يك متخصص تغذيه گفت: استفاده از عسل، ميوه تازه، مكمل كلسيم، ويتامين D ، لستين و اسيد چرب امگا 3 از التهابات مفصلي و شكستگي استخوانها پيشگيري ميكند.
محمود اطروشي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: كاهش املاح استخواني در سالمندان به دليل كاهش فعاليت، كاهش جذب كلسيم و ويتامين D است كه يكي از دلايل اصلي مشكلات استخواني افراد سالمند محسوب ميشود.
وي گفت: براي پيشگيري يا درمان اين بيماريها مصرف 3 تا 4 واحد لبنيات كمچرب در روز، افزايش سطح فعاليت بدني، استفاده از غذاهاي حاوي پروتئين و كلسيم بالا نظير گوشتها، تركيب غلات و حبوبات نظير عدس پلو، لوبيا پلو، آش جو يا تركيب غلات با لبنيات مثل شيربرنج، سوپ جو يا شير، نان و پنير و گردو و جوشانده استخوان گاو يا گوسفند در محلولهاي اسيدي نظير سركه و آبليمو توصيه ميشود.
اطروشي اضافه كرد: كلسيم نيز علاوه بر لبنيات در بادام، فندق، سبزيهاي برگ سبز، برگ مو، كلم، لوبيا، نخود و ماهي به خصوص ساردين و كيلكا وجود دارد و براي برخي افراد مصرف مكمل كلسيم و D3 ضروري است.
اين متخصص تغذيه افزود: براي پيشگيري از التهابات مفصلي و شكستگي استخوانها استفاده از عسل، ميوه تازه، مكمل كلسيم، ويتامين D ، لستين و اسيد چرب امگا 3 توصيه ميشود كه در پيشگيري از بيماريهاي مفصلي و استخواني در خصوص افراد سالمند چاق و كاهش وزن است.
وي گفت: براي دريافت ويتامين D علاوه بر سبزيها و ماهي بهترين راه، قرار گرفتن مستقيم در معرض نور آفتاب به مدت 5 تا 10دقيقه در روز بدون پوشش است.
محمود اطروشي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: كاهش املاح استخواني در سالمندان به دليل كاهش فعاليت، كاهش جذب كلسيم و ويتامين D است كه يكي از دلايل اصلي مشكلات استخواني افراد سالمند محسوب ميشود.
وي گفت: براي پيشگيري يا درمان اين بيماريها مصرف 3 تا 4 واحد لبنيات كمچرب در روز، افزايش سطح فعاليت بدني، استفاده از غذاهاي حاوي پروتئين و كلسيم بالا نظير گوشتها، تركيب غلات و حبوبات نظير عدس پلو، لوبيا پلو، آش جو يا تركيب غلات با لبنيات مثل شيربرنج، سوپ جو يا شير، نان و پنير و گردو و جوشانده استخوان گاو يا گوسفند در محلولهاي اسيدي نظير سركه و آبليمو توصيه ميشود.
اطروشي اضافه كرد: كلسيم نيز علاوه بر لبنيات در بادام، فندق، سبزيهاي برگ سبز، برگ مو، كلم، لوبيا، نخود و ماهي به خصوص ساردين و كيلكا وجود دارد و براي برخي افراد مصرف مكمل كلسيم و D3 ضروري است.
اين متخصص تغذيه افزود: براي پيشگيري از التهابات مفصلي و شكستگي استخوانها استفاده از عسل، ميوه تازه، مكمل كلسيم، ويتامين D ، لستين و اسيد چرب امگا 3 توصيه ميشود كه در پيشگيري از بيماريهاي مفصلي و استخواني در خصوص افراد سالمند چاق و كاهش وزن است.
وي گفت: براي دريافت ويتامين D علاوه بر سبزيها و ماهي بهترين راه، قرار گرفتن مستقيم در معرض نور آفتاب به مدت 5 تا 10دقيقه در روز بدون پوشش است.