• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مربای کیوی

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
● مواد لازم:
▪ کیوی، یک کیلوگرم
▪ شکر، یک و نیم کیلوگرم
▪ جوهر لیمو، یک قاشق سوپ‌خوری
▪ وانیل، نصف قاشق چای‌خوری
● طرز تهیه:
۱) کیوی‌ها را شسته و پوست آن را به صورت نازک با چاقو بکنید و سروته آن را نیز بزنید. سپس هرکدام را به قطر یک سانتی‌متر حلقه حلقه کنید.
۲) در یک قابلمه استیل یا لعابی، حدود یک استکان آب بریزید و مقدار یک و نیم کیلوگرم شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.پس از حل‌شدن شکر، حرارت‌دادن را ادامه دهید تا شیره جوشیده و قوام آید.
کیوی‌های حلقه‌حلقه‌شده را داخل شیره بریزید و کمی حرارت دهید. سپس جوهرلیمو را به همراه وانیل به آن اضافه کنید.
توجه داشته باشید که این مربا نباید زیاد بجوشد زیرا بافت کیوی نرم بوده و به سرعت له می‌شود. بنابراین با اولین جوش، زیر اجاق‌گاز را خاموش کنید و پس از سردشدن، داخل شیشه بریزید.
نکته۱) به‌دلیل آنکه کیوی پس از جوشیدن، رنگ اصلی خود را از دست می‌دهد، می‌توانید از رنگ سبز خوراکی مخصوص غذا استفاده کنید. این رنگ به صورت محلول در آب بوده یا به صورت پودری است که می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را در یک قاشق سوپ‌خوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.
نکته۲) باتوجه به اینکه رنگ مخصوص غذا معمولا خیلی غلیظ است، ابتدا یکی دو قطره از آن را در مربا بریزید و هم بزنید، اگر کافی نبود، دوباره کمی دیگر اضافه کنید تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآید.
نکته۳) به جای وانیل از هل یا کمی گلاب نیز می‌توانید استفاده کنید.
 

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
مربای به

● مواد لازم:
▪ به: ۵/۱ کیلو
▪ شکر: ۲۰۰/۱ کیلوگرم
▪ آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
▪ دانه هل نکوبیده: یک قاشق مرباخوری

● طرز تهیه:
به را پوست کنده، چهار قاچ می‌کنیم. تخم و سفتی آن را می‌گیریم. اگر بخواهیم می‌توانیم شکل قاچ پرتقال و یا قاچ‌های بزرگ بزنیم. (ظرف مربای به بهتر است مس سفید شده باشد).۴ لیوان آب را روی برش‌های به می‌ریزیم و می‌گذاریم کمی بپزد اما نرم و له نشود. سپس شکر و هل را به آب و به اضافه می‌کنیم. وقتی جوش آمد حرارت را کم می‌کنیم و یک «دم‌کن» روی قابلمه می‌گذاریم. ۵-۴ ساعت طول می‌کشد تا مربا خوشرنگ شود و قوام بیاید. در آخر آبلیمو را اضافه و حرارت را خاموش می‌کنیم و با همان دم‌کن قابلمه را کنار می‌گذاریم تا خنک شود.نکته: اگر رنگ مربا خوشرنگ شد، اما شربت آن رقیق بود حرارت را ۱۰ دقیقه زیاد می‌کنیم تا شربت غلیظ شود. ضمنا این مربا هرچه بیشتر بجوشد، رنگ آن تیره‌تر می‌شود. اگر بخواهیم کمرنگ بماند، دم‌کن قابلمه را نمی‌گذاریم و سریع آن را می‌پزیم تا گلبهی رنگ شود.
 
بالا