baroon
متخصص بخش ادبیات
فندق و خواص آن
فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6متر نیز می رسد. درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است.
برگهای درخت فندق، پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و یا دمبرگی به طول تقریبا یک سانتیمتر می باشد. فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که به صورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می شود.
فندق گرد 2/5-1/5 سانتیمتر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می گردد.
ترکیبات شیمیایی:
مغز فندق، حدود 60 درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است. این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی می رسد. مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.
در 100 گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
انرژی 625 کالری
آب 5/8 گرم
پروتئین 12/5 گرم
مواد نشاسته ای 15 گرم
مواد چرب 60 گرم
کلسیم 200 میلیگرم
فسفر 320 میلیگرم
آهن 3/5 میلیگرم
سدیم 2 میلیگرم
پتاسیم 700 میلیگرم
ویتامین ب 1 0/5 میلیگرم
ویتامین ب 3 1 میلیگرم
خواص داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
1) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
2) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
3) فندق مقوی روده ها و معده است.
4) فندق سموم را از بدن خارج می سازد.
5) فندق فشار خون را بالا می برد.
6)خانم هائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
7) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
8) روغن فندق برای کبد نافع است.
9) آنهائی که کارهای فکری می کنند، باید فندق بخورند زیرا به دلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند.
مضرات:
فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید میکند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.
http://www.persiandiet.com/html/mod...s&file=index&req=viewarticle&artid=190&page=1منبع : parsian diat

فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6متر نیز می رسد. درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است.
برگهای درخت فندق، پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و یا دمبرگی به طول تقریبا یک سانتیمتر می باشد. فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که به صورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می شود.
فندق گرد 2/5-1/5 سانتیمتر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می گردد.
ترکیبات شیمیایی:
مغز فندق، حدود 60 درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است. این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی می رسد. مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.
در 100 گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
انرژی 625 کالری
آب 5/8 گرم
پروتئین 12/5 گرم
مواد نشاسته ای 15 گرم
مواد چرب 60 گرم
کلسیم 200 میلیگرم
فسفر 320 میلیگرم
آهن 3/5 میلیگرم
سدیم 2 میلیگرم
پتاسیم 700 میلیگرم
ویتامین ب 1 0/5 میلیگرم
ویتامین ب 3 1 میلیگرم
خواص داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
1) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
2) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
3) فندق مقوی روده ها و معده است.
4) فندق سموم را از بدن خارج می سازد.
5) فندق فشار خون را بالا می برد.
6)خانم هائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
7) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
8) روغن فندق برای کبد نافع است.
9) آنهائی که کارهای فکری می کنند، باید فندق بخورند زیرا به دلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند.
مضرات:
فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید میکند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.
http://www.persiandiet.com/html/mod...s&file=index&req=viewarticle&artid=190&page=1منبع : parsian diat