‌شکنند آن را به هم می‌زنند بعد به میزان لازم شیره انگور به آن اضافه می‌کنند سپس محلول را در روغن می‌ریزند.


تیکی

تیکی یکی از غذاهای قدیمی است که هنگامی که غلات کم می‌شده از آن برای سیر کردن شکم استفاده می‌کردند. گورس را از پوست جدا می‌کردند بعد روی آتش با آب یا شیر می‌جوشاندند به آن مقداری روغن اضافه می‌کردند سپس می‌خوردند.


شروا

نوعی سوپ است که جو را می‌جوشانند تا له شود مقداری رب یا گوجه‌فرنگی، ادویه‌جات و روغن به آن اضافه می‌کنند ممکن است به آن گوشت هم اضافه شود. از این نوع سوپ در زمستان و هنگامی که مریض داشته باشند استفاده می‌کنند.
 
آخرین ویرایش:

پانته آ

متخصص بخش
بهتره آش با رشته های محلی که دست ساز هست درست بشه. رشته های کارخانه ای درشت هست و موقع پخت خیلی لعاب میندازه.رشته آش خانگی

آرد 3 کیلو
نمک 150 گرم
آب
آرد و نمک را با هم مخلوط کرده آنقدر اب اضافه میکنیم که خمیر خیلی سفت بشود خمیر را ورز می دهیم تا به هم بچسبد حالا کنار میگذاریم یک ساعت بماند باز دوباره خمیر را مالش داده به چانه های به اندازه مشت دست یا کمی بزرگتر تقسیم می کنیم.

روی سینی آرد پاشیده اول خمیر را با وردنه باز می کنیم چون خمیر سفت است زور بازوی زیادی میخواهد.

بعد با نی باریک یا نورد خمیر را نازک می کنیم. تا دایره ای بزرگ درست شود.

خمیر را تا زده با فاصله 4 انگشت کنار هم برش می زنیم .
با چرخ مخصوص رشته از قسمتی که مانند غلتک هست خمیر را رد می کنیم تا ضخامتش یکسان شود.

نوار را روی ارد گذاشته و روی نوار راهم ارد پاشی می کنیم و مثل ساندویج لوله می کنیم.

در مرحله بعد نوار خمیری را که مثل ساندویج لوله کرده ایم از قسمتی که رشته درست می کند عبور می دهیم . یک نفر باید رشته ها را از زیر چرخ با دست بگیرد که رشته ها به هم نچسبد .
رشته ها را به آرد می زنیم و روی طناب نخی کلفت پهن می کنیم.
طناب اگر نازک باشد رشته ها پاره می شوند.
اگر خمیر شل و مرغوب نباشد تمام رشته ها از روی طناب می ریزد.

از ارد سبوس دار استفاده شود بهتر است.

با دستگاه میتوانیم ضخامت رشته هارا کم و زیاد کنیم.
مزیت این رشته های خانگی این است که موقع درست کردن آش لعاب نمی اندازد.
برای اینکه برنج ما خوشمزه تر شود ما این رشته هارا با روغن سرخ می کنیم و برنج شسته شده را به همرا اب به ان اضافه کرده برنج کته ای می پزیم بسیار خوش عطر می شود و برنج دانه دانه می شود.


رشته هارا در افتاب پهن کنید تا خشک بشوند.​




 
آخرین ویرایش:
بالا