• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

قطبي در نشست خبري

rahnama

پدر ایران انجمن
قطبي در نشست خبري:
بازيکن بايد تشنه بازي در تيم‌ملي باشد
جام جم آنلاين: سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان در توجيه دعوت نکردن برخي بازيکنان مثل ميداودي و مجيدي گفت: من با کسي تعارف ندارم و وقتي احساس کنم بازيکني انگيزه لازم براي بازي در تيم ملي را ندارد او را دعوت نمي‌کنم. بازيکن بايد براي حضور در تيم ملي تشنه و گرسنه باشد.
100916757697.jpg
به گزارش مهر، افشين قطبي سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان در آستانه شروع دوباره تمرينات اين تيم براي ديدارهاي دوستانه با چين و کره جنوبي در نشست خبري با نمايندگان رسانه‌هاي گروهي شرکت کرد.
قطبي در ابتداي اين نشست که در ساعت 15 در آکادمي فوتبال کمپ تيم‌هاي ملي برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: زماني که فهرست تيم ملي اعلام مي‌شود ديدگاه‌هاي مختلفي وجود دارد. هر بازيکني که به اردو دعوت مي‌شود و هر بازيکني که جايي در فهرست تيم ملي ندارد مخالفان و موافقاني دارد و ديدگاه‌هاي و نقطه نظرات آنها بحث‌هاي تازه را به وجود مي‌آورد.
وي با تاکيد بر اينکه فضاي خوب و مثبت را در تيم ملي به وجود آورده است ، افزود: وظيفه ما اين بود که بعد از ناکامي در صعود به جام جهاني تيمي خوب بسازيم که بتواند بعد از 35 سال آرزوي مردم ايران را برآورده کرده و قهرمان جام ملت ‌هاي آسيا شود.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان با اشاره به ديدارهاي اخير اين تيم افزود: ما بازي‌هاي سخت خارج از خانه‌اي را انجام داده‌ايم و خوشبختانه در اين مسابقات نتايج خوبي کسب کرديم که در مطبوعات آنطور که بايد و شايد بدان پرداخته نشده است. ما در 7 ديدار تدارکاتي گذشته که 4 بازي اخير آن پشت سر هم در خارج از خانه برگزار شد در سه بازي به پيروزي رسيديم و هيچ باختي نداشتيم و اين نتيجه در تاريخ فوتبال ايران بي‌سابقه بوده است.
وي خاطرنشان کرد: از زماني که من سرمربي تيم ملي فوتبال ايران شدم 21 بازي انجام داديم، 15 مسابقه در بيرون از خانه برگزار شده است و خوشبختانه در اين مسابقات نتايج خوبي را کسب کرديم.
کيفيت مسابقات کاهش پيدا کرده است

قطبي به برگزاري فشرده مسابقات ليگ برتر اشاره کرد و گفت: متاسفانه برگزاري فشرده مسابقات ليگ برتر باعث شده کيفيت مسابقات کاهش پيدا کند. تيم‌ها در هفته دو بار به ميدان مي‌روند و بازيکنان خسته و فرسوده مي‌شوند که اين مسئله در کيفيت کار آنها تاثيرگذار بوده است.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان افزود: براي من که از بيرون مسابقات ليگ برتر را دنبال مي‌کنم عملکرد مربياني که تيمهاي خوبي را تدارک ديده و از بازيکنان متفاوتي در ترکيب خود استفاده مي‌کنند قابل قبول است که به آنها تبريک مي‌گويم. استفاده از بازيکنان جوان مي‌تواند نتايج مثبت هم براي بازيکنان و هم براي تيم ملي داشته باشد.
وي افزود: بازيکنان پس از برگزاري ديدارهاي هفته هفتم با خستگي زياد روحي و جسمي به اردوي تيم ملي آمده‌اند که ما بايد در اين 1.5 روز آينده آنها را شارژ کنيم. ما کار مشکلي پيش رو داريم و بايد تمرينات ريکاوري مناسبي را براي بازيکنان در نظر بگيريم.
سرمربي تيم ملي فوتبال با انتقاد از نحوه سفر تيم ملي به چين افزود: ما يک سفر طولاني به کشور چين خواهيم داشت. بيش از 20 ساعت در راه خواهيم بود و سه پرواز مختلف خواهيم داشت و به سه فرودگاه متفاوت مي‌رويم بيش از 72 ساعت با اين شرايط زمان براي آماده سازي جهت رويارويي با چين نخواهيم داشت. بعد از اين بازي بايد خود را آماده کنيم و به مصاف کره جنوبي برويم.
قطبي اضافه كرد: با اين شرايط من نگراني ندارم. بازيکنان تيم ملي نشان دادند که مي توانند در شرايط سخت هم نتيجه بگيرند. بازي با چين و کره جنوبي فرصت مناسبي براي ماست که جايگاه خود را در بين کشورهاي آسيايي بسنجيم و نيز ارزيابي مناسبي از توانايي بازيکنان داشته باشيم.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان با اشاره به توانايي‌هاي دو تيم چين و کره جنوبي افزود: چيني‌ها تيم خوبي دارند که پيش از جام جهاني نتايج خوبي در مصاف با کره جنوبي و فرانسه کسب کرده‌اند. اين تيم در آينده حرف‌هاي زيادي براي گفتن خواهد داشت. تيم کره جنوبي هم جام جهاني خوبي را پشت سر گذاشته و چندي پيش با مربي جديدش مسابقه ‌هاي تدارکاتي مناسبي را مقابل نيجريه انجام د اده و نتيجه خوبي کسب کرده است.
به ساختن تيم ملي فکر مي کنيم

قطبي اهميت پيروزي در ديدارهاي دوستانه را برشمرد و گفت: در فوتبال بين‌المللي نتيجه بسيار مهم است اما از آنجا که نگاه ما رو به جلو است و هدف ما ساختن تيم ملي است بيش از نتيجه به ساختن تيم ملي فکر مي‌کنيم و کسب پيروزي را هم گامي در جهت تقويت روحي بازيکنان مي‌دانيم. ما به ترکيب اصلي تيم ملي براي صعود در جام ملت‌هاي آسيا نزديک شده‌ايم و در هر اردو ترکيب‌مان را بيشتر از قبل مي‌شناسيم با اين حال قلب و در تيم ملي روي همه بازيکنان باز است.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: براي دعوت بازيکنان به اردوي تيم ملي ملاک‌هاي مختلفي داريم که مهمترين آنان آمادگي جسمي، شرايط تاکتيکي و تکينيکي، تقويت ملي و روحي بازيکن، اخلاق و رفتار بازيکن داخل تيم و ... .
وي تاکيد کرد: براي حضور در مسابقات جام ملت‌هاي آسيا بايد 41 روز در کنار هم باشيم و مانند يک خانواده زندگي کنيم. براي من رفتار بازيکنان داخل و خارج از زمين بسيار مهم است ما در ديدارهاي دوستانه پيش رو و مسابقاتي که در جام ملت‌هاي آسيا خواهيم داشت بايد تيمي يک دست داشته باشيم و بازيکناني که از همه نظر شرايط بازي در تيم ملي را داشته باشند.
قطبي در مورد دعوت از دروازه‌بانان آماده ليگ برتر گفت: من هميشه سه دروازه بان را به اردو تيم دعوت مي‌کنم اما گلر اول تيم ملي مهدي رحمتي است. او يکي از بهترين دروازه‌بان‌هاي آسياست و مي‌خواهم به رحمتي اعتماد به نفس لازم را بدهم که دروازه شماره يک تيم ملي شود.
ميرزاپور گلر دوم تيم ملي

وي افزود: براي من خيلي مهم است که گلر دوم تيم ملي باتجربه باشد. در حال حاضر ابراهيم ميرزاپور اين شرايط را دارند. او بيش از 70 بازي ملي دارد و هميشه با بيشترين آمادگي در اردوهاي تيم ملي حضور پيدا مي‌کند. او با ديدگاه حرفه‌اي که دارد هميشه فضاي مثبتي براي ديگر دروازه بانان و بازيکنان تيم ملي ايجاد مي‌کند.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان اضافه كرد: نگاه ما براي دعوت از بازيکنان به اردوي تيم ملي کلي و طولاني و به اين موضوع احساسي نگاه نمي‌کنيم. ميرزاپور با اين که بازي چندان خوبي در ليگ نداشته اما با توجه به عملکرد مثبتش در ديدارهاي اخير در اردوهاي تيم ملي اور ا به اردو دعوت کرديم چرا که فارغ از صحبت‌ها و حاشيه‌ها به اين بازيکن اعتماد کافي را داريم مطمئناً اگر رحمتي نباشد او از دروازه تيم ملي مي تواند حفاظت کند و من افتخار مي کنم که بازيکني مانند ميرزاپور دارم.
وي با طرح اين موضوع که تمايل دارد در کنار رحمتي و ميرزاپور هميشه دروازه‌باني جوان در اردوي تيم ملي حضور داشته باشد، افزود: ديدارهاي ما مقابل چين و کره جنوبي در روزهاي فيفا و خارج از کشور برگزار مي‌شود و ما مي توانيم در اين دو مسابقه نگاهي جديد به شجاعي داشته باشيم. ما مي توانيم شرايط روحي و جسمي شجاعي را ارزيابي کرده و اگر توانايي همراهي تيم ملي را داشت از اين بازيکن در جام ملت‌هاي آسيا استفاده کنيم.
قطبي يادآور شد: شجاعي در يکي از ديدارهاي تيم ملي زماني که تعويض شد عليه من و تيم ملي صحبت کرد. او بازيکني جوان است که امکان دارد گاهي اوقات اشتباه کند. شايد اين اشتباهات را در آينده ديگر تکرار نشود اما آنجه اهميت دارد حضور پرقدرت او در تيم ملي است. شجاعي بايد به اردو برگردد و با او صحبت کنم که اگر توانست تفکرات من و تيم ملي را درک کند از او در ترکيب تيم ملي استفاده خواهم کرد.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان تاکيد کرد: تا زماني که من مربي تيم ملي هستم مشکلات تيم بايد از خانواده تيم ملي حذف شود و نبايد اين موضوعات به رسانه‌ها کشيده شود اگر اين مسايل تکرار شود و ادامه پيدا کند بازيکني که اين اعمال را مرتکب شده است از تيم ملي کنار گذاشته مي‌شود.
وي در خصوص دعوت از محمد غلامي به اردوي تيم ملي گفت: من 5/1 است که بازيهاي غلامي را زير نظر دارم. مي خواستم قبل از اين که دير شود او را در اردوي تيم ملي آزمايش کنم.
قطبي ، غلامي را بازيکني مثمرثمر براي تيم ملي خواند و افزود: غلامي مي‌تواند به تيم ملي کمک کند اما به علت مشکلاتي که داشته نتوانسته در 1.5 سال گذدشته همراه تيم ملي باشد و من بازي هاي او را از زماني که در امارات بود زير نظر داشتم و مي‌خواستم به او يک فرصت بدهم که اگر توانست جزو خانواده‌ تيم ملي در جام ملت‌هاي آسيا باشد.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان با اشاره به حضور بازيکناني چون غلامرضا رضايي، محمدرضا خلعتبري، هادي نوروزي، محمد غلامي و مهرداد اولادي رقابت در خط حمله تيم ملي را دشوار خواند و گفت: در خط حمله جنگ زيادي وجود دارد و بازيکناني که در اين پست به تيم دعوت خواهند شد بايد توانايي خود را به ما ثابت کنند.
چرا مجيدي دعوت نشد؟

قطبي دلايل دعوت نکردن فرهاد مجيدي به اردوي تيم ملي را چنين برشمرد: هرکسي که تفکر من را مي داند به خوبي آگاه است که من بازي مجيدي را دوست دارم. مجيدي يکي از بهترين و ثاثيرگذارترين بازيکنان استقلال و فوتبال ايران است. من هميشه نظر مثبتي به مجيدي داشته‌ام و روي اين بازيکن نظر مثبتي داشته و خواهم داشت. پيش از ديدار دوستانه با مقدونيه مجيدي را به اردوي تيم ملي دعوت کردم با اينکه مجيدي مصدوم بود اما شرايط همراهي با تيم ملي در اردن را پيدا کرد و اتفاقاً يکي از اثرگذارترين بازيکنان تيم در آن مسابقه بود. پس از آن مسابقه مجيدي مصدوم شد و ديگر نتوانستيم در اردوهاي تيم ملي از او استفاده کنيم. مجيدي بازيکن اثرگذار و حساس در تيم استقلال است و ما زماني که حساسيت مربيان و مديران استقلال را در دعوت از اين بازيکن ديديم متوجه شديم که مي توانيم از او در اردوهاي آينده استفاده کنيم.
وي با انتقاد از نوع نگاه مسئولان باشگاه استقلال به تيم ملي گفت: استقلالي‌ها زماني که بيش از 4 بازيکن در تيم ملي دارند انتقاد مي‌کنند که چرا بازيکن زيادي از اين تيم به اردوي تيم ملي دعوت شده است و زماني که کمتر از اين بازيکن در اردوي تيم ملي دارند باز هم انتقاد مي کنند که چرا بازيکن کمي به اردو دعوت شده است. من مي خواهم ارتباط باشگاه ها به تيم ملي حفظ شود و تمام تلاش خود را به کار مي‌گيرم که اين ارتباط تقويت شود. قطعاً بازيکني به اردوي تيم ملي دعوت مي‌شود که بتواند پرچم تيم ملي را بالا نگه داشته و تشنه و گرسنه بازي در تيم ملي باشد.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: زماني که بازيکني با باشگاهش قرارداد ميليوني دارد و براي بازي در تيم ملي پاداش اندک مي گيرد نوع نگاه متفاوت در بازي در اين دو تيم است ما بايد ديدگاه بازيکنان را تغيير دهيم و تا زماني که مشکل را حل نکنيم تيم ملي به نتيجه نخواهد رسيد.
وي با بيان اينکه تيم ملي نقش مهمي در ساختن بازيکنان دارد، افزود: بايد بزرگترين افتخار براي بازيکنان بازي در تيم ملي باشد. من وقتي احساسس کنم بازيکني تشنه بازي، نيمکت‌نشيني، سکونشيني و توپ جمع کني تيم ملي را ندارد، انگيزه لازمي براي بازي در تيم ملي در او نيست، هيچگاه آن بازيکن را به اردو دعوت نخواهم کرد. حساسيت تيم ملي زياد است و بازيکنان بايد اين حساسيت را درک کنند. اگر احساس کنم بازيکني نمي خواهد براي تيم ملي بازي کند او را دعوت نخواهم کرد. هر زماني که احساس کنم مجيدي مي‌خواهد براي تيم ملي هم مانند باشگاهش موثر باشد و آمادگي همراهي تيم ملي را داشته باشد قطعاً او را دعوت خواهم کرد.
دلايل دعوت نکردن ميداوودي

وي در خصوص عدم دعوت از ميلاد ميداوودي هم گفت: ميداوودي هميشه در تيم ملي حضور داشته و من توانايي‌هايش را باور دارم. زماني که او در ديدار با سپاهان براي استقلال گلزني کرد من به خودم افتخار کردم که يک بازيکن ايراني چنين گلهاي باکيفيتي را به ثمر رساند. زماني که ميداوودي را براي اردوي ارمنستان دعودت کردم اين بازيکن به دليل مصدوميت از اردو خارج شد. من دکتر نيستم که تشخيص بدهم او مصدوم بود يا نه اما ميلاد 48 ساعت پس از ديدار ارمنستان مانند يک شير 90 دقيقه براي استقلال جنگيد. وقتي احساس کردم اين بازيکن گرسنگي و تشنگي لازم براي همراهي تيم ملي را ندارد او را دعوت نکردم. زماني که بازيکناني با انگيزه چون غلامي، شجاعي و اولادي در تيم ملي وجود دارند ديگر نيازي به بازيکنان بي انگيزه نيست. من با ميداوودي تعارف ندارم و وقتي احساس کنم گرسنه بازي در تيم ملي است و در باشگاهش خوب بازي مي‌کند قطعاً او را دعوت خواهم کرد.
قطبي با بيان اينکه نسبت به دو سال پيش که در پرسپوليس حضور داشتم هيچ تغييري نکرده ام و اين نگاه منفي برخي رسانه ها است که چنين چيزي را القا مي کنند اظهار داشت: من ياد گرفته ام همواره بدون تعارف و با صداقت صحبت کنم و اگر تاکنون تصميمي در تيم ملي گرفته ام تنها به منافع تيم ملي فکر کرده ام و هرگز به دنبال تضعيف تيمم نبوده ام.
وي اضافه کرد: يکي از مشکلاتي که ظرف 35 سال گذشته باعث شده نتوانيم در فينال جام ملت ها باشيم همين وجود اختلافات در کارهاي تيمي و گروهي است و همين عامل باعث شد تا در جام جهاني هم با وجود بازيکنان خوبي که در اختيار داشتيم بهترين تيم نباشيم.
قطبي گفت: متاسفانه خيلي از رسانه ها به تصميمات تيم ملي با ديد منفي نگاه مي کنند و اين براي تيم ملي حاشيه هاي بسيار ايجاد مي کند و باعث مي شود نتوانيم از تمام پتانسيل و داشته هاي تيم ملي بهره بگيريم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به اين سئوال که به نظر مي رسد دعوت نشدن مجيدي و ميداوودي به نوعي تسويه حساب شخصي بوده است، اظهار داشت: چنين تفسيري اشتباه است و من هرگز تيم ملي را جايگاه اين گونه تسويه حساب هاي شخصي نمي بينيم. من در اين مقطع احساس کردم مجيدي و ميداوودي انگيزه لازم براي پوشيدن پيراهن تيم ملي را ندارند و به همين خاطر با دعوت نکردن آنها خواستم به اين بازيکنان درس بدهم.
سرمربي تيم ملي در پاسخ به اين سئوال که چرا در اردوهاي قبلي تيموريان به اردوي تيم ملي دعوت نشد گفت: تيموريان هر وقت به تيم ملي آمده بهترين بازيکن ما بوده. او در تورنمنت قطر هم يکي از بهترين هاي ايران بود خوشبختانه از نظر بدني هم تيموريان همواره بهترين شرايط بدني دارد و اعتقاد دادم او از يکي از بازيکنان تيم ملي در جام ملت ها خواهد بود. او را در اين اردو دعوت کردم تا به ديداري که با جام ملت ها پيش رو داريم عملکرد او را در تيم ملي ارزيابي کنيم.
هدف فينال جام ملتهاست

سرمربي تيم ملي بار ديگر تاکيد کرد هدف نهايي تيم ملي حضور در فينال و قهرماني جام ملت هاي آسيا پس از 35 سال است و تلاش مي کنيم ظرف 4 ماه آينده تمام فعاليت هاي تيم ملي را در اين راستا جهت گيري کنيم.
قطبي با بيان اينکه در ايران ياد گرفتم که ديگر قول ندهم، اظهار داشت: من زماني مي توانم براي موفقيت تيم ملي قول و تضمين قهرماني بدهم که همه شرايط تحت کنترلم باشد. ولي با شرايط فعلي که بسياري از شرايط خارج از اراده من است نمي توانم براي قهرماني تيم ملي قول بدهم.
وي در بخش ديگري از سخنانش درباره دعوت از ايمان مبعلي اظهار داشت: تفکر من در مورد مبعلي همان تفکري است که در مورد تيموريان دارم. او در برخي از مسئوليت هاي داخل زمين بي نظير است. در بازي با بوسني در شرايطي که دو بر صفر از اين تيم عقب بوديم حضور او باعث شد 3 بر 2 اين بازي را پيروز شويم يا در ديدار مقابل ارمنستان حضور او تاثير بسزايي در پيروزي 3 بر يک تيم ملي داشت. او در اتريش و ديدار با ستاره سرخ هم يکي از بهترين هاي ما بود. او در زدن ضربات ايستگاهي بي نظير است و تجربه و کارايي لازم را براي حضور در جام ملت ها را دارد.
قطبي در بخش ديگري از سخنان خود در مورد آسيب پذير بودن خط دفاع تيم ملي خاطرنشان کرد: خط دفاع تيم ملي نسبت به گذشته خيلي بهتر شده اما برخي ها تلاش مي کنند تصوير ديگري از دفاع تيم ملي را ارائه بدهند. ما بهترين گلر آسيا را درون دروازه داريم و در خط دفاع هم بازيکنان منحصر به فردي در اختيار ما است که قطعا با هماهنگي و انسجام بيشتر مي توانند شرايط بهتري را براي ديوار دفاعي تيم ملي ايجاد کنند.
وي در خصوص نظرات کميته فني و برخي توصيه ها از جانب اين کميته به سرمربي تيم ملي گفت: نظرات کميته فني محترم است ولي هر مربي ديدگاه هاي خوبي را دارد و تلاش مي کند حتي تفکرات خودش را در تيم ملي پياد کند. من تلاش مي کنم تا ديدگاه هايمان را به مربيان ليگ نزديک تر کنم و تصور مي کنم اين نگاه حرفه اي به تيم ملي هم کمک مي کند.
سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان گفت: متاسفانه ما براي اعزام هاي خارجي با انبوهي از مشکلات نظير تهيه ويزا، مشکلات پروازي بازيکنان جوان، پروازهاي سخت روبرو هستيم ضمن اينکه باشگاه ها هم همکاري لازم با تيم ملي ندارند اما من مثل يک سرباز با اين مشکلات مي جنگم تا بهترين امکانات را براي تيم ملي فراهم کنم ولي تصور مي کنم برخي اوقات از حرف هاي من تعابير ديگري مي شود و برخي ها از تسلط نداشتن به زبان فارسي تعابير ديگري مي کنند که به هيچ وجه درست نيست.
جام جم

.

0mid

متخصص بخش ورزشی
حرفهاي صريح قطبي درباره مجيدي ، استقلال ، ميداوودي ، شجاعي ، ميرزاپور و تيم ملي - باشخصيتها ملي پوش مي شوند
قطبي در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري فرانسه كه چه قولي به مردم ايران مي‌دهيد گفت: هدف ما خيلي ساده است. ما مي‌خواهيم تيمي داشته باشيم كه مي‌تواند به فينال جام ملت هاي آسيا برود. اين خبرنگار گفت: اين هدف شماست اما قولتان چيست؟ كه قطبي گفت: سعي مي‌كنم در ايران قولي ندهم. آدم وقتي قولي مي‌دهد بايد شرايط تحت كنترلش باشد. وقتي من نمي‌توانم همه چيز را تحت كنترل داشته باشيم قولي نمي‌دهم.

سايت گل – افشين قطبي امروز بعد از ظهر در كنفرانس مطبوعاتي به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد. آم چه كه مي خوانيد روايت سايت گل از اين جلسه است كه قطبي با صراحت در آن صحبت كرده است:

به اين آمار توجه كنيد

پس از راه‌نيافتن به جام جهاني وظيفه ما ساختن تيمي خوب براي حضور در جام ملت‌هاي آسياست تا پس از 35 سال بتوانيم قهرماني را از آن خود كنيم. ما در اين مدت بازي‌هاي سختي را بيرون از خانه انجام داديم كه متاسفانه در رسانه‌ها به آن پرداخته نشد.ما 7 بازي بدون باخت را پشت سر گذاشته‌ايم كه 6 تاي آنها بيرون از خانه بوده‌اند. ما در همين بازي‌ها 4 بار به پيروزي رسيده‌ايم كه 3 برد ما خارج از خانه بوده است. ما در مسير درستي قرار داريم و از زماني كه من سرمربي تيم ملي ايران هستم با حساب بازي برابر اندونزي 21 مسابقه مي‌گذرد. ما 15 بار خارج از خانه بازي كرده‌ايم و در فوتبال بين‌المللي پيروزي در خارج از خانه سخت است و مشكلات مختلف خود را دارد. با اين همه تيم ما نشان داد كه بيرون از خانه اعتماد به نفس بيشتري دارد. ما در جام ملت‌هاي آسيا بايد همين كار را انجام بدهيم.

همه بازيكنان خسته اند

به خاطر شلوغي تقويم ليگ برتر و بازي‌هاي فشرده تيم‌ها سطح كيفي مسابقه‌ها تا حدودي پايين آمده است. بازيكنان بايد هر هفته دو بازي را انجام بدهند و اين خستگي آنها را در پي دارد. ضمن آن كه اين بازي‌ها در شهرها با مسافت‌هاي طولاني انجام مي‌شود و باعث خستگي بيشتر و كيفيت پايين بازي‌ها مي‌شود. بايد به مربيان باشگاهي به خاطر استفاده از بازيكنان بيشتر تبريك بگويم. آنها در رقابت‌هاي مختلف بيش از 11 بازيكن را به كار گرفته‌اند و اين نتيجه مثبتي دارد. اين روش باعث مي‌شود تا بازيكنان جوان هم فرصت بازي داشته باشند و از آسيب ديدگي بازيكنان پيشگيري شود. با تقويت تيم ها آنها هم‌چنين مي‌توانند نتايج بهتري را به دست بياورند.

20 ساعت پرواز در انتظار ماست

ما در حال حاضر با مشكل خستگي بازيكنان روبرو هستيم و در يك روز و نيم آينده در تهران بايد با انجام تمرين‌هاي ريكاوري خستگي بازيكنان را برطرف كرده و آنها را به آمادگي برگردانيم. ما در روزهاي آينده كار مشكلي را در پيش داريم. بايد با سه پرواز و سفري طولاني كه بيشتر از 20 ساعت طول مي‌كشد به چين برويم و در 72 ساعت تيم را آماده بازي با چين بكنيم. پس از آن هم بايد به كره جنوبي برويم. با همه اين مشكلات و سختي ها بازيكنان نشان داده‌اند كه با روحيه دوستي و همدلي مي‌توانند اين كار سخت را انجام بدهند. خودشان را نشان داده و ما هم آموزش خوب براي ساخت تيم ملي داشتيم.

چه كسي تحمل زندگي جمعي 41 روزه را دارد؟

تقريبا به تيم و ساختار اصلي مورد نظرم مي‌رسم، با اين همه قلب و درهاي تيم ملي همواره باز است و در دعوت از بازيكنان مورد نظر به ملاك‌هاي فني از جمله تكنيك فردي و آمادگي جسمي بازيكنان و همچنين شخصيت ملي آنها توجه مي‌كنيم. براي من شخصيت ملي بازيكن و روحيه اي كه دارد بسيار مهم است. رفتار و اخلاق يك بازيكن در تيم ملي با اهميت است. ما در جام ملت‌ها بايد 41 روز مثل خانواده زندگي كنيم. بازيكن‌ها بايد بدانند چطور رفتار كنند. ما 4 بازي دوستانه و 6 بازي مهم را در جام ملت‌هاي آسيا پيش رو داريم و بايد ملي فكر كنيم.

خوشحالم كه ميرزاپور در تيم ملي است

انتخاب‌هاي من ملي است، من بايد سه گلر را به جام ملت‌ها ببرم. رحمتي دروازه ‌بان شماره يك من و يكي از بهترين‌هاي آسياست. سعي مي‌كنم در مدت باقي‌مانده به او اعتماد به نفس بدهم. از ميان دروازه‌بان‌هاي دوم و سوم هم يكي بايد با تجربه باشد و ميرزاپور از نظر تجربه يكي از بهترين‌ها است. او 70 بازي ملي در كارنامه دارد و از نظر بدني هم يكي از بهترين‌ها در اردوهاي ملي است. دروازه‌باني با چربي زير 7 درصد و تجربه‌ و شخصيت خوب خود، هر بار به تيم ملي مي‌آيد با خود فضاي مثبتي را ايجاد مي‌كند. ما برخلاف احساسات هواداران و خبرنگاران تنها به بازي‌هاي خوب يا بد او در باشگاه نگاه نمي‌كنيم. ما به او به عنوان گلر دوم نظر داريم و مي‌تواند صدرصد به ما كمك كند. با اعتماد به نفسي كه دارد و آمار خوبش در بازي‌هاي ملي. او در 70 بازي ملي ميانگين دريافت كمتر از يك گل خورده را دارد. خوشحالم او در گروه ماست و به او افتخار مي‌كنم. برعكس بسياري از داستان‌ها كه در رسانه‌ها مطرح مي‌شود. گلر سوم هم بايد در اين رقابت‌ها كسب تجربه كند و براي آينده تجربه جمع‌آوري كند.

شجاعي جوان است و اشتباه كرده است

احساس كرديم كه دو موقعيت خوب داريم تا بتوانيم وضعيت مسعود شجاعي را مورد ارزيابي قرار دهيم و ببينيم كه آيا او مي‌تواند از لحاظ ها‌ي مختلف به ما كمك كند يا خير؟ همه مي‌دانند كه در يكي از بازي‌هاي تيم ملي وقتي شجاعي تعويض شد از تصميم كادر فني ناراحت بود و مصاحبه‌هايي را عليه تيم ملي و من انجام داد. به هر حال فكر مي‌كنم شجاعي جوان است و اشتباه كرده است. احساسم اين است كه به خاطر ديدگاه ملي بايد شجاعي را به تيم ملي باز گردانيم. وقتي شجاعي به تيم ملي اضافه شود دو نفري با هم صحبت خواهيم كرد تا او تفكرات من را درك كند. هيچ بازيكني در تيم ملي نمي تواند بيرون از تيم اعتراض كند و اگر مشكلي دارد بايد در داخل خانواده تيم آن مشكل را مطرح كند. هر بازيكني كه اعتراضي رسانه‌اي به وضعيت تيم ملي داشته باشد شك نكنيد كه او را كنار خواهم گذاشت.

اولادي به ما كمك مي كند

از زماني كه اولادي در فوتبال امارات حضور داشته است به بازي اين بازيكن علاقه پيدا كرده‌ام و احساس مي‌كنم كه او مي‌تواند به تيم ملي كمك كند. يك سال و نيم است كه او سرباز است. اما حالا موقعيتي به وجود آمده كه مي‌تواند به تيم ملي در جام ملت‌هاي آسيا كمك كند.

مجيدي در ليست ما هست

هر كس با تفكرات من آشناست مي‌داند كه من چقدر به فرهاد مجيدي و بازي‌اش علاقه دارم. مجيدي يكي از بهترين بازيكنان چند سال گذشته و تاثيرگذارترين بازيكن استقلال در چند سال اخير بوده است و من همواره نظر بسيار مثبتي بر روي او داشته‌ام. مجيدي در گذشته در فهرست تيم ملي بوده و الان هم در ليست است. در سه ديداري كه برابر ايسلند، مقدونيه و اردن داشتيم او به دليل مصدوميت نتوانست در دو بازي اول بازي كند اما در بازي سوم بازي كرد و عملكرد تاثيرگذاري داشت. با اين حال همه ما حساسيت سرمربي استقلال و مديران اين باشگاه‌ها در دعوت از بازيكنان به تيم ملي را مي‌دانيم. وقتي بيش از 4 نفر از استقلال دعوت مي‌كنيم اعتراض مي‌كنند كه چرا اين قدر از استقلال بازيكن دعوت مي‌كنيد و وقتي هم كه كم از اين تيم به تيم ملي دعوت مي‌كنيم باز هم اعتراض مي‌كنند. شما به من كمك كنيد. واقعا بعضي وقت‌ها من نمي‌دانم چه كاري انجام دهم. مي‌خواهم همواره رابطه مثبتي بين باشگاه‌ها و تيم ملي وجود داشته باشد.

اگر احساس كنم بازيكن تشنه حضور در تيم ملي نيست كنارش مي گذارم

براي من مهم است بازيكن دعوت شده به تيم ملي تشنه و گرسنه بازي در تيم ملي باشد. باشگاه‌هاي ما رقم‌هاي كلاني به بازيكنان مي‌دهند و وقتي اين بازيكنان به تيم ملي مي‌آيند فكر مي‌كنند پاداش كمي مي‌گيرند و اين براي فوتبال ايران مشكل ساز است. بايد من و يا مربي آينده اين مشكل را حل كنيم و اگر اين مشكل حل نشود در آينده هم دچار مشكل خواهيم شد. باشگاه‌ها در ساخت فوتبال و بازيكنان تاثير بسيار زيادي دارند. يك بازيكن بايد افتخار كند كه در تيم ملي حضور دارد. اگر احساس كنم بازيكن تشنه حضور در تيم ملي نيست خيلي راحت و بدون تعارف آن بازيكن را كنار مي‌گذارم چرا كه فضاي تيم ملي بسيار حساس است. هر زمان كه باشگاه استقلال و خود مجيدي از اعماق وجودشان خواستند كه اين بازيكن در تيم ملي باشد قطعا مجيدي به تيم ملي دعوت مي‌شود.

من قول نمي‌دهم

قولي نمي‌دهم چون هدف ما ساده است. پس از 35 سال مي‌خواهيم تيمي بسازيم كه در جام ملت‌هاي آسيا قهرمان شود. تمام كساني كه در تيم ملي فعاليت مي‌كنند تلاششان همين خواهد بود. من قول نمي‌دهم تا حادثه‌اي ايجاد نشود. وقتي آدم قول مي‌دهد بايد بتواند همه شرايط را كنترل كند ولي وقتي من نمي‌توانم چيزي را كنترل كنم قول دادن سخت مي‌شود.

مبعلي به تيم ملي كمك مي‌كند

ايمان مبعلي همان بازيكني است كه در مورد تيموريان گفتم. وظايفي كه او داخل زمين انجام مي‌دهد بي‌نظير است و شخصيت او مي‌تواند به تيم ملي كمك كند.
گاهي شرايط يك باشگاه بهترين آن بازيكن را فراهم نمي‌كند اما همان بازيكن در تيم ملي نمايش خوبي دارد. من بازي‌هاي مختلفي را مي‌توانم مثال بزنم كه با حضور مبعلي در تركيب تيم ملي شرايط عوض شد و او توانست تأثيرگذار باشد ضربه‌هاي ايستگاهي او بي‌نظير است.
ميلاد براي استقلال مثل شير بازي كرد

در اردوي قبلي به خاطر اين‌كه به توانايي‌هاي ميداودي اعتقاد داشتم او را به تيم ملي دعوت كردم. پيش از بازي با ارمنستان احساس كردم به خاطر فشاري كه روي اين بازيكن بوده مصدوم است اما من كه دكتر نيستم كه بگويم اين بازيكن مصدوم بوده يا نه؟ ولي برايم عجيب بود كه سه روز بعد براي استقلال توانست 90 دقيقه مانند شير بازي كند. وقتي ديويد بكام مصدوم بود و نمي‌توانست در جام جهاني در تيم ملي بازي كند آن قدر تشنه حضور در تيم ملي بود كه به هر حال خود را كنار تيم رساند اما من احساس كردم ميداودي تشنه بازي در تيم ملي نيست و وظيفه سرمربي‌گري تيم ملي به من حكم مي‌كند كه اين بازيكن را دعوت نكنم. آن هم در شرايطي كه بازيكناني مانند غلامي،‌شجاعي و اولادي را در اختيار دارم. من با ميداودي تعارف ندارم. اگر او نشان دهد كه تشنه حضور در تيم ملي است و مي‌تواند به تيم ما كمك كند شك نكنيد كه او را به تيم ملي دعوت مي‌كنم.

گروه من بايد باشخصيت باشند

شخصيتي كه پدر و مادرم به من داده‌اند اين بوده كه در صداقت با كسي تعارف نداشته باشم و رك حرف‌هايم را بزنم. من با مسووليت 75 ميليون ايراني بيدار مي‌شوم، زندگي مي‌كنم و مي‌خوابم و هر نفسي كه مي‌كشم بر مسووليتم اضافه مي‌كند. هيچ تصميم من بدون تفكر و فكر قبلي نيست. تجربه‌ام به من مي‌گويد شايد بازيكناني به لحاظ فني در بهترين سطح باشند اما اين دليل نمي‌شود كه آنها بتوانند در مجموعه تيم مثمر ثمر باشند، من مي‌خواهم وقتي 23 بازيكن را جمع مي‌كنم اين 23 بازيكن بشود يك لشگر 75 ميليوني. بازيكنان بايد گروه را بزرگ كنند. اگر ما نتوانستيم 35 سال به فينال جام ملت‌ها برويم دليل كم هوشي و بي‌استعداد بودن و كمبود عشق بازيكنان به فوتبال نيست بلكه دليل اصلي‌اش اين است وقتي گروهي جمع مي‌شويم آن گروه را كوچك‌تر مي‌كنيم. همانطور كه در جام جهاني 2006 تيم ملي ايران بهترين تيم ملي ايران نبود. من سعي مي‌كنم بازيكناني را به تيم ملي دعوت كنم كه با اخلاق ، رفتار و شخصيتشان بتوانند به تيم ملي كمك كنند.

كادر فني تيم ملي عقده ندارد

من افرادي را كنار دستم دارم كه سالها حضور در بالاترين رده را داشتند و سرپرستي نيز در كنار من است كه بيش از 50 بازي ملي دارد، اين افراد نظراتشان را به من مي‌دهند ولي آخر سر اين افشين قطبي است كه نظر نهايي را مي‌دهد. اگر ببينم بازيكني مي‌تواند به تيم ملي كمك كند دعوتش مي‌كنم اما متاسفانه خيلي از حرف‌هايي كه مطرح مي‌شود احساساتي است.

آندو هميشه بهترين بوده است

هر زمان كه آندره تيموريان را به تيم ملي دعوت كردم او جزو بهترين ‌ها بوده است. در تورنمنت قطر و ديدار با كره شمالي به عنوان بهترين بازيكن انتخاب شد. بدن او تنها 7 درصد چربي دارد و شرايط بازي اش بي‌نظير است و از بازيكنان با اهميت تيم ملي است. وقتي او نتوانست در اردوي اتريش و بازي با ارمنستان حاضر شود احساس كردم كه بايد او را براي بازي‌هاي آينده تيم ملي دعوت كنم، ضمن اين‌كه او در پستي بازي مي‌كند كه رقباي چنداني ندارد.

دلتنگ آزادي هستيم

خيلي شفاف بگويم ما دوست داشتيم به جاي تيم ملي تيم اميد به اين بازي‌ها اعزام شود اما براساس قوانين فدراسيون غرب آسيا بايد تيم‌هاي اول در اين مسابقات شركت كنند. ما در مرحله گروهي دو بازي با عمان و بحرين خواهيم داشت. پس از آن 17 نوامبر و در روز فيفا يك بازي در تهران خواهيم داشت. ما براي بازي در ورزشگاه آزادي دلتنگ شده‌ايم. چند گزينه براي اين بازي داريم و احتمال مي‌دهم كه حريف ما يك تيم غيراسيايي باشد ضمن اين‌كه 17 روز پيش از شروع جام ملت‌هاي آسيا در نزديكي قطر اردوي تداركاتي خواهيم داشت و در اين اردو دو ديدار پشت درهاي و دو ديدار با حضور خبرنگاران و تماشاگران انجام خواهيم داد.

بالا