يك مشاور تغذيه و رژيم درماني گفت: مصرف سبزيجات و ميوه از افزايش هورمون انسولين و افت ناگهاني قند خون جلوگيري ميكند.
دكتر رضا آمرينيا روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: سبزيجات داراي قند از نوع مركب سبب ميشود كه آنزيمهاي گوارشي بر روي غذا به كندي اثر كرده و بدن در طول روز قند كافي در دسترس داشته باشد.
وي اظهار داشت: مصرف سبزيجات همچون يك سد عمل ميكند، به گونهاي كه رشتههاي سبزيجات با احاطه كردن اطراف غذا، سبب كندتر شدن هضم غذا شده و از كاهش ناگهاني انرژي بدن جلوگيري ميكند.
آمرينيا افزود: علت كندشدن هضم غذا اين است كه سبزيجات با احاطه مواد غذايي از تاثيرگذاري مستقيم آنزيمهاي گوارشي بر روي مواد غذايي جلوگيري ميكند.
بهگفته وي، سبزيجات و ميوه كه ازنظر گروههاي غذايي جزو غذاهاي فيبردار محسوب ميشود، آب و آب موجود در مواد غذايي را در خود جذب كرده و به كندي آن را آزاد ميكند كه همين امر سبب ميشود بدن در طول روز، آب كافي و مورد نياز را در دسترس داشته و تشنگي عارض نشود.
آمرينيا گفت: همچنين، مصرف سبزيجات در پيشگيري از ابتلا به يبوست به علت حجم بالاي آن و دارا بودن خاصيت جذب آب در خود، موثر است.
وي افزود: از آنجا كه قند موجود در ميوه نيز از نوع مركب است كه بويژه در پوست آن موجود است، مصرف ميوه با پوست پس از ضدعفوني كردن از خاصيت بيشتري برخوردار است.
وي ادامهداد: البته بايد توجه داشت كه در پوست برخي ميوهجات و سبزيجات نارس، ممكن است تركيباتي همچون "ساليسيلات" كه يك ماده شيميايي و مضر براي بدن است، موجود باشد به همين دليل بايد از مصرف ميوههاي نارس تا حدممكن خودداري كرد.
آمرينيا گفت: يكسري مواد را ميوه و سبزيجات دارد كه از ابتلا به سرطان، پيشگيري ميكند.
وي افزود: براساس تحقيقات انجام شده مصرف سبزيجات و ميوه به مقدار زياد سبب جلوگيري از ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش ميشود.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به حجم بالا و كالري كم موجود در غذاهاي فيبردار، مصرف اين دسته از مواد غذايي سبب رخ دادن سريعتر مكانيسم سيري و كاهش وزن در فرد نيز ميشود.
اين مشاور تغذيه تاكيد كرد: براي داشتن يك تغذيه سالم بايد از هر پنج گروه مواد غذايي، چربيها، پروتئينها، ويتامينها، كربوهيدراتها و املاح، استفاده شود.
دكتر رضا آمرينيا روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: سبزيجات داراي قند از نوع مركب سبب ميشود كه آنزيمهاي گوارشي بر روي غذا به كندي اثر كرده و بدن در طول روز قند كافي در دسترس داشته باشد.
وي اظهار داشت: مصرف سبزيجات همچون يك سد عمل ميكند، به گونهاي كه رشتههاي سبزيجات با احاطه كردن اطراف غذا، سبب كندتر شدن هضم غذا شده و از كاهش ناگهاني انرژي بدن جلوگيري ميكند.
آمرينيا افزود: علت كندشدن هضم غذا اين است كه سبزيجات با احاطه مواد غذايي از تاثيرگذاري مستقيم آنزيمهاي گوارشي بر روي مواد غذايي جلوگيري ميكند.
بهگفته وي، سبزيجات و ميوه كه ازنظر گروههاي غذايي جزو غذاهاي فيبردار محسوب ميشود، آب و آب موجود در مواد غذايي را در خود جذب كرده و به كندي آن را آزاد ميكند كه همين امر سبب ميشود بدن در طول روز، آب كافي و مورد نياز را در دسترس داشته و تشنگي عارض نشود.
آمرينيا گفت: همچنين، مصرف سبزيجات در پيشگيري از ابتلا به يبوست به علت حجم بالاي آن و دارا بودن خاصيت جذب آب در خود، موثر است.
وي افزود: از آنجا كه قند موجود در ميوه نيز از نوع مركب است كه بويژه در پوست آن موجود است، مصرف ميوه با پوست پس از ضدعفوني كردن از خاصيت بيشتري برخوردار است.
وي ادامهداد: البته بايد توجه داشت كه در پوست برخي ميوهجات و سبزيجات نارس، ممكن است تركيباتي همچون "ساليسيلات" كه يك ماده شيميايي و مضر براي بدن است، موجود باشد به همين دليل بايد از مصرف ميوههاي نارس تا حدممكن خودداري كرد.
آمرينيا گفت: يكسري مواد را ميوه و سبزيجات دارد كه از ابتلا به سرطان، پيشگيري ميكند.
وي افزود: براساس تحقيقات انجام شده مصرف سبزيجات و ميوه به مقدار زياد سبب جلوگيري از ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش ميشود.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به حجم بالا و كالري كم موجود در غذاهاي فيبردار، مصرف اين دسته از مواد غذايي سبب رخ دادن سريعتر مكانيسم سيري و كاهش وزن در فرد نيز ميشود.
اين مشاور تغذيه تاكيد كرد: براي داشتن يك تغذيه سالم بايد از هر پنج گروه مواد غذايي، چربيها، پروتئينها، ويتامينها، كربوهيدراتها و املاح، استفاده شود.