• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فوت و فن پخت برنج

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
فوت و فن پخت برنج
hou1498.jpg

برنج را با آب ولرم چندین بار بشویید؛ البته هنگام شستن توجه داشته باشید برنج را زیاد چنگ نزنید تا خرد نشود.
پس از شستن به نسبت هر کیلوگرم برنج ۵۰۰ گرم سنگ نمک شسته شده را در دستمال تمیزی قرار داده و روی
برنج بگذارید و یا به جای سنگ نمک از ۲۰۰ گرم نمک کوبیده شده استفاده کنید.
برنج را باید از شب قبل یا حدود پنج الی شش ساعت پیش از شروع پخت خیس کنید.
اگر فرصت لازم را برای خیس کردن برنج نداشتید، مقدار نمک را اضافه کنید و پس از آبکش کردن کمی آب ولرم روی برنج بریزید تا شوری آن از بین برود.
برای آبکش کردن برنج، آب را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت زیر ظرف باید زیاد باشد.
زمانی که آب در حال جوشیدن بود، برنج را اضافه کنید تا برنج بجوشد و آماده آبکش شود. برنج در حین پختگی نباید ترک خورده و له شود و در ضمن باید آنقدر بجوشد تا قد بکشد.
سپس در آبکش ریخته اگر قبل از ریختن برنج در آب جوش کمی دوغ در آن ریخته بعد برنج را اضافه کنید بدین ترتیب رنگ برنج سفیدتر می شود.

● دم کردن برنج:
به نسبت هر کیلو برنج، ۲۰۰ گرم روغن نیاز دارید که در ابتدا حدود ۵۰ گرم آن را در ته قابلمه ریخته روی حرارت قرار داده پس از داغ شدن، برنج را در قابلمه ریخته در آن را بگذارید.
حرارت زیر برنج باید زیاد باشد. در این فاصله مابقی روغن را داغ کرده پس از آنکه بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کرده و روغن داغ را روی برنج ریخته و آن را دم کنید.
 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
نکاتی در مورد برنج
hou1521.jpg

«برنج » مانند گندم از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت خارجی ، «چلتوک »نام دارد و قسمت داخلی مواد نشاسته ای می باشد. قسمت خارجی دارای ویتامین هایB به مقدار زیاد است ، ولی قسمت داخلی ، ویتامینB ندارد، بلکه دارای ماده ای است که ویتامینB را رسوب می دهد و از بین می برد. بنابراین بهتر است که برنج با پوست آن خورده شود، زیرا سبوس یا پوست برنج از لحاظ غذایی بسیار با ارزش بوده و مهم ترین اثر آن اینست که از سفیدی مو و ریزش آن جلوگیری می کند. خوب است پوست برنج را در کمی آب بجوشانید و آن را صاف کرده و با هر غذایی که دوست دارید مصرف کنید. می توانید به آن کمی آب لیمو اضافه کنید و در موقع خوردن برنج استفاده کنید تا تمام ویتامین های آن را دریافت کنید.


کته بهتر است یا پلو؟:
عده ای کته را قوی تر و مفیدتر می دانند و معتقدند که در پلو ویتامین های برنج در آب حل شده و به خارج ریخته می شود. عده ای هم کته را غذایی سنگین و دیر هضم می دانند، البته خاصیت ضدویتامینB که در قسمت داخلی برنج وجود دارد، در کته بیشتر محسوس است و در پلوهای صاف شده کمتر می باشد و از این رو کته را حتما بایستی با ماست و پیاز خورد ولی چنانچه برنج را با پوست یا سبوس آن بپزید، این ضرر را ندارد. در هر حال برنج سفید کرده ، چون اساسا ویتامین ندارد، پلوی آن بهتر از کته می باشد زیرا وقتی ویتامین هارا دور ریختیم ، بهتر است که ضدویتامین را هم دور بریزیم ، ولی اگر برنج با چلتوک یا پوست آن بود آن را کته نمایید و نگذارید ویتامین های آن دور ریخته شود.

چگونگی سفید شدن برنج:
وقتی برنج را خیس می کنید، نمک اضافه نکنید، بلکه آب را بگذارید بجوشد، سپس کمی آب سرداضافه و بعد نمک اضافه کنید. آن گاه مدتی صبرکرده برنج را در آن ریخته و سپس آبکش نمایید. همچنین می توانید کمی آب نارنج به آن اضافه کرده و سپس آبکش نمایید.

نگهداری از برنج :
۱) هرگز برنج را در مقابل نور آفتاب قرار ندهید بلکه آن را در جای خشک نگهداری کنید.
۲) برای اینکه برنج شما به مدت طولانی سالم بماند، آن را با مقداری نمک مخلوط کرده ونگهداری کنید.
۳) بهتر است برای برخورداری از ویتامینB که در برنج وجود دارد، سبوس آن را تهیه کرده و بصورت پودر درآورده و در غذاهایتان از آن استفاده کنید.
 
بالا