• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مرگ ناگهانی(اخبار و گزارشات)

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ایست قلبی ومرگ ناگهانی


مرگ ناگهانی قلبی عبارت است از مرگ طبیعی ناشی از علل قلبی در فردی که ممکن است بیماری شناخته شده قلبی داشته باشد. اما زمان و نحوه مرگ در او غیر منتظره باشد، بطوری که ظرف یکساعت از شروع علائم حاد، هوشیاری وی بطور ناگهانی از بین برود. نمونه ساده آن این است که بیماری سکته قلبی می‌کند ولی کار او به بیمارستان و cuu نمی کشد. در همان میانه راه قلب وی کاملاً از کار می افتد و ظرف چند دقیقه مرگ کامل عارض می‌گردد.

ممکن است بسیاری چنین مرگی را به دلیل سادگی و سرعت آن بپسندند و از خدا بخواهند مرگی ساده و ناگهانی برایشان مقدر کند. اما در پزشکی , مقابله با بیماری و مرگ یک اصل است و به همین دلیل راه‌هایی برای نجات بیماران دچار ایست قلبی در نظر گرفته شده است.

علائم مقدماتی

ممکن است روزها ، هفته‌ها یا ماهها قبل از مرگ ناگهانی قلبی ، آنژین قلبی رو به افزایش ، درد قلبی ، تنگی نفس ، طپش قلب ، خستگی زودرس و سایر علائم غیر اختصاصی وجود داشته باشند.

* شروع ایست قلبی ممکن است با علائم تیپیک یک واقعه حاد قلبی، همچون آنژین طول کشیده یا درد آغاز سکته قلبی ، تنگی نفس ، شروع ناگهانی طپش قلب یا گیجی مشخص شود.
* با این حال در بسیاری از بیماران شروع ایست قلبی ، ناگهانی و بدون علائم هشدار دهنده است.
* از بین رفتن کامل هوشیاری جزء لاینفک ایست قلبی است.

تابلوی چنین مرگی در بیشتر موارد به این صورت است که فرد به طور ناگهان یا متعاقب درد یا تپش قلب یا تنگی نفس ، هوشیاری خود را از دست می‌دهد. قلبش بعد از بی‌نظمی‌های خاصی (که به آن تپش بطنی و لرزش بطنی می‌گویند)، دچار ایست کامل می‌شود و بعد از چند دقیقه مغز و سایر اندامهای حیاتی از کار می‌افتند.

بنابراین بعد از منگی‌ کوتاه‌مدت‌ و به‌ دنبال‌ آن‌ غش‌ کردن‌ ، بیمار‌ بیهوش می‌شود ، نبض‌ لمس‌ نمی‌شود، تنفس‌ نیز معمولاً متوقف‌ می‌شود. پوست‌ به‌ رنگ‌ آبی‌ ـ سفید در می‌آید. مردمکها نیز گشاد می‌شوند. غش‌ کردن‌ ساده‌ در نگاه‌ اول‌ ممکن‌ است‌ شبیه‌ ایست‌ قلبی‌ به‌ نظر آید، اما در غش‌ کردن‌ ساده‌، نبض وجود دارد و تنفس‌ قطع‌ نمی‌شود.

علل

بیماریهای قلبی شایعترین علت مرگ ناگهانی طبیعی را تشکیل می‌دهند. عوامل ارثی در خطر ابتلاء به مرگ ناگهانی (اما عمدتا بصورت غیر اختصاصی) نقش دارند. آنها توجیهی برای استعداد ارثی ابتلاء به بیماری کرونری قلبی را بیان می‌نمایند.

علل قلبی

بیماری آترواسکلروز (تصلب‌ شرایین‌ قلب‌) کرونری شایعترین اختلال ساختمانی همراه با مرگ ناگهانی قلبی است. بیماریهای عروق کرونری قلب ، سکته قلبی ، کاردیومیوپاتی قلب (بیماری عضله قلب) بیماریهای التهابی قلب ، بیماریهای دریچه‌ای قلب و بیماریهای مربوط به سیستم انتقالی قلب و نامنظمی‌های‌ ضربان‌ قلب می‌توانند باعث ایست قلبی و مرگ ناگهانی قلب شوند.

ایسکمی یا خونرسانی ناکافی قلب ، نارسایی قلب ، شوک ، اختلالات الکترولیتی نظیر هیپوکالمی(کمبود پتاسیم) اسیدوز و فقدان‌ اکسیژن ، اثرات داروهای آریتمی‌زا ، سم‌های قلبی مانند کوکائین و مواد مخدر تزریقی‌ ، مسمومیت با دیگوکسین (حتی‌ افزایش‌ خفیف‌ غلظت‌ این‌ داروی‌ قوی‌ در خون‌ می‌تواند ریتم‌ قلب‌ را دچار اختلال‌ کند.) ، تداخلهای دارویی (مثلا داروهای دیورتیک‌ (ادرارآورها) می‌توانند باعث‌ کاهش‌ پتاسیم‌ خون شوند.)و اختلال عملکرد پیس (باطری) قلبی نیز از عوامل موثر در عملکرد قلب و در نتیجه ایست قلب و مرگ ناگهانی هستند.
ازبین رفتن غیر منتظره گردش خون را می‌توان به دو گروه وقایع ناشی از آریتمی و نارسایی گردش خون تقسیم نمود.

علل غیر قلبی مرگ ناگهانی

آمبولی ریه ، آسم ، پارگی آئورت ، سکته مغزی و آنافیلاکسی یا شوک حساسیتی از علل غیر قلبی مرگ ناگهانی می‌باشند.

عاقبت یا پیش‌آگهی ایست قلبی

گرچه بهبود خودبخود ندرتا رخ می‌دهد، اما اگر مداخله فعال احیاء قلبی و ریوی سریعا انجام نگیرد، ایست قلبی معمولا در عرض چند دقیقه منجر به مرگ می‌شود. تعداد کمی از بیمارانی که هیچگونه اقدامات احیاء در اولین 8 دقیقه بعد از شروع واقعه برای آنها انجام نمی‌گیرد، زنده می‌مانند.

توانایی احیاء بیمار ایست قلبی به زمان شروع اقدامات احیاء ، شرایط محلی که واقعه در آن رخ داده است ، مکانیسم ایجاد ایست قلبی (از قبیل طپش یا تاکیکاردی بطنی ، فیبریلاسیون یا لرزش بطنی ، آسیستول و ...) و وضعیت بالینی بیمار قبل از ایست قلبی بستگی دارد.

اقدامات درمانی

پاسخ اولیه

مشاهده حرکات تنفسی ، رنگ پوست و وجود یا فقدان نبض سرخرگهای کاروتید یا رانی بلافاصله مشخص می‌کند که آیا ایست قلبی رخ داده یا نه؟ دومین کار در طی پاسخ اولیه تمیز کردن راه هوایی است.

اقدامات کمکی پایه یا همان احیاء

مراحل اصلی احیاء قلبی و ریوی عبارتند از:

-مطمئن شوید راه هوایی باز است. اگر بیمار استریدور تنفسی (صدای خرخر) دارد همراه با وجود نبض ، خفگی با جسم خارجی یا غذا را مد نظر داشته باشید و با مانور هایملیخ آن را بیرون بیاورید.
-فورا تنفس دهان به دهان را آغاز کنید.
-نبض کاروتید را لمس کنید و اگر لمس نشد، ماساژ قلبی را شروع نمایید. ماساژ قلبی باید 100 - 80 تا در دقیقه باشد.
-عملیات‌ احیا را تا زمان‌ رسیدن‌ کمک‌ ادامه‌ دهید.

اقدامات کمکی پیشرفته

مقصود از اقدامات کمکی پیشرفته ، برقراری تهویه کافی با استفاده از لوله گذاری داخل نای و تنفس با دستگاه ، دادن شوک الکتریکی قلبی یا گذاشتن پیس میکر (باطری) قلبی و ایجاد یک مسیر داخل وریدی برای تزریق دارو و ... است.

پیشگیری

پیشگیری اولی از ایست قلبی به توانایی شناسایی بیماران در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی بستگی دارد. مهمترین عوامل خطر بیماری کرونری قلبی عبارتند از: سن ، افزایش فشار خون ، مصرف سیگار ، افزایش سطح کلسترول خون ، چاقی ، بزرگی بطن چپ قلب و اختلالات غیر اختصاصی نوار قلب.
اگر مشکل‌ قلبی‌ دارید، یا در خطر بروز مشکل‌ قلبی‌ هستید، یک‌ گردن‌آویز یا دست‌بند مخصوص‌ همراه‌ داشته‌ باشید تا در مواقع‌ اورژانس‌ بتوان‌ به‌ سرعت‌ به‌ مشکل‌ شما پی‌ برد.

به نقل از وزارت بهداشت
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
علت مرگ ناگهاني در هنگام خواب كشف شد

از بين رفتن جمعي سلولها دو ناحيه‌اي از مغز كه تنفس را كنترل مي‌كند علت مرگ در خواب است.

به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران، به نقل از بي بي سي، پزشكان مي‌گويند: منطقه‌اي از مغز به منزله مركز فرماندهي براي كنترل تنفس در پستانداران است و گروه كوچكي از سلولها در اين منطقه مسؤول صدور فرمان نفس كشيدن هستند.

دانشمندان با استفاده از ماده‌اي، بيش از نيمي از اين سلولها را در موش از بين بردند و موشها وقتي كه به خواب رفتند و به مرحله خواب ديدن رسيدند تنفس‌شان به طور كامل قطع شد.

از بين رفتن جمعي اين سلولها، موجب اختلال و درنهايت توقف تنفس در هنگام خواب مي‌شود.

هرچه تعداد بيشتري از اين سلولها از بين بروند فرد دو برابر براي مرگ در خواب، مستعدتر مي شود و اين خطر در سالخوردگان و افرادي كه به مراحل پيشرفته ناهنجاريهاي عصبي مانند پاركينسون مبتلا هستند، بالا است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مرگ‎ هاي‎ ناگهاني‎‎‎ قلبي ارثي است‎

لندن‎ ـ يك‎ چهارم‎ مرگهاي‎ ناشي‎‎ از اريـتمـي هاي‎ قلبي‎‎‎ ( بي نظمي درضربان‎ قلب‎‎ ) به‎ سبب مسائل‎ ارثي‎ است‎.
محـققـان‎ بيمارستان‎‎ سنت‎ جرج‎ لندن در مطالعه‎‎ اي‎ كـه نتايج‎ آن‎ درنشريه‎ لانسـت‎ منـتشـرشـد اعـلام‎ كردند: بابررسي‎ 32 نفر كه‎‎ به طور متوسط 30 سال‎ داشتند و براثر حـملـه‎ نـاگهـانـي‎ اريتمي‎‎ قلبي جان‎‎ باختـه‎‎ بـودنـد بـه ايـن نتيجه‎‎ رسيدند كه در حدود يـك‎ چهـارم‎ ايـن‎ افراد در خانواده‎‎ خود سابقه بيماري‎ قلبـي‎ و مرگ‎ ناشي‎‎‎ از اريتمي قلبي داشته‎ اند.

سالانه‎‎ يك‎ نفر ازهر ده هزار انگليسي‎ براثر مرگ‎ ناگهاني‎‎‎‎ قلبي به‎ علت‎ اريتمي جـان‎ مـي بازد.

اريتمي‎‎‎ يا بي نظمي درضربان‎ قلب‎ به‎ بيماري‎ هايي‎‎ گفته‎‎‎ مي شود كـه بـه علـت‎‎ اختـلافـات الكتريكي‎‎ در ساختمان‎ قلب‎ روي‎ مي دهد
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
دانشمندان علت ديگري براي مرگ در حين خواب كشف كردند

محققان در تازه‌ترين بررسيهاي خود دريافته‌اند كه همه مرگهايي كه در حين خواب حادث رخ مي‌دهد ناشي از ايست قلبي نيست بلكه در مواردي قطع تنفس باعث اين پديده مي‌شود.

به نوشته نشريه "نيچر" ويژه زيست عصب شناسي، گروهي از محققان نوعي ماده سمي را كه مستقيما روي سلولهاي عصبي تاثير مي‌گذارد به درون بخش كوچكي از مغز شماري از موشها موسوم به غده ماقبل بوتزينگر ‪pre-Botzinger‬ ‪ complex‬تزريق كردند. اين ناحيه نقشي اساسي در تنظيم تنفس ايفا مي‌كند.

موشها پس از چند روز دچار ناراحتيهاي تنفسي شدند. اين ناراحتيها ابتدا در جريان خواب عميق (اي.آر.ام) ظاهر شد و سپس به دوره خواب سبك اين جانوران نيز بسط يافت و دست آخر حتي در هنگام بيداري نيز برايشان مشكل‌ساز شد.

وقفه در ضرباهنگ تنفس اين جانوران بخصوص در ميان موشهاي مسن‌تر با سرعت بيشتري بسط پيدا كرد و بر دامنه و تواتر آن افزوده شد. به موازات اين امر سلولهاي عصبي ناحيه تزريق شده نيز بيشتر و بيشتر دچار زوال و فساد شدند.

به اعتقاد پژوهشگراني كه اين تحقيق را به انجام رسانده‌اند از بين‌رفتن سلولهاي عصبي در اين ناحيه كه مي‌تواند به واسطه امراضي كه در سنين بالا عارض افراد مي‌شود، به وجود آيد، موجب مي‌شود تا قطع تنفس در هنگام خواب براي اين قبيل افراد شديدتر شود تا آنكه بالاخره زماني فرا رسد كه بدن نتواند در حين وقفه طولاني در زمان قطع تنفس، خود را از اين حالت بيرون آورد.

به اين ترتيب شخص در حاليكه بقيه اعضايش هنوز سرگرم كار هستند، از پاي در مي‌آيد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
زندگي بي‌تحرك عامل اصلي مرگ و ميرهاي زودرس است


يافته‌هاي اخير محققان حاكي از آن است كه بي‌تحركي و زندگي شهري بدون فعاليت فيزيكي عامل مهم مرگ و ميرهاي زودرس و ابتلا به بيماري‌هاي مختلف است. به گزارش فارس به نقل از پايگاه اينترنتي دانشكده‌ سلامت و پزشكي دانشگاه ملي هنگ‌كنگ محققان اين دانشگاه با بررسي آثار زندگي بدون تحرك دريافتند كه زندگي كم تحرك و بدون فعاليت فيزيكي داراي آثار سوئي بدتر از سيگار كشيدن است. مطابق يافته‌هاي اين تحقيق 20 درصد از مرگ و مير افراد بالاي 35 سال به علت كمبود فعاليت و كم تحركي صورت مي‌گيرد اين در حالي است كه ميزان مرگ و مير در اثر مصرف سيگار در همين بازه‌ي سني اندكي كمتر است. علاوه بر اين كم تحرك بودن احتمال ابتلاي مردان به سرطان را 45 درصد و احتمال ابتلاي زنان به سرطان را 28 درصد افزايش مي‌دهد. همچنين كم تحركي احتمال ابتلا به بيماي‌هاي حاد تنفسي را در مردان 92 درصد و در زنان 75 درصد افزايش مي‌دهد. يافته‌هاي اين تحقيق نشان مي‌دهد كه كم تحركي و نداشتن فعاليت فيزيكي احتمال ابتلا به بيماري قلبي را در مردان 52 درصد و در زنان 28 درصد اضافه مي‌كند. از اين رو محققان به همگان توصيه مي‌كنند كه با انتخاب زندگي بي‌تحرك احتمال مرگ زودرس را افزايش ندهند و البته مردان بيشتر از زنان بايد به دنبال فعاليت فيزيكي باشند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
درمان مناسب برای ایست قلبی

جام جم آنلاين: پزشکان باید درمان در نظر گرفته شده برای بیمارانی که دچار ایست قلبی شده اند رابا وضعیت آنها سازگار کنند.
به گزارش bbc ، محققان می گویند پزشکان باید بیشتر به درمان مشکلات تنفسی بپردازند. ارزیابی حدود 38000 بیمار نشان داده است ایست قلبی افراد در بیمارستان بیشتر به مشکلات تنفسی مربوط می شود تا آنکه با ضربان قلب ارتباط داشته باشد.
علت این است که اکثر ایستهای قلبی که خارج از بیمارستان روی می دهد به آریتمی مربوط می ش ود که همان ضربان غیر طبیعی قلب است و مانع جریان خون از قلب می شود.
اما در مورد بیمارانی کهدربیمارستان هستند نارسایی پیشرونده تنفسی و شوک نقش بیشتری در ایست قلبی دارد.
احیای قلبی ریوی یا همان crp برای درمان بیماران دچار ایست قلبی شامل هردو مورد تنفس و ماساژ کاردیاک است.
به گفته سرپرست این تحقیق دکتر نادکارنی نتایج فوق نشان میدهند که پزشکان در بیمارستان باید بسته به وضعیت بیمار ، اقدامات احیا را انجام دهند. اما باید در مورد کودکان دقت کنند چرا که شاید آنها دچار آریتمی باشند هر چند که به ندرت این مورد صورت می گیرد.
به هرحال این مطالعه نشان می دهد که cpr بیش از آنچه پزشکان تصور می کردند موفقیت آمیز است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مرگ ناگهانی قلبی

مرگ ناگهانی قلبی یعنی اینکه بیمار به دلیل بیماری قلبی در مدت کمتر یک ساعت فوت کند . نمونه ساده آن این است که بیماری سکته قلبی می‌کند ولی کار او به بیمارستان و cuu نمی کشد . در همان میانه راه قلب وی کاملاً از کار می افتد و ظرف چند دقیقه مرگ کامل عارض می‌گردد.

ممکن است بسیاری چنین مرگی را به دلیل سادگی و سرعت آن بپسندند و از خدا بخواهند مرگی ساده و ناگهانی برایشان مقدر کند. اما در پزشکی , مقابله با بیماری و مرگ یک اصل است و به همین دلیل راه‌هایی برای نجات بیماران دچار مرگ ناگهانی در نظر گرفته شده است.

تقریباً هر بیماری می‌تواند باعث مرگ ناگهانی قلبی شود؛ اما به نوعی شایعترین علت آن بیماری عروق کرونر قلبی و تنگی ها و پلاکهای خاص آترومی داخل رگها می‌باشد. تابلوی چنین مرگی در بیشتر موارد به این صورت است که فرد به طور ناگهان یا متعاقب درد یا تپش قلب یا تنگی نفس هوشیاری خود را از دست می‌دهد, قلبش بعد از بی نظمی‌های خاصی( که به آن تپش بطنی و لرزش بطنی می‌گویند)، دچار ایست کامل می‌شود و بعد از چند دقیقه مغز و سایر اندامهای حیاتی از کار می‌افتند. اگر به چنین وضعیتی به موقع و درست رسیدگی شود, ممکن است قلب بیمار بر گردد و جان او نجات پیدا کند. اقدامات نسبتاً ساده‌ای مانند ماساژ قلبی, تنفس دهان به دهان یک ضربه محکم به روی جناغ که توسط افراد کوچه و خیابان ممکن است انجام گیرد, نقش اساسی در حفظ جان بیمار دارند . در این حال باید به اورژانس اطلاع داده شود تا به سرعت بیمار را به مراکز درمانی مجهز اعزام کنند تا ادامه اقدامات درمانی در آنجا صورت پذیرد .البته در ایران اکثر کسانی که دچار مرگ ناگهانی قلبی می‌شوند نجات نمی‌یابند. اما اگر اصول احیا کردن به درستی به مردم آموزش داده شود و بیمار در اسرع وقت به بیمارستانی مجهز و با پرسنلی کار آموزده فرستاده شود, احتمال زنده ماندن او بالا خواهد رفت

به نقل از دانشنامه رشد
 
بالا