• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مشاوره و اطلاعات ايدزيها در كشور محرمانه است

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: همه مشاوره‌ها و ثبت اطلاعات افراد مبتلا به ويروس ايدز در كشور محرمانه است اما كيفيت خدمات مشاوره‌اي و درماني بايد افزايش يابد.
محمد مهدي گويا در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در زمان حاضر برنامه استراتژيك دوم كنترل ايدز در كشور در حال اجراست اما اين برنامه در كنار نقاط قوتش، نقاط ضعفي هم دارد كه بايد با پايش و ارزشيابي مستمر به ‌آنها پي ببريم و براي اصلاح آن تلاش كنيم.
به همين علت مهمترين اقدام در اجراي اين برنامه پايش و ارزشيابي آن است كه تا پايان امسال با همكاري تمام دستگاه‌هاي مسئول در اجراي اين برنامه انجام مي‌شود.
وي ادامه داد: اين ارزيابي هم در سطح كشوري و هم استاني با همكاري وزارت بهداشت، سازمان زندان‌ها، آموزش و پرورش، هلال احمر، بهزيستي،‌ وزارت رفاه و وزارت كشور كه همه آنها به نوعي درگير اجراي اين برنامه هستند، انجام مي‌شود و هر كدام از اين دستگاه‌ها بايد اين پايش را در محدوده وظايف خودش انجام دهد.
گويا گفت:‌ اين پايش به ما نشان مي‌دهد كه نقاط ضعف و قوت برنامه استراتژيك كنترل ايدز در كشور كجاست و ما در كجاها بايد اين برنامه را تقويت كنيم كه قطعاً دستاوردهاي بسيار بزرگي براي كشور خواهد داشت.
رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت اضافه كرد: برآورد خود ما از اجراي اين برنامه اين است كه بايد كيفيت اجراي برنامه‌ها را ارتقا دهيم. به خصوص كيفيت برنامه‌هاي خدمت رساني به مردم و افراد مبتلا مثل درمان معتادان، درمان افراد مبتلا به ايدز نيازمند تقويت است همچنين برنامه‌هاي مشاوره و پيشگيري نيز نبايد محدود به اين گروه‌هاي خاص باشد بلكه بايد گروه‌هاي ديگر در معرض خطر مانند افراد داراي روابط جنسي متعدد نيز پوشش داده شوند.
وي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار فارس كه در آمار اعلام شده از سوي وزارت بهداشت علت ابتلاي حدود 20 درصد موارد شناخته شده ايدز در كشور نامعلوم اعلام شده، علت اصلي ابتلاي اين گروه چيست، توضيح داد: از نظر ما اغلب اين موارد از طريق تماس جنسي به ويروس ايدز مبتلا شده‌اند اما نمي‌توان با قاطعيت قضاوت كرد و گفت همه آنها از اين طريق مبتلا شده‌اند.
وي ادامه داد: يكي از تلاش‌هاي ما در اصلاح برنامه كنترل ايدز اين است كه تعداد مواردي كه علت ابتلاي آنها ناشناخته است را هر چه كمتر و كمتر كنيم.
وي گفت: اين كار با دسترسي به ساير گروه‌هاي پر خطر در معرض ويروس ايدز و تقويت برنامه‌هاي مشاوره امكانپذير است، يكي از نكات مهم اين است كه مردم اطمينان داشته باشند كه مشاوره‌هاي آنها و اطلاعاتي كه از آنها ثبت مي‌شود كاملاً محرمانه است، قطعاً اگر همه مردم اين نكته را بدانند همكاري بيشتري خواهند داشت و بسياري از موانع براي شناسايي و كنترل اين بيماري برداشته مي‌شود.
بر اساس آخرين اعلام وزارت بهداشت، وزارت بهداشت تعداد موارد شناسايي شده بيماري HIV/ايدز در ايران 19 هزار و 774 نفر اعلام كرد
البته كارشناسان تعداد واقعي موارد ابتلا به HIV/ايدز در ايران را حدود 80 هزار نفر برآورد مي كنند.
وزارت بهداشت اعلام كرده است كه كه علت ابتلاي 7/69 درصد اين موارد استفاده از وسايل تزريقي مشترك در معتادان مواد مخدر است و 1/93 درصد اين افراد مرد هستند.
بنا به اين گزارش از اين افراد اكنون 1975 نفر مبتلا به بيماري ايدز شده‌اند و 3315 نفر از آنها نيز فوت كرده‌اند.
بر اساس آمار جمع‌آوري شده 7/37 درصد از مبتلايان HIV در گروه سني 34-25 سال قرار دارند كه بالاترين نسبت در بين گروه‌هاي سني را به خود اختصاص داده‌‌اند.
علل ابتلا به HIV در بين كل مواردي كه از سال 1365 تاكنون در كشور به ثبت رسيده‌اند به ترتيب تزريق با وسايل مشترك در مصرف‌كنندگان مواد 7/69 درصد، رابطه جنسي 4/8 درصد، دريافت خون و فرآورده‌هاي خوني آلوده 2/1 درصد و انتقال از مادر به كودك 6/0 درصد بوده است. همچنين راه انتقال در 1/20 درصد اين گروه شناسايي نشده است.
 
بالا